Nego dedera nama na tom polju neukima objasni gdje to drug smrle griješi.Connaisseur Karlin wrote:ma
Islam - pitanja i odgovori
-
sekerbay
#3426 Re: Islam - pitanja i odgovori
- Connaisseur Karlin
#3427 Re: Islam - pitanja i odgovori
obrazlozila sma jednostavnim jezikom na prethodnoj stranicisekerbay wrote:Nego dedera nama na tom polju neukima objasni gdje to drug smrle griješi.Connaisseur Karlin wrote:ma
- asurbanipal
#3428 Re: Islam - pitanja i odgovori
sekerbay wrote: Ja ba. Nemoguće. Još da mi napišeš da je klanjo pred kabom dok su u njoj bili kipovi, pa da napustim tu očigledno paganizmom inspirisanu vjeru
Pa klanjao je pred Kabom. On i Hatidža.
A imaš i gharaniq hadis kada su ga pitali za Laata, Menata i Uza'a, kad je pao na sedždu.
- arzuhal
#3429 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ovo k'o ono kada kažu šta je čudan vakat
: ...kada bjelac bude najbolji reper, crnac najbolji igrač golfa, oficir KGB-a postane mjera razuma, itd.
...ono kada muslimani pitaju o islamu a nemuslimani im odgovaraju i objašnjavaju islam
...ono kada muslimani pitaju o islamu a nemuslimani im odgovaraju i objašnjavaju islam
-
sekerbay
#3430 Re: Islam - pitanja i odgovori
Dok su u istoj bili kipovi?asurbanipal wrote:klanjao je pred Kabom
-
sekerbay
#3431 Re: Islam - pitanja i odgovori
Znam da možeš bolje od onog površnog odgovora.Connaisseur Karlin wrote:obrazlozila sma jednostavnim jezikom na prethodnoj stranici
- asurbanipal
#3432 Re: Islam - pitanja i odgovori
sekerbay wrote:Dok su u istoj bili kipovi?asurbanipal wrote:klanjao je pred Kabom
Da. Isto tako, muslimani su se okretali prema Kabi dok su bili u Medini.
-
sekerbay
#3433 Re: Islam - pitanja i odgovori
Svašta. Imaš li neke dokaze il se radi o klasičnom palamuđenju?asurbanipal wrote:Da
Valjda prema al-aksiasurbanipal wrote:muslimani su se okretali prema Kabi dok su bili u Medini.
- asurbanipal
#3434 Re: Islam - pitanja i odgovori
sekerbay wrote:Valjda prema al-aksiasurbanipal wrote:muslimani su se okretali prema Kabi dok su bili u Medini.
Okretali su se prema Al-Aksi (iako pod Al-Aksom smatram nešto drugo, a ne uvriježeno mišljenje da se odnosi na neki mesdžid u Jerusalemu, kojeg u vrijeme Muhammeda nije ni bilo) prvih 16-17 mjeseci dok su bili u Medini. Zatim se Muhammedu naređuje da promjeni Kiblu prema Kabi koja se nalazi u Meki. Znači, Muhammed i muslimani su se nakon tih ajeta u suri El-Bekare, okretali prema Kabi, iako je Kaba bila puna idola.
-
teletrader
#3435 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nadam se da se Asurbanipal nece ljutiti sto cu ga dopuniti:
U vrijeme dok nije dosla objava da se Kibla promjeni sa Kudsa ka Kabi u Mekki, Bozji Poslanik je obavljao namaz tako da se Kaba nalazila izmedju njega i Kudsa (naravno kada je to bilo moguce).
Pogresno je govoriti o Kudsu kao prvoj Kibli muslimana u proslom vremenu, on to jos uvijek jeste..Znaci Kuds jos uvijek jeste prva Kibla muslimana.
Bez obzira sto se mnogi fizicki okrecu prema Mekki, mnogima je Kibla u stvari Kuds. A da bi nekome Kaba u Mekki zaista postala i Kibla, potrebno je prvu uciniti Hidzru.
Toliko za veceras ..
U vrijeme dok nije dosla objava da se Kibla promjeni sa Kudsa ka Kabi u Mekki, Bozji Poslanik je obavljao namaz tako da se Kaba nalazila izmedju njega i Kudsa (naravno kada je to bilo moguce).
Pogresno je govoriti o Kudsu kao prvoj Kibli muslimana u proslom vremenu, on to jos uvijek jeste..Znaci Kuds jos uvijek jeste prva Kibla muslimana.
Bez obzira sto se mnogi fizicki okrecu prema Mekki, mnogima je Kibla u stvari Kuds. A da bi nekome Kaba u Mekki zaista postala i Kibla, potrebno je prvu uciniti Hidzru.
Toliko za veceras ..
- Smrcak15
#3436 Re: Islam - pitanja i odgovori
Dzaba sto te provociram da izbijem iz tebe neki argument, neki dokaz...ali jok, dzaba sve, ni klijestima se iz tebe nemoze izcupati.Connaisseur Karlin wrote: opet si potvrdio da pojma nemas, samo nastavi pisati gluposti vezane za astornomiju![]()
Ja sam obrazlozio kakve ti gluposti valjas ovdje a niko ne vidi da si ti obrazlozila zbog cega to ja valjam gluposti...
Nemoj se naci uvrijedjena ali si najmonotoniji diskutant kojeg sam sreo u zivotu....pa ti covjece nisu u stanju bacit argumenta da valja a kamoli kakav valjan dokaz gdje ja moram korigovati svoj stav, kud ces dalje.
Stvar mi je postala jasna: punooooo zujis a malo meda dajes.
- Smrcak15
#3437 Re: Islam - pitanja i odgovori
Uuuuh covjece kakve ti gluposti valjas ovdje, tolike gluposti da bi se stvorila crna rupa i progutala nas sviju sa ovog foruma.asurbanipal wrote:sekerbay wrote: Ja ba. Nemoguće. Još da mi napišeš da je klanjo pred kabom dok su u njoj bili kipovi, pa da napustim tu očigledno paganizmom inspirisanu vjeru
A imaš i gharaniq hadis kada su ga pitali za Laata, Menata i Uza'a, kad je pao na sedždu.
- insomnia78
#3438 Re: Islam - pitanja i odgovori
Pa ko ce te zabiljeziti?Connaisseur Karlin wrote:Zar se nije mogao uraditi hadz bez kamena?zagortenej wrote:Postavlja se pitanje šta je bilježio crni kamen u predislamskom dobu, da li je radio za nekog drugog Boga, pa kad su ga islamizirali počeo raditi za Allaha.
Ko je chekirao hadžije kad je crni kamen bio ukraden, i bio odsutan oko 30 god. iz Meke.
Zar nije bilo lakše zadužiti jednog meleka da chekira hadžije, umjesto crnog kamena iz paganskih rituala...
Btw, Muhamed je obavio 2 puta hadždž prije islama i jednom poslije.
E cuj emituje nevidljive zrake i biljezi narod.
Kornjacolika bica sa pet planeta na aparatima
- arzuhal
#3439 Re: Islam - pitanja i odgovori
Smrcak15 wrote: ... tolike gluposti da bi se stvorila crna rupa i progutala nas sviju sa ovog foruma.
U njemu (Smrletu) čuči novi Milorad Pavić
- Connaisseur Karlin
#3440 Re: Islam - pitanja i odgovori
jednostanost odgovora nije isto sto i povrsnost odgovorasekerbay wrote:Znam da možeš bolje od onog površnog odgovora.Connaisseur Karlin wrote:obrazlozila sma jednostavnim jezikom na prethodnoj stranici
- Smrcak15
#3441 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ma ko je sad taj?????arzuhal wrote:Smrcak15 wrote: ... tolike gluposti da bi se stvorila crna rupa i progutala nas sviju sa ovog foruma.![]()
![]()
U njemu (Smrletu) čuči novi Milorad Pavić
- Connaisseur Karlin
#3442 Re: Islam - pitanja i odgovori
zato si ti nama zabavan sa svojim glupostimaSmrcak15 wrote:Dzaba sto te provociram da izbijem iz tebe neki argument, neki dokaz...ali jok, dzaba sve, ni klijestima se iz tebe nemoze izcupati.Connaisseur Karlin wrote: opet si potvrdio da pojma nemas, samo nastavi pisati gluposti vezane za astornomiju![]()
Ja sam obrazlozio kakve ti gluposti valjas ovdje a niko ne vidi da si ti obrazlozila zbog cega to ja valjam gluposti...
Nemoj se naci uvrijedjena ali si najmonotoniji diskutant kojeg sam sreo u zivotu....pa ti covjece nisu u stanju bacit argumenta da valja a kamoli kakav valjan dokaz gdje ja moram korigovati svoj stav, kud ces dalje.
Stvar mi je postala jasna: punooooo zujis a malo meda dajes.
a ja dosadna sa svojim jednsotavnim argumentima
- Connaisseur Karlin
#3443 Re: Islam - pitanja i odgovori
a to je kao preduslov: moras biti musliman da bi znao o Islamuarzuhal wrote:Ovo k'o ono kada kažu šta je čudan vakat: ...kada bjelac bude najbolji reper, crnac najbolji igrač golfa, oficir KGB-a postane mjera razuma, itd.
- Smrcak15
#3444 Re: Islam - pitanja i odgovori
Daaaajte mi konopac ljudiiiiii, da ga razvucem do tavana i bacim se ludjacki i objesim ....sta rece i osta ziva "jednostavnim argumentima"...kazes....Connaisseur Karlin wrote:zato si ti nama zabavan sa svojim glupostimaSmrcak15 wrote:Dzaba sto te provociram da izbijem iz tebe neki argument, neki dokaz...ali jok, dzaba sve, ni klijestima se iz tebe nemoze izcupati.Connaisseur Karlin wrote: opet si potvrdio da pojma nemas, samo nastavi pisati gluposti vezane za astornomiju![]()
Stvar mi je postala jasna: punooooo zujis a malo meda dajes.![]()
a ja dosadna sa svojim jednsotavnim argumentima
Vrhunac argumentiranja: nije tacno, ja znam, ti neznas.
Kazem ti ja puno zujis a meda nam ne dajes, dok ja i zujim i med dajem.
-
sekerbay
#3445 Re: Islam - pitanja i odgovori
Vala mogla si malo protumačit. Ne bi ti kruna pala. Il ne umiješ?Connaisseur Karlin wrote:jednostanost odgovora nije isto sto i povrsnost odgovora
Ma daj ba... Kako znaš da je bila puna?asurbanipal wrote:muslimani su se nakon tih ajeta u suri El-Bekare, okretali prema Kabi, iako je Kaba bila puna idola
Mislim, zvučiš onako uvjerljivo i kulturno, al nema slijepog vjerovanja.
Pa gdje da učinim? Ne može se u meku i medinu, ne daju vizu.teletrader wrote:da bi nekome Kaba u Mekki zaista postala i Kibla, potrebno je prvu uciniti Hidzru.
Ja ba, ozrači te ko da je radioaktivan.insomnia78 wrote:nevidljive zrake i biljezi narod
Pa vidi se da znaš dosta, možda nekih stvari koje ni mi ne znamo, al opet nisi šejh da možeš podučavati ili korigovati narod.Connaisseur Karlin wrote: a to je kao preduslov: moras biti musliman da bi znao o Islamu
Ili si baš intenzivno učila o islamu?
- Connaisseur Karlin
#3446 Re: Islam - pitanja i odgovori
p alijepo sam obrazlozila, pitaj konkretno sto ti nije jasnosekerbay wrote:Vala mogla si malo protumačit. Ne bi ti kruna pala. Il ne umiješ?Connaisseur Karlin wrote:jednostanost odgovora nije isto sto i povrsnost odgovora
Pa vidi se da znaš dosta, možda nekih stvari koje ni mi ne znamo, al opet nisi šejh da možeš podučavati ili korigovati narod.Connaisseur Karlin wrote: a to je kao preduslov: moras biti musliman da bi znao o Islamu
Ili si baš intenzivno učila o islamu?
a sto vam sejh da vas uci o religiji u 21 stoljecu
- asurbanipal
#3447 Re: Islam - pitanja i odgovori
Smrcak15 wrote:Uuuuh covjece kakve ti gluposti valjas ovdje, tolike gluposti da bi se stvorila crna rupa i progutala nas sviju sa ovog foruma.asurbanipal wrote:sekerbay wrote: Ja ba. Nemoguće. Još da mi napišeš da je klanjo pred kabom dok su u njoj bili kipovi, pa da napustim tu očigledno paganizmom inspirisanu vjeru
Reci to Taberiju ili Ibn Kesiru.
- Smrcak15
#3448 Re: Islam - pitanja i odgovori
Dokaze na stolasurbanipal wrote: Reci to Taberiju ili Ibn Kesiru.
-
sekerbay
#3449 Re: Islam - pitanja i odgovori
Pa ovo što smrle govori oko ovih što kucaju I zrače.Connaisseur Karlin wrote:pitaj konkretno sto ti nije jasno
Kod nas hodže ovo tarik prevode kao danica.
Pa duša draga, možda niko od nas nije sjedio i izučavao hadise. Možda ne poznajemo arapski.Connaisseur Karlin wrote:sto vam sejh da vas uci o religiji u 21 stoljecu
Zato. Komplikovano je to sa hadisima.
Jesi li to ti čitala neku zbirku?
- Smrcak15
#3450 Re: Islam - pitanja i odgovori
Danica nemoze nikako biti to je totalno pogresan prevod, danica je planeta venera dok ajeti kazu da se prica o zvijezdi, planeta nije zvijezda samim tim ne prica se o veneri.sekerbay wrote:Pa ovo što smrle govori oko ovih što kucaju I zrače.Connaisseur Karlin wrote:pitaj konkretno sto ti nije jasno
Kod nas hodže ovo tarik prevode kao danica.Pa duša draga, možda niko od nas nije sjedio i izučavao hadise. Možda ne poznajemo arapski.Connaisseur Karlin wrote:sto vam sejh da vas uci o religiji u 21 stoljecu
Zato. Komplikovano je to sa hadisima.
Jesi li to ti čitala neku zbirku?