Hafis wrote:Alfons Kauders
hajmo ovako... dajte ti i hafis prijedlog nekih reformi koje ce rezultirati znacajnim ustedama na godisnjem nivou... siguran sam da podska nece izostati... hajmo, eto izazova, da vidimo gdje bi se i kako moglo doci do znacajnih usteda, gdje bi mogli osloboditi desetine miliona godisnje? ukidanjem opstina, kantona, entiteta, stvaranjem novih, spajanjem starih, reformama javnog sektora, zdravstvenog osiguranja itd
Kome da se daju ti prijedlozi? Krugu 99 ili stranci SDA. Bakiru? Željku (ha ha ha) Zlatanu? Fahretu?
Ti stvarno vjeruješ da netko vjeruje da se sve ovo slučajno događa i da je u pozadini svega ekonomija? Misliš da njih to interesira?
ali ne, lakse je kmechati i traziti sadaku... jer imam osjecaj da ni ti ni doktor bas niste vicni privredjivanju, odnosno da ste cijeli radni vijek proveli na drzavnoj sisi...
Ovo ću za sad oprostiti, jer sam imao udpješan dan, inače ne bih.
pa nek se daju u javnost, eto kome... dakle sta je tu problem? stozerna stranka jos od prije samoupravne bune kmechi i trazi nesto vise, pa eto neka kazu sta... cijela hrvatska politika u bih se svela na zeljka komsica, televizijski kanal i nekakvu plutajucu izbornu jedinicu... i nikad nista konkretno... zar se ne moze reci hocemo to i to? evo prijedloga, evo nacrta zakona, evo finansijske konstrukcije, evo zasto je ovaj prijedlog dobar...
bolan pa to je sramota za sve nas, da se politika svela na to, ko da se treba pregovarati s tinejdzerkama koje ni same ne znaju sta hoce...
i ne, nije bitno sta koga interesira... bitno je sta interesira jebeni narod i za sta ce glasati... ti i energy glasate za stranku koja 15 jebenih godina prica o pravljenju tv kanala, dok su u medjuvremenu pokrepali i mediji koje su imali... dakle to je interes hrvatskog naroda, vecinski... kod bosnja se malo vise prica o racionalizaciji javne potrosnje, o radnim mjestima, komunalnim pitanjima i drugim zajebancijama... pa bolan vise se prica o zakonu o jebenim psima lutalicama nego o tim nekakvim sranjima iz visoke politike, zaboli ljude kurac, hoce ljepsi grad, vise posla, autoput do doboja i mostara...
valjda zato jer je jaca konkurencija, pa valja malo sarati... ah da, ima 100% haris, tj bio je... nekad davno... a vi nemate nista drugo nego svog harisa, doktora shuplje

pa se i dalje prica iskljucivo o visokoj politici, raja to i dalje pushi, sto da ne...

a kod nas na sjeveru to vrijeme je daaaavno proslo moj doktore, i kod vas ce
a do tada pricajte o crtanju granica, ratu i ostalim glupostima... jer ocito ti u stranci vise i ne znaju pricati o drugim temama...