Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
HAVANA

#3426 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

A i biznis nije opterecen emocijama.Interes.Kalkulacija.Dobit.Nezavisnost. Jednom su me u ravan svukli da sam ceko polugluh,poluslijep,na stakama i 11 spratu,sa starom majkom i bolesnom sestrom, da mi ko kilu rize donese,i nikad vise...Sad ja slazem kockice.Za ideale ginu budale.Srecom prezivio i naucio.Nabijem ih na kurac,i politiku,i drzavu,i hodzu,i popa...Ja ,zena,djeca,porodica,uzak krug prijatelja pravih...Ostalo mrs u 3pm.Necu 200 godina zivit.Za budale nemam vremena.A necu da idem nigdje.Ovde cu ziviti i kopati se.Moj izbor.Po mom, pa dokle doguram.
HAVANA

#3427 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Vizionar 1985 wrote:Ja sa 3 sto hiljada ne bi bio vise u Bosni. Oselio bi se negdje drugo. Ima po Hrvatskoj, Srbiji itd. istih te zemlje po istoj cijeni, do 3 deset hiljada. Moze s tim parama i nedze drugdje skoknut. Plus nece zemlju jest. Mislim moze se od zemlje prezivit i zivit ali u Bosni tezak je to zivot. Inace u Bosni je tezak zivot.
Ako ti je stalo da odes,otices.Sve se moze.A rijetko ima sta na gotovo.Treba se malo pomucit...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3428 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

Ni Havana im nece odoljeti :D

Veceras SCC brat bratu imas osjecaj da si u Kuvajtu. Kombiji ih dovlace non stop. Dosta ih ima i u sopstvenoj reziji u autima na nasim tablama. Jedan najaha na ivicnjak, pa onda u rikverc i slozi u zardinjeru kraj vatre.

Nit je izasao da vidi sta je autu, a o steti na drzavnoj imovini da ne govorimo koliko se zabrinuo :D
HAVANA

#3429 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Da imas radnju u tom scc-u,i da ti je kirija 5 milja...jedva bi ti njih doceko da ti udju i kupe recimo 24 parfema...Jebe mi se jel se mota i kojem se manituu moli...a i za zardinjeru. :D Nek brine ko treba da brine o tim stvarima.Tvoje je da prezivis i pozitivno poslujes.
Matzan

#3430 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Ja mislim da nijedan Arap nije prdnuo u Sarajevu, a da to nije zabilježilo budno uho naših forumaša.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3431 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

HAVANA wrote:Da imas radnju u tom scc-u,i da ti je kirija 5 milja...jedva bi ti njih doceko da ti udju i kupe recimo 24 parfema...Jebe mi se jel se mota i kojem se manituu moli...a i za zardinjeru. :D Nek brine ko treba da brine o tim stvarima.Tvoje je da prezivis i pozitivno poslujes.
A kad se stan iznad/preko puta izdaje njima, pa ih 11 nagrne poslije kupovine :D Da vidis/cujes veselja :zekzek:

Svako gleda iz svog ugla.

Naravno da je pozitivno da se u drzavu, koja ni gajbu jabuka ne moze izvesti bez ucjena, slijeva novac. Opet sve ima svoju cijenu.
drndalo

#3432 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by drndalo »

Matzan wrote:Ja mislim da nijedan Arap nije prdnuo u Sarajevu, a da to nije zabilježilo budno uho naših forumaša.
Takodjer se nije desilo da mu neki budni forumas ne bude na ruku u tom odsudnom momentu, i duboko udahne taj prd, te mu potvrdi kvalitet sa: " :thumbup: gazda"...
Hendrix

#3433 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hendrix »

PM72 wrote:Tako misli i onaj Bošnjo iz Osenika što je arapima prodao dedovinu za 300 000 KM a njena realna vrijednost nije bila ni 30 000.Sav sretan i "pun para" odmah je kupio novo auto.Ode 50 000.Šta ga briga,ostalo još 250 000.Glavni je baja u selu.Obnoviće kuću i uvesti grijanje na pelet.Ko će više ložit'.Nije prošla ni godina na računu ostalo 100 000.konta da kupi stan u Sarajevu,da vidi asfalta...nakon par godina ostaće bez para,vratiće se ženi Hanifi,prodaće stan da vrati dugove i opet će ložiti drva...i jebavaće arapima majku što su ga zajebali...
A mozda i Bosnjo obnovi kucu za 50.000KM i ostalo na stednju stavi i zivi puno lagodniji zivot nego na Oseniku gdje je radio u pilani za 400KM? Cisto onako i druga strana mozda ima? Ovde svi ljude koji prodaju zemlju smatraju budalama i kockarima koji sve potrose za par mjeseci.

I zasto ne bi Bosnjo imao grijanje na pelet? Zato sto je iz Osenika pa je seljak i samim time mora da lozi ugalj jel tako? Ko je on da se usudi da kupi stan u Sarajevu, da vidi taj cuveni asfalt Sarajevski. U Sarajevu je sasvim OK prodati stan od djeda naslijedjen ali Bosnjo iz Osenika je idiot ako proda zemlju od dede. Vi ste svi puni stereotipa da to nije normalno majke mi.
realna do boli

#3434 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by realna do boli »

Jedini koji danas kupuju zemlju u pripizdini su Arapi.
Probajte prodati svoju zemlju u nekoj nedodziji bilo kome u BiH, sumnjam da cete uspjeti. Danas svi bjeze od rada na zemlji, jer, realno, od toga se u BiH ne zivi.
Danas sam cula podatak da je iz nekog sela u TK ( Zelina, ili tako nesto ) otislo 80 ljudi, sve mladi ljudi sa porodicom, i to samo ove godine. Otisli da se ne vrate, nikoga u ovoj drzavi nije briga. I zasto da ne prodaju zemlju, ako drzavu nije briga, ni za njih, ni za tu zemlju.
A ako su, trenutno samo Arapi ti koji to kupuju, kada prodajes, prodajes, i odes...samo, treba je skupo prodati.
Drzava nema stav prema problemu iseljavanja, prema problemu kupovine stranaca nase zemlje, pa ljudi rade sto moraju ili zele, a o posljedicama, za par godina....
insomnia78

#3435 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Samo da ne pocnu igrati po scenariju hollywoodske B produkcije. Lov na covjeka i to. Ono Harapski bogatasi naoruzani bazukama protiv nekog demobilisanog borca sa kopljem
realna do boli

#3436 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by realna do boli »

Mislis da bi nekoga bilo briga.
insomnia78

#3437 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

realna do boli wrote:Mislis da bi nekoga bilo briga.
Au contraire, au contraire. Ta tu je AKADEMIK Z. Dizdarevic. Njemu je od samog pocetka jasno da se nesto dogadja. On angazuje naseg kolegu sa foruma koji je certificirani specijalista za borbu protiv sedamdesetcetiri razlicita zla ukljucujuci i ove kebab nacije. Dalje se sve odvija kao na filmu. Kolega glumi beskucnika navucenog na 'eroin kojeg ovi prljavi bezdusnici pokusavaju iskoristiti za svoje bolesne igre...ostalo ih je dovoljno za pod jednu sljivu
Dozer

#3438 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Dozer »

realna do boli wrote:Jedini koji danas kupuju zemlju u pripizdini su Arapi.
Probajte prodati svoju zemlju u nekoj nedodziji bilo kome u BiH, sumnjam da cete uspjeti. Danas svi bjeze od rada na zemlji, jer, realno, od toga se u BiH ne zivi.
Danas sam cula podatak da je iz nekog sela u TK ( Zelina, ili tako nesto ) otislo 80 ljudi, sve mladi ljudi sa porodicom, i to samo ove godine. Otisli da se ne vrate, nikoga u ovoj drzavi nije briga. I zasto da ne prodaju zemlju, ako drzavu nije briga, ni za njih, ni za tu zemlju.
A ako su, trenutno samo Arapi ti koji to kupuju, kada prodajes, prodajes, i odes...samo, treba je skupo prodati.
Drzava nema stav prema problemu iseljavanja, prema problemu kupovine stranaca nase zemlje, pa ljudi rade sto moraju ili zele, a o posljedicama, za par godina....
Poenta je da ovoj drzavi (citaj: SDA/HDZ/SNSD-SDS, ili ti "pravim" Bosnjacima, Hrvatima i Srbma, ili jednom rijecju - vladajucima), i odgovara da se mladi iseljavaju.
Njihov kont je nekakav ovakav - ako su vec naumili da idu odavde3, onda im je jasno da ovdje nema buducnosti, a to znaci da - razmisljaju. A, ako razmisljaju, onda ce vrlo brzo nadoci na to i ko je kriv za stanje u drzavi (kriticko razmisljanje). A kada dodju do tog zakljucka, onda su potencijalna prijetnja na izborima.
Dakle, vlastodrscima odgovara da se svi takvi isele iz BiH, a da ostanu plitkoumni klimoglavi kojima mogu lako upravljati.

I zato se nista i ne radi na stvarnom poboljsanju ekonomskog okvira u drzavi, kao osnove za svaki drugi razvoj.
Zdrava ekonomija je = dobar standard zivota = zadovoljni ljudi.
Zadovoljni ljudi = promjena razmisljanja u pravcu jos boljeg zivota, putovanja, razvoja...a to je opet = manje prostora za etno-nacional-vjerske ublehe.
Sve to zajedno je = gubitak vlasti, jer se nece imati kome prodavati te ublehe, na kojim ovi danas opstaju vec skoro 30 godina.

I zato su Arapi ovdje stigli kao poruceni (iako nisu stigli, nego su ciljano dovedeni). Donesu nesto love, kupe nesto, neko domaci se nakratko obogati, i onda za 1-2-3 godine to spicka (tacno onako kako PM72 rece), i... sta onda...? Opet je bez posla, ali sad vise nema sta ni za prodati.
Point.

#3439 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

To je ono u cemu je citav fol. Arapi dolaze ciljano i sa planom, a prosjecni Bosnjo konta oni dolaze da vide ljepote federacije i obnove svoj ratarski gen.
nightvision

#3440 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by nightvision »

Bas tako. Brojno stanje pucanstva osteceno evakuacijom popravice strani turisti. :thumbup:
U BiH je za sedam mjeseci ove godine ušlo 42.627 građana iz arapskih zemalja, piše današnji “Dnevni avaz” pozivajući se na zvanične podatke Granične policije BiH.
detroit-mercy

#3441 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

nightvision wrote:Bas tako. Brojno stanje pucanstva osteceno evakuacijom popravice strani turisti. :thumbup:
U BiH je za sedam mjeseci ove godine ušlo 42.627 građana iz arapskih zemalja, piše današnji “Dnevni avaz” pozivajući se na zvanične podatke Granične policije BiH.
Je li pise koliko je izaslo :mrgreen: .
detroit-mercy

#3442 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:
Pandakonda wrote:Ovdje svi gledaju Arape kroz prizmu para, a ne razumiju da se neke stvari ne mogu kupiti parama. Imam dosta prijatelja što drže apartmane po jadranu i 90% njih kaže da bi radije imali manje turista nego ovako privlačili svakakve ljude i onda kasnije popravljati štetu (britanci pogotovo). Jedna od tih stvari je tvoj narod i kultura, kao što je kolega rekao gore, arapi su tek prije 2 godine otkrili Bosnu i ovo je za sad samo ispitivanje terena, ali i u tako malo vremena njih se toliko nakupilo da su svuda po gradu i samo je pitanje kada će ih što više početi dolaziti i kada će biti u poziciji da mjenjaju naše norme, "pravila", način života itd. Gledam u Slogi prije par dana ove naše cure se vrte oko svakakvih arapa za piće ili dva dok se oni ponašaju ko da su oslobodili Sarajevo :-) a znam već ogroman broj cura koje su dobile svakakvih "ponuda" od gospode. Ovim tempom Sarajevo će postati sex turizam za arape isto kao što je skoro čitava istočna europa i neke azijske zemlje postale za zapadnjake.
Sarajevo je to vec postalo. Poznajem mladicu koja je vratila frzu jer je dobila ponudu da skokne do Saudije ako je frza. I ona opet postala nevina, otisla u Saudiju, i inkasirala 20-ak milja da joj nakav seik bude "prvi".
Cuo sam za jos slicnih slucajeva, tako da...
Njena roba moze radit sa njom sta hoce :mrgreen: .
Dala bi nekom i za dzabe ili za dva tri Jegera :mrgreen: ovako barem zna za sta je dala :mrgreen: .
detroit-mercy

#3443 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
PM72 wrote:Tako misli i onaj Bošnjo iz Osenika što je arapima prodao dedovinu za 300 000 KM a njena realna vrijednost nije bila ni 30 000.Sav sretan i "pun para" odmah je kupio novo auto.Ode 50 000.Šta ga briga,ostalo još 250 000.Glavni je baja u selu.Obnoviće kuću i uvesti grijanje na pelet.Ko će više ložit'.Nije prošla ni godina na računu ostalo 100 000.konta da kupi stan u Sarajevu,da vidi asfalta...nakon par godina ostaće bez para,vratiće se ženi Hanifi,prodaće stan da vrati dugove i opet će ložiti drva...i jebavaće arapima majku što su ga zajebali...
Zavisi.Od situacije do situacije.Moj prijatelj ga je kao i svi mi popusio u ratu,krenuo od nule i radio 12 sati dnevno,godinama...Nikad nista trazio,nikad nista dobio od drzave.Kupio plac i pravio par godina prilicno fin objekat ali dosao do krova.Tim tempom ne bi jos za 10 godina a i pukla bi ledja.Zena,2 djece...Izaslo je to nekih 300 do 350 milja...al dalje tesko.Krediti a jos puno ulaganja...Slozio arapu za 800 milja.3 manje firme i djelatnosti sad ima.Osmijeh od uha do uha.U ove 2 godine kako je prodao pozitivno posluje.Nit ga ko moze vise jebavat,nit zavisi od koga osim sebe samog i zene.A vrijedni i sposobni.Onaj kako je uzeo i dan danas stoji nedovrseno.Na kraju ce i to propasti,sto vremenom sto kao ta ko biva firma sto je kupila ,nit posluje ,nit ima prihod.A rashod ima.Ne moze ga vjecno pokrivati ubacivanjem para.Ja stvarno ne znam sta ti ljudi rade.I ja sam mislio i konto sta ovi ljudi rade? Na kraju ovo sto sam ih vidio veze to s mozgom nema.Dodje,ko biva lijepo mu i kupi nesta,i onda to stoji i propada.U mnogo slucajeva.A i sta to mene ili njega briga?To je posao drzave i institucija da brinu o tim stvarima.Ja ,a ni on nikad marke nisam dobio od ove drzave.Nikad nisam ni invalidninu uzeo,ni certifikate,nista...gade mi se.Ne zelim nista od njih,za lijeka im trebalo.A ja cu pare uzeti kako znam i umijem.Opet kazem ne izdajem im nista jer ne zelim ali slijedeci projekat namjenski ide za njih.Dok su ovde.A nece dugo na ovaj nacin...Ko rusi u crnoj gori.Sto se moglo 600milja uzet ,sad ne ide ni za 150.Ko je jamio jamio...
Crnogorci, ovi sto se nisu utalili kad je moglo pojedose se za muda sto su bili glupi pa cuvali cojstvo i babovinu :mrgreen:. Prosla baba sa kolacima, sad sjedi na kamenjaru i broji kamencice :mrgreen: .
Trebam te

#3444 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Trebam te »

detroit-mercy wrote:
Dozer wrote:
Pandakonda wrote:Ovdje svi gledaju Arape kroz prizmu para, a ne razumiju da se neke stvari ne mogu kupiti parama. Imam dosta prijatelja što drže apartmane po jadranu i 90% njih kaže da bi radije imali manje turista nego ovako privlačili svakakve ljude i onda kasnije popravljati štetu (britanci pogotovo). Jedna od tih stvari je tvoj narod i kultura, kao što je kolega rekao gore, arapi su tek prije 2 godine otkrili Bosnu i ovo je za sad samo ispitivanje terena, ali i u tako malo vremena njih se toliko nakupilo da su svuda po gradu i samo je pitanje kada će ih što više početi dolaziti i kada će biti u poziciji da mjenjaju naše norme, "pravila", način života itd. Gledam u Slogi prije par dana ove naše cure se vrte oko svakakvih arapa za piće ili dva dok se oni ponašaju ko da su oslobodili Sarajevo :-) a znam već ogroman broj cura koje su dobile svakakvih "ponuda" od gospode. Ovim tempom Sarajevo će postati sex turizam za arape isto kao što je skoro čitava istočna europa i neke azijske zemlje postale za zapadnjake.
Sarajevo je to vec postalo. Poznajem mladicu koja je vratila frzu jer je dobila ponudu da skokne do Saudije ako je frza. I ona opet postala nevina, otisla u Saudiju, i inkasirala 20-ak milja da joj nakav seik bude "prvi".
Dala bi nekom i za dzabe ili za dva tri Jegera :mrgreen: ovako barem zna za sta je dala :mrgreen: .
Bas tako, eto seik jedva cek'o da dobije bosansku frzu...ma daj pustite nebuloze :lol: :lol: :lol:
detroit-mercy

#3445 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

Trebam te wrote:
detroit-mercy wrote:
Dozer wrote: Sarajevo je to vec postalo. Poznajem mladicu koja je vratila frzu jer je dobila ponudu da skokne do Saudije ako je frza. I ona opet postala nevina, otisla u Saudiju, i inkasirala 20-ak milja da joj nakav seik bude "prvi".
Bas tako, eto seik jedva cek'o da dobije bosansku frzu...ma daj pustite nebuloze :lol: :lol: :lol:
Nam je svako ko ima 20-30 hiljada maraka u dzepu i dolazi iz tih zemalja, seik :mrgreen:
nightvision

#3446 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by nightvision »

detroit-mercy wrote:Je li pise koliko je izaslo :mrgreen: .
Ti podatci su strogo cuvana tajna. Od strateskog znacaja za razvoj turizma. :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3447 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

koga boli kurac
nightvision

#3448 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by nightvision »

Ovo mi je promaklo. Jel glumila orgazam? :run:
PM72

#3449 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by PM72 »

Hendrix wrote:
A mozda i Bosnjo obnovi kucu za 50.000KM i ostalo na stednju stavi i zivi puno lagodniji zivot nego na Oseniku gdje je radio u pilani za 400KM? Cisto onako i druga strana mozda ima? Ovde svi ljude koji prodaju zemlju smatraju budalama i kockarima koji sve potrose za par mjeseci.

I zasto ne bi Bosnjo imao grijanje na pelet? Zato sto je iz Osenika pa je seljak i samim time mora da lozi ugalj jel tako? Ko je on da se usudi da kupi stan u Sarajevu, da vidi taj cuveni asfalt Sarajevski. U Sarajevu je sasvim OK prodati stan od djeda naslijedjen ali Bosnjo iz Osenika je idiot ako proda zemlju od dede. Vi ste svi puni stereotipa da to nije normalno majke mi.
Ne pravi pitu onaj ko ima nego ko je naučio...nije to "stereotip" nego iskustvo i živa istina.Fukara kad dođe do para umisli da je nedodirljiv a nije svjestan kako je sve prolazno i kako se nezarađena hrpa brzo istopi.Kažu da su Jevreji prilikom kupovine nekretnina vlasnika prvo pitali je li on pravio ili je to nasljedio.
bluesjunior

#3450 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by bluesjunior »

sta bi više platili jevreji?
Locked