Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#3426 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamberovica polje wrote:Dajte ljud zna li neko kakvo je stanje u Varešu? Baš me neka panika hvata kad pomislim da smo svi zaboravili na taj grad.

+1
emirolini

#3427 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emirolini »

Image
AhmetShabo

#3428 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by AhmetShabo »

R9.. wrote:
faketowsky wrote:i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...
Gdje zivis jesil blizu lukavca ili u lukavcu
Ja nisam nista spakovo jos
U gradu, al to su roditelji, cisto radi pripravnosti.Ja licno mislim da nece trebat bjezat, mada noc dolazi, mislim da se nece moci mirno spavati sta god oni izjavili
O'zone
Globalni moderator

#3429 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Površinski kop sikulje kod lukavca ni traga od bagera i citave rudarske mehanizacije,sve je pod vodom - sve
Image
jahhjer

#3430 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

Herr Flick wrote:
faketowsky wrote:
Herr Flick wrote: Stabilno? Zasto je onda civilna zastita moje opcine dobila naređenje iz Lukavca da obavijeste stanovnistvo koje zivi u blizini rijeke Spreče da budu u pripravnosti? :?
i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...
Malo mi je glupo to "stabilno",jer cini mi se taj isti lik je pricao u FTV-u dnevniku i rekao da stnaje nije ni stabilno a ni kriticno :-)
Samo ne sirite paniku kad je brana u pitanje, ne prenosite mahalske objave nego provjerene vjesti, sa nekoliko zvanicnih izvora sam saznao da je brana okej i da nema opasnosti od pucanja, projektovana je i za 10x gora opterecenja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3431 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Velkoski »

Ako nekoga zanima, na Ilidži CK radi do ~10, Jahijela Fincija 18.
VjecitiStudent

#3432 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

U Tuzli svega 12l/m2 u zadnjih 12 sati!
dinao

#3433 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dinao »

Janjicar wrote:
dinao wrote:Zna li ko da li je moguce na neki nacin doci iz Gračanice u Sarajevo? Postoji li neki prohodan put? Kao sto znate, ljudi su tamo bez vode i struje, zivot je otezan, a htjeo bih primiti prijatelje s malom djecom i starim ljudima kod mene..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Gracanica koja se nalazi na magistrali Tuzla-Doboj ?
Da, ta Gračanica. Ne moze se ni prema Doboju ni prema Tuzlu. Kao i mnogi drugi gradovi, svi putni pravci su prekinuti.

Sajo---:

#3434 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Sajo---: »

...
Last edited by Sajo---: on 11/04/2025 11:48, edited 1 time in total.
Janjicar

#3435 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

faketowsky wrote:
R9.. wrote:
faketowsky wrote:i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...
U gradu, al to su roditelji, cisto radi pripravnosti.Ja licno mislim da nece trebat bjezat, mada noc dolazi, mislim da se nece moci mirno spavati sta god oni izjavili
Informacija od Inzinjera koji je radio na rekonstrukciji brane 2008-e godine kaze da su sanse minimalne da pukne brana, a imaju mjerni instrumenti koji pokazaju i milimetar odstupanja, tako da nema razloga za brigu.
emirolini

#3436 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emirolini »

Image

:(

Tko god moze na svoje profile neka stavlja zahtjev za pomoc Varesu, da ne bi i oni ovako nedaj boze :(
kakavdanakneiskustvu

#3437 Re: Poplave u cijeloj BiH

pink floydd wrote:

bože sačuvaj koje smeće u rijeci,kakvo je stanje sa krivajskim mostom?
R9..

#3438 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by R9.. »

faketowsky wrote:
R9.. wrote:
Razumijem,
I ja sam u gradu a ni sam ne znam da li da se pakujem...
_mufljuz_

#3439 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _mufljuz_ »

ne kontam jebemu mater nikako ovo bacanje smeca opet u rijeku u Zavidovicima? pa jeboga majka.... :cry: :twisted: :-x
Not My Idea

#3440 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

liverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
de povezi covjeka
hamdijaho wrote:treba mi prevoz sutra od sarajeva do zenice ili dalje cak..molim vas ako neko moze pomoci..idem iz mostara ka svojima u zepcu...zena mi je zarobljena u z. polju...ne mogu samo sjediti...molim vas!
Boskero

#3441 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:08, edited 1 time in total.
Janjicar

#3442 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

dinao wrote:
Janjicar wrote:
dinao wrote:Zna li ko da li je moguce na neki nacin doci iz Gračanice u Sarajevo? Postoji li neki prohodan put? Kao sto znate, ljudi su tamo bez vode i struje, zivot je otezan, a htjeo bih primiti prijatelje s malom djecom i starim ljudima kod mene..

Gracanica koja se nalazi na magistrali Tuzla-Doboj ?
Da, ta Gračanica. Ne moze se ni prema Doboju ni prema Tuzlu. Kao i mnogi drugi gradovi, svi putni pravci su prekinuti.

Na kojem tacno su oni mjestu ?
Ako su u Gracanici trenutno im popravljaju struju i trebali bi u toku noci dobiti a sumnjam da su poplavljeni jer je industrijska zona samo poplavljena u gradu Gracanica.
Ako su na nekom od okolnih sela reci jer sam ja tu u blizini.
sha_ba

#3443 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sha_ba »

liverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
up :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3444 Re: Poplave u cijeloj BiH

123456789 wrote:
pink floydd wrote:
Ovde se vidi indirektan uzrok ovolikih poplava!! SVO SMECE VRACAJU OPET U BOSNU!! Stoka je to mogla zapaliti!

ja bolan,ne mogu vjerovati,vraćaju smeće u rijeku,aaaaaaaaaaaaa
VjecitiStudent

#3445 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Nivo Spreče ispod Modraca opada, 16cm za zadnjih 9 sati.
pink floydd

#3446 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by pink floydd »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pink floydd wrote:

bože sačuvaj koje smeće u rijeci,kakvo je stanje sa krivajskim mostom?
na onaj željezni misliš ? On je ostao čitav.

Krivaja je nosila sve pred sobom, vikendice od Maoče do Zavidovića mislim da je sve odnijela (one uz samu vodu).
kamen spoticanja

#3447 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamen spoticanja »

Kasarna u Zenici zatrpana paketima pomoci :thumbup:
Ali dosta je djece izmedju 1 i 5 godina i po mojoj slobodnoj procjeni tu ce nedostajati hrane i obuce
Btw trenutno jedna veca grupa zena priprema frisko kuhanu hranu pa ako jos neko ima mogućnosti i zelje, hrane nece biti viska
Prolaz preko drvenog mosta za kasarnu je dozvoljen za dostavu pomoci
I jos jednom da kazem PONOSAN SAM NA SVE NAS :-D
sgunited

#3448 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sgunited »

je li neko moze napisati gdje se u Sa mogu kupiti deke, vrece za spavanje, cizme ili kabanice
takodjer kad se radi o hrani za bebe sta se tacno treba kupiti, malo objasnjenje za nas koji nismo bas upuceni oko tih stvari
kakavdanakneiskustvu

#3449 Re: Poplave u cijeloj BiH

u nemili kod zenice je m-17 blokiran,autom mislim da se ne može proći
sha_ba

#3450 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH

Post by sha_ba »

veze s vezom wrote:
Not My Idea wrote:
Hvala
de povezi covjeka
hamdijaho wrote:treba mi prevoz sutra od sarajeva do zenice ili dalje cak..molim vas ako neko moze pomoci..idem iz mostara ka svojima u zepcu...zena mi je zarobljena u z. polju...ne mogu samo sjediti...molim vas!

Sent from my SM-G900H using Tapatalk
Post Reply