Daj ba, ti imas paladin istetovirano na celuMarlboroGold wrote:LG, a LE po potrebiBloo wrote:Znam da je LE, nego se referirah na Zlatovu prirodu...on je vise LGMišo_Kovač wrote:Edwin nije CEmoramo biti precizni oko BG2 stvari, jako je važno
Ateizam vs. Religija
- Bloo
- Globalna šefica
#3426 Re: Ateizam vs. Religija
- Mišo_Kovač
#3427 Re: Ateizam vs. Religija
Ja sam vazda furao Cavalier Paladina s Edwinom i Aerie u grupiBloo wrote:Daj ba, ti imas paladin istetovirano na celuMarlboroGold wrote:LG, a LE po potrebiBloo wrote: Znam da je LE, nego se referirah na Zlatovu prirodu...on je vise LG
- MarlboroGold
#3428 Re: Ateizam vs. Religija
Imaš pravo. U 90% slučajeva mi glavni lik bude paladin cavalierBloo wrote: Daj ba, ti imas paladin istetovirano na celu
Holy avenger baby
- MarlboroGold
#3429 Re: Ateizam vs. Religija
Valja Edwina održavati u party. Roknem par onih prosjaka i mirna kućaMišo_Kovač wrote: Ja sam vazda furao Cavalier Paladina s Edwinom i Aerie u grupifun times
izvodivo je ovo što MarlboroGold kaže
-
sekerbay
#3430 Re: Ateizam vs. Religija
Kad mi to kaže bloja, nek zna da mi je popravila danBloo wrote:Ti si najneduhovitiji smaracki lik koji je ikad obitavao na ovom PFu.sekerbay wrote:Ako listu čine bloo i ti, onda jesamMarlboroGold wrote:Džaba mu kad je visoko na crnoj listi kod forumskog džemata... odmah iza harača
Al' sta da se radi, valja durat'.
- cendlerbing
#3431 Re: Ateizam vs. Religija
Jedini način na koji možeš "izvući" informacije takve prirode (budućnosti i slično) u islamu se smatra sihirima i zabranjenim djelanjem.sekerbay wrote:Ah, neuzubillah, gdje ćeš to rećicendlerbing wrote:Gluho bilo, jel se to sihirima baviš?
Ali, ima muslimana, vjernika koju surađuju sa džinima vjernicima.
---
Kakav sad Edwin i ove ostale skraćenice, pređite na nešto što kontam, prestala sam se smijati
-
sekerbay
#3432 Re: Ateizam vs. Religija
Možda u nekom meni nepoznatom islamu.cendlerbing wrote:Jedini način na koji možeš "izvući" informacije takve prirode (budućnosti i slično) u islamu se smatra sihirima i zabranjenim djelanjem.
Pa imate vi onog sarajevskog hafiza koji se bavi tim čudima, esad amin.
- arzuhal
#3433 Re: Ateizam vs. Religija
Onda mi se čini da ste isuviše olako i površno razumjeli njegov izazov.cendlerbing wrote: Jedini način na koji možeš "izvući" informacije takve prirode (budućnosti i slično) u islamu se smatra sihirima i zabranjenim djelanjem.
- Bloo
- Globalna šefica
#3434 Re: Ateizam vs. Religija
Sorry celenko, necemo vise
for the hordeeeeee

for the hordeeeeee
- Mišo_Kovač
#3435 Re: Ateizam vs. Religija
Položila si, moš se udavat, što bi rekli (ako vec nisi)Bloo wrote: for the hordeeeeee
- Bloo
- Globalna šefica
#3436 Re: Ateizam vs. Religija
Nije ovo LjiS.Mišo_Kovač wrote:Položila si, moš se udavat, što bi rekli (ako vec nisi)Bloo wrote: for the hordeeeeee![]()
![]()
I pu..pu...
Pomaknimo se s mjesta...
-
sekerbay
#3437 Re: Ateizam vs. Religija
Objasni im, šejh.arzuhal wrote:Onda mi se čini da ste isuviše olako i površno razumjeli njegov izazov.cendlerbing wrote: Jedini način na koji možeš "izvući" informacije takve prirode (budućnosti i slično) u islamu se smatra sihirima i zabranjenim djelanjem.
- Mišo_Kovač
#3438 Re: Ateizam vs. Religija
Đe god se spomene Horda, to ja za mene podforum LjubavBloo wrote:Nije ovo LjiS.Mišo_Kovač wrote: Položila si, moš se udavat, što bi rekli (ako vec nisi)![]()
![]()
I pu..pu...
Pomaknimo se s mjesta...
- cendlerbing
#3439 Re: Ateizam vs. Religija
Vrlo zanimljivo.
Ako vam nije problem, voljela bih čuti više o tome kako ste/su vas učili kad je riječ o tome.
Ja sam učila da je jedino putem kontakta sa džinnima, čovjeku moguće znati prošlost, sadašnjost ili budućnost nekog čovjeka o kojem ne zna ništa i da je budućnost nešto poznato samo Allahu.
Vezano za Sekerbega i njegovu raspravu sa ExNihilom, ima jedan hadis koji prenosi Ebu Hurejre.
Pa ti naplaćuj i uskraćuj, Sekerbeže.
Ako vam nije problem, voljela bih čuti više o tome kako ste/su vas učili kad je riječ o tome.
Ja sam učila da je jedino putem kontakta sa džinnima, čovjeku moguće znati prošlost, sadašnjost ili budućnost nekog čovjeka o kojem ne zna ništa i da je budućnost nešto poznato samo Allahu.
Čiji izazov, Arzo? Allahov? U čemu se tačno sastoji taj izazov?“Reci, niko osim Allaha ni na nebu, ni na zemlji ne zna šta će se dogoditi!” (An-Naml, 65)
Vezano za Sekerbega i njegovu raspravu sa ExNihilom, ima jedan hadis koji prenosi Ebu Hurejre.
“Ko bude upitan o nekom znanju pa on to sakrije, na Sudnjem Danu će imati uzde od vatre!” (Tefsir Ibn Kethir)
Pa ti naplaćuj i uskraćuj, Sekerbeže.
- Bloo
- Globalna šefica
#3440 Re: Ateizam vs. Religija
S obzirom da to sve pociva na imaginarijumu H.P.-a, sumnjam da ovdje ima kultista.Mišo_Kovač wrote: Đe god se spomene Horda, to ja za mene podforum LjubavDa ne bude teški offtopic, imal ođe sljedbenika Starih Bogova, dosta je bilo monoteista... Gdje su N'zothovi puleni?
Cthulhu mitos je donekle nepoznanica ili pak nisa.
-
sekerbay
#3441 Re: Ateizam vs. Religija
Draga moja, ne možeš uzeti neki hadis i koristiti ga za ono što poželiš.
Trebaš naći nekog da ti objasni.
Što se tiče džina, ne bih o tome. Ne treba im davati na važnosti ili ih spominjati u ovakvom društvu.
Trebaš naći nekog da ti objasni.
Što se tiče džina, ne bih o tome. Ne treba im davati na važnosti ili ih spominjati u ovakvom društvu.
- cendlerbing
#3442 Re: Ateizam vs. Religija
Gotovo je opipljiva tvoja količina ponosa na sopstvenu oholost. Moguće da trebam naći nekog da mi i to pojasni, ali mislim da je sasvim jasno svakome ko ga imalo poznaje, da je skromnost prožeta duhom islama.
Tačno, hadis je možda neprovjeren ali ja sam ga ubacila iz šale, tomu i prikladan smajlić
Čuj, ne treba im davati na važnosti...
Zamišljam te kako već guglaš, da bi znao odgovoriti na pitanje ako opet iskrsne, jer gdje će bit da kod jednog vjernika tvog kalibra postoji nešto što ne zna, a kamoli bruke da još prizna da ne zna.
Svaki put kad ubacim komentar na ovu temu, a to je svake prijestupne, podsjetim se što mi je bolje da samo čitam umjesto da pišem po istoj.
Tačno, hadis je možda neprovjeren ali ja sam ga ubacila iz šale, tomu i prikladan smajlić
Čuj, ne treba im davati na važnosti...
Zamišljam te kako već guglaš, da bi znao odgovoriti na pitanje ako opet iskrsne, jer gdje će bit da kod jednog vjernika tvog kalibra postoji nešto što ne zna, a kamoli bruke da još prizna da ne zna.
Svaki put kad ubacim komentar na ovu temu, a to je svake prijestupne, podsjetim se što mi je bolje da samo čitam umjesto da pišem po istoj.
-
sekerbay
#3443 Re: Ateizam vs. Religija
Ako nešto vidiš svojim očima i skontaš svojim mozgom, opet ne mora značiti da je istina. Treba malo provjeriti.cendlerbing wrote:Gotovo je opipljiva tvoja količina ponosa na sopstvenu oholost.
Što se tiče kubura, isti neće u dženet, tako da... Peace darling.
IL se radi o nekoj ženskoj priči il nekim zaključcima? Ako je tako, neće vam biti problem da me prekrstite i u iblisa
Drugo, može biti da je neki insan nekom insanu ogledalo u kojem vidi ono što ne želi da vidi.
Ili je provjeren?cendlerbing wrote:Tačno, hadis je možda neprovjeren ali ja sam ga ubacila iz šale, tomu i prikladan smajlić
Možda samo nema ono značenje koje ti želiš.
Prenosi se da je to rekao poslanik, pa zato ti ja to.cendlerbing wrote:Čuj, ne treba im davati na važnosti.
Uglavnom onako.
Koje pitanje?cendlerbing wrote:pitanje
Nema bona insana koji sve zna.
Nisam jednom ubo hattrick tj dobio tri pitanja i na sva tri odgovorio sa ne znam.
Samo, plaho nešto miješajte forumsku zezu i rl.
Pa et, piši tam gdje ti se sviđa.cendlerbing wrote:Svaki put kad ubacim komentar na ovu temu, a to je svake prijestupne, podsjetim se što mi je bolje da samo čitam umjesto da pišem po istoj.
Samo sabura.
- arzuhal
#3444 Re: Ateizam vs. Religija
U ispunjavaju glavnog i jedinog uvjeta da bi čovjek dobio odgovor: iskrenosti, ihlasa. Ako čovjek bude bio sasvim iskren u svojoj potrazi, i ako priđe Kur'anu iskrenog srca, dobit će odgovor koji bude tražio. To je nešto samo između čovjeka koji iskreno traži odgovor i Onoga Koji Sve Odgovore Ima. Pa bujrum, ko traži.cendlerbing wrote:Čiji izazov, Arzo? Allahov? U čemu se tačno sastoji taj izazov?
Dakle, nema to veze s džinima, šejtanima, sazivanjem daire, pisanjem vefkova, itd.
A drugi nivo je onaj da ti ja kažem kako ti mogu reći hoćeš li u džennet ili ne. Kada me ti pitaš kako znam, ja te uputim na opis dženetlija kako ih Allah opisuje: da su se spasili čišćenjem duše, da su došli smirena srca, da su izvršavali sve svoje obaveze, obavljali namaz, davali zekat, čuvali se grijeha, itd.
I tako dalje.
- Connaisseur Karlin
#3445 Re: Ateizam vs. Religija
potpuna glupostarzuhal wrote:U ispunjavaju glavnog i jedinog uvjeta da bi čovjek dobio odgovor: iskrenosti, ihlasa. Ako čovjek bude bio sasvim iskren u svojoj potrazi, i ako priđe Kur'anu iskrenog srca, dobit će odgovor koji bude tražio. To je nešto samo između čovjeka koji iskreno traži odgovor i Onoga Koji Sve Odgovore Ima. Pa bujrum, ko traži.cendlerbing wrote:Čiji izazov, Arzo? Allahov? U čemu se tačno sastoji taj izazov?
Dakle, nema to veze s džinima, šejtanima, sazivanjem daire, pisanjem vefkova, itd.
A drugi nivo je onaj da ti ja kažem kako ti mogu reći hoćeš li u džennet ili ne. Kada me ti pitaš kako znam, ja te uputim na opis dženetlija kako ih Allah opisuje: da su se spasili čišćenjem duše, da su došli smirena srca, da su izvršavali sve svoje obaveze, obavljali namaz, davali zekat, čuvali se grijeha, itd.
I tako dalje.
- arzuhal
#3446 Re: Ateizam vs. Religija
I ovo je neki odgovor i stav.Connaisseur Karlin wrote: potpuna glupost
- Connaisseur Karlin
#3447 Re: Ateizam vs. Religija
naravno,nema potrebe pisati bezvezne eseje kao sto ti rado pisesarzuhal wrote:I ovo je neki odogovor i stav.Connaisseur Karlin wrote: potpuna glupost
-
sekerbay
#3448 Re: Ateizam vs. Religija
Najviše se divim tvom saburu kojeg imaš daleko više od mene. Da te Allah nagradi.arzuhal wrote:I ovo je neki odogovor i stav.Connaisseur Karlin wrote: potpuna glupost
Kod mene je to ovako. Mislim, tu sam da se zezam. Šta će mi belaji

- arzuhal
#3449 Re: Ateizam vs. Religija
Pa nije baš sad da rado pišem, pogotovo ne često, ali opet samo onima i za one za koje smatram da treba, da vrijedi pisati, makar da ispoštujem sagovornika.Connaisseur Karlin wrote:naravno,nema potrebe pisati bezvezne eseje kao sto ti rado pisesarzuhal wrote:I ovo je neki odogovor i stav.Connaisseur Karlin wrote: potpuna glupostvolim kratko i jasno obrazlozenje
Zato ne brini
- Connaisseur Karlin
#3450 Re: Ateizam vs. Religija
pa nisam napisala da te ne postujem kao sugovornika, ali bi ti trebao postovati i moje misljenjearzuhal wrote:Pa nije baš sad da rado pišem, pogotovo ne često, ali opet samo onima i za one za koje smatram da treba, da vrijedi pisati, makar da ispoštujem sagovornika.Connaisseur Karlin wrote:naravno,nema potrebe pisati bezvezne eseje kao sto ti rado pisesarzuhal wrote: I ovo je neki odogovor i stav.volim kratko i jasno obrazlozenje
Zato ne brini
naravno i dalje tvrdim da je tvoja gornja izjava totalni nonsese
a zasto bih se morala brinuti