decembar2017 wrote:Dozer wrote:Jedini koji ovdje izbjegava svaki odgovor si ti, ne ja.
Ja sam svoje misljenje o svemu dao, i potkrijepio ti to dokazima koje ni ti sam ne dovodis u pitanje. Ostaje samo da nam svima ovdje odgovoris ono sto ne znamo, a to su odgovori na pitanja koja ti postavljam sad vec treci put - kako je ta cetnicka municija usla u grad koji je bio potpuno opkoljen cetnicima?
ti si svoje misljenje dao ali nisi potkrijepio nikakvim dokazima jer imati metak od PPU nije nikakav dokaz za bilo sta sto ti navodis.
zato ti daj dokaz: kako je dobijena ta municija, preko koga, da li je i koliko placena, kome je placeno, zasto je prodato/poslano itd , tj sve ovo sto ti zelis da prikazes da znas a nemas pojma.
Jesi ti fakat retardiran...? Eto sam ti boldirao, da bolje vidis. Nisam siguran da ces shvatiti...
Dakle, proljece '93, kraj marta ako se dobro sjecam. Mi nemamo vise nicega. Ni za jelo, ni za ratovanje. Municija se broji i svima dijeli na komade, ne na kutije, a pogotovo ne sanduke.
U tom momentu se proglasava primirje. Zasto cetnici pristaju na primirje, kad vrlo dobro znaju da se mi vise nemamo cime braniti? To je prvo pitanje za tebe.
Nakon nesto manje od mjesec dana primirja, iznenada dobijamo sanduke municije, i to s oznakom PPU, glanc nova, sjajila se k'o majmunova guzica.
I rat se nastavlja.
Opet ponavljam - kako je ta municija usla u, u tim momentima, potpuno opkoljeni grad? Ja ne znam odgovor na ovo, pa pitam tebe, jer ti, izgleda, znas.
Kad odgovoris na to, onda nam daj odgovor i na drugo, jos bitnije pitanje - zasto su cetnici to dozvolili?