BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
febo_acm
- Maharadza
#3427 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
RIP konkurencija, a pogotovu bht uhljebi!dejang93 wrote:I evo ga, prvi virtuelni mobilni operater uvodi flat kod mobilnog interneta
Sad čekamo haloo, happy... Ipak mislim da Happy mreža ovu opciju neće uvesti za dugo.
http://www.gofree.ba/news-post/2035/oba ... i-internet
-
mariobl
#3428 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa svi ovi virtuelni su na platformi dominantnih operatera. BH Telecom je poboljsao ponudu i pokrivenost mreze mislim da su za postpaid najbolji izbor.
Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
-
febo_acm
#3429 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
mariobl wrote:Pa svi ovi virtuelni su na platformi dominantnih operatera. BH Telecom je poboljsao ponudu i pokrivenost mreze mislim da su za postpaid najbolji izbor.
Pa sad... To je diskutabilno, ali recimo mislim da su po mom misljenu bolji od Mtela...
- rovac13
#3430 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mozes li onda bacit neku ideju na koju tarifu da se prebacim sa eronet super 25.mariobl wrote:Pa svi ovi virtuelni su na platformi dominantnih operatera. BH Telecom je poboljsao ponudu i pokrivenost mreze mislim da su za postpaid najbolji izbor.
Upravo mi istekao ugovor.
Trazim ima li nesto povoljnije od ovoga.
Napisah tamo na tami bht isto pitanje i niko nista ne odgovori na ovo.
- Sanjarko
#3431 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imal ko ovo da izmjeri, brzinu i sve.Maharadza wrote:RIP konkurencija, a pogotovu bht uhljebi!dejang93 wrote:I evo ga, prvi virtuelni mobilni operater uvodi flat kod mobilnog interneta
Sad čekamo haloo, happy... Ipak mislim da Happy mreža ovu opciju neće uvesti za dugo.
Ak ovo ovako bude, batalit cu net preko stika, pa cak i halo.
Doslo bi mi jeftinije.
Kak god racunam.
- kloniran
#3432 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vizionar 1985 wrote:Imal ko ovo da izmjeri, brzinu i sve.Maharadza wrote:RIP konkurencija, a pogotovu bht uhljebi!dejang93 wrote:I evo ga, prvi virtuelni mobilni operater uvodi flat kod mobilnog interneta
Ak ovo ovako bude, batalit cu net preko stika, pa cak i halo.
Doslo bi mi jeftinije.
Kak god racunam.
meni je bolji signal na halo nego na mtelu, a tih 21 Mbps nigdje u sarajevu nisam mogao izmjeriti, meni je islo negdje do 12 cini mi se
-
dejang93
#3433 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Go free mreža koristi infrastrukturu m:tel mreže. Ove brzine što je Go! naveo su teoretske. Mislim da bi to u najboljim uslovima pod 3G signalom islo izmedju 10-15 mb/s. Problem je što je GO! mreža (brojevi i dopune) slabo rasprostranjene. Na teritoriji RS dopune za ovu mrežu mogu se samo u m:tel-u uzeti, dok brojeva mislim da nigdje nema. Iglavnom, svaka im čast za ftlat i 3GB za 10KM
- Sanjarko
#3434 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma odavno kontam da batalim net preko stika.kloniran wrote:
meni je bolji signal na halo nego na mtelu, a tih 21 Mbps nigdje u sarajevu nisam mogao izmjeriti, meni je islo negdje do 12 cini mi se
Da koristim halo sa moba, putem hotspota.
Al nikako da se nakanim da to uradim ili barem da probam, jbg zauzet puno sa radom na idejama itd.
Kak god sam racunao jeftinije bi mi doslo.
-
febanovsky
#3435 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U Sarajevu ima na skoro svakoj trafici, a koliko sam vidio ima i u Lukavici i osatatku RS-a.
Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
- kloniran
#3436 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
postavljanje mobilnog hot spota traje citavih 30 sekundiVizionar 1985 wrote:Ma odavno kontam da batalim net preko stika.kloniran wrote:
Da koristim halo sa moba, putem hotspota.
Al nikako da se nakanim da to uradim ili barem da probam, jbg zauzet puno sa radom na idejama itd.
Kak god sam racunao jeftinije bi mi doslo.
- escobar__
#3437 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mislim da bolju ponudu od Eronetove SIMonly (uz ugovor na 24 mjeseca) nećeš naći. Ili još bolje, uzmeš Super 35, potpišeš novi ugovor na dvije godine i plaćaš tarifu po cijeni prethodnog tarifnog modela (29,25 KM sa porezom), a imaš 300 minuta, 1000 poruka i 4 GB Internet saobraćaja u Eronet mreži.rovac13 wrote:Mozes li onda bacit neku ideju na koju tarifu da se prebacim sa eronet super 25.mariobl wrote:Pa svi ovi virtuelni su na platformi dominantnih operatera. BH Telecom je poboljsao ponudu i pokrivenost mreze mislim da su za postpaid najbolji izbor.
-
mariobl
#3438 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa sve zavisi sta ti vise odgovara. Imas combo paket 25 km s bespl. pozivima ka naj broju poslije prve minute. Ja sam na mini15 i dobijam 1gb gratis svaki mjesec godinu dana tako da mi ovaj paket po svemu odgovara. Ono sto je posebno dobro je ista cijena poziva ka svim mob mrezama i mogucnost izbora naj broja iz bilo koje mob.mreze sto je super. Takodje za m parking ne naplacuju inicijalnu poruku. Vbox usluga gov. poste funkcionalna i dobro funkcionise preslusavanje besplatno. Neiskoristeni bonus iz tekuceg prenosi se u sljed. Mjesec. Plavanje racuna bez provizije. Mislim ima dosta pogodnosti koje nem na druga dva i meni to sve se poklopilo i zadovoljan sam mada nije ni Eronet los. Pogotovo super broj. To km je dobro.rovac13 wrote:Mozes li onda bacit neku ideju na koju tarifu da se prebacim sa eronet super 25.mariobl wrote:Pa svi ovi virtuelni su na platformi dominantnih operatera. BH Telecom je poboljsao ponudu i pokrivenost mreze mislim da su za postpaid najbolji izbor.
- Sanjarko
#3439 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma znam mane u Zenici nikako.dejang93 wrote:Go free mreža koristi infrastrukturu m:tel mreže. Ove brzine što je Go! naveo su teoretske. Mislim da bi to u najboljim uslovima pod 3G signalom islo izmedju 10-15 mb/s. Problem je što je GO! mreža (brojevi i dopune) slabo rasprostranjene. Na teritoriji RS dopune za ovu mrežu mogu se samo u m:tel-u uzeti, dok brojeva mislim da nigdje nema. Iglavnom, svaka im čast za ftlat i 3GB za 10KM
Ak je to tak da je slicno mtelu onda signal ne bi trebo bit los u Zenici.
Ovaj mtel sto koristim preko stika je onako, nije los.
Nisam nikad mjerio al me ne zajebava, ide sve prilicno dobro.
- kloniran
#3440 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa ako ti se kupuje vidi nekoga u sarajevu ako imas nek ti kupi i posalje postom karticuVizionar 1985 wrote:Ma znam mane u Zenici nikako.dejang93 wrote:Go free mreža koristi infrastrukturu m:tel mreže. Ove brzine što je Go! naveo su teoretske. Mislim da bi to u najboljim uslovima pod 3G signalom islo izmedju 10-15 mb/s. Problem je što je GO! mreža (brojevi i dopune) slabo rasprostranjene. Na teritoriji RS dopune za ovu mrežu mogu se samo u m:tel-u uzeti, dok brojeva mislim da nigdje nema. Iglavnom, svaka im čast za ftlat i 3GB za 10KM
Ak je to tak da je slicno mtelu onda signal ne bi trebo bit los u Zenici.
Ovaj mtel sto koristim preko stika je onako, nije los.
Nisam nikad mjerio al me ne zajebava, ide sve prilicno dobro.
- Sanjarko
#3441 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma duduk sam je za tehniku, jbg.kloniran wrote:
postavljanje mobilnog hot spota traje citavih 30 sekundi
Sta da ti kazem kad sam mob platio 150 kerma gsmart esence pola gige rama itd.
Skrsio komp, skrsio se i mob itd.
Kazem duduk, a mane ko da mi nastima ovo.
Jos mob maltene i on skrsen.
Virusi se ljepe na me.
Mislim moje uredzaje, samo tak.
Pozdrav.
- rovac13
#3442 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam na osnovu ove recenice zakljucio da nam govoris da bht ima najbolju postpaid ponudu.mariobl wrote:BH Telecom je poboljsao ponudu i pokrivenost mreze mislim da su za postpaid najbolji izbor.
200 minuta prema svima
1000 sms
2 GB + flat
ponudjeno za 23,40 KM mjesecno sa pdv om da produzim sa eronetom
Kakav crni najbroj
- Sanjarko
#3443 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma nije problem kupit, nego gdje dopunit.kloniran wrote:
pa ako ti se kupuje vidi nekoga u sarajevu ako imas nek ti kupi i posalje postom karticu
Kazem u Zenici mane.
Znam da ima u Sheheru.
-
mariobl
#3444 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zavisi sta preferiras kratke duge pozive sms internet. To sta je bolje sve je to relativno. bht ima takve pakete koji nisu bas uporefivi sa ostalim ne daje tacan iznos poziva poruka vec je fleksibilan i daje mogucnost prenosa nepotrosenog u iduci mjesec. Kazem eronet je ok ali opet nekome vise pase ovo nekome ono. Eronet daje vise minuta kada gledas ovako ali obracunska jedinica je nepovoljnija i slrovac13 wrote:Ja sam na osnovu ove recenice zakljucio da nam govoris da bht ima najbolju postpaid ponudu.mariobl wrote:BH Telecom je poboljsao ponudu i pokrivenost mreze mislim da su za postpaid najbolji izbor.
200 minuta prema svima
1000 sms
2 GB + flat
Kakav crni najbroj
- rovac13
#3445 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma ja sam i pretpostavljao da ti pricas napametmariobl wrote: Eronet daje vise minuta kada gledas ovako ali obracunska jedinica je nepovoljnija i sl
Ja sam x puta kacao svoje listinge,gdje se vidi da mi je 60+10 obracunska povoljnija nego 30+30 ali za malo,nije velika razlika,tako da nebi zamjerio bht u obracunsku jedinicu tu je to.
Koliko kosta minut razgovora sa pdv om na mini 15 ?
- tataćusak
#3446 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
rovac13 wrote:Ja sam na osnovu ove recenice zakljucio da nam govoris da bht ima najbolju postpaid ponudu.mariobl wrote:BH Telecom je poboljsao ponudu i pokrivenost mreze mislim da su za postpaid najbolji izbor.
200 minuta prema svima
1000 sms
2 GB + flat
Kakav crni najbroj
Kakva ti je ovo ponuda , zar nije ovo za trideset kerma
- rovac13
#3447 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Normalno je 25+ pdv = 29,25 KM
Nude mi da potpisem na 24 mj bez telefona onda dobijem za 23,40 KM sa pdv om.
Cini mi se da ce tako i bit.
Cijene telefona mi se ne svidjaju,a i nije da mi treba telefon.
-
febo_acm
#3448 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
to treba uzeti svakako, bolje ponude ni na mapi nema kod nas... ja da nemam sluzbeni odmah bi uzeo ovu od 23,40 KM.rovac13 wrote:Normalno je 25+ pdv = 29,25 KM
- tataćusak
#3449 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kod mene je 29,25 zato i pitam.rovac13 wrote:Normalno je 25+ pdv = 29,25 KM
- rovac13
#3450 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam upravo drugi telefon odradio na toj tarifi.Cetiri godine kako sam presao sa najpovoljnijeg bht a na ovo
I jos uvijek bht nije uveo nesto bolje.Sve kontam sjetit ce se.
I jos uvijek bht nije uveo nesto bolje.Sve kontam sjetit ce se.