Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
arzuhal

#3426 Re: Migranti

Post by arzuhal »

Čitam maloprije...

"Hrvatska policija me je uhvatila, uzela novac, mobilni, moje azilantske papire i poderala ih", rekao je Aršed.

...na:

Grad u BiH u koji migranti ne žele

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ele/485211

...pa mi naumpade emisija Kontrast AJ na kojoj je, s jedne strane, Miro Kovač zorno ukazao na činjenice kako EU (posebno Njemačka) mijenja svoje standarde i politiku po pitanju migranata i izbjeglica pa je, s vremenom, podizanje zida i žice postalo - od nekada skandaloznog, neprihvatljivog i nečeg što je protivno duhu Evrope, protivno ljudskim pravima, bla-bla - sasvim prihvatljivo i nešto o čemu se prestaje diskutovati,
a, s druge strane, Ranko Ostojić objašnjava kako je migrante jedno vrijemo sprečavao mađarski zid i Orbanova odluka da svako ko pređe žicu dobije 3 godine zatvora a ko ošteti ogradu dobije 5 godina, ali da danas ulazak migranata može spriječiti jedino odluka da se puca na migrante koji pokušaju ući s namjerom da se ubiju, kao što se desilo u Bugarskoj. I to će najbolje zaustaviti ulazak migranata. Pogledati na video-klipu ispod od 24:45 kome se ne gleda sve.

славянин

#3427 Re: Migranti

Post by славянин »

arzuhal wrote:Čitam maloprije...

"Hrvatska policija me je uhvatila, uzela novac, mobilni, moje azilantske papire i poderala ih", rekao je Aršed.

...na:

Grad u BiH u koji migranti ne žele

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ele/485211

...pa mi naumpade emisija Kontrast AJ na kojoj je, s jedne strane, Miro Kovač zorno ukazao na činjenice kako EU (posebno Njemačka) mijenja svoje standarde i politiku po pitanju migranata i izbjeglica pa je, s vremenom, podizanje zida i žice postalo - od nekada skandaloznog, neprihvatljivog i nečeg što je protivno duhu Evrope, protivno ljudskim pravima, bla-bla - sasvim prihvatljivo i nešto o čemu se prestaje diskutovati,
a, s druge strane, Ranko Ostojić objašnjava kako je migrante jedno vrijemo sprečavao mađarski zid i Orbanova odluka da svako ko pređe žicu dobije 3 godine zatvora a ko ošteti ogradu dobije 5 godina, ali da danas ulazak migranata može spriječiti jedino odluka da se puca na migrante koji pokušaju ući s namjerom da se ubiju, kao što se desilo u Bugarskoj. I to će najbolje zaustaviti ulazak migranata. Pogledati na video-klipu ispod od 24:45 kome se ne gleda sve.

Tako je Hrvatska policija mu je zapalila pasos da ga ne mogu deportovati, tako je :lol:
arzuhal

#3428 Re: Migranti

Post by arzuhal »

:?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3429 Re: Migranti

Post by Truba »

Istraga otkrila ubojice i ratne zločince među imigrantima u Njemačkoj te bizarne razloge zašto nisu deportirani

Turska deportacijom 15.000 Afganistanaca još jednom dokazala kako je „izbjeglička kriza“ obična prijevara
BHCluster

#3430 Re: Migranti

Post by BHCluster »

Black swan wrote:Istraga otkrila ubojice i ratne zločince među imigrantima u Njemačkoj te bizarne razloge zašto nisu deportirani

Turska deportacijom 15.000 Afganistanaca još jednom dokazala kako je „izbjeglička kriza“ obična prijevara

Zato broj izbjeglica u Turskoj je veci od onoga u citavoj EU!
Truba

#3431 Re: Migranti

Post by Truba »

Njemačku pro-imigrantsku aktivisticu ubio marokanski vozač kamiona

Brat i prijatelji ubijene, također pro-imigrantski aktivisti, ne žele da se njena smrt pripiše kulturološkim različitostima.

volio bih kad bi se moglo izlistati

posljednjih 100 ubojstava žena u njemačkoj

ubojice po nacijama
i proporcije njihovog broja u njemačkoj
BHCluster

#3432 Re: Migranti

Post by BHCluster »

Black swan wrote:Njemačku pro-imigrantsku aktivisticu ubio marokanski vozač kamiona

Brat i prijatelji ubijene, također pro-imigrantski aktivisti, ne žele da se njena smrt pripiše kulturološkim različitostima.

volio bih kad bi se moglo izlistati

posljednjih 100 ubojstava žena u njemačkoj

ubojice po nacijama
i proporcije njihovog broja u njemačkoj
Crime rate in Germany at lowest level in 30 years, but antisemitism is on the rise

Despite the significant overall fall in crime, the figures also revealed a rise in antisemitic attacks, which have gone up by 2.5 per cent with a total of 1,504 incidents in 2017. Mr Seehofer said this was partly attributable to “imported antisemitism”, referring to attacks carried out by foreigners, however, this portion was vastly outweighed by attacks on Jews by far-right German nationals, which accounted for 94 per cent of antisemitic attacks.

:thumbup:
halo_ba

#3433 Re: Migranti

Post by halo_ba »

Black swan wrote:Njemačku pro-imigrantsku aktivisticu ubio marokanski vozač kamiona

Nije aktivistica, vec studentica, auto-stoper.

Nije ni vazno , ubistvo je ubistvo, ali tvoji postovi su skolski primjer onoga sto u Njemackoj zovu Volksverhetzung.

Uostalom, sta reci o ovim migrantima:
Kroate nach Tat: „Habe Ehefrau kaputt gemacht
21 Jahre nach Mord: Kroate in Linz verurteilt
Truba

#3434 Re: Migranti

Post by Truba »

tri maloljetne curice su ubili njihovi momci maloljetni anfanistanci ili neki drugi migranti kad su ih ove nogirale
PeppermintSA

#3435 Re: Migranti

Post by PeppermintSA »

Išao sam nedavno Gea Toursom za Beograd i sa mnom u kombiju bila neka žena. Sjedila iza mene, zvoni joj mobitel i počne pričati sat vremena. Radi u ministarstvu zdravstva, neko iz crvenog krsta je zvao iz Bihaća (koliko sam pofatao). Standardna priča, ta osoba iz Bihaća ne može doći do našeg ministarstva i do nekih NGO-a, neka sredstva se trebaju poslati za zbrinjavanje migranata. Nisam sve uspio pofatati, ali uglavnom govori ova žena da trenutno pregovaraju sa fondacijama jer je jako puno HIV-ovaca među migrantima, kao navodno da su testirani pa postoji bojazan da, kako reče, ''nasilnim putem ne zaraze nađe građane''.

Ja se sjebo.
halo_ba

#3436 Re: Migranti

Post by halo_ba »

Black swan wrote:tri maloljetne curice su ubili njihovi momci maloljetni anfanistanci ili neki drugi migranti kad su ih ove nogirale
Jamacno bi se mogle nacitri-cetiri koje su ubili njihovi momci hrvati.
dječak sa šibicama

#3437 Re: Migranti

Post by dječak sa šibicama »

Opasni su Hrvati migranti i zavojevaci, ima u Magdeburgu katedrala kazu pise Sacuvaj nas Boze kuge, gladi i Hrvata, reko Djeretic a kazu i jos neki.
Truba

#3438 Re: Migranti

Post by Truba »

tako mali narod a tako velika govna :D

opet na braniku zapadne europe
bez pomoći
sami i ostavljeni od šengena :D
halo_ba

#3439 Re: Migranti

Post by halo_ba »

dječak sa šibicama wrote:Opasni su Hrvati migranti i zavojevaci, ima u Magdeburgu katedrala kazu pise Sacuvaj nas Boze kuge, gladi i Hrvata, reko Djeretic a kazu i jos neki.
Ni manje ni vise nego ostali, ali ufuravaju da su veliki ko Rusija.
halo_ba

#3440 Re: Migranti

Post by halo_ba »

Black swan wrote:tako mali narod a tako velika govna :D

opet na braniku zapadne europe
bez pomoći
sami i ostavljeni od šengena :D
Jesi vidio?
Sreca tvoja pa si Bosanac.
dječak sa šibicama

#3441 Re: Migranti

Cinjenicno stanje je takvo da ovi migranti nece nigdje dalje jer Hrvatska ce vojskom ako treba na granicu, sto i EU zemlje sugeriraju.

Ostaju oni ovdje, pa kako nam bude. Neka brace.
lajkujMe

#3442 Re: Migranti

Post by lajkujMe »

Poslati nasu vojsku na jug s Crnom Gorom zabraniti prolaz i caos.
Imam ja razumjevanja za dosta ovih ali nisam za to da postanemo migrantsko sjediste za EU. Mi imamo previse svojih problema da se jos o njima brinemo
Bilo koji nas politicar bi bio lud da klima glavom.
Same EU clanice ne zele te ljude a sto bi mi?
dječak sa šibicama

#3443 Re: Migranti

Ne treba potcijeniti bh politicare, malo im EU posalje nesto para da kao zbrinu migrante, oni opljackaju pare a migrante puste da haraju po bh gradovima i da za koji mjesec imamo pune stupce crne hronike a i ovako je puna, ne fali nam nasih kriminalaca.

Nismo mi bezveze crna rupetina.
AleksoMKD

#3444 Re: Migranti

Post by AleksoMKD »

http://www.france24.com/en/20180625-alg ... ara-desert

Walk or die: Migrants expelled from Algeria forced on deadly march through Sahara

Algeria's government has expelled over 13,000 migrants in the Sahara Desert in the past 14 months, giving them little choice but to walk for miles across the border in the blistering sun to Niger or Mali or die trying.

Algeria has abandoned more than 13,000 people in the Sahara Desert over the past 14 months, including pregnant women and children, expelling them without food or water and forcing them to walk, sometimes at gunpoint, under a blistering sun. Some never make it out alive.

The expelled migrants can be seen coming over the horizon by the hundreds, appearing at first as specks in the distance under temperatures of up to 48 degrees Celsius (118 degrees Fahrenheit).

In Niger, where the majority head, the lucky ones limp across a desolate 15-kilometer no-man's-land to the border village of Assamaka. Others wander for days before a U.N. rescue squad can find them. Untold numbers perish; nearly all of the more than two dozen survivors interviewed by The Associated Press told of people in their groups who simply vanished into the Sahara.
Truba

#3445 Re: Migranti

Post by Truba »

Imigranti s Aquariusa u Španjolskoj pobacali doniranu odjeću i potrepštine u smeće :mrgreen:

Manjem dijelu imigranata već se izgubio trag, jer su nestali prije nego li su registrirani. :mrgreen:

a neki su viđeni i po kafićima :mrgreen: progresivna mladež 8)
halo_ba

#3446 Re: Migranti

Post by halo_ba »

Black swan wrote:Imigranti s Aquariusa u Španjolskoj pobacali doniranu odjeću i potrepštine u smeće :mrgreen:

Manjem dijelu imigranata već se izgubio trag, jer su nestali prije nego li su registrirani. :mrgreen:

a neki su viđeni i po kafićima :mrgreen: progresivna mladež 8)
Gledas u kasike ili u kozju plecku?
Ima li neki izvor, catrnja, pipa, bilo sta?

p.s. Catrnja otkrivena.
David Berger, homoseksualni bivsi katolicki svecenik, koji je svojevremeno izasao sa tvrdnjom da je papa Benedikt XVI homoseksualac.
Najnovija neuroza: vodi samoproglaseni krstaski rat protiv "islamizacije".
Podrzava sve izraelske zlocine, bez obzira na okolnosti.
problemnatravunu

#3447 Re: Migranti

Post by problemnatravunu »

Izvinjavam se ako vec prije negdje piše, ali ne mogu sve čitati---- uglavnom, primijetih da se grupa dotičnih već danima nalazi ispod bine izmedju Vilsonovog setalista i Muzeja....zna li iko za njih, da li su prijavljeni, kome ih prijaviti da ih se zbrine???
Neki mi poznanici rekose da su ih vidjali da se umivaju u Miljackoj :shock:
Šunj

#3448 Re: Migranti

Post by Šunj »

Image
triconja

#3449 Re: Migranti

Post by triconja »

Evo nesto mi izbacilo na recommended pa da sa vama podijelim, jebiga, tesko mi je povjerovati ali valjda ne bi novine pisale toliko o tome da nije istina.

bingov buraz

#3450 Re: Migranti

Post by bingov buraz »

Jadni Šveđani,svi su vise zabrinuti za njih od njih samih.
Locked