Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znači kombinaciju defender + malwarebytes (i besplatna verzija je dovoljna) lično koristim već godinama i sve udure, bez IKAKVIH problema osim što sam morao neke crack-ove prebaciit u "allow" listu jer ih je defender stalno u "karantenu" ubacivao!
INače, u ovom gore članku kažu ako već mrziš defender iz nekog razloga, idi na aviru ali odmah briši browser extension za istu jer je smeće! Mada i dalje preporučuju defender + malwarebytes kao najbolju kombinaciju - a što i lično mogu potvrditi!
meni kms bio na allow, mada ne znam ni oklen mi ni kad ga turih valjda ga turih davno nekad uz win7, pa sam dozvolio defenderu da ga izbrise jerbo mi na zivce isle svako malo notifikacije. sad cekam da mi iskoci notifikacija da moram aktivirat win... merebit bidne merebit jok
Tako je, nista vise nije potrebno. Nikakvi avasti, avire i sl.
Ja koristim samo defender i ponekad skinem adwcleaner (malwarebytes) i to je to, nikad problema ni najmanjeg a nema dje nos ne turam
Ja ne koristim nista od M$ osim samog windowsa. Sve 3rd party, od Backupa pa na dalje, sta ce mi onaj njihov budjavi Backup (bez kompresije, inkrementalnog i diferencijalnog backupa, bez mergovanja itd) pored npr. EaseUS-a. Takav je i drljavi Defender, performanse lose, update dugo traje, scan takodje, self defense katastrofa, Folder protection blokira i sta treba i ne treba, web protekcija nepostojeca (nesto kao malo ima sa Edge-om, kojeg slabo ko koristi)... ESET IS zakon u svakom pogledu od performansi pogotovo do nivoa zastite, HIPS-a, Firewalla (Windowsov je bas budjav isto, nepraktican i supalj). Itd itd, moglo bi se pisati stosta...
Ja isto koristim Defender+Malwarebytes otkad sam prešao na Win10 i zadovoljan sam. Ranije sam koristio ESET i Avast ali mislim da mi više nisu potrebni.
U zadnjih par godina me adblocker spasio daleko vise puta od bilo kojeg antivirusa. Zdrav razum + adblocker = sigurnost
Virus sam u zadnjih mozda 10 godina dobio samo sa stika koji sam nosio u kopirnicu da nesto isprintaju i kad sam dozvolio jednoj stranici za gledanje animea da mi iskljuci adblock. Fkt ne znam kako ljudi nakupe dosta virusa na racunaru
Čim se pojavila besplatna nadogradnja na win 10, od tog momenta ga i koristim pa sve do danas. Imao sam u početku problem sa jednim driverom, ali nije uticalo na rad osim što je dosađivao sa obavijestima, ali se i to vremenom ispeglalo. Radi još uvijek sve uredno evo preko dvije godine,a da nisam morao obnavljati sistem.
Od zaštite nisam koristio svo ovo vrijeme ništa osim Defendera i zbog sumnje provjeravam povremeno sa Malwarebytes. Adblocker sam koristio i prije desetke, a i sada.
Danas je vrijeme kada je jedan USB stick nedovoljan tako da sam jedan odvojio za prenošenja na poslu, kopirnica i drugih kompjutera pa kada ga vratim uradim format i opet po potrebi uzimam dokumente koji mi zatrebaju.
Za USB malware, iskljuci autorun u group policy. Mores koristiti i ovaj programcic, nije bloatware vec koristi integrisane windows servise kao zabrane, pa onemogucis pokretanje .exe fajlova.
na desktopu mi odmah nakon pojavljivanja ovog novog update,doslo da mogu skinuti update i odmah sam ga i odradio
na laptopu jos nista ne dolazi...tacnije dosla je ona kumulativna nadogradnja a novi update nista
sto se novog updatea tice,sve radi odlicno i nikakvih problema...edge je dodatno poboljsan...bas je brz sada
evo danas i jucer mi se nesto mozilla quantum rusi nenormalno...u zadnji sat se srusila 3-4 puta ,rusi se i na laptopu
izgleda da imaju neki bug ovih dana
fusion_ba wrote:kod mene obrnuta situacija. Firefox fluidniji i trosi manje resursa otkad sam azurirao.. na laptopu i PC-ju
nemam pojma sta mu je zadnja dva dana
evo od kako sam napisao ovaj zadnji post,srusio se jos jedno 10 puta,otvorena 3-4 taba...samo se srusi ,i kada nisam u njemu
nemam pojma koji mu je
na laptopu mi se od kumulativog updatea pocelo pojavljivati ovo sa slike
kada udjem u settings,tamo pise da je licenca vezana za organizaciju
inace licenca mi je vezama za microsoft account i tako mi je na svim racunarima,samo se ulogujem sa mailom i sve bude aktivirano a sada mi ovo pocelo iskakati svako malo
desava li se ovo jos nekome ?
na desktopu koji je pokupio i ovaj najnoviji April 2018 update,ovo se ne desava
Last edited by zippoo87 on 07/05/2018 13:09, edited 1 time in total.
Neka stoji jer me trenutno mrzi prenositi Bookmarks i Addone pa ću nekada mada se nadam da će ovo popraviti jer u istom danu su mi došla oba update-a i za windoows i za browser.
djama wrote:Nakon sto najnovijeg update pojavio mi se kao extra drive i kada ga otvorim prazan je i ne mogu da ga sklonim.
Nekome se nesto slicno desilo ?
To je windows prilikom instalacije napravio particiju , ali u principu se ne treba vidjeti u exploreru .
samo idi u disk management , oznaci taj drive , pa desni klik i pod " change drive letters and paths oduzmi " slovo" tom driveu i nece se pojavljivat vise
djama wrote:Nakon sto najnovijeg update pojavio mi se kao extra drive i kada ga otvorim prazan je i ne mogu da ga sklonim.
To je windows prilikom instalacije napravio particiju , ali u principu se ne treba vidjeti u exploreru .
samo idi u disk management , oznaci taj drive , pa desni klik i pod " change drive letters and paths oduzmi " slovo" tom driveu i nece se pojavljivat vise
udjem u disk managment nadjem ovaj F: ali ne mogu nista sa njim da uradim , pod paths nema nista ...
udjem u disk managment nadjem ovaj F: ali ne mogu nista sa njim da uradim , pod paths nema nista ...