Republika Turska

Post Reply
Norman

#3426 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:Ako Erdo zaista nije mislio na Kurde, onda je bolesniji nego sto sa mislio.
Jest', jest', bolesnije je reći da oni koji ne podržavaju politiku 3 djeteta vode Turke u nestanak, nego zastrašivati narod prijetnjama da ih Kurdi žele istrijebiti. To je tvoj sud, poštujem, ali se ne slažem s tobom.
Kikibombona wrote: Ama, covjece, ti si prenio sto puta goru laz. Prenio si propagandnu izjavu turske drzave vezanu za agoniju ljudi u bolnici Cizre.
Jašta sam. Prenio sam ispravno stav turske vlade, zato što to ti nisi znao ili nisi htio korektno uraditi. Nisam tvrdio da je u tom stavu sadržana istina.

Da bih bio isti kao ti, znači ne sto puta gori - nego isti, ja bih trebao tu vijest prokomentarisati onako kao što ti radiš:

Kurdi su najgori teroristi na svijetu, Al-Kaida im može zavidjeti, bolesnici pucaju na ljekare i škole, genocidaši koji su poklali Armene prema planu sekularnih turskih nacionalista, etnički čiste Arape-Turkmene-Asirce u Siriji, otimaju djecu od roditelja i obučavaju ih za teroriste, fuj, bljak, gađenje, muk čitatelja ljevičara, muuuuk, bolesno, bolesnije, zločinci svi do srži. I tako nakon svakog tvita.

To bi bio tvoj parnjak ovdje. Ja nisam.

Neće ti se ni Klix izviniti ako se ispostavi da nije bilo Srba u Cizreu (a neću vala ni ja). Nauči se šta znači ispravno prenijeti vijest, a šta znači zagovarati laž.
Kikibombona wrote: ti si skloniji vjerovati da Kurdi gadjaju sami sebe.
Ne laži jarane.
Danguba

#3427 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:
Prvo da utvrdimo da li si islamista, da li sa tobom uopste vrijedi komunicirati.

Da li isto tako podrzavas izraelsko raketiranje Gaze i da li smatras da je potpuno normalno sto u tim napadima ginu civili i sto se njihova mukom stecena imovina pretvara u prah i pepeo?

Da odmah kazem, Palestina kao i Kurdistan nikada nije bila nezavisna.

Da li podrzavas rusko sastavljanje sa zemljom Groznog i Cecenije jer su pomenuti narusavali cjelovitost Rusije?

Da li si podrzavao srpske snage na Kosovu kada su se borili protiv albanskog separatizma?

Veoma je vazno znati da li si licemjer sa dvostrukim standardima koji navija po vjerskoj liniji ili imas jednake principe za sve. Oprostit ces, sa licemjerima nemam volje komunicirati.

Normana respektujem. Covjek ima karakter. Kaze da su PKK i Hamas teroristi i podrzava akciju protiv njih. Ja se sa tim ne slazem ali vazda postujem principijelnost. Drazi mi je otvoreni fasista od licemjera. Ne moze mi stomak takve nikako.

Ako sam islamista time sto sam rodjen kao musliman, onda me racunaj u iste. Toliko imam veze sa njima i njihovom ideologijom...a sta ti to znaci biti islamista?

Sve si smjestio u isti kos ali nema veze.
Samo ukratko, nakon desavanja '90-tih na nasim prostorima grozim se na terorizam. Teroriste smatram sve one koji silom zele da promijene neke stvari ili da se izbore za neku teritoriju a nisu iskoristili demokratska prava.

Sta to nedostaje Kurdima(osim drzave)?
Oni koji su bili pametni sisli su u grad i utopili se medju Turcima, integrisali se i nista im nije falilo do skora.
PKK je kurdski problem. Godinama oni glume drzavu u drzavi, obucavaju i naoruzavaju zene da ih cuvaju. Aloooo, zene cuvaju straze u nekim divljinama dok se u Istanbulu grade metroi. Hoces pecinu a neces metro? To je tvoj problem.

Neka daju signal bilo kojoj vladi pa i ovoj da zele saradnju pa ces vidjeti u sta bi se taj ''Kurdistan'' pretvorio. Ali ne, bolje je ovako. Praviti zasjede i boriti se a znas da nemas nikakve sanse. I nemoj mi samo suplje kako se Turska ne moze sa njima nositi.
Kikibombona

#3428 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
Ako sam islamista time sto sam rodjen kao musliman, onda me racunaj u iste. Toliko imam veze sa njima i njihovom ideologijom...a sta ti to znaci biti islamista?

Sve si smjestio u isti kos ali nema veze.
Samo ukratko, nakon desavanja '90-tih na nasim prostorima grozim se na terorizam. Teroriste smatram sve one koji silom zele da promijene neke stvari ili da se izbore za neku teritoriju a nisu iskoristili demokratska prava.

Sta to nedostaje Kurdima(osim drzave)?
Oni koji su bili pametni sisli su u grad i utopili se medju Turcima, integrisali se i nista im nije falilo do skora.
PKK je kurdski problem. Godinama oni glume drzavu u drzavi, obucavaju i naoruzavaju zene da ih cuvaju. Aloooo, zene cuvaju straze u nekim divljinama dok se u Istanbulu grade metroi. Hoces pecinu a neces metro? To je tvoj problem.

Neka daju signal bilo kojoj vladi pa i ovoj da zele saradnju pa ces vidjeti u sta bi se taj ''Kurdistan'' pretvorio. Ali ne, bolje je ovako. Praviti zasjede i boriti se a znas da nemas nikakve sanse. I nemoj mi samo suplje kako se Turska ne moze sa njima nositi.
Da li podrzavas djelovanje Izraela na Hamas u Gazi?
Da li podrzavas djelovanje Rusije na Cecene u Groznom?
Norman

#3429 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote: Nije prenio nijednu vijest o zlocinima turske vojske. Mislim da je jasno o cemu se tu radi. Turkofilija, braca muslimani - ovo ono. 
Jah. I to sam ranije komentarisao. Prije nego što sam se javio, temu o Turskoj je "uređivao" jedan forumaš koji je prenosio samo negativne vijesti iz opozicionih izvora i ti koji si širio propagandne laži s kurdskih tvitera. Ni to jednostrano informisanje mi nije naročito smetalo, ali si počeo da projektuješ svoju mržnju na tursko društvo u cjelini, a za tobom su stali da se vuku razni jebači turskih genocidnih majki.

Prvo, ja imam obavezu prema dobrim ljudima koje sam upoznao putujući kroz Tursku, da o tom društvu kažem i neku pohvalnu riječ, istine radi. Drugo, prenosim vijesti koje dokazuju da je PKK teroristička grupa, jer da je ostalo na tebi i dalje bi pričali kako na drugoj strani djeca igraju klikera.

Ostale vijesti ne prenosim, jer ih ne fali na temi, naprotiv. Ne prenosim ni pogibije turskih policajaca, iako svakodnevno ginu od mina, bombi, snajpera,... Ne prenosim ni tursku propagandu iako tu ima svakakvih pikanterija. Zapravo, to niko na temi ne čini, u državi punoj turkofila.

I ne trolaj više s tom muslimanskom pričom, pa prema tvojim šatro-testovima ne bi mi smio ni riječ jednu pisnuti: nisam na forumu nijednom osudio zločine nad Palestincima, nisam nijednom osudio Asadove zločine, nisam nijednom osudio zločine nad Čečenima i Iračanima, nisam čak nijednom osudio srpske zločine... a s druge strane sam nekoliko puta osudio zločine nad Kurdima. Dakle, beskonačno mnogo puta više sam digao glas protiv nepravde nad Kurdima, nego što san to činio protiv nepravde nad bilo kojim drugim muslimanskim narodom.
Kikibombona

#3430 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Kikibombona wrote: Nije prenio nijednu vijest o zlocinima turske vojske. Mislim da je jasno o cemu se tu radi. Turkofilija, braca muslimani - ovo ono. 
Jah. I to sam ranije komentarisao. Prije nego što sam se javio, temu o Turskoj je "uređivao" jedan forumaš koji je prenosio samo negativne vijesti iz opozicionih izvora i ti koji si širio propagandne laži s kurdskih tvitera. Ni to jednostrano informisanje mi nije naročito smetalo, ali si počeo da projektuješ svoju mržnju na tursko društvo u cjelini, a za tobom su stali da se vuku razni jebači turskih genocidnih majki.

Prvo, ja imam obavezu prema dobrim ljudima koje sam upoznao putujući kroz Tursku, da o tom društvu kažem i neku pohvalnu riječ, istine radi. Drugo, prenosim vijesti koje dokazuju da je PKK teroristička grupa, jer da je ostalo na tebi i dalje bi pričali kako na drugoj strani djeca igraju klikera.

Ostale vijesti ne prenosim, jer ih ne fali na temi, naprotiv. Ne prenosim ni pogibije turskih policajaca, iako svakodnevno ginu od mina, bombi, snajpera,... Ne prenosim ni tursku propagandu iako tu ima svakakvih pikanterija. Zapravo, to niko na temi ne čini, u državi punoj turkofila.

I ne trolaj više s tom muslimanskom pričom, pa prema tvojim šatro-testovima ne bi mi smio ni riječ jednu pisnuti: nisam na forumu nijednom osudio zločine nad Palestincima, nisam nijednom osudio Asadove zločine, nisam nijednom osudio zločine nad Čečenima i Iračanima, nisam čak nijednom osudio srpske zločine... a s druge strane sam nekoliko puta osudio zločine nad Kurdima. Dakle, beskonačno mnogo puta više sam digao glas protiv nepravde nad Kurdima, nego što san to činio protiv nepravde nad bilo kojim drugim muslimanskim narodom.
Pa brate mili, Srbi i Hrvati su isto tako zasluzili lijepe rijeci. Medju njima je gomila dobrih ljudi. Pa ides li na teme o kojima se prica o agresiji na BiH da kazes pokoju lijepu o Srbima i Hrvatima?

A trebalo bi da su ti blizi od Turaka, zivis sa njima i pored njih.

Mani supljaka.
Norman

#3431 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote: Veoma je vazno znati da li si licemjer sa dvostrukim standardima koji navija po vjerskoj liniji ili imas jednake principe za sve. Oprostit ces, sa licemjerima nemam volje komunicirati.
A šta ćemo sa tvojim licemjerstvom? Otkud to da samo ti testiraš ljude, šta misliš bi li ti položio ovaj ispit?

Kad si dokazivao da je teror nad Kurdima haman i gori nego teror nad Palestincima, odnekud si izvukao podatak da je 40.000 kurdskih intelektualaca uhapšeno.

S druge strane, pučista Sisi u zatvoru ovog momenta drži 40.000 političkih zatvorenika, muči ih, priređuje farse u sudnici gdje za pola sata procesira stotine ljudi, padaju smrtne kazne, i ti veliš - Sisi je heroj, jer tako sprječava rat u Egiptu.

Ne moraš dokazivati da je fakat neko uhapsio hiljade kurdskih intelektualaca. Samo nam reci je li vlada koja ih je hapsila herojska, zakači joj medalju što je vukla iste poteze da stabilizuje društvo... Ako nisi licemjer. :sabur:
Danguba

#3432 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Kikibombona wrote: Da li podrzavas djelovanje Izraela na Hamas u Gazi?
Znaci sve je Hamas u Palestini. Ako tako gledas na stvari kod tebe ima logike.
Izrael sistematski unistava jedan narod ne birajuci sredstva. Od nasilnog naseljavanja preko hapsenja, terora i ubistava djece koja bacaju kamenje da bi odbranili svoju teritoriju.
Izrael ide silom na istrebljenje dok Turska pokusava godinama da nadje neki kompromis.

Cecenija je jos uvijek u RF i nakon par pokusaja samostalnosti. Sve su ugusene uz velike gubitke. Raznim spletkama i ubijanjem njihovih vodja, nametanjem ljudi sklonih Moskvi, oni su jos uvijek tu gdje jesu sto ne znaci da nece doci neko drugi sa kime mogu dobiti dugo oduzetu samostalnost.

edit: nisi me pitao za Kosovo. I ono mi je sumnjivo bez obzira na mnoge mucke rezima iz Beograda ali kada su krenuli i vojno da ih pokore i protjerali 900 hiljada, to je prevrsilo kap represije i zasluzili su samostalnost.
Milosevic je nakon svih poraza pokusao da se iskali na Albancima ali negdje se mora pasti. To isto da radi Turska Kurdima, ne bi imali moju podrsku.
Last edited by Danguba on 01/02/2016 23:43, edited 1 time in total.
Kikibombona

#3433 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Kikibombona wrote: Veoma je vazno znati da li si licemjer sa dvostrukim standardima koji navija po vjerskoj liniji ili imas jednake principe za sve. Oprostit ces, sa licemjerima nemam volje komunicirati.
A šta ćemo sa tvojim licemjerstvom? Otkud to da samo ti testiraš ljude, šta misliš bi li ti položio ovaj ispit?

Kad si dokazivao da je teror nad Kurdima haman i gori nego teror nad Palestincima, odnekud si izvukao podatak da je 40.000 kurdskih intelektualaca uhapšeno.

S druge strane, pučista Sisi u zatvoru ovog momenta drži 40.000 političkih zatvorenika, muči ih, priređuje farse u sudnici gdje za pola sata procesira stotine ljudi, padaju smrtne kazne, i ti veliš - Sisi je heroj, jer tako sprječava rat u Egiptu.

Ne moraš dokazivati da je fakat neko uhapsio hiljade kurdskih intelektualaca. Samo nam reci je li vlada koja ih je hapsila herojska, zakači joj medalju što je vukla iste poteze da stabilizuje društvo... Ako nisi licemjer. :sabur:
Cuj 40 000? :shock: :-)

Mozda mislis 4 000?

Uvijek i svugdje podrzavam male narode koje terorise drzava. Bez izuzetk! Nije mi vazno da li su zrtve Kurdi, Palestinci, Ceceni, Ujguri ili Tibetanci.

U Egiptu je druga prica. Tamo se nije desila borba izmedju naroda vec borba izmedju razlicitih ideologija. Desila se borba naroda protiv diktatora Mubaraka i diktatora (u najavi) Mursija. Covjek se proglasio novim faraonom sto je izazvalo najvece proteste u historiji Egipta. Svaki odgovoran politicar bi u takvoj situaciji odstupio, ali ne i Mursi. Posto je situacija dovedena na rub gradjanskog rata, za koji bi sirijski i iracki rat bili djecija igrica, vojska je odlucila skinuti budalu sa vlasti. Sve sto je zlo i naopako sam bezrezervno osudio na temi Egipat u xy navrata.

Inace

Danas su u Adani bili prokurdski protesti...

Zlocinci su ubili jednog a drugog demonstranta tesko ranili!

Ubijeni devetnaestogodisnjak, Murat Daskan

http://anfenglish.com/kurdistan/one-you ... e-in-adana

Koliko je turska fasisticka policija ubila huligana i fasista koji su palili urede HDP, unistavali kurdsku imovinu i premlacivali Kurde!??
Norman

#3434 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:

Pa brate mili, Srbi i Hrvati su isto tako zasluzili lijepe rijeci. Medju njima je gomila dobrih ljudi. Pa ides li na teme o kojima se prica o agresiji na BiH da kazes pokoju lijepu o Srbima i Hrvatima?

A trebalo bi da su ti blizi od Turaka, zivis sa njima i pored njih.

Mani supljaka.
Kratko sjećanje? Pa evo ovdje sam govorio da ne bih nikad demonizirao čitavo srpsko društvo, kao što nije korektno da se projicira mržnja na tursko. Pa si mi se opet ti usprotivio tvrdnjom da bi i za srpsko društvo u cjelini rekao da je bolesno i zločinačko do srži. :lol:
Danguba

#3435 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Na zalost, mislim da je sa njim suvisan dijalog dok malo loptu ne spusti.
Uvijek okrece vodu kako njemu odgovara. treba ti vjecnost da ga demantujes. jednostavno ima problem sa realnoscu.
Kikibombona

#3436 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
Kikibombona wrote: Da li podrzavas djelovanje Izraela na Hamas u Gazi?
Znaci sve je Hamas u Palestini. Ako tako gledas na stvari kod tebe ima logike.
Izrael sistematski unistava jedan narod ne birajuci sredstva. Od nasilnog naseljavanja preko hapsenja, terora i ubistava djece koja bacaju kamenje da bi odbranili svoju teritoriju.
Izrael ide silom na istrebljenje dok Turska pokusava godinama da nadje neki kompromis.

Cecenija je jos uvijek u RF i nakon par pokusaja samostalnosti. Sve su ugusene uz velike gubitke. Raznim spletkama i ubijanjem njihovih vodja, nametanjem ljudi sklonih Moskvi, oni su jos uvijek tu gdje jesu sto ne znaci da nece doci neko drugi sa kime mogu dobiti dugo oduzetu samostalnost.
Hahahahahhahahahahahahahahha....

Jad i bijeda!

Hiljade snimaka i dokaza zlocina, kulturnog genocida, etnickog inzenjeringa... nema zla koje na njima nisu isprobali... i onda...

Islamista, znao sam odmah!
Danguba

#3437 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Do daljnjeg XXX
Kikibombona

#3438 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Kratko sjećanje? Pa evo ovdje sam govorio da ne bih nikad demonizirao čitavo srpsko društvo, kao što nije korektno da se projicira mržnja na tursko. Pa si mi se opet ti usprotivio tvrdnjom da bi i za srpsko društvo u cjelini rekao da je bolesno i zločinačko do srži. :lol:
Jesi napisao ijedan komentar na hiljadama tema o Srbima i Hrvatima na kojima se generalizuje i moze svasta procitati za Srbe i Hrvate?

Ijedan jedini od kako si clan foruma?

Kada si vec dusa od covjeka... :P :-D

Evo ja ne znam jesi li...

Al obecavam da mjesec dana necu uci na temu ako si napisao samo jedan. Da ima mogucnost, kladio bih se u to po veliku lovu. Ne treba mi tako puno da skontam neke stvari.
Norman

#3439 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:U Egiptu je druga prica.
Znači licemjerstvo, a ovamo ispituje ljude. :lol:

PS
U Egiptu se broj zatvorenih procenjivao i na 40.000. Ne sjećam se tačno šta si ti tvrdio za Kurde, ali ako si u tom slučaju spominjao manji broj - utoliko veće licemjerje, je li. Negdje možeš ukloniti i preko 40.000 političkih protivnika i to je udure, a negdje je već i 4.000 uhapšenih dovoljno da osigura kandidaturu za jedan od najvećih zločina ikad.
Kikibombona

#3440 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:

PS
U Egiptu se broj zatvorenih procenjivao i na 40.000. Ne sjećam se tačno šta si ti tvrdio za Kurde, ali ako si u tom slučaju spominjao manji broj - utoliko veće licemjerje, je li. Negdje možeš ukloniti i preko 40.000 političkih protivnika i to je udure, a negdje je već i 4.000 uhapšenih dovoljno da osigura kandidaturu za jedan od najvećih zločina ikad.
Osudjem ako su pritvoreni nevini ljudi.

Podrzat cu narod ako se digne protiv Sisija, kao sto sam podrzao narod u borbi protiv Mubaraka i Mursija. Uslov za podrsku je da se ne radi o vjerskim fanaticima koji su etnicku i vjersku mrznju.
Norman

#3441 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:
Jesi napisao ijedan komentar na hiljadama tema o Srbima i Hrvatima na kojima se generalizuje i moze svasta procitati za Srbe i Hrvate?

Ijedan jedini od kako si clan foruma?

Kada si vec dusa od covjeka... :P :-D

Evo ja ne znam jesi li...

Al obecavam da mjesec dana necu uci na temu ako si napisao samo jedan. Da ima mogucnost, kladio bih se u to po veliku lovu. Ne treba mi tako puno da skontam neke stvari.
Jesam. Ne temi o paradžematima, nakon što je ista postala tema koja se bavi pitanjem da li se treba boriti protiv vehabija ili četnika, rekao sam za vehabijskog daiju da je bahat i bezobrazan, a kao dokaz sam ponudio kratki video u kojem je dotični iznosio uvrede na račun Srba i pravio razlike između naroda nacionalističkim generaliziranjem. I još sam branio cijelo srpsko društvo od tebe. S druge strane, za razliku od tebe, nisam nijednu lošu riječ rekao o Srbima.

Očekujem tvoj odgovor 1. marta. 8)
Norman

#3442 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:

PS
Osudjem ako su pritvoreni nevini ljudi.

Podrzat cu narod ako se digne protiv Sisija, kao sto sam podrzao narod u borbi protiv Mubaraka i Mursija. Uslov za podrsku je da se ne radi o vjerskim fanaticima koji su etnicku i vjersku mrznju.
Nema nevinih, sve sami pedofili i silovatelji, što bi rekle braća šije. :-D
palestinka

#3443 Re: Republika Turska

Post by palestinka »

@norman hvala ti na odgovoru. U pravu si da su mnoge šanse za mir propuštene i da sad spirala nasilja ide i nažalost biće sve gore. PKK jesu teroristi, a takve se organizacije stvaraju kao odgovor, što ne opravdava, na ekstremni višegodišnji teror PKK, Hamas, IRA...Narod postane talac ekstremista, a s druge strane, trpe teror države.
palestinka

#3444 Re: Republika Turska

Post by palestinka »

Co0l wrote:
Black swan wrote:Stradalima u poplavama u Gunji država još nije isplatila odštetu za izgubljenu stoku. U pomoć je stoga priskočila - turska vlada »
Ne da Erdo na svoje Bosnjake :D
Gunja je u Hrvatskoj. Pogranično mjesto s BiH, ima Bošnjaka, ali većinsko hrvatsko mjesto.
Kikibombona

#3445 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Jesam. Ne temi o paradžematima, nakon što je ista postala tema koja se bavi pitanjem da li se treba boriti protiv vehabija ili četnika, rekao sam za vehabijskog daiju da je bahat i bezobrazan, a kao dokaz sam ponudio kratki video u kojem je dotični iznosio uvrede na račun Srba i pravio razlike između naroda nacionalističkim generaliziranjem. I još sam branio cijelo srpsko društvo od tebe. S druge strane, za razliku od tebe, nisam nijednu lošu riječ rekao o Srbima.

Sto me zajebavas kada takvog odgovora na nevedenoj temi nema. Dzaba sam listao.

Al' cuj, branio srbe na temi dzemati. :lol:

I jos smjesnije je to sto kazes da si ih branio od mene. Tragikomedija.
Norman

#3446 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:

Sto me zajebavas kada takvog odgovora na nevedenoj temi nema. Dzaba sam listao.

Al' cuj, branio srbe na temi dzemati. :lol:
Ima, ima. Jedini moj upis na toj temi. Govor Adnana Mrkonjića o razlici između Bošnjaka i Srba. A rekao si ima li bilo koja tema na kojoj se o Srbima može svašta pročitati. Na toj temi su odmah okrenuli diskusiju s vehabija na četnike, uz priču da otamo vreba prava opasnost. Ijedan upis, bilo koja tema gdje se priča svašta o Srbima, to se tražilo, šta sad izvoljevaš. Za trenutak sam i povjerovao da ćeš održati riječ. :oops:
Kikibombona

#3447 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

palestinka wrote:@norman hvala ti na odgovoru. U pravu si da su mnoge šanse za mir propuštene i da sad spirala nasilja ide i nažalost biće sve gore. PKK jesu teroristi, a takve se organizacije stvaraju kao odgovor, što ne opravdava, na ekstremni višegodišnji teror PKK, Hamas, IRA...Narod postane talac ekstremista, a s druge strane, trpe teror države.
To je 100% tacno.

Pripadnici PKK ili Hamsa su po definiciji teroristi. To nije sporno. Te skupine su nastale usljed visedecenijskog terora Turske i Izraela. Ne reagujemo svi isto na zlo. Neko trpi, neko pobjegne, neko se povuce u sebe... a neko pozeli osvetiti se. U svakom narodu ima dovoljno ludjaka, agresivaca, svega i svacega. Nasilna vlast neminovno stvara terorizam.

Turskoj i Izraelu odgovara postojanje PKK i Hamasa. Te organizacije im nisu NIKAKVA prijetnja. Koriste ih kako bi imali alibi da se bore protiv stvarnog neprijatelja - kurdskog i palestinskog naroda. Zbog toga se ciljano terorise civilno stanovnistvo kako bi se regrutovao veci broj terorista. Tada drzava ima alibi da jos zece udara po civilima, da ih protjeruje i uzima im zemlju. Tako dobijaju medijski rat.

Kod Kurda se pojavila mocna, pacifisticka politicka organizacija koja je na izborima dobila 5 000 000 glasova. Turci su ih odmah uzeli na zub. Nema kakvo im zlo nisu priredili. Mladi fasisti su im palili urede bez ikakve reakcije policije. Na taj nacin su zeljeli poslati poruku.

Osman Odzalan, brat Abdulaha i veliki protivnik PKK, kaze da organizacija nikada nije bila jaca i da nasilje na istoku regrutuje sve veci broj boraca i finansijski jaca PKK. To je cilj Turaka. Ovaj horor iz bolnice ima za cilj regrutovati sto vise mladih boraca. Jos ako krenu ciljano ubijati turske civile, sto do sada uprkos svemu nisu radili, eto opravdanja da se sve na istoku sravni sa zemljom. I sada su protjerali desetine hiljada i popalili imovinu sirotinje. Vratili su na scenu antikurdsku histeriju sto je jedan od aduta za asimilaciju. Aj sada na zapadu zemlje reci da si Kurd i pricaj kurdski. :-)

Cilj je unistiti stranku HDP, politicki obezglaviti kurdski narod i vratiti ga u zagrljaj PKK.
Kikibombona

#3448 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Ima, ima. Jedini moj upis na toj temi. Govor Adnana Mrkonjića o razlici između Bošnjaka i Srba. A rekao si ima li bilo koja tema na kojoj se o Srbima može svašta pročitati. Na toj temi su odmah okrenuli diskusiju s vehabija na četnike, uz priču da otamo vreba prava opasnost. Ijedan upis, bilo koja tema gdje se priča svašta o Srbima, to se tražilo, šta sad izvoljevaš. Za trenutak sam i povjerovao da ćeš održati riječ. :oops:
Buahahahahhaha...

Ovo je jace od Dangubinog licemjerja. Ne znam kako uopste komentarisati.

Nisi ti nista govorio nego je govorio selefija. I govorio je o mnogo cemu... Uopste Srbi nisu bili povod predavanja, vec vjernici koji veze sa vjerom nemaju...

Procjenio sam ja tebe odmah. Znam takvih kao ti koliko hoces.

Al si opet dovoljno posten da u istu ravan stavis PKK i Hamas. Za to skidam kapu, iako bih ruku u vatru stavio pri tvrdnji da u tebi kuha puno vise i jace kada izraelska vojska satire Gazu nego sada kada Turci orgijaju po Cizreu... Al to su emocije, ne mogu se kontrolisati. Vazno je da si ipak u dobroj mjeri posten covjek. Mogao bih se druziti sa zobom! :thumbup: :D
Norman

#3449 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote: I jos smjesnije je to sto kazes da si ih (Srbe, op. Norman) branio od mene. Tragikomedija.

Smiješno ili ne, tako ti je jarane. Ti možda imaš lijepo mišljenje o sebi, ali nije bitno kako ti sebe doživljavaš, već kakve stavove zastupaš. Da se podsjetimo kako demoniziraš i srpsko i tursko društvo:
Norman: "Ja opet ne bih pričao kako je srpsko društvo genocidno, kako ove slike dokazuju da Srbima fašizam viri iz očiju, itsl. Ne bih takvim komentarima rajcao druge šoviniste da jebu srpsku majku. Nažalost, tebi to nije problem (za Turke, op. Norman)... Jasno sam rekao da ne komentarišem tvoj stav prema vladi ili počiniocima zločina, nego prema cijelom društvu. Na primjer, citiram te: "Bolesno drustvo, do srzi!".Ili: "Previse je fasizma, rasizma, sovinizma... u ovom drustvu... Odnos prema kurdskom narodu je DO SRZI zlocinacki." "

Kikibonbona: "Pa sta ti nije jasno jarane? Ja u porodici imam Srba i Hrvata, a licno sam Bosanac. I kazem lijepo da je srpsko i hrvatsko drustvo u BiH bolesno jednako kao i tursko. Ako to mogu reci za sebi bliske, kako ne bi mogao za Turke? Potpisujem sve sto sam rekao.
Znači, pišeš kako ti je cijelo srpsko društvo jednako bolesno kao i tursko, potpisuješ sve što si rekao (zločinačko društvo do srži), a ovamo mene nešto kao testiraš odnosom prema Srbima o kojima nikad ništa ružno nisam rekao. :lol: Pa najlakše je izmišljati testove drugima, a preko svojih ispada prelaziti.
Last edited by Norman on 02/02/2016 01:15, edited 1 time in total.
Norman

#3450 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:
Buahahahahhaha...

Ovo je jace od Dangubinog licemjerja. Ne znam kako uopste komentarisati.

Nisi ti nista govorio nego je govorio selefija. I govorio je o mnogo cemu... Uopste Srbi nisu bili povod predavanja, vec vjernici koji veze sa vjerom nemaju...

Procjenio sam ja tebe odmah. Znam takvih kao ti koliko hoces.

Al si opet dovoljno posten da u istu ravan stavis PKK i Hamas. Za to skidam kapu, iako bih ruku u vatru stavio pri tvrdnji da u tebi kuha puno vise i jace kada izraelska vojska satire Gazu nego sada kada Turci orgijaju po Cizreu... Al to su emocije, ne mogu se kontrolisati. Vazno je da si ipak u dobroj mjeri posten covjek. Mogao bih se druziti sa zobom! :thumbup: :D
Ja sam govorio da je selefija bahat i bezobrazan, a selefija je generalizacijama blato Srbe. Dakle nisi od riječi, ja se s takvima ne družim. :D
Post Reply