Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
brazzo19

#3426 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:To mu je jedina mana. Čačkao sam postavke, ali ne mogu se podesiti titlovi za ta slova. Mozda u nekom updateu isprave.

@brazzo
Poseidon i Triton su se pojavili u Kodisrael repositoryu. Mozes ih instalirati. :D

Joj valja mi sad cifute na tv instalirat :D a reci mi ovaj repo cifutski ima milion addona, da li ga redovno odrzavaju tj. Da li se addoni redovno updateuju na svoje zadnje verzije preko njega?

P.S i ja htjedoh pitat za titlove za ovu app za android za filmove stvarno je odlicna samo ove kvacice zezaju na prevodima valjda to isprave ubrzo :)
Zejnep

#3427 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

A sta ce vam afrikati? :?
skupljac_zeljeza

#3428 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by skupljac_zeljeza »

Zejnep wrote:Meni sve radi :D
Ma i kod mene još uvijek. :wink: Najčešće idem preko Exodusa, a Kodi mi paše pravo što gledam preko TV-a i ima opcije zaustavljanja, ponovnog pokretanja, a sve bez onog skidanja, uvezivanja sa titlom, prenošenja na stick pa poslije brisanja itd. Čak i kada prekinem neki film pa ga pokrenem kroz par dana pita me da li ću od početka ili gdje sam stao. :mrgreen: Bilježi mi epizode serija koje sam odgledao ili filmove pa one kvačice odmah preskačem. Dobar je Kodi i da sutra to neko malo dotjera i počne uzimati razumnu pretplatu vjerovatno bih jer se već navikao. :mrgreen:
irac300

#3429 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:
irac300 wrote:To mu je jedina mana. Čačkao sam postavke, ali ne mogu se podesiti titlovi za ta slova. Mozda u nekom updateu isprave.

@brazzo
Poseidon i Triton su se pojavili u Kodisrael repositoryu. Mozes ih instalirati. :D

Joj valja mi sad cifute na tv instalirat :D a reci mi ovaj repo cifutski ima milion addona, da li ga redovno odrzavaju tj. Da li se addoni redovno updateuju na svoje zadnje verzije preko njega?

P.S i ja htjedoh pitat za titlove za ovu app za android za filmove stvarno je odlicna samo ove kvacice zezaju na prevodima valjda to isprave ubrzo :)
Pa vidiš, čim su juče dodali ova dva addona, znači da ga održavaju. :D Update stiže. Ako ne direktno, onda preko repositorya koji se takođe može instalirati iz njega.
Naslovnica

#3430 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Naslovnica »

Valja li ovo čemu?!
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1027980.html?wid=21

Z66X Z2 TV Box - 2GB RAM + 16GB ROM EU PLUG 233234403
ZX296716 Quad-core Android 7.1 2.4G WiFi 100M RJ45

Flash Sale Price $29.99
brazzo19

#3431 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Nece mi nesto rebirth ovaj addon, sve normala instalirao po uputama, izbaci mi obavijest da je instaliran i kad udjem u video addons i kliknem na njega nista se ne desava niti ista otvara, ne kontam do cega je, probao sam instalirati direktno preko njegovog repositorya i preko kodi israel repa ali isto se desava ....
irac300

#3432 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:Nece mi nesto rebirth ovaj addon, sve normala instalirao po uputama, izbaci mi obavijest da je instaliran i kad udjem u video addons i kliknem na njega nista se ne desava niti ista otvara, ne kontam do cega je, probao sam instalirati direktno preko njegovog repositorya i preko kodi israel repa ali isto se desava ....
I kod mene isto. Iz nekog razloga kodisrael preuzima njegov update, koji je zastario i koji ne radi, a ne zeli povuci novi update sa cypherlocker repo-a. Radi mi jedino kada ga samog instaliram sa njegovog sourca, ali cim dodam kodisrael, opet prestane raditi.

'ebat ga, nije neki addon bez kojeg se ne moze. Isprobaj Oculus addon, ne treba api key, izbacuje dosta hd sadrzaja. Samo budi strpljiv, zna po 5 minuta trajati dok ne pokaze notifikaciju da je instaliran.
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
brazzo19

#3433 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:
brazzo19 wrote:Nece mi nesto rebirth ovaj addon, sve normala instalirao po uputama, izbaci mi obavijest da je instaliran i kad udjem u video addons i kliknem na njega nista se ne desava niti ista otvara, ne kontam do cega je, probao sam instalirati direktno preko njegovog repositorya i preko kodi israel repa ali isto se desava ....
I kod mene isto. Iz nekog razloga kodisrael preuzima njegov update, koji je zastario i koji ne radi, a ne zeli povuci novi update sa cypherlocker repo-a. Radi mi jedino kada ga samog instaliram sa njegovog sourca, ali cim dodam kodisrael, opet prestane raditi.

'ebat ga, nije neki addon bez kojeg se ne moze. Isprobaj Oculus addon, ne treba api key, izbacuje dosta hd sadrzaja. Samo budi strpljiv, zna po 5 minuta trajati dok ne pokaze notifikaciju da je instaliran.
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
aha, ma ne manjka vala ovih addona koji rade bez api kljuca i izbacuju 1080p linkove, sinoc mi je po prvi put nakon sto sam par filmova uzastopno pretrazio na covenantu stigao mail da sam prekoracio dnevni limit, ali sreca ima ovaj poseidon pa se moze gledati bez problema, jedino me muci ovo sto u pola filma me izbaci na pocetnu stranicu sa linkovima i sinoc nisam mogao pogledati jedan film iako je dosta stariji i pokretao sam ga sa vise sourceva i linkova al jednostavno ne prodje ni minuta i zastopa, ne znam do cega je bilo da li do mog interneta ( telemach ) ili je bio neki globalni problem sa kodijem i njihovim serverima sa kojih pokrecu filmove ..... :-)
Zejnep

#3434 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

I meni se to dešava, ponekad, vrati se na linkove, source. Mada rizikujem da me Irac počne opet zezati moram priznati da sam otkrila da mi se film ne gasi a niti bufera kada ugasim titl :-) .
irac300

#3435 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Stvarno nemam pojma što vas izbacuje. Meni se to znalo dešavati na SD linkovima, ali rijetko, na HD nikad. A za buffering, ima tu nekoliko faktora, od brzine interneta, kvalitete wifi uređaja (ako se koristi wifi), Kodi verzije, pa do kvalitete streama koji se otvara, jer i oni su nekada loši. Treba testirati jedan po jedan od ovih potencijalnih problema, pa doći do zaključka šta zeza. Na ovom klipu ima korisnih savjeta u vezi bufferinga.
https://www.youtube.com/watch?v=BIywa92k2V4&t=2s
diablobih

#3436 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Izgleda fino, uskoro cu probati... I bas jednostavno izgleda se dodaju addoni i sve.
xamp

#3437 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by xamp »

diablobih wrote:
Izgleda fino, uskoro cu probati... I bas jednostavno izgleda se dodaju addoni i sve.
Stremio? Postoji vec jako jako dugo. Super stvar. Koristim ga na Laptopu ali ne mogu na Android TV instalirat. Cim bude moglo, prebacujem se ponovo.
diablobih

#3438 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

xamp wrote:
diablobih wrote:
Stremio? Postoji vec jako jako dugo. Super stvar. Koristim ga na Laptopu ali ne mogu na Android TV instalirat. Cim bude moglo, prebacujem se ponovo.
Da, probao sam, nimalo ne stopa, fin interface, lagano radi. Kao da sam vidio i za android instalaciju, ali ne radi tebi to?
irac300

#3439 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Radi i na androidu, ali treba odmah pojasniti, da ova aplikacija streama torrent sadržaj, da se ne bi ko zezn'o pa u inostranstvu probao.
Last edited by irac300 on 29/11/2017 15:28, edited 1 time in total.
moke_31

#3440 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

irac300 wrote:Radi i na androidu, ali treba odmah pojasniti, da ova aplikacija streama torrent sadržaj, da se ne bi k'o zezn'o pa u inostranstvu probao.
Da, i ja sam je probao i odmah primjetio da se radi o torrentu. Ja probao Terminatora 2 u full HD sa 5.1 audijem i slika je strava, odličan bitrate ali meni štopa, internet mi samo 16 Mbps, a možda je i do seedera.

Izgleda da je Stemio zamišljen kao streaming servis sa zvaničnim adonima za filmon, netlfix, amazon i sl., ali se odmah pojavila i underground zajednica da da svoj doprinos :D

Interesantno je da radi dobro i na androidu, mada bi aplikaciju za android trebalo malo dotjerati, titlove, i sl. Što se tiče addona kao što je rarbag i sl. ja sam ih prvo instaliro na PC-iju, dodo addone koje mi trebaju i onda instaliro na android tv apk i samo se ulogovo sa istom e-mail adresom koju sam koristio za registraciju na PC-iju i odmah je pokupio i addone tako da ih nisam morao ručno dodavati.

Sve u svemu jako dobra aplikacija koja puno obećava, vidjećemo kako će se stvari dalje razvijati :thumbup:
xamp

#3441 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by xamp »

irac300 wrote:Radi i na androidu, ali treba odmah pojasniti, da ova aplikacija streama torrent sadržaj, da se ne bi ko zezn'o pa u inostranstvu probao.
Radi na Androidu, ali ne moze na Android TV-u (barem ne na Philips Android)
zippoo87

#3442 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

sada cu i ja ovo skinuti i probati
jeste li skinuli beta verziju ili stabilnu ?
ja beta opalio,valjda nece praviti probleme
moke_31

#3443 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

xamp wrote:
irac300 wrote:Radi i na androidu, ali treba odmah pojasniti, da ova aplikacija streama torrent sadržaj, da se ne bi ko zezn'o pa u inostranstvu probao.
Kod mene na Sony Tv-u radi? Šta je problem sa Philipsom? Ne možeš instalirati ili? Zar Philips isto nije omogućio opciju instaliranje sa UNKNOWN SOURCES, mislim ono dam ožeš instalirati apk fajlove sa USB sticka.
diablobih

#3444 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

moke_31 wrote:
irac300 wrote:Radi i na androidu, ali treba odmah pojasniti, da ova aplikacija streama torrent sadržaj, da se ne bi k'o zezn'o pa u inostranstvu probao.
Da, i ja sam je probao i odmah primjetio da se radi o torrentu. Ja probao Terminatora 2 u full HD sa 5.1 audijem i slika je strava, odličan bitrate ali meni štopa, internet mi samo 16 Mbps, a možda je i do seedera.

Izgleda da je Stemio zamišljen kao streaming servis sa zvaničnim adonima za filmon, netlfix, amazon i sl., ali se odmah pojavila i underground zajednica da da svoj doprinos :D

Interesantno je da radi dobro i na androidu, mada bi aplikaciju za android trebalo malo dotjerati, titlove, i sl. Što se tiče addona kao što je rarbag i sl. ja sam ih prvo instaliro na PC-iju, dodo addone koje mi trebaju i onda instaliro na android tv apk i samo se ulogovo sa istom e-mail adresom koju sam koristio za registraciju na PC-iju i odmah je pokupio i addone tako da ih nisam morao ručno dodavati.

Sve u svemu jako dobra aplikacija koja puno obećava, vidjećemo kako će se stvari dalje razvijati :thumbup:
Predji na telemach, meni nikakvih problema nema.
zippoo87

#3445 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

zippoo87 wrote:sada cu i ja ovo skinuti i probati
jeste li skinuli beta verziju ili stabilnu ?
ja beta opalio,valjda nece praviti probleme
skinuo,dodao one addone ali imao sam nekih problema sa bufferingom...prvo treba malo vremena da krene a onda mi je stalno padala brzina,dok nije i prestajala...mozda je nestalo seedera
onda sam otvarao film sa drugih izvora,pa je opet bilo problema ,pa je na kraju procepilo
uglavnom prvo iskustvo nije bilo dobro

ali pogledati cu jos par filmova...ovo je meni skoro isto kao popcorn time,moguce samo da ima vecu bazu filmova i serija
Naslovnica

#3446 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Naslovnica »

UP!
Naslovnica wrote:Valja li ovo čemu?!

Flash Sale Price $29.99
zippoo87

#3447 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Naslovnica wrote:UP!
Naslovnica wrote:Valja li ovo čemu?!

Flash Sale Price $29.99
pogledaj na youtube neki review,vidi kojom brzinom radi UI i to je to...ostalo manje vise
ima i dovoljno rama i roma za kodi i jos par aplikacija
android je zadnja verzija
na papiru ne bi trebalo biti lose ali za vaki slucaj procitaj par recenzija na netu
Naslovnica

#3448 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Naslovnica »

Ma ima milion ovakvih, sve je manje više isto, ili se razlikuje u 5 deka...
HVALA!
:thumbup:
xamp

#3449 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by xamp »

moke_31 wrote:
xamp wrote:
Kod mene na Sony Tv-u radi? Šta je problem sa Philipsom? Ne možeš instalirati ili? Zar Philips isto nije omogućio opciju instaliranje sa UNKNOWN SOURCES, mislim ono dam ožeš instalirati apk fajlove sa USB sticka.
Jeste, samo sto sam ja iPhone-s pa ne znam da to mogu xD Hahaha, odakle skinuti .apk za Stremio? Ili, na koji nacin sa ovog play.google.com
Hvala na svakoj info.

EDIT: Nasao na njihovoj stranici.
brazzo19

#3450 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

xamp wrote:

Radi i na Philips Android TV.u kod mene je model 43PUS6501 testirao bas sinoc samo treba tamo u postavkama ukljuciti opciju da se moze instalirati sa nepoznatih izvora aplikacija i prodje instalacija bez problema, inace sinoc sam na stick skinuo 6 aplikacija i instalirao na tv da testiram:
1. Terratium TV
2. Mobdro
3. Popcorn Time
4. Stremio
5. Moja Web TV ( BH Telecom )
6. Free Flix HQ

Ovako evo moj neki mali rewiev za svaku app:

1. Terrarium TV - Najbolje se pokazala i najvise me dojmila odlicno je optimizovana za tv pregldao sam preko nje dva filma sinoc oba je ucitao bez problema ponudio mi po 3-4 1080p linka i ostalih 10.ak 720p linkova, titlove je povukao automatski sa opensubtitles imali su kvacice i sve nije bilo problema nikakvih odlicna aplikacija, sada mogu komotno kada mi je mrsko uparivati linkove i zezati se sa alucc kljucevima preko terariuma pregledati film na tv.u u istoj kvaliteti ko i na Kodiju.

2. Mobrdo - Odlican sto se tice Live Tv.a i ima bruku sportskih kanala ukljujuci sve arene i sve sport klubove na vecini kanala je slika prilicno dobra otvara brzo i tecno a i sama aplikacija radi dosta brzo i fluidno i pravo je pregledna

3. Popcorn Time - Klasika ko na mobu i kompu ma da je meni licno terrarium bio bolji

4. Stremio - Dosta dobar ma da nisam imao vremena da ga puno testiram, nisam se cak ni reg nego samo logirao kao "gost" i dodao rarbg addon i pojavili su mi se 1080p linkovi s tim da je meni kodi bolji jer recimo ne stremiu ako je najnoviji film nema nikakvog linka za njega samo stoji obavjestenje da se moze pogledati u kinu dok recimo udjem na kodi ili na terrarium i taj isti film vec ima par linkova sa snimcima doduse iz kina kamerom ali mogu se pogledati tj. ucitava link od tog filma

5. Moja Web Tv - Radi dobro kao i na pc.u i fino je optimizovana i za android tv nema nikakvih problema nisam primjetio u koristenju

6. Free Flix HQ - Odlicna app i u odnosu na terrarium ima selekciju za iptv i live kanale koji se mogu gledati osim filmova i serija i ima cak i jedan dio na kojem se nalaze samo filmovi u 4K rezoluciji sto je zaista pohvalno, jedina mana je sto se ne mogu nemajestit kvacice na prevodu sto mene uzasno nervira kad gledam film ta mi umjesto ČĆŽŠ izbacuje neke hijeroglife tako da sam ipak na terrariumu sinoc pogledao dva filma.

I jos jedno ovako globalno pitanje :D jeli moguce ili postoji li kakav dodatak za terrarium ili Free Flix HQ da povlaci prevode sa titlovi.com, mislim svaka cast za opensubtitles dobri su i oni ali ipak na titlovima.com nema fus prevoda i prevoda sa google translate.a i zato je Kodi i dalje u prednosti jer povlaci titlove sa vise izvora a pogotovo za titlovi.com jer su oni provjereni i najbolji sto se tice prevoda.

P.S I jos nesto Free Flix HQ, Popcorn Time, Moja web tv i stremio kada sam instalirao nisu mi prikazane bile ikonice od aplikacija tamo na meniju gdje su mi aplikacije koje su instalirane sa regularnog trg play.a poput youtube browsera za internet i ostalo, tako da sam morao skinuti sa marketa na tv.u aplikaciju koja se zove "side load louncher" pa kad sam otvorio nju u njoj sam nasao ikonice od ovih aplikacija koje mi nisu bile prikazane na pocetnoj stranici sa ostalim aplikacijama, dok recimo Mobro, Terrarium su mi odmah bile na pocetnoj stranici sa ostalim aplikacijama, sto je to tako ne znam fakat ali uglavnom rade sve app koje sam instalirao.
Post Reply