Nisam mi rekao da nije Bošnjak ali je iz CG, šta on ima sa BiH, ima svoju domovinu i nek se bori za pravo Bošnjaka u CG.sandzokan wrote:A šta neko ne može biti Bošnjak iz Crne Gore/crnogorski Bošnjak?Point. wrote: Pingvin je Crnogorac, to je činjenica. Neka se vrati u CG u svoju domovinu i tamo prosipa šuplje ublehaške priče
American eagle i balkanska ˝štaš ti u mom selu˝ šuplja....
Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
- Point.
#3426 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
- Point.
#3427 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Vidi uljudbe što se nada.Novak20 wrote:Radončić je već imao 200.000 glasova, nekakvih ljudi koje ne bih ismijavao. Imaće opet toliko na ovim izborima ako ne i više.
Ništa, neka glasaju hercegovački hrvati za FahrudINa pa ga možda pogurate malo.
- Banksy
#3428 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Zaboravi Radončića, baš je ružno to što pišeš.Point. wrote:
Nisam mi rekao da nije Bošnjak ali je iz CG, šta on ima sa BiH, ima svoju domovinu i nek se bori za pravo Bošnjaka u CG.
- Point.
#3429 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kandidat kojeg bi mrzioci BiH Dodik i Čović voljeli najviše u predsjedništvu. Mislim da je dovoljno da čovjek skonta u kojem pravcu vjetar puše.Banksy wrote:Zaboravi Radončića, baš je ružno to što pišeš.Point. wrote:
Nisam mi rekao da nije Bošnjak ali je iz CG, šta on ima sa BiH, ima svoju domovinu i nek se bori za pravo Bošnjaka u CG.
- Maraschino
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
kakavdanakneiskustvu
#3432 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Point. wrote:Kandidat kojeg bi mrzioci BiH Dodik i Čović voljeli najviše u predsjedništvu. Mislim da je dovoljno da čovjek skonta u kojem pravcu vjetar puše.Banksy wrote:Zaboravi Radončića, baš je ružno to što pišeš.Point. wrote:
-
Akibh
#3433 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Zaboravi Radončića, baš je ružno to što pišeš.Banksy wrote:Point. wrote:
Nije ruzno, naprotiv, treba prozivati ovo govno kriminalno na svakom koraku
-
kakavdanakneiskustvu
#3434 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/radonc ... e/1237912/
Ali mu ne smeta cetnicka kvazidrzava u njegovoj drzavi i najave osamostaljenja te kvazidrzave od strane dodika
Ali mu ne smeta cetnicka kvazidrzava u njegovoj drzavi i najave osamostaljenja te kvazidrzave od strane dodika
-
sandzokan
#3435 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Po tvojoj teoriji koja je matična država Bošnjaka? Da li ti činjenica da neko ima državljanstvo ove države išta govori o kakvoj vrsti uzajmnog odnosa se radi?Point. wrote: Nisam mi rekao da nije Bošnjak ali je iz CG, šta on ima sa BiH, ima svoju domovinu i nek se bori za pravo Bošnjaka u CG.
Nije ruzno, naprotiv, treba prozivati ovo govno kriminalno na svakom koraku
- Point.
#3436 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
sandzokan wrote: Po tvojoj teoriji koja je matična država Bošnjaka? Da li ti činjenica da neko ima državljanstvo ove države išta govori o kakvoj vrsti uzajmnog odnosa se radi?
Lik je iz druge države. Rođen i odrastao. Trebalo bi u BiH uvesti pravilo, ako nisi rođen u BiH ne možeš se kandidirati za ključne pozicije u državi. Posebno ako se za njegovo ime vežu raznorazni kriminalci.
-
Akibh
#3437 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ne, ti si otvorio...sandzokan wrote: Da li si ti uopšte otvorio stranicu čiji je link postavila Banksy?
Odvratno je iz bilo kojeg razloga stavljati ove poginule heroje na ovu temu, temu o ratnom profiteru i poslijeratnom kriminalcu
- Banksy
#3438 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ne, odvratno je, zbog stranačke SDA ostrašćenosti, demonizirati cijeli narod, pa i poginule heroje, samo zato jer mu rođenjem pripada jedan vaš politički protivnik.Akibh wrote:Ne, ti si otvorio...sandzokan wrote: Da li si ti uopšte otvorio stranicu čiji je link postavila Banksy?
Odvratno je iz bilo kojeg razloga stavljati ove poginule heroje na ovu temu, temu o ratnom profiteru i poslijeratnom kriminalcu
Što ovo:
niste rekli 'Crnogorcima' '92. nego ste ih pustili da nose puške, da ginu za BiH, da vam budu komandanti armije, Zlatni ljiljani?šta on ima sa BiH, ima svoju domovinu i nek se bori za pravo Bošnjaka u CG.
Fahru se može argumentirano slamati i uzduž i poprijeko, ako se želi i kako god se želi, to bar nije problem. Zašto ste se uhvatili samo ove jedne, nebulozne, a mnogima uvredljive, diskriminirajuće 'argumentacije', zaista ne razumijem. Valjda SDA modus, šta li...
- Point.
#3439 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ma hajte molim vas, odmah pa SDA jelde. Kad smo već kod te bagre i oni se trebaju pročešljati.Banksy wrote:
Što ovo:niste rekli 'Crnogorcima' '92. nego ste ih pustili da nose puške, da ginu za BiH, da vam budu komandanti armije, Zlatni ljiljani?šta on ima sa BiH, ima svoju domovinu i nek se bori za pravo Bošnjaka u CG.
Fahru se može argumentirano slamati i uzduž i poprijeko, ako se želi i kako god se želi, to bar nije problem. Zašto ste se uhvatili samo ove jedne, nebulozne, a mnogima uvredljive, diskriminirajuće 'argumentacije', zaista ne razumijem. Valjda SDA modus, šta li...
No, jedno je biti dobrovoljac u ratu a drugo kandidovati se za predsjednika. Zašto bi on, kao stranac koji nije rođen u zemlji kandidature, imao pravo da se kandiduje? I ne samo on, nego bilo ko nije rođen u BiH. Trebaju postojati neke granice.
-
ibizza
#3440 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Point. wrote:Ma hajte molim vas, odmah pa SDA jelde. Kad smo već kod te bagre i oni se trebaju pročešljati.Banksy wrote:
Što ovo:niste rekli 'Crnogorcima' '92. nego ste ih pustili da nose puške, da ginu za BiH, da vam budu komandanti armije, Zlatni ljiljani?šta on ima sa BiH, ima svoju domovinu i nek se bori za pravo Bošnjaka u CG.
No, jedno je biti dobrovoljac u ratu a drugo kandidovati se za predsjednika. Zašto bi on, kao stranac koji nije rođen u zemlji kandidature, imao pravo da se kandiduje? I ne samo on, nego bilo ko nije rođen u BiH. Trebaju postojati neke granice.
- Leverage
#3441 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Zato što je diskriminatorno prema ravnopravnim državljanima jedne države.
Prije nego što navedeš takav jedan primjer, potpuno isto mislim i u slučaju SAD-a.
Prije nego što navedeš takav jedan primjer, potpuno isto mislim i u slučaju SAD-a.
- Maraschino
#3442 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Po toj logici mogli bi se i Alzirci koji su se borili za ovu zemlju kandidovati.
- Banksy
#3443 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ne zanima me Radončić.Point. wrote:Ma hajte molim vas, odmah pa SDA jelde. Kad smo već kod te bagre i oni se trebaju pročešljati.Banksy wrote:
Neka pravila postoje, kakvagod bila i za koga god bila. Ali haj'mo ih zakucat', takva, pa da sutra ni Sebija Izetbegović ne može biti kandidat, a biće, koliko 2022. Hoćete li i tada biti tako rezolutni u poricanju prava na kandidaturu ili ćemo do tada smekšati?
I zar ne primjećuješ sopstveno licemjerje kad dozvoljavaš Crnogorcima da ginu za BiH, ali im braniš da se danas kandidiraju ravnopravno svojim dojučerašnjim suborcima?
I zašto se samo ograničiti na predsjedničke izbore? Zašto bi, onda, neki 'Crnogorci' mogli odlučivati i konkretnije i direktnije o mojoj sudbini učešćem u parlamentima BiH, a ne mogu to u utrci za Predsjedništvo?
itd.
edit: otišli smo previše u ot, ne bih dalje.
- Point.
#3444 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Nisam siguran je li me persiraš ili svrstavaš u neku grupu? Ko mi? Što se tiče Sebije, već sam pisao o toj ženi na njenoj temi, radije bih da se ono tele sa gulaš konzerve kandiduje nego ona. Ko njoj daje pravo da se kandiduje samo zato što se preziva Izetbegović i ide nekoj nasljednoj linijom? To bi bilo pogubno, dosta je Izetbegovića.Banksy wrote: Ne zanima me Radončić.
Neka pravila postoje, kakvagod bila i za koga god bila. Ali haj'mo ih zakucat', takva, pa da sutra ni Sebija Izetbegović ne može biti kandidat, a biće, koliko 2022. Hoćete li i tada biti tako rezolutni u poricanju prava na kandidaturu ili ćemo do tada smekšati?
I zar ne primjećuješ sopstveno licemjerje kad dozvoljavaš Crnogorcima da ginu za BiH, ali im braniš da se danas kandidiraju ravnopravno svojim dojučerašnjim suborcima?
I zašto se samo ograničiti na predsjedničke izbore? Zašto bi, onda, neki 'Crnogorci' mogli odlučivati i konkretnije i direktnije o mojoj sudbini učešćem u parlamentima BiH, a ne mogu to u utrci za Predsjedništvo?
itd.
edit: otišli smo previše u ot, ne bih dalje.
- Point.
#3445 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Koliko znam, kandidat za predsjednika USA mora biti rođen na teritoriji USA.Leverage wrote:Zato što je diskriminatorno prema ravnopravnim državljanima jedne države.
- Leverage
#3446 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Da, zato i kažem da takvu odredbu smatram diskriminatornom.Point. wrote:Koliko znam, kandidat za predsjednika USA mora biti rođen na teritoriji USA.Leverage wrote:Zato što je diskriminatorno prema ravnopravnim državljanima jedne države.
SAD je duboko diskriminatorna država u mnogo pogleda i za istinskog demokratu ni slučajno ne predstavlja nikakvog lidera demokratskog svijeta.
Usput, puna podrška Sandersu.
- AmiĐa_Idriz
#3447 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Daleko mu predsjedništvo bilo.
-
Akibh
#3448 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kako si samo izgubio kompas .. Ja SDA ostrascen? Nas politicki protivnik? Demoniziranje naroda? Inace protiv fahre pise samo SDA zlocinacka organizacija i niko vise?Banksy wrote:Ne, odvratno je, zbog stranačke SDA ostrašćenosti, demonizirati cijeli narod, pa i poginule heroje, samo zato jer mu rođenjem pripada jedan vaš politički protivnik.Akibh wrote:Ne, ti si otvorio...sandzokan wrote: Da li si ti uopšte otvorio stranicu čiji je link postavila Banksy?
Fakat si ranije imao normalnih postova, ne kontam ovo sada
- insomnia78
#3449 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Prpa jaro. Dogorilo do nokata. Sad ko se ne uhljebi nece nikad

-
muzicar_iz_parka
#3450 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Da li je SBB uzrupirao IZ za sebe kako se priča?