Pa mi4 će, koliko znam, biti u jednoj od zadnjih grupa za miui 9.AhmetShabo wrote:meni jos nije dosao miui9 za Mi4
jel ga moram manuelno instalirati?
Ima li neko sa Mi4 da objasni?
Prvo noviji modeli dobijaju.
Moderator: Benq
Pa mi4 će, koliko znam, biti u jednoj od zadnjih grupa za miui 9.AhmetShabo wrote:meni jos nije dosao miui9 za Mi4
hvala, ucinilo mi se da sam procitao da je vec dobioagent_zero wrote:Pa mi4 će, koliko znam, biti u jednoj od zadnjih grupa za miui 9.AhmetShabo wrote:meni jos nije dosao miui9 za Mi4
Prvo noviji modeli dobijaju.
Puno je ružniji od hajfonazrakomlat wrote:ima li neko ovaj mimix 2. zanima me jel uživo ovako ružan![]()
pa sad mu je 179€ cijenaQuaresma wrote:spremte novčanike
Mi A1 za 170€ stvarno bezobrazno dobra kupovina
https://www.gsmarena.com/xiaomi_unveils ... -28035.php
Ma taj telefon je prevelik za 5.5 inča,al ono baš prevelik.kloniran wrote:pa sad mu je 179€ cijenaQuaresma wrote:spremte novčanike
Ma ja ok,ali imam evo u kući prahistorijski Redmi note 4G i to je cigla ali i takav je manji od ovog Mi A1.skafiskafsnjak wrote:Bitno da je jeftin![]()
Makar cigla
Pa kako ga kupiti za 170€, sta mi vrijedi sto je u Kini toliko. Toliko bi otprilike i dao 150ak €, pa da prezalim garanciju i eventualno neke HW nedostatke kojih zna biti, mada ce cijena brzo i padati nije Iphone i Galaxy jbgQuaresma wrote:spremte novčanike
ovo je već kvalitetna usporedba a ne tamo neki jutuberi drkaju s prstima i ko biva to adekvatan testagent_zero wrote:MIUI 9 global rollout begins
Zar to onda ne bi riješilo da ga ručno podesiš samo na 2G/3G opciju a isključiš 4G. Jer vjerovatno je uvijek u potrazi za signalom i samim time prži bateriju i neće da ide u sleep mode..Ha0s wrote:Uzeo sam nedavno redmi note 4x, 64/4, mediatek, procesor, sa 4100 baterije. Po pravilu trebao bi trajati dosta dugo sa ovako jakom baterijom, ali mu je dan mjera. Tražio sam malo po netu i vidio da ima neki bag, a to je da mobitel uopšte ne ide na deep sleep Kada je na stand baju, što znači ako miruje npr 8sati izgubi 20tak posto baterije, a ne bi trebao da izgubi ništa, eventualno 1posto. Rješenja su da se rootuje telefon pa da se instalira neki zip fajl, a meni se to ne cacka plaho. Jeli imao iko sličan problem i da li ga je riješio
P.s.
Problem je,kažu, u sim kartici koja ne podržava 4g, tako ako mu aktivirate npr. Air plane mode, sve će biti ok, ode da spava i ne vuče bateriju.
Imaju 3 opcije;O'zone wrote:Zar to onda ne bi riješilo da ga ručno podesiš samo na 2G/3G opciju a isključiš 4G. Jer vjerovatno je uvijek u potrazi za signalom i samim time prži bateriju i neće da ide u sleep mode..Ha0s wrote:Uzeo sam nedavno redmi note 4x, 64/4, mediatek, procesor, sa 4100 baterije. Po pravilu trebao bi trajati dosta dugo sa ovako jakom baterijom, ali mu je dan mjera. Tražio sam malo po netu i vidio da ima neki bag, a to je da mobitel uopšte ne ide na deep sleep Kada je na stand baju, što znači ako miruje npr 8sati izgubi 20tak posto baterije, a ne bi trebao da izgubi ništa, eventualno 1posto. Rješenja su da se rootuje telefon pa da se instalira neki zip fajl, a meni se to ne cacka plaho. Jeli imao iko sličan problem i da li ga je riješio
P.s.
Problem je,kažu, u sim kartici koja ne podržava 4g, tako ako mu aktivirate npr. Air plane mode, sve će biti ok, ode da spava i ne vuče bateriju.
Da slučajno nemaš vendor rom na njemu?Ha0s wrote:Uzeo sam nedavno redmi note 4x, 64/4, mediatek, procesor, sa 4100 baterije. Po pravilu trebao bi trajati dosta dugo sa ovako jakom baterijom, ali mu je dan mjera. Tražio sam malo po netu i vidio da ima neki bag, a to je da mobitel uopšte ne ide na deep sleep Kada je na stand baju, što znači ako miruje npr 8sati izgubi 20tak posto baterije, a ne bi trebao da izgubi ništa, eventualno 1posto. Rješenja su da se rootuje telefon pa da se instalira neki zip fajl, a meni se to ne cacka plaho. Jeli imao iko sličan problem i da li ga je riješio
P.s.