Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
šatirana_ljubičica

#3426 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

Eurosa wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
Eurosa wrote::lol: :lol: :thumbup: pa kad ce biti? Kad ih Stiv istrenira?
Pa donekle, da.Nekome jednostavno treba pomoći, ništa čudno.U stvari svima treba pomoći tu,samo što nekome pomognu roditelji u tome,nekome neko drugi.

Ljubi ne slazem se s tobom po tom pitanju :roll: Kako se moze promjeniti neko ko ima 25 godina recimo? Ne vjerujem cak ni u takvu mogucnost.Jedino ne daj Boze da nekog zivot tako opali po glavi da mu se sve okrene up-side-down,pa da na neki nacin restartuje samog sebe,nekako....
Pa eto ti primjer pusaca: to zna da se truje, svakodnevno slusa price o tome, smeta okolini,al djabe...dumana i ne misli prestati. :-)

O sa 25 može itekako :)

Zavisi od volje i shvatanja da treba, tj.htijenja.
A i nije to neka PROMJENA, više je nadogradnja ličnosti...

Pušači su ovisnici, to je drugo :)
šatirana_ljubičica

#3427 Re: Žene pitaju žene

Eurosa wrote:Ja sam cini mi se ovakva oduvijek(zlo i naopako :lol: ), ne vidim da sam se nesto osjetno mjenjala glede licnosti, glede stavova jesam naravno,to se valjda zove odrastanje,ali ubjedjena sam da se licnost formira u vrlo ranom dobu a da je sve poslije toga samo brusenje i kristaliziranje.

O tome ti i ja govorim.
Zato kažem da neke one djevojke razumijem jer su u ranom dobu preživjele traume, pa nije ni čudo kad su sad takve.
šatirana_ljubičica

#3428 Re: Žene pitaju žene

Eurosa wrote:
Eurosa wrote:Ja sam cini mi se ovakva oduvijek(zlo i naopako :lol: ), ne vidim da sam se nesto osjetno mjenjala glede licnosti, glede stavova jesam naravno,to se valjda zove odrastanje,ali ubjedjena sam da se licnost formira u vrlo ranom dobu a da je sve poslije toga samo brusenje i kristaliziranje.

O tome ti i ja govorim.
Zato kažem da neke one djevojke razumijem jer su u ranom dobu preživjele traume, pa nije ni čudo kad su sad takve.
Valjda isto mislimo a razlicito to interpretiramo :kiss: do mene je, smrzo mi se mozak u Svedskoj! :cry:
:D
Jokericious

#3429 Re: Žene pitaju žene

Post by Jokericious »

Zene pomozite. Kome da odem na pregled kose. Puna mi je peruti. Izludjuje me. :-x
Ductus Holedocus

#3430 Re: Žene pitaju žene

Post by Ductus Holedocus »

Jesu li pocela snizenja u Sarajevu? Ako nisu,kad pocinju
berenice

#3431 Re: Žene pitaju žene

Post by berenice »

bang and blame wrote:Upravo si i napisala- kad se brzo zivi.
Zasto se ne bi vratili na staze romantike, igre pogledima, ono slatko iscekivanje..
Nisam ni spomenula NEZAINTERESOVANOST. Fino se da doznanja , da smo zainteresovane i pustiti muskarce da se osjecaju da oni "osvajaju".
Ko će njih dočekati?! Nemam ja živaca za to.

Uvijek sam ja bila ta koja prilazi, jer meni su prilazili samo neki koji mi se ne sviđaju... Ovi koji su se meni sviđali, oni samo blentavo blenu i to je to - tako da, morala sam to biti ja.
Last edited by berenice on 22/11/2014 08:22, edited 1 time in total.
berenice

#3432 Re: Žene pitaju žene

Post by berenice »

Mutivoda wrote:
šatirana_ljubičica wrote:O čemu vi pričate uz prvu jutarnju kafu?Ili onu prvu s nekim, pošto možda neko pije sam jutarnju.
Volim da je pijem sama, al ako je neko vec tu (to su obicno ljudi koji me poznaju dobro), puste me da "odsutim" svoje jer sam jako nezgodna ujutro. U neku ruku, meni ne smeta da taj neko prica,jer se ja na neki nacin iskljucim, samo nek ne ocekuju i moje sudjelovanje, odgovorit cu na sve za pola sata-45min :D a ljudi stvarno svasta pricaju na sabahu :/ lol
Kako primjećujem, većina nas voli sama popiti tu prvu jutarnju kafu. Ja sam ista. Treba mi tih pola sata samo za mene, da razmišljam o onome šta sam sanjala, da skontam koju obavezu kad treba izvršiti i onda je svakako akcija cijeli dan.
S4mpion

#3433 Re: Žene pitaju žene

Post by S4mpion »

Jokericious wrote:Zene pomozite. Kome da odem na pregled kose. Puna mi je peruti. Izludjuje me. :-x
Prvo uganjaj neki antimikotik (Rekonazol ili Oronazol), njime peri kosu jednom u 15 dana, a ako ti ne bude bolje, onda pitaj žene kome na pregled. :pusi:
vjesticanametli

#3434 Re: Žene pitaju žene

Post by vjesticanametli »

kupi sampUn vichy u apAteci i za 1 dan bice kao rukom odneseno
Jokericious

#3435 Re: Žene pitaju žene

Post by Jokericious »

S4mpion wrote:
Jokericious wrote:Zene pomozite. Kome da odem na pregled kose. Puna mi je peruti. Izludjuje me. :-x
Prvo uganjaj neki antimikotik (Rekonazol ili Oronazol), njime peri kosu jednom u 15 dana, a ako ti ne bude bolje, onda pitaj žene kome na pregled. :pusi:
Najbolje da se skroz osisam. Samo me strah kako cu izgledati. :mrgreen:

Vjestice skupi ti samponi. A prica se da ne djeluju bas. :zoka:
šatirana_ljubičica

#3436 Re: Žene pitaju žene

Kupi had and shoulders :lol: da ne smiješ nikad u životu više promijeniti šampon.
Vichy je super i svake marke vrijedi svaki njegov proizvod.
ja nisam ja

#3437 Re: Žene pitaju žene

Post by ja nisam ja »

Slabo se razimijem u poliester i opcenito u naterijale. Zanima me da li se poliester rasteze
šatirana_ljubičica

#3438 Re: Žene pitaju žene

Žene, da li ste ikad pomislile na abortus ili da ste u stanju to uraditi, ili da ste to već uradile, iz kojih razloga u tom slučaju, ili da li smatrate da je to pravo žene, itd.?

Također ovo je video za sve nas kakav god odgovor bio.

https://www.youtube.com/watch?v=CacMO9OKtRg
Bloo
Globalna šefica

#3439 Re: Žene pitaju žene

Post by Bloo »

šatirana_ljubičica wrote:Žene, da li ste ikad pomislile na abortus ili da ste u stanju to uraditi, ili da ste to već uradile, iz kojih razloga u tom slučaju, ili da li smatrate da je to pravo žene, itd.?

mislim da niko nece bas otvoreno podijeliti da li je imao abortus ...pa makar iz zdravstvenih razloga
šatirana_ljubičica

#3440 Re: Žene pitaju žene

Bloo wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Žene, da li ste ikad pomislile na abortus ili da ste u stanju to uraditi, ili da ste to već uradile, iz kojih razloga u tom slučaju, ili da li smatrate da je to pravo žene, itd.?

mislim da niko nece bas otvoreno podijeliti da li je imao abortus ...pa makar iz zdravstvenih razloga

Da, u pravu si, onda samo stav.
Bloo
Globalna šefica

#3441 Re: Žene pitaju žene

Post by Bloo »

Bloo wrote:

Da, u pravu si, onda samo stav.
nemoj me pogresno shvatiti, previse je to intimno za foruma :D
šatirana_ljubičica

#3442 Re: Žene pitaju žene

https://www.youtube.com/watch?v=CacMO9OKtRg[/quote]

mislim da niko nece bas otvoreno podijeliti da li je imao abortus ...pa makar iz zdravstvenih razloga[/quote]

Da, u pravu si, onda samo stav.[/quote]
nemoj me pogresno shvatiti, previse je to intimno za foruma :D[/quote]

Ne shvatam, u pravu si kao što rekoh, ne znam samo za stav... Ili i to ipak..hm..
VenomousV

#3443 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

jesi pogledala video?
meni djeluje kao nesto sto bi postao saff, pogotovo komentari u prevodu

oni pricaju o abortusu u kasnijoj trudnoci i ako se dobro sjecam zena u videu je navodno 23 sedmice trudna - to apsolutno ne podrzavam a abortus u slucaju nezeljene trudnoce, do dozvoljenog zakonskog termina, smatram da je apsolutno zenino pravo (ljudsko pravo da preciziram)

ne mozes postaviti to pitanje i taj video koji veze s vezom nema sa abortusom koji je dozvoljen u skoro svim drzavama svijeta
Bloo
Globalna šefica

#3444 Re: Žene pitaju žene

Post by Bloo »

Ja sam za abortus u slijedećim slučajevima:
- zrtve silovanja
- ugrozen zivot majke (njena reproduktivna moć bi bila neugrožena nakon abortua, a pošto znam da si vjernica, u islamu se ovo može podvesti pod al-ahamm wa 'l-muhimm )
- djeca čiji bi život bio težak i bolan zbog užasnih deformacija, te bi njihov život ili bio okončan u ranim stadijima njihovog života ili bi pak poživjela neko vrijeme uz muke (necu stavljati dijagnoze)
- neplanirane trudnoce uz sredstva kontracepcije ako par nije spreman iz finansijskih ili drugih razloga da ima djecu
to je manje vise to.
Takoder smatram da je abortus kao sredstvo kontracepcije pogresan, te da se ljudi MORAJU edukovati o kontracepciji koja je jeftina i dostupna.
VenomousV

#3445 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

joj bloo ne spominji abortus kao sredstvo kontracepcije otici ce prica u pogresnom smjeru :-)

cula sam za to ali mi je i dalje nevjerovatno :-)
LaLuna

#3446 Re: Žene pitaju žene

Post by LaLuna »

ljubicice, nemoj pogresno shvatiti, ali taj video nije za sve nas zene kao sto kazes. Mogao bi biti itekako potresan za one koje su na pr. imale spontani ili abortus iz zdravstvenih razloga. Just saying
Bloo
Globalna šefica

#3447 Re: Žene pitaju žene

Post by Bloo »

VenomousV wrote:joj bloo ne spominji abortus kao sredstvo kontracepcije otici ce prica u pogresnom smjeru :-)

cula sam za to ali mi je i dalje nevjerovatno :-)
umejsto day after pill lets have operation months after! wheee
uzas znam
ali sve je to zbog manjka edukacije i te neke sramote
idi ba kupi kondome 3.5 km u trafici
ema_

#3448 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Samo da mahnem ženama i curama i tako, nis odavno forumala :-D :kiss:
šatirana_ljubičica

#3449 Re: Žene pitaju žene

VenomousV wrote:

jesi pogledala video?
meni djeluje kao nesto sto bi postao saff, pogotovo komentari u prevodu

oni pricaju o abortusu u kasnijoj trudnoci i ako se dobro sjecam zena u videu je navodno 23 sedmice trudna - to apsolutno ne podrzavam a abortus u slucaju nezeljene trudnoce, do dozvoljenog zakonskog termina, smatram da je apsolutno zenino pravo (ljudsko pravo da preciziram)

ne mozes postaviti to pitanje i taj video koji veze s vezom nema sa abortusom koji je dozvoljen u skoro svim drzavama svijeta

Jesam, pogledala sam, i uopće mi ne djeluje nešto kao što bi objavio SAFF! (više i taj saff :roll: ), i ne radi se o tome je li dozvoljen zakonski ili ne, baš me to boli briga, zanimalo me vaše mišljenje, ako je dozvoljen abortus ne znači da ćemo ga i uraditi, jel.
a jesi li čula da ima zemalja gdje je dozvoljen abortus upravo u ovom mjesecu trudnoće koji se spominje u videu, i da su se za to žene borile i borile i eto izborile, crkle dabogda.! :twisted:
šatirana_ljubičica

#3450 Re: Žene pitaju žene

Bloo wrote:Ja sam za abortus u slijedećim slučajevima:
- zrtve silovanja
- ugrozen zivot majke (njena reproduktivna moć bi bila neugrožena nakon abortua, a pošto znam da si vjernica, u islamu se ovo može podvesti pod al-ahamm wa 'l-muhimm )
- djeca čiji bi život bio težak i bolan zbog užasnih deformacija, te bi njihov život ili bio okončan u ranim stadijima njihovog života ili bi pak poživjela neko vrijeme uz muke (necu stavljati dijagnoze)
- neplanirane trudnoce uz sredstva kontracepcije ako par nije spreman iz finansijskih ili drugih razloga da ima djecu
to je manje vise to.
Takoder smatram da je abortus kao sredstvo kontracepcije pogresan, te da se ljudi MORAJU edukovati o kontracepciji koja je jeftina i dostupna.

Slažem se sa prve 3 stavke.I hvala ti na učešću u temi.
Post Reply