Naravno da postoje sličnosti između svakog oružanog sukoba... Ali postoji i toliko razlika da apsolutno ovaj konflikt nije usporediv sa našim...It_is_a_Leclerc wrote:Evo mi smo svi slijepi kraj očiju, a ti i Dječak ste prosvijećeni i ne vidite sličnost.cyprus wrote:A naravno, forumaši vazda nađu neku paralelu sa Srbima i Bošnjacima... Da zaratuju Samoa i Tonga oko nekog atola, začas bi se skontalo ko liči na Bosnu, a ko na Srbiju
Izvinite na smetnji.
Ukrajina
- cyprus
#3426 Re: Ukrajina
- Challenger__
#3427 Re: Ukrajina
Uoči OI u Pekingu na ljeto 2008, Njemačka je stavila VETO na prijem Gruzije i Ukrajine u NATO.a niti NATO niti EU neće da primaju nestabilne države u svoje članstvo, kao što nisu ni Gruziju nakon 2008 iako su postojali ozbiljni planovi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3428 Re: Ukrajina
Kako je komicno slusati izjave americkih i evropskih zvanicnika kako Rusija krsi medjunarodno pravo. Pa sta vi radite zadnjih 60 godina 
- Tesla10
#3429 Re: Ukrajina
Ma nema, oni su "dobrice"_BataZiv_0809 wrote:Kako je komicno slusati izjave americkih i evropskih zvanicnika kako Rusija krsi medjunarodno pravo. Pa sta vi radite zadnjih 60 godina
- Challenger__
#3430 Re: Ukrajina
Jacenjuk pozvao Putina da povuče svoju vojsku

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk pozvao je danas ruskog kolegu Vladimira Putina da "povuče svoju vojsku u konfliktu između dve zemlje" i upozorio da se njegova zemlje nalazi na ivici propasti. "Ovo je crvena uzbuna, ovo nije pretnja, ovo je zapravo objava rata mojoj zemlji", rekao ukrajinski premijer.
-
podzakonski akti
#3431 Re: Ukrajina
ovaj sukob je itekako uporediv sa nasim jer se fino vidi da nova vlast u ukrajini ocekuje pomoc amerike i evrope isto kao i kod nas alija
budale.
budale.
- Tesla10
#3432 Re: Ukrajina
Amerika i Rusija su se već odavno dogovorile oko "ukrajinskog kolača", tako da su ove pripreme za rat samo zamazivanje očiju javnosti
. Normalno, sve opcije su još uvijek otvorene
.
- Warashii
#3433 Re: Ukrajina
Jebo te ovdje ne mozes odabrati pravu stranu, govna i jedni i drugi i treci .
Ovdje nema borbe dobra protiv zla a ne mozes odabrati ni manje zlo .
Ovdje nema borbe dobra protiv zla a ne mozes odabrati ni manje zlo .
-
Chaush
#3434 Re: Ukrajina
Pazi ovamo, SAD su podržavali Sadama Huseina dok je ovaj vrsio genocid nad Kurdima na sjeveru Iraka. Obavjestajne podatke, velike sume novca, oružja i materijal za proizvodnju hemijskog oruzja, Saddam je dobijao od strane SAD-a i zapadog svijeta tokom 80-ih godina proslog vijeka. 2003. godine SAD je pokrenula rat a sa ciljem oslobadjanja kurda od Saddamatnnt wrote: naravno da je bila normalna, malo napadnu Iran pa Kuvajt
tko se buni odmah ubij poput Kurda i Šiita, najbolje otrovnim plinovima, dabogda ti živio u takvoj normalnoj državi
i sada ti uspoređuješ jednu Ukrajinu sa Sadamovim Irakom?
Naravno da je Saddam bio zlo zla, ali ovi koji danas podrzavaju "prodemokratske" snage u Ukrajini su Saddamu omogucili da bude onakav kakav je bio.
- Challenger__
#3435 Re: Ukrajina
Vrlo optimistična tvrdnja, ali, netačna.Tesla10 wrote:Amerika i Rusija su se već odavno dogovorile oko "ukrajinskog kolača", tako da su ove pripreme za rat samo zamazivanje očiju javnosti![]()
-
podzakonski akti
#3436 Re: Ukrajina
Rokosovski wrote:Majdanaši pojma nemaju šta ih snašlo.Challenger__ wrote:Jacenjuk pozvao Putina da povuče svoju vojsku
Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk pozvao je danas ruskog kolegu Vladimira Putina da "povuče svoju vojsku u konfliktu između dve zemlje" i upozorio da se njegova zemlje nalazi na ivici propasti. "Ovo je crvena uzbuna, ovo nije pretnja, ovo je zapravo objava rata mojoj zemlji", rekao ukrajinski premijer.
Ne bih im bio u koži.
jes odvratan ovaj. liči na naše demagoge iz nevladinih organizacija.
-
Hlapoje
#3437 Re: Ukrajina
Pa i Turci ubijaju Kurde kad se pobune...tnnt wrote: naravno da je bila normalna, malo napadnu Iran pa Kuvajt
tko se buni odmah ubij poput Kurda i Šiita, najbolje otrovnim plinovima, dabogda ti živio u takvoj normalnoj državi
i sada ti uspoređuješ jednu Ukrajinu sa Sadamovim Irakom?
-
baxul
#3438 Re: Ukrajina
više ima žirinovski procenata u ruskom parlamentu nego ta svoboda ima u ukrajinskom. tako da to izjednačavanje anti-janukovičevog pokreta sa svobodom ne stoji ni najmanje.Rokosovski wrote:
Svoboda.
Evropski pokret u Ukrajini
Last edited by baxul on 02/03/2014 14:11, edited 2 times in total.
- Šveđanin
#3439 Re: Ukrajina
Upravo tako.Challenger__ wrote:Vrlo optimistična tvrdnja, ali, netačna.Tesla10 wrote:Amerika i Rusija su se već odavno dogovorile oko "ukrajinskog kolača", tako da su ove pripreme za rat samo zamazivanje očiju javnosti![]()
Nego, nisam pratio, jel EU ponudila ikakvu veću pomoć Ukrajini?
-
Hlapoje
#3440 Re: Ukrajina
Jeste...Potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i priruživanju.Šveđanin wrote:Upravo tako.Challenger__ wrote:Vrlo optimistična tvrdnja, ali, netačna.Tesla10 wrote:Amerika i Rusija su se već odavno dogovorile oko "ukrajinskog kolača", tako da su ove pripreme za rat samo zamazivanje očiju javnosti![]()
- kamen spoticanja
#3441 Re: Ukrajina
Challenger druže da tebi nije djevojacko prezime kissinger?Challenger__ wrote:Vrlo optimistična tvrdnja, ali, netačna.Tesla10 wrote:Amerika i Rusija su se već odavno dogovorile oko "ukrajinskog kolača", tako da su ove pripreme za rat samo zamazivanje očiju javnosti![]()
Pravo si postao naporan s tim stavom " svi ste levati,samo ja kontam geopolitiku"
-
podzakonski akti
#3442 Re: Ukrajina
super. sta onda rade u vlasti kad nemaju legitimitet?baxul wrote:više ima žirinovski procenata u ruskom parlamentu nego ta svoboda ima u ukrajinskom. tako da to izjednačavanje anti-janukovičevog pokreta sa svobodom ne stoji ni najmanje.Rokosovski wrote:
Svoboda.
Evropski pokret u Ukrajini
- Tesla10
#3443 Re: Ukrajina
Rusija i Amerika neće nikada direktno zaratiti, bar se nadam. A i povijest je pokazala da su Amerika i Rusija bili veći "partneri" nego neprijatelji u određenim situacijama. Normalno, svako želi da bude prvi, ali kako se ovdje radi o nuklearnim silama, sumnjam da će ikada uči u nekakav veliki sukob, bar ne jedni protiv drugih.Challenger__ wrote:Vrlo optimistična tvrdnja, ali, netačna.Tesla10 wrote:Amerika i Rusija su se već odavno dogovorile oko "ukrajinskog kolača", tako da su ove pripreme za rat samo zamazivanje očiju javnosti![]()
-
podzakonski akti
#3444 Re: Ukrajina
jake mi pomoći to smo i mi potpisali i turka prije milion godina.Hlapoje wrote: Jeste...Potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i priruživanju.
- Challenger__
#3446 Re: Ukrajina
Pozdrav Kamen. Šta ima, kako si, jesi dobar? Još si ostao dužan odgovor na pitanje o "jakim figurama".kamen spoticanja wrote:Challenger druže da tebi nije djevojacko prezime kissinger?
Pravo si postao naporan s tim stavom " svi ste levati,samo ja kontam geopolitiku"
-
baxul
#3447 Re: Ukrajina
dio su veće priče od samih sebe i ne čine oni sami vlast u ukrajini. to je isto ko kad bih ja sad izjednačio petooktobarski pokret u srbiji sa veljom ilićem. dakle bilo bi nebulozno.podzakonski akti wrote: super. sta onda rade u vlasti kad nemaju legitimitet?
Last edited by baxul on 02/03/2014 14:19, edited 1 time in total.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3448 Re: Ukrajina
Kakva Libija, pa tamo su genocid napravili da vako kazem ljdui koje su platili ovi sa zapada da se docepaju nafte a onda haos ostavili milostinji nepismenih da sprovode red. To ti ga isto dojde da platis razbojnike da te napanu a oni koji su ih platili da uzmu tvoja sredstva i onda pepruste te razbojnike eto da spovedu demokratiju, DRUG ZNAS STA JE CIJENA KOJI SVI PLACAMO U DEMOKRATIJI TJ. DA GLUPI LJUDI MOGU GLASATI, RECI STA HOCE I SPOROVESTI SVOJE VOLJE.It_is_a_Leclerc wrote:Ja nisam za neopravdani intervencionizam kakav je bio onaj u Iraku, ali sam itekako za vojne udare na one koji spremaju genocide, poput SR Jugoslavije (laže onaj ko kaže da mu nije bilo drago kad je čuo da će ih rokati), Libije, Malija... Da nema ovih i ovakvih Rusa, vojnim bi udarom završio rat u Siriji, i prekinulo bi se ovo višegodišnje izgladnjivanje i ubijanje naroda.Zviz wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite.
Gdje se u mom postu spominje Amerika ?!
Jos veci problem jer je ne spominjes. Trebas je jednako ocrniti kao i ove, jer to su sve ista govna ili braca zavisi kako gledas. Nema tu razlike. Razlika izmedju Hitlera, Obame, Clintona, Angele, Putina, onog kineza itd. to je sve u 5 deka. Sve je to isto.
To je moj stav. Dakle, intervencija DA, ali samo kratkoročno i u cilju zaštite ljudi od pokolja. Intervencije u cilju zaštite etničke grupe od njihove države je model zbog kojeg je počeo sukob u mojoj državi, i ja sam protiv njega.
- It_is_a_Leclerc
#3449 Re: Ukrajina
Čestiti pripadnici ukrajinske vojske odbijaju se predati, u okupiranoj bazi Perevalne. Stoje na kapiji i pjevaju ukrajinsku himnu.
-
muzicar_iz_parka
#3450 Re: Ukrajina
4 milijarde € (mislim kredit) nakon političke stabilizacije.Šveđanin wrote:
Upravo tako.
Mada je to samo kap u čaši vode, njima navodno hitno treba preko 30 milijardi $, a i jadan onaj koga MMF spašava (vidimo koliko mi napredujemo sa mmf-ovim kreditima).
Ono šta će biti zeznuto je da MMF kao jedan od glavnih kreditora traži rezanje socijalnih davanja, povećanje cjene energenata i mnoge druge rezove, to uvoditi u državi koja je ekonmski slomljena je ravno političkom samoubistvu.