"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Hafis

#3426 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

zavrzlama wrote:
Htio sam reci ono sto ti ne zelis da kazem i da sam sebi priznas,a dobro znas sta je poenta izrecenog :D
A vidiš ja nisam htio reći ono što ti želiš da ne kažem i da sam sebi ne priznam da ne znam dobro što je poenta izrečanog...
Poserem ti se nastavniku jezika u čarapu :lol:
Hafis

#3427 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Rahathurmasica wrote:
parapet wrote:
Rahathurmasica wrote:ajme hafisaga je opet na utabanim stazama revolucije, tj zločinačkog poduhvata. A bio sam se zabrinuo da je digao ruke od treceg.

I šta vele u štabu, kad će to slavlje? Pokvarit će mi se meza.

Da preskocimo tvojih buducih 100 slijedecih postova u kojim pitas kad ce treci.... Odgovor glasi - kad i 100% Bosne...

Bit ce dosta i ovih 23%...
šta si ti, njegov advokat? Daj uzmite sobu već jednom, ovako nema smisla.
Kad će taj treći?
zavrzlama

#3428 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Hafis wrote:
zavrzlama wrote:
Htio sam reci ono sto ti ne zelis da kazem i da sam sebi priznas,a dobro znas sta je poenta izrecenog :D
A vidiš ja nisam htio reći ono što ti želiš da ne kažem i da sam sebi ne priznam da ne znam dobro što je poenta izrečanog...
vidis kako se lijepo razumijemo :D ...na kraju ti bar ostaje da se sam u sebi tjesis :D ..ipak ono sto je najgore,za
katastrofalno stanje "hrvatske stvari" znaju svi i bez tvog priznanja :D

Sve OK...rahat ptanja neumoljivo odradjuje svoj dio posla ;-)
Alfons Kauders

#3429 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Znači ništa Prud, nikakve reforme federacije, ništa EU....u stvari ništa.
nope
nista
nikad
Znači baš ništa?
Znači ne postoji drugi plan osim ćućanja, ćekanja, ćopanja ...i valjda će hin vrag odnijeti u Srbiju i Hrvatsku?
a zasto ti smatras da se nesto mora promijeniti?
Hafis

#3430 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

zavrzlama wrote:
Hafis wrote:
zavrzlama wrote:
vidis kako se lijepo razumijemo :D ...na kraju ti bar ostaje da se sam u sebi tjesis :D ..ipak ono sto je najgore,za
katastrofalno stanje "hrvatske stvari" znaju svi i bez tvog priznanja :D

Sve OK...rahat ptanja neumoljivo odradjuje svoj dio posla ;-)
Vidi se upravo po tebi da odrađuje.
Hafis

#3431 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
nope
nista
nikad
Znači baš ništa?
Znači ne postoji drugi plan osim ćućanja, ćekanja, ćopanja ...i valjda će hin vrag odnijeti u Srbiju i Hrvatsku?
a zasto ti smatras da se nesto mora promijeniti?
Paaaa.. onako sam nešto razmišljao....bez obveze, i gledajući stanje u ovoj državi, sve ovo kroz što prolazimo i kroz što ćemo još sve proći,došao do zaključka da bi stvarno neke stvari trebalo izmjeniti i pokušati nekako vratiti ovaj brod na pravi kurs....dok se još može. Ako ništa zbog ove djece sutra, mi smo ionako svi zaribali stvar prije 20 i više godina.

Jedino ako ti misliš da je ovo dobar smjer i da ne treba ništa dirati...onda povlačim mišljenje.
seln

#3432 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

Hafis wrote: Jedino ako ti misliš da je ovo dobar smjer i da ne treba ništa dirati...onda povlačim mišljenje.
Ovo je dobar smjer i ne treba nista dirati, pa ko ziv, ko mrtav...
Hafis

#3433 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Može.
Ali pod jednim uvjetom: nema uvoza i posuđivanja demonstranata kada dođe i to na red....a ne gine nam.
Hafis

#3434 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Meni i tebi je barem lako :thumbup:
Ti se ispalio i dočepao EU čanka, a i ja sam ipak nekoliko značajnih koraka ispred običnog čeljadeta.
dalje

#3435 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by dalje »

seln wrote:
Hafis wrote: Jedino ako ti misliš da je ovo dobar smjer i da ne treba ništa dirati...onda povlačim mišljenje.
Za dijasporu i guzonje.
BHCluster

#3436 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Kad će taj treći?
Pa bivsi Yugosloven Covic 'vam' to obecava kad god neki izbori idu dobro je da si se krenuo i sam pitati, to se zove progres. Aferim :thumbup:
Mister Yes

#3437 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

seln wrote: I jesu....

Image
Imali su namjeru. Ali je tu Alija odigrao maestralno. Navukao je Slobu da misli kako će lako sa Muslimanima. Pa se onda Sloba polakomio i krenuo na Hrvatsku. Da je Sloba znao da će Muslimani krenuti u rat ne bi mu na um palo da napada Hrvatsku već bi se sa Franjom dogovorio kako da podjele BiH i ne bi međusobno ratovali. Ali svi obavještajni podaci su govorili da će Alija i društvo ostati sa strane. Danas se Aliji to zamjera kao nije se dovoljno pripremao za rat. A čovjek odigrao maestralno.
seln

#3438 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

Hafis wrote:Meni i tebi je barem lako :thumbup:
Ti se ispalio i dočepao EU čanka,
A sta cu kad nisam bio clan nikakve partije.
a i ja sam ipak nekoliko značajnih koraka ispred običnog čeljadeta.
Da, lijecis rak rukopolozenjem, svijetlis nocu i seres kune.
seln

#3439 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

dalje wrote:
seln wrote:
Za dijasporu i guzonje.
Samo mi reci sta ce se u pogledu privrede i infrastrukture promijeniti formiranjem treceg i ja cu odmah glasati za to.
kakonako

#3440 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by kakonako »

Evo,Hafizagi,za relaksacijuhttp://www.youtube.com/watch?v=yGHmznogCKQ
Alfons Kauders

#3441 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Paaaa.. onako sam nešto razmišljao....bez obveze, i gledajući stanje u ovoj državi, sve ovo kroz što prolazimo i kroz što ćemo još sve proći,došao do zaključka da bi stvarno neke stvari trebalo izmjeniti i pokušati nekako vratiti ovaj brod na pravi kurs....dok se još može. Ako ništa zbog ove djece sutra, mi smo ionako svi zaribali stvar prije 20 i više godina.

Jedino ako ti misliš da je ovo dobar smjer i da ne treba ništa dirati...onda povlačim mišljenje.
pa eto, neki bi radi djece da opet ratuju i crtaju granice... neki bi radi djece da to izbjegnu... sve je to subjektivno doktore...

ja nisam u ovom prvom kampu i smatram da je bolje ne dirati nista nego ratovati... ne znam sta je tu nejasno?

dakle ako je alternativa reforma koja nece zajebati nikoga, koja ce nam donijeti ustede, bolju konkurentnost, sanse za razvoj... nema problema... no ako se trazi crtanje granica krvlju tudje djece, e onda vec nema podrske za takvu vrstu "reforme"
energy star

#3442 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:

ja nisam u ovom prvom kampu i smatram da je bolje ne dirati nista nego ratovati... ne znam sta je tu nejasno?
ko o čemu bošnjaci o ratovanju, ko neki srednjoškolci koji se u djetinjstvu nisu igrali nijemaca i partizana.

i sad kao prijete nekim ratom vamo nama u hercegovini a mi se valjamo od smijeha jer znamo da ne smiju potegnuti pištolj na vodu a kamoli nešto teže!
Alfons Kauders

#3443 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:

ko o čemu bošnjaci o ratovanju, ko neki srednjoškolci koji se u djetinjstvu nisu igrali nijemaca i partizana.

i sad kao prijete nekim ratom vamo nama u hercegovini a mi se valjamo od smijeha jer znamo da ne smiju potegnuti pištolj na vodu a kamoli nešto teže!
ja nisam taj koji prijeti ratom vec oni koji smatraju da treba crtati neke nove granice... kad se pocne pricati o privredi, o slabom stanju u zdravstvu, sklostvu, o bijeloj kugi... odgovor idiota koji nemaju odgovore na ta, za sva tri naroda kljucna pitanja, je uvijek isti - nerijeseno nacionalno pitanje, treba ponovo crtati granice

a misle da to ide bez krvi... ne ide, narocito ne ovdje, a vidimo ni drugdje (ukrajina)... vjerovatno zato sto nisu bili medju zivima prosli put, pa misle da je rat kao plejstesn... ono kad te ne ide ucitas poziciju i cao...

kao sto rekoh, ne treba ovdje mijesati babe i zabe... svi su u principu za reforme... ja sam za reforme koje bi pomogle privredi, koje bi opstinama dale vise samostalnosti, koje bi pojeftinile sistem zdravstvenog osiguranja... a neki drugi su za reforme koje bi rezultirale stvaranjem jos vise troskova i pozicija za stranacke uhljebe... to bas i nije isto...

hajmo ovako... dajte ti i hafis prijedlog nekih reformi koje ce rezultirati znacajnim ustedama na godisnjem nivou... siguran sam da podska nece izostati... hajmo, eto izazova, da vidimo gdje bi se i kako moglo doci do znacajnih usteda, gdje bi mogli osloboditi desetine miliona godisnje? ukidanjem opstina, kantona, entiteta, stvaranjem novih, spajanjem starih, reformama javnog sektora, zdravstvenog osiguranja itd

ali ne, lakse je kmechati i traziti sadaku... jer imam osjecaj da ni ti ni doktor bas niste vicni privredjivanju, odnosno da ste cijeli radni vijek proveli na drzavnoj sisi... :D
Hafis

#3444 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders
hajmo ovako... dajte ti i hafis prijedlog nekih reformi koje ce rezultirati znacajnim ustedama na godisnjem nivou... siguran sam da podska nece izostati... hajmo, eto izazova, da vidimo gdje bi se i kako moglo doci do znacajnih usteda, gdje bi mogli osloboditi desetine miliona godisnje? ukidanjem opstina, kantona, entiteta, stvaranjem novih, spajanjem starih, reformama javnog sektora, zdravstvenog osiguranja itd
Kome da se daju ti prijedlozi? Krugu 99 ili stranci SDA. Bakiru? Željku (ha ha ha) Zlatanu? Fahretu?
Ti stvarno vjeruješ da netko vjeruje da se sve ovo slučajno događa i da je u pozadini svega ekonomija? Misliš da njih to interesira?
ali ne, lakse je kmechati i traziti sadaku... jer imam osjecaj da ni ti ni doktor bas niste vicni privredjivanju, odnosno da ste cijeli radni vijek proveli na drzavnoj sisi...
Ovo ću za sad oprostiti, jer sam imao udpješan dan, inače ne bih.
Alfons Kauders

#3445 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders
Kome da se daju ti prijedlozi? Krugu 99 ili stranci SDA. Bakiru? Željku (ha ha ha) Zlatanu? Fahretu?
Ti stvarno vjeruješ da netko vjeruje da se sve ovo slučajno događa i da je u pozadini svega ekonomija? Misliš da njih to interesira?
ali ne, lakse je kmechati i traziti sadaku... jer imam osjecaj da ni ti ni doktor bas niste vicni privredjivanju, odnosno da ste cijeli radni vijek proveli na drzavnoj sisi...
Ovo ću za sad oprostiti, jer sam imao udpješan dan, inače ne bih.
pa nek se daju u javnost, eto kome... dakle sta je tu problem? stozerna stranka jos od prije samoupravne bune kmechi i trazi nesto vise, pa eto neka kazu sta... cijela hrvatska politika u bih se svela na zeljka komsica, televizijski kanal i nekakvu plutajucu izbornu jedinicu... i nikad nista konkretno... zar se ne moze reci hocemo to i to? evo prijedloga, evo nacrta zakona, evo finansijske konstrukcije, evo zasto je ovaj prijedlog dobar...

bolan pa to je sramota za sve nas, da se politika svela na to, ko da se treba pregovarati s tinejdzerkama koje ni same ne znaju sta hoce...

i ne, nije bitno sta koga interesira... bitno je sta interesira jebeni narod i za sta ce glasati... ti i energy glasate za stranku koja 15 jebenih godina prica o pravljenju tv kanala, dok su u medjuvremenu pokrepali i mediji koje su imali... dakle to je interes hrvatskog naroda, vecinski... kod bosnja se malo vise prica o racionalizaciji javne potrosnje, o radnim mjestima, komunalnim pitanjima i drugim zajebancijama... pa bolan vise se prica o zakonu o jebenim psima lutalicama nego o tim nekakvim sranjima iz visoke politike, zaboli ljude kurac, hoce ljepsi grad, vise posla, autoput do doboja i mostara...

valjda zato jer je jaca konkurencija, pa valja malo sarati... ah da, ima 100% haris, tj bio je... nekad davno... a vi nemate nista drugo nego svog harisa, doktora shuplje :D pa se i dalje prica iskljucivo o visokoj politici, raja to i dalje pushi, sto da ne... :D a kod nas na sjeveru to vrijeme je daaaavno proslo moj doktore, i kod vas ce

a do tada pricajte o crtanju granica, ratu i ostalim glupostima... jer ocito ti u stranci vise i ne znaju pricati o drugim temama...
zavrzlama

#3446 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Sve OK...rahat patnja neumoljivo odradjuje svoj dio posla :D
Vidi se upravo po tebi da odrađuje.
Naravno...ja pisem iste postove zadnjih 5-6 godina ... :D ..ti si taj koji shodno dnevnoj politici,dize i spusta ljestvicu svojih zahtjeva :D ..procitao si izvjestaj ICG,nasao mali trag da je moguc treci entitet i opleo o istom i uvjeravao sve kako je to neminovnost,danas isfrustriran pises"kad ce taj treci" ko fol se zajebavas,ne bi li zataskao svoje uzaludno pjenjenje o trecem i da bi neistomisljenici zaboravili sto si do juce zagovarao..toliko o dosljednosti :D
Hafis

#3447 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: kod bosnja se malo vise prica o racionalizaciji javne potrosnje, o radnim mjestima, komunalnim pitanjima i drugim zajebancijama...
Ma daj. Gdje se to priča?
Najjača bošnjačka stranka se nakon standardnog viktimološkog folklornog programa (kojeg je već postalo degutantno gledati iz godine u godinu) trenutno bavi rastauracijom osmanizma, ako ništa barem u glavama ljudi. a oni socijaldemokrati su imali 4 godine priliku pokazati kako se radi ta ''racionalizacija javne potrošnje'' a posebno ''komunalna pitanja''- sve od zla oca i od gore matere. I veliš svi oni zabrinuti za državu :roll:
Pa bolan vise se prica o zakonu o jebenim psima lutalicama nego o tim nekakvim sranjima iz visoke politike, zaboli ljude kurac, hoce ljepsi grad, vise posla, autoput do doboja i mostara...
Znam i ja da se priča, srećom ne palim nikada TVBiH ili FTV, ali dođu do mene dijelovi tih ''plodnih'' rasprava i rješenja.
Uglavnom, danas imamo rezultat da su sarajevski kerovi lutalice trenutno opasniji predatori od lavljih čopora u Serengetiju. Svaki dan netko osvane u CUM-u zbog kerova.
Što se tiče interesa za ''ljepše gradove'' - nemoj dalje očiju ti.... a autoput je svakako deal koji nema veze s našom lokalnom politikom.
Uglavnom nisi baš najsretnije primjere našao .
Alfons Kauders

#3448 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: kod bosnja se malo vise prica o racionalizaciji javne potrosnje, o radnim mjestima, komunalnim pitanjima i drugim zajebancijama...
Ma daj. Gdje se to priča?
Najjača bošnjačka stranka se nakon standardnog viktimološkog folklornog programa (kojeg je već postalo degutantno gledati iz godine u godinu) trenutno bavi rastauracijom osmanizma, ako ništa barem u glavama ljudi. a oni socijaldemokrati su imali 4 godine priliku pokazati kako se radi ta ''racionalizacija javne potrošnje'' a posebno ''komunalna pitanja''- sve od zla oca i od gore matere. I veliš svi oni zabrinuti za državu :roll:
a gdje to ja velim da su oni zabrinuti za drzavu i za buducnost? naravno da nisu... ali zabrinut je narod... sto se ne moze bas i reci za bazu hdza, koja se vise brine o tome kako ce hdzu osigurati jos koju fotelju u izmisljenim institucijama i televizijama
Pa bolan vise se prica o zakonu o jebenim psima lutalicama nego o tim nekakvim sranjima iz visoke politike, zaboli ljude kurac, hoce ljepsi grad, vise posla, autoput do doboja i mostara...
Znam i ja da se priča, srećom ne palim nikada TVBiH ili FTV, ali dođu do mene dijelovi tih ''plodnih'' rasprava i rješenja.
Uglavnom, danas imamo rezultat da su sarajevski kerovi lutalice trenutno opasniji predatori od lavljih čopora u Serengetiju. Svaki dan netko osvane u CUM-u zbog kerova.
Što se tiče interesa za ''ljepše gradove'' - nemoj dalje očiju ti.... a autoput je svakako deal koji nema veze s našom lokalnom politikom.
Uglavnom nisi baš najsretnije primjere našao .[/quote]

jesam, nasao sam bas sretne primjere... ljudima su bitne banalne stvari a ne visoka politika... ti vazda pricas o prelijepoj hercegovini i dimnjacima oko tuzle, a ne volis komentarisati kada se pocnu ostavljati tekstovi o najezdi stakora u mostaru, problemima s odvozom smeca, deponijama i neretvom koja postade djeriz... jer ti ja vaznija visoka politika od glodara, stetocina i tako tih nebitnih stvari... i autoput je sretan primjer, ali eto nije bas popularno u hercegovini primjetiti da se prva dionica autoputa otvara par sedmica pred izbore, jer je to gradila firma koju kontrolise majorizatorski sdp... mogu misliti kako bi se ta vijest docekala da je stozerna stranka poklopila to ministarstvo, ovako imam osjecaj da bi najradije rusili one mostove preko trebizata i okolnih dolina :D
webby-x

#3449 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by webby-x »

Alfons Kauders wrote:a gdje to ja velim da su oni zabrinuti za drzavu i za buducnost? naravno da nisu... ali zabrinut je narod... sto se ne moze bas i reci za bazu hdza, koja se vise brine o tome kako ce hdzu osigurati jos koju fotelju u izmisljenim institucijama i televizijama
A gdje se to ti družiš sa HDZ bazom?
sanjin_1

#3450 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Kad će treČi? :zid:

Vidim primitivna škutorska stoka zapjenila ..svaka druga, "jebat" "govno" "prdež"...mržnja i frustracije kipte im iz ušiju. Seljački šovinizma, upakovan u "odu" o vlastitoj veličini a toliko svojstven kamenjarskim pubertetlijama, ne uspjeva se sakriti davno prepričanim trakatima koji smrde na "Dva Goluba".

Imam jedan savjet za vas.... joga roĆko...ode vam krvni pritisak a ni zamezili niste. :gunjastajl:

Šta je sad bitno? Pitanje kantona o ulasku države u EU? :lol: :lol:

Eto našto spade famozni "treČi" ...uspjeh se mjeri konsultacijom kantona po pitanju obrazovanja prilikom ulasak države u EU...i tako vam je sve. Uvjek ste "pucali iz prazne puške". To vam je tradicija...zato i jeste tu gdje jeste. Ni na nebu ni na zemlji. Ne znate ni gdje ste pošli a već skontali da ste došli.

Da vas nema valjalo bi vas izmisliti. Tačno normalnom čovjeku dođete kao nekakva vrsta davno uginulih imbecila koju povremeno pronađu likovi poput onog frajera što je pronašao "piramide" u Visokom..... čovjek se nađe u čudu... "zar je moguće da u 21-vom vijeku još postoje ubogi likovi poput Kikaša i Matana" ?

Evo izgleda da postoje, ko ne vjeruje nek pročita nekolike zadnje stranice ove teme uz poseban "osvrt" na upise hrvatske dijaspore na čekanju autobusa u "erceg-srPskoj"..

Vego roČko slatki, krvi ti iz nosa, šta se ovo desi? Ima li kakve priĆe o "trečem" ? Nešto ste mi se ušutili ?
Moj savjet onako rodDJaĆki, spremajte vi nove naloge za klix. Ili ćete imati obraza i dalje filozofirati o tome "šta se čulo u kaVani" i to još nakon neviđene blamaže o "treČem samo što nije".. :lol:
Post Reply