Vjerujem ja statistikama, nego mi nije jasno kako su skoro ukinnuli kriminal. Kako ugusiti ono najgore u ljudima?Gojeni H wrote:U redu je tvoje misljenje. Ono je mozda i dobro za neke drugacije rasprave, ali je ipak misljenje i ne moze ici vs. zvanicni pokazatelji.triconja wrote:Meni je to tesko da povjerujem, ne moze da se tek tako ugusi lose u ljudima. Sto se tice primitivnosti i jesam primitivan, ne moze svak uvijek biti dobar a nikad los, nesto tu ne stimaGojeni H wrote: Zemlja u kojoj policija ne nosi oruzje, sa izuzetno niskom stopom kriminala, najvecim natalitetom u Evropi, jednim od najboljih rukometnih timova na svijetu ... malo li je za bosanski primitivni polusvijet jebem li ga?
Jedino, kao sto kazes, da ne vjerujemo zvanicnim pokazateljima?
Danasnji "feminizam"
- triconja
#3426 Re: Danasnji "feminizam"
- seln
#3427 Re: Danasnji "feminizam"
Shonjo!kakavdanakneiskustvu wrote:i mojoj ženi je nesto veca plata nego moja
Razocarao si me kao muskarac i kao Balkanac.
-
kakavdanakneiskustvu
#3428 Re: Danasnji "feminizam"
seln wrote:Shonjo!kakavdanakneiskustvu wrote:i mojoj ženi je nesto veca plata nego moja![]()
Razocarao si me kao muskarac i kao Balkanac.
jbg,takav sam
- arzuhal
#3429 Re: Danasnji "feminizam"
"Žene ne idu po dženazama jer one ne halale."
I.M. (Twitter)

I.M. (Twitter)

- MarlboroGold
- Connaisseur Karlin
#3431 Re: Danasnji "feminizam"
prije nekoliko godina, odem na dzenazu, tokom dzenaze je prisa covjek i pita me da li sam oprostila umrlom , ja sam ostala totlano zbunjena, ne kuzim, zasto me pita , i taman sam se pripremila da pitam "zasto me to pita" , covjek je skuzio dam sam totlano zbunjena , a vjerovatno je skuzio da nikad u zivotu nisam cula za takav obicajarzuhal wrote:"Žene ne idu po dženazama jer one ne halale."
I.M. (Twitter)
- sadie_forever
#3432 Re: Danasnji "feminizam"
Connaisseur Karlin wrote:prije nekoliko godina, odem na dzenazu, tokom dzenaze je prisa covjek i pita me da li sam oprostila umrlom , ja sam ostala totlano zbunjena, ne kuzim, zasto me pita , i taman sam se pripremila da pitam "zasto me to pita" , covjek je skuzio dam sam totlano zbunjena , a vjerovatno je skuzio da nikad u zivotu nisam cula za takav obicajarzuhal wrote:"Žene ne idu po dženazama jer one ne halale."
I.M. (Twitter)
- Gojeni H
#3433 Re: Danasnji "feminizam"
Ukidanjem ekstremnih nejednakosti te omogucavanjem svakom clanu zajednice da istinski ucestvuje u politickom procesu?triconja wrote: Vjerujem ja statistikama, nego mi nije jasno kako su skoro ukinnuli kriminal. Kako ugusiti ono najgore u ljudima?
Island ima izuzetno dugu parlamentarnu tradiciju, jos od 10. vijeka. Za razliku od anglo saksonaca nisu bili pljackasi, a izgleda da su takodje izbjegli ogromne socijalne nejednakosti kao i vecina ostalih nordijskih drzava.
Last edited by Gojeni H on 16/05/2018 08:26, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#3434 Re: Danasnji "feminizam"
steta, nisam vidjela ovo prije dzenazesadie_forever wrote:Connaisseur Karlin wrote:prije nekoliko godina, odem na dzenazu, tokom dzenaze je prisa covjek i pita me da li sam oprostila umrlom , ja sam ostala totlano zbunjena, ne kuzim, zasto me pita , i taman sam se pripremila da pitam "zasto me to pita" , covjek je skuzio dam sam totlano zbunjena , a vjerovatno je skuzio da nikad u zivotu nisam cula za takav obicajarzuhal wrote:"Žene ne idu po dženazama jer one ne halale."
I.M. (Twitter)
- seln
#3435 Re: Danasnji "feminizam"
Bio bi odmor na Bahamima?Connaisseur Karlin wrote:steta, nisam vidjela ovo prije dzenazesadie_forever wrote:Connaisseur Karlin wrote:
prije nekoliko godina, odem na dzenazu, tokom dzenaze je prisa covjek i pita me da li sam oprostila umrlom , ja sam ostala totlano zbunjena, ne kuzim, zasto me pita , i taman sam se pripremila da pitam "zasto me to pita" , covjek je skuzio dam sam totlano zbunjena , a vjerovatno je skuzio da nikad u zivotu nisam cula za takav obicaj![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3436 Re: Danasnji "feminizam"
feminizam na bjeloruski način
postoji smrtna kazna ali samo za muške
postoji smrtna kazna ali samo za muške
- MarlboroGold
#3437 Re: Danasnji "feminizam"
Zanimljiv i nesvakidašnji pogled...
-
kakavdanakneiskustvu
#3438 Re: Danasnji "feminizam"
jos da ima prevod
- triconja
#3439 Re: Danasnji "feminizam"
Zanimljiv je po nekim pogledima na drustvo, ima dosta videa sa predavanja (snimaju ga u toku predavanja na faksu i to turaju na internet).MarlboroGold wrote: Zanimljiv i nesvakidašnji pogled...
- triconja
#3440 Re: Danasnji "feminizam"
U zadnje vrijeme mi je cudno kad neko kaze da ne zna engleski, jednostavno mi je to na takvom nivou ko kad bi neko reko ne znam sta je operacija sabiranja. Ne napadam te, nego samo moje misljenje na tu temu.kakavdanakneiskustvu wrote:jos da ima prevod
- Bloo
- Globalna šefica
#3441 Re: Danasnji "feminizam"
Njega je uzitak slusati. Elokventan, britak...MarlboroGold wrote: Zanimljiv i nesvakidašnji pogled...
- MarlboroGold
#3442 Re: Danasnji "feminizam"
Prvi put čujem za njega, ali čini mi se kao neko ko je izuzetno razuman, a i vaga riječi koje izgovara. Kako zeznu voditeljicu negdje na sredini ili možda odmah nakon toga... ostade bez tekstatriconja wrote:Zanimljiv je po nekim pogledima na drustvo, ima dosta videa sa predavanja (snimaju ga u toku predavanja na faksu i to turaju na internet).MarlboroGold wrote: Zanimljiv i nesvakidašnji pogled...
@Bloo - baš tako.
- Bloo
- Globalna šefica
#3443 Re: Danasnji "feminizam"
Baci pogled na sva njegova suceljavanja. Liku ne moze niko parirati.MarlboroGold wrote:Prvi put čujem za njega, ali čini mi se kao neko ko je izuzetno razuman, a i vaga riječi koje izgovara. Kako zeznu voditeljicu negdje na sredini ili možda odmah nakon toga... ostade bez tekstatriconja wrote:Zanimljiv je po nekim pogledima na drustvo, ima dosta videa sa predavanja (snimaju ga u toku predavanja na faksu i to turaju na internet).MarlboroGold wrote: Zanimljiv i nesvakidašnji pogled...
@Bloo - baš tako.
Prosto milina gledati.
- MarlboroGold
#3444 Re: Danasnji "feminizam"
PogledamBloo wrote: Baci pogled na sva njegova suceljavanja. Liku ne moze niko parirati.
Prosto milina gledati.
- triconja
#3445 Re: Danasnji "feminizam"
Eee, eto ti bi mene fizicki prebila a tebe bi ovaj lik satro da ne bi tri mjeseca imala napretka (mislim psihicki)Bloo wrote:Baci pogled na sva njegova suceljavanja. Liku ne moze niko parirati.MarlboroGold wrote: Prvi put čujem za njega, ali čini mi se kao neko ko je izuzetno razuman, a i vaga riječi koje izgovara. Kako zeznu voditeljicu negdje na sredini ili možda odmah nakon toga... ostade bez teksta
@Bloo - baš tako.
Prosto milina gledati.
Edit: jes gledala ona intervju dje lika procita u par minuta, lik skoro poceo plakat, eee, to je bila motivacija da uzmem citat nake knjige
- Connaisseur Karlin
#3446 Re: Danasnji "feminizam"
lik je dobro potokovan znanjem assholeMarlboroGold wrote:PogledamBloo wrote: Baci pogled na sva njegova suceljavanja. Liku ne moze niko parirati.
Prosto milina gledati.
- triconja
#3447 Re: Danasnji "feminizam"
Ha?Connaisseur Karlin wrote:lik je dobro potokovan znanjem assholeMarlboroGold wrote:PogledamBloo wrote: Baci pogled na sva njegova suceljavanja. Liku ne moze niko parirati.
Prosto milina gledati.
- MarlboroGold
#3448 Re: Danasnji "feminizam"
Pa da, jer govori o stvarima koje ne želiš slušati. Ti si kao sve ove voditeljice koje su ga ugostile, a koje su mu trpale riječi koje čovjek uopšte nije ni rekao samo da bi nešto svoje proguraleConnaisseur Karlin wrote:lik je dobro potokovan znanjem assholeMarlboroGold wrote:PogledamBloo wrote: Baci pogled na sva njegova suceljavanja. Liku ne moze niko parirati.
Prosto milina gledati.
A dobru stvar je rekao za današnji feminizam - sve je dobro dok ne postane ideološko oružje, što i jeste slučaj u zadnje vrijeme.
Meni je zanimljiva njegova perspektiva iako se nužno ne slažem s njim u vezi nekih stvari.
-
kakavdanakneiskustvu
#3449 Re: Danasnji "feminizam"
triconja wrote:U zadnje vrijeme mi je cudno kad neko kaze da ne zna engleski, jednostavno mi je to na takvom nivou ko kad bi neko reko ne znam sta je operacija sabiranja. Ne napadam te, nego samo moje misljenje na tu temu.kakavdanakneiskustvu wrote:jos da ima prevod
nisam ucio ebngleski u skoli,dosta toga razumijem ali ne mogu gledati film ili seriju,ili onesto ovako ipak bez prevoda
- MarlboroGold
#3450 Re: Danasnji "feminizam"
Šta reći, koju posluku porati...triconja wrote: Ha?