Naravno da skill ne zavisi ali ja sam se preporodio kako sam uzeo ovaj optički. Ja ti garantujem da bi nakon mjesec dana korištenja bilo kojeg miša (naravno da ti odgovara u ruci) sa nekim od navedenih senzora i sam osjetio razliku i bio bi puno precizniji i bolji.aditon wrote:ja sam govorio o mišu, a ne o monitoru, slušalicama itd
i da se ne ponavljam, opet može prethodni moj post pročitati i iza toga stojim, sviđalo se to nekom ili ne...
Zowie uopše nema neki marketing niti je izvikan, a vala ni cijene nisu prenapuhane kao recimo Razer, SteelSeries i slični.
Miš nema neke softvere, gimmicke, ne svijetli ali je udoban u ruci i ima jedan od najboljih/najpreciznijih senzora. U kombinaciji sa dobrom podlogom čini čuda. Skill ti neće popraviti (instant) ali preciznost itekako hoće i vremenom može biti samo bolje. Ubleha nije.
Sada ako si ti zadovoljan sa mišem od 30KM
Arhitekte i grafičari imaju điđa puno bitnijih od miševa i sumnjam da kupuju ove "skupe" gamerske za svoj posao:

Nema tog miša koji će olovkicu da zamijeni, vjeruj mi, da je ne znam ti koliko precizan a vala od ovog što ja koristim malo koji da je precizniji
p.s.
Nekome je razmaženost i igrati na 4K, 2K, FHD nebitno, možemo to reći i za igre na high/ultra i 60fps, ali je užitak mnogo bolji od igranja na low postavkama uz 30fps i 800x600 rezoluciji
Tako je i za monitore i slušalice, sve se to na isto svodi. Ima i marketinga ali vala kada odigraš na 120Hz ili 144 pa vidiš tu tečnost, kada staviš na ušesa Sennheiser pa u našem slučaju i Siberie V2 u odnosu na sluške od 30KM osjetna razlika od udobnosti i kvalitete zvuka i sve ti to u kompetitivnom igranju donosi prednost i užitak na kraju krajeva.
p.s.s.
Ali o5, PC gaming je skup sport i svako će da troši novce koliko može i gdje misli da može ali ubjeđivati nekoga da je to ubleha, vala nije.
Ne kažem da treba sada uzimati neke high end gimmicke i da opravdavaju cijenu ali u kvalitetniju opremu ko god uloži osjetiće razliku.
Sada ako nisi u mogućnosti da kupiš miša od 100KM ili nisi igrao na nekom takvom ne daje ti pravo da kažeš da je to bacanje para i da ne vrijedi, vjeruj mi vrijedi svake marke.