rekne se foloUmuha_sa wrote:pratim
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- vjesticanametli
#3426 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#3427 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
vjesticanametli wrote:rekne se foloUmuha_sa wrote:pratim
sad se njemacki uci--kako se na njemackom rece folou
- vjesticanametli
#3428 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ahahha zakon o zast. Pod na bosanski nacinmk ultra wrote:pa jbt koliko sam se ismijao jednom u stocu
u banci gledali nesto oko struje bilo belaja, i banka im dođe ko trafika
ulaze, znaju se, pričaju nako ležerno
upada kamikaza, pita jel onaj moj bio, šalteruša odgovara jest, kaže koliko je digo para![]()
i ova mu reče, ne sjećam se cifre![]()
- konjislav
#3429 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hoce ako i mene puste u taj Silicon Valley.1GB wrote:Evo Konjislav otvara bizMis u Silicon Valley, chefe hoce bit kakog posla kod tebekonjislav wrote: Nisu fazon samo pare. Mislim pare jesu jako bitan faktor, ali ne i jedini. Jedna stvar koja je meni jako bitna je Kalifornijska klima, meni je idealna, super temperature, nema haman nikada kiše, a snijega ima samo na planinama ako ga želiš, tanko ono što ja i volim. Ja Sarajevsku zimu ne mogu smisliti, baš mrzim hladnoću i snijeg, zapravo ja volim snijeg na planinama i za skijanja, ali ne na ulicama grada, ne možeš hodati, usporen saobraćaj zbog snijega i sudara zbog snijega i leda.
Znači klima je jedan još jako bitan faktor ako ne i bitniji od novca, pare su tu samo bonus pored predobre klime.
Također ima posla koliko hoćeš, a Kalifornija je Meka za IT čime se ja bavim još od djetinjstva i dan danas.
Također je dobra za startanje biznisa, što definitivno namjeravam uraditi.
Tako da kada uzmem sve u obzir, meni je Kalifornija idealna.
- konjislav
#3430 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hercegovina je ljeti nepodnosljiva, a zime bure i vjetar odnesose sve.The 51st State wrote:pored onakve hercegovine, ovdje se masta o kaliforniji.
Ne tvrdis valjda da je hercegovacka klima bolja od Kalifornijske (cak i ovdje ima podtipova ovisno od lokacije)?
Kao drugo, valjda si mogao procitati moje razloge za odlazak, ako odem u Hercegovinu, jos uvijek sam u Bosni, a to je ono sto ne zelim i od cega bjezim.
Pa citas li ti ove ovdje postove uopste ili lupas bezveze?
- konjislav
#3431 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni ljudi iz Njemacke redovno, znali su iz Holandije, Poljske, Rumunije i Ukrajine. 2 puta iz Amazona iz Amerike, 1 iz Googla iz Amerike.mk ultra wrote:jel vam se ikad iko javio preko linkedin? u vezi posla i slicnogamirsek wrote:Pa i nisam neki ali priznajem da je kod konjislava sminka..madner wrote:Mirsek zvani kolektor profila.
meni jednom jedna domaca firma, stranci jok
jesam nekad davno trazio poslove preko linkedin, ali i to tanko... vise sam odgovora i komunikacije imao preko xing
Vecinom se javljaju ili zovu iz Njemacke bukvalno svim mogucim kanalima, sto LinkedIn, mail, telefon (vrlo cesto). Takodjer dosta ljudi mi se javilo iz Bosne preko LinkedIna. 2 puta su me zvali da predjem u trenutnu firmu preko LinkedIna, presao sam poslije drugog puta.
- vjesticanametli
#3432 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
folgen pratiti ich folge ja pratimmuha_sa wrote:vjesticanametli wrote:rekne se foloUmuha_sa wrote:pratim
![]()
sad se njemacki uci--kako se na njemackom rece folou![]()
- konjislav
#3433 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znaci muha folgenetuje naveliko. 
- vjesticanametli
#3434 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Upisi ga u xing 
- muha_sa
#3435 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ich folge end nicht fršten 
- Bullet Tooth Tony
#3436 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni je prejako kako na ovoj temi svi su kao "aaa spameri, suplja, pm".. "evo sad mjere kite"... "vidi ih o cemu pricaju".. A niko od tih da postavi konkretno pitanje o odlasku.. Vise na temi i seru o zacatavanje a nista ne pitaju... 
- konjislav
#3437 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pitanja gdje je bolje i zasto ti nisu konkretna pitanja o odlasku? Hoces li jos konkretnije? Gdje je bolje i kako tamo doci, mislim da nema dalje od toga, a i to vrlo blizu ovog trenutnog.Bullet Tooth Tony wrote:Meni je prejako kako na ovoj temi svi su kao "aaa spameri, suplja, pm".. "evo sad mjere kite"... "vidi ih o cemu pricaju".. A niko od tih da postavi konkretno pitanje o odlasku.. Vise na temi i seru o zacatavanje a nista ne pitaju...
-
Hendrix
#3438 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam nasao posao 3 puta preko LinkedIn, 2 puta me firma nasla i jednom sam ja kontaktirao regrutera. Napravio sam profil ima 10 godina i tad su me tradicionalno nasi ljudi zajebavali koji ce ti to klinac, vecina nije ni znala sta je to pa tad je i CV bio pojam imati.
Stranica fercera, samo sto kod nas u Bosni je jos uvijek email pojam i kad trazis posao oni se raspituju lokalno i kod poznanika, ko je ovaj i sta hoce. I da ne pricam koliko ljudi maslaju na LinkedIn profilima, eksperti za sve i svasta kao da je neko glup i nece provjeravati biografiju ako te konta zaposlit.
Neozbiljno je danas ne imati LinkedIn profil, a ako pokusavas da odes vani pogotovo.
Stranica fercera, samo sto kod nas u Bosni je jos uvijek email pojam i kad trazis posao oni se raspituju lokalno i kod poznanika, ko je ovaj i sta hoce. I da ne pricam koliko ljudi maslaju na LinkedIn profilima, eksperti za sve i svasta kao da je neko glup i nece provjeravati biografiju ako te konta zaposlit.
Neozbiljno je danas ne imati LinkedIn profil, a ako pokusavas da odes vani pogotovo.
- Rugafet
#3439 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemojte nigdje da idete, ostanite dje jeste. Nidje ne valja, najbolje je u Bosni.
- muha_sa
#3440 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rugafet wrote:Nemojte nigdje da idete, ostanite dje jeste. Nidje ne valja, najbolje je u Bosni.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3441 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
mogu li u Kaliforniji glumiti džeka s babinim milionom? ne mogu, zato Bozna ol d vej buddiz
- Rugafet
#3442 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Je da, da mi ova valja para?
-
paladinka
#3443 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Svicarskoj se moze prilicno dobro zaraditi , to da je dosadna , to jest mala zemlja , ali ipak nije toliko dosadna koliko ljudi pricaju i koji nisu nikad zivjeli u CH.stakasa wrote:Zasto mislis da je Svicarska "Zapad" za Njemacku? U Njemackoj ti imas sve, pticijeg mljeka sto se kaze. Svicarska je jedna mala, zatvorena, bogata, dosadna zemlja, nije ni to za svakogaNivelacija wrote:Nema veze sta je ZA TEBE Amerika vec sta su cinjenice.seln wrote: Poenta vica je da na (navodnu) glupost odgovaras jos vecom gluposcu...
gdje sam napisao da je moje vidjenje mjerodavno?
Napisao sam da je ZA MENE Amerika karina i da ne zelim tamo zivjeti.
Ostavljam slobodno svima da im Amerik abude dzennet.
I ZA MENE JE Njemacka karina i ne zelim nikada zivjeti tamo.
Ali to ne mjenja cinjenicu je da je Njemacka za Bosnu "zapad" a isto tako da su Amerika i Svicarska zapad za zapad.
- Rugafet
#3444 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma kakve bre švicarske i Amerike, ništa to. Samo u Bosni ostat. U jedinstvu je snaga.
- muha_sa
#3445 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dosadno je i u Sarajevu ako nemaš sU kim kafu popitpaladinka wrote:U Svicarskoj se moze prilicno dobro zaraditi , to da je dosadna , to jest mala zemlja , ali ipak nije toliko dosadna koliko ljudi pricaju i koji nisu nikad zivjeli u CH.
- insomnia78
#3446 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Il od cegamuha_sa wrote:Dosadno je i u Sarajevu ako nemaš sU kim kafu popitpaladinka wrote:U Svicarskoj se moze prilicno dobro zaraditi , to da je dosadna , to jest mala zemlja , ali ipak nije toliko dosadna koliko ljudi pricaju i koji nisu nikad zivjeli u CH.
- muha_sa
#3447 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jah eto--nema seinsomnia78 wrote:Il od cegamuha_sa wrote:Dosadno je i u Sarajevu ako nemaš sU kim kafu popitpaladinka wrote:U Svicarskoj se moze prilicno dobro zaraditi , to da je dosadna , to jest mala zemlja , ali ipak nije toliko dosadna koliko ljudi pricaju i koji nisu nikad zivjeli u CH.
-
paladinka
#3448 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Za kafu popit se uvjek nadje , vjeruj mi, svejedno gdje si.muha_sa wrote:Dosadno je i u Sarajevu ako nemaš sU kim kafu popitpaladinka wrote:U Svicarskoj se moze prilicno dobro zaraditi , to da je dosadna , to jest mala zemlja , ali ipak nije toliko dosadna koliko ljudi pricaju i koji nisu nikad zivjeli u CH.
- muha_sa
#3449 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
hvalapaladinka wrote:Za kafu popit se uvjek nadje , vjeruj mi, svejedno gdje si.muha_sa wrote:Dosadno je i u Sarajevu ako nemaš sU kim kafu popitpaladinka wrote:U Svicarskoj se moze prilicno dobro zaraditi , to da je dosadna , to jest mala zemlja , ali ipak nije toliko dosadna koliko ljudi pricaju i koji nisu nikad zivjeli u CH.
-
paladinka
#3450 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ocigledno nisi , cim stalno spominjes tu kafu stalno