Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

daddy-kool

#3426 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by daddy-kool »

pravi_herceg_bosanac wrote:Niko da se osvrne na rezultate popisa po kojim mostar ima 65.000 ljudi recimo.

Sta ovo konkretno znaci za mogucnost rata?
Ništa. Postoje prijetnje da se otcjepi HB?
radostan dan

#3427 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

pravi_herceg_bosanac wrote:Niko da se osvrne na rezultate popisa po kojim mostar ima 65.000 ljudi recimo.

evo osvrnuo sam se.
prije bilo kakvog razmišljanja o pitanju koje si postavio, morao bih znati koliko ti je godina?
Hafis

#3428 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

emil_L
Moram te korigovati kao i tog tvog hercegovca.
Hrvati kontrolišu samo 25% Mostara a koliko ih se tamo nabilo, nevažno je. More ih biti i milion kakva fajda kad se preko Bulevara nije ni milimetra maklo.
Vrijeme je da i ja tebe korigiram, zbog upoznavanja sa stvatnim stanjem, budući da stalno potenciraš neke postotke.
Hrvati imovinski danas ''kontroliraju'' 75% urbane jezgre Mostara, od raštanskog ulasa do Kolonije, što podrazumijeva ''grad'' Mostar.
Bošnjaci ''kontroliraju'' dvije ulice paralelne s Neretvom, ostalo je divlja gradnja smještena na uzbrdici poviše magistrale. U tvom zbrajanju 75% Mostara ti pribrajaš podvelešku visoravan, Gornju Drežnicu i Divu Grabovicu koji su dobrih 3 cm na karti BiH udaljeni od Mostara. Ali to su sve gluposti važne za one koji pate od brojeva i postotaka.
Zašto ne kažeš da u tih ''75%'' postoji samo jedan neboder (u Zaliku- iz kojeg su gotovo svi predratni stanari prodali ili zamijenuli stanove, jer ono danas na sve liči, samo ne na stambeni objekt) i to je to.
Znam ja da je rat učinio svoje, ali tolike donacije, a tolika inertnost i nesposobnost da se nešto ne obnovi, ne pokrene, bilo što, to nisam nigdje vidio. Samo SDA šuplja i neko busanje u brojke i postotke, a okolo table ''pazite se, objekat je ruševan''. Što god su započeli od većih objekata obnavljati (a birali su se patriJoti investitori) propalo je. Bristol je danas mogao raditi, ali ponuđač bio hotelijar iz Južne Amerike, pradjedovskih hercegovačkih korjena, pa ga unatoč povoljnije ponude i ozbiljnijih namjera, odbilo i dodijelilo objekt ''investitoru'' iz Visokog, koji je samo iskopao rupetinu i ostavio ruglo nasred grada. Kao što rekoh- ne postoji objekt gdje bi čovjek mogao kupiti poštene cipele, a ne sjesti u neki restoran (osim ono malo improvizacije u Starom gradu, koje je sada ionako zatvoreno preko zime). Središnje objekte u te dvije ulice zapasali Albanci i Kinezi, a ''brate'' landaraju i roncaju na škutore ''s one strane''.
Nije nigdje bajno, svugdje ima svašta, ali da se nađu tipovi koji čak od toga stvaraju neku i prednost, i mlate još o postotcima...tuga.

A ti sada hajde mlati o Aluminiju. Usput, raspitaš li se ti kod poznanika (a radi i određen broj Bošnjaka) kolika im je plaća.
Hafis

#3429 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Sa 65 000 ljudi se može oformiti dobih 4-5 gardijskih brigada + logistika + civilno stanovništvo.
Utvrditi se na Ivanu i čekati Madnerove tenkove iz Tuzle ...i onda uzeti svoj postotak :)
Last edited by Hafis on 10/01/2014 09:17, edited 1 time in total.
Represija

#3430 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Represija »

Skijaš wrote:
Ne može se jednako tretirati secesiju Slovenije ili Hrvatske sa jedne strane i nezavisnost BiH sa druge. Sarajevu je u Jugoslaviji bilo kao bubregu u loju, ali nakon Vukovara i jasne poruke da avnojske granice nikom ništa ne znače, BiH se moglo očuvati samo međunarodnim priznanjem. Odnosno, nezavisnost BiH je nametnuta opcija, to nije bio prvi izbor Sarajeva. Šta je trebalo, biti vazal Beogradu u srpsko-hrvatskom sukobu ?

S druge strane, pokušaj otcjepljenja manjeg entiteta ne bi imao to moralno, istorijsko a ni pravno pokriće. Ta administrativna jedinica postoji samo u okviru mirovnog sporazuma i ako izađe van tog okvira, imaćemo krvoproliće. Zato je jako opasna ova Dodikova priča o neodrživosti BiH i svako onaj ko svršava na to, treba biti svjestan opasnosti u koju podrškom Dodikovom ludilu dovodi sebe i svoje najbliže. Jelo se neslanu rižu, ložilo prozore i pilo svakakvu vodu, nema više straha ni od čega i ako četnici izađu van okvira mirovnog sporazuma, biće mrtvih. Uglavnom četnika.

U međuvremenu, nadajmo se da će prevladati razum i da će ovakve teme ubrzo biti prevaziđene.
I u čemu je sad razlika izmedju ove tvoje rečenice i one Karadžićeve o autostradi pakla i stradanja...
RahatHurmašica

#3431 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by RahatHurmašica »

Hafis wrote:

Sa 65 000 ljudi se može oformiti dobih 4-5 gardijskih brigada + logistika + civilno stanovništvo.
Utvrditi se na Ivanu i čekati Madnerove tenkove iz Tuzle ...i onda uzeti svoj postotak :)
ti bi izgleda i djecu iz vrtića mobilisao....pa čak i tek rođene. al bi to bila brigada, da ti je mentor šušak živ, garant bi bio ponosan.

:lol:
volta dzontra

#3432 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:
emil_L
Hrvati kontrolišu samo 25% Mostara a koliko ih se tamo nabilo, nevažno je. More ih biti i milion kakva fajda kad se preko Bulevara nije ni milimetra maklo.
Vrijeme je da i ja tebe korigiram, zbog upoznavanja sa stvatnim stanjem, budući da stalno potenciraš neke postotke.
Hrvati imovinski danas ''kontroliraju'' 75% urbane jezgre Mostara, od raštanskog ulasa do Kolonije, što podrazumijeva ''grad'' Mostar.
Bošnjaci ''kontroliraju'' dvije ulice paralelne s Neretvom, ostalo je divlja gradnja smještena na uzbrdici poviše magistrale. U tvom zbrajanju 75% Mostara ti pribrajaš podvelešku visoravan, Gornju Drežnicu i Divu Grabovicu koji su dobrih 3 cm na karti BiH udaljeni od Mostara. Ali to su sve gluposti važne za one koji pate od brojeva i postotaka.
Zašto ne kažeš da u tih ''75%'' postoji samo jedan neboder (u Zaliku- iz kojeg su gotovo svi predratni stanari prodali ili zamijenuli stanove, jer ono danas na sve liči, samo ne na stambeni objekt) i to je to.
Znam ja da je rat učinio svoje, ali tolike donacije, a tolika inertnost i nesposobnost da se nešto ne obnovi, ne pokrene, bilo što, to nisam nigdje vidio. Samo SDA šuplja i neko busanje u brojke i postotke, a okolo table ''pazite se, objekat je ruševan''. Što god su započeli od većih objekata obnavljati (a birali su se patriJoti investitori) propalo je. Bristol je danas mogao raditi, ali ponuđač bio hotelijar iz Južne Amerike, pradjedovskih hercegovačkih korjena, pa ga unatoč povoljnije ponude i ozbiljnijih namjera, odbilo i dodijelilo objekt ''investitoru'' iz Visokog, koji je samo iskopao rupetinu i ostavio ruglo nasred grada. Kao što rekoh- ne postoji objekt gdje bi čovjek mogao kupiti poštene cipele, a ne sjesti u neki restoran (osim ono malo improvizacije u Starom gradu, koje je sada ionako zatvoreno preko zime). Središnje objekte u te dvije ulice zapasali Albanci i Kinezi, a ''brate'' landaraju i roncaju na škutore ''s one strane''.
Nije nigdje bajno, svugdje ima svašta, ali da se nađu tipovi koji čak od toga stvaraju neku i prednost, i mlate još o postotcima...tuga.

A ti sada hajde mlati o Aluminiju. Usput, raspitaš li se ti kod poznanika (a radi i određen broj Bošnjaka) kolika im je plaća.
Nije Bristol u pitanju nego Neretva. Bristol je obnovljen i radi solidno koliko vidim (super terasa)
Hafis

#3433 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

RahatHurmašica wrote:
Hafis wrote:

ti bi izgleda i djecu iz vrtića mobilisao....pa čak i tek rođene. al bi to bila brigada, da ti je mentor šušak živ, garant bi bio ponosan.
Tako je. Sve što može kiflu pojesti ili samo preći ulicu.
Hrvati su to jarane, nema tu li-la :)
Hafis

#3434 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

volta dzontra wrote:
Nije Bristol u pitanju nego Neretva. Bristol je obnovljen i radi solidno koliko vidim (super terasa)
Lapsus linquae 8) . Tako je.
A Bristol je srećom jamio Matun, mada naš @emil od Gacka tvrdi da nije milimetar pređen preko Bulevara :izet:
volta dzontra

#3435 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by volta dzontra »

RahatHurmašica wrote:
Hafis wrote:

Šta ima veze malo preuveličavanja. I među madnerovim tenkovima bi bilo "tamića" oklopljenih poklopcima od šahtova.. :-D :-D
hizo ramidovic

#3436 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Tako je. Sve što može kiflu pojesti ili samo preći ulicu.
Hrvati su to jarane, nema tu li-la :)
ako su to isti oni koji u g.vakufu '93.nisu ulicu mogli prijeci i zauzeti, a imali kompletnu logisticku i vojnu podrsku hrvatske, onda mrka kapa, brata....
sumirprimus

#3437 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by sumirprimus »

Hafis wrote:

sreca pa ide koridor VC... :D
jebte ko da igrate monopola...
madner

#3438 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Hafis wrote:

Neozbiljan si, haj oprostio sam sto ne znas terminologiju OS ali ovo je...

Mislim znam da je HVO u pokusaju dobivanja sto vecih penzija odrede proglasavao brigadama, no naziv obicno nosi i neke implikacije.

65000 ljudi, kada bi svi bili Rvati, bi mogao dati maksimalno 10% populaciju u mobilizaciju. S tim da bi vojni dio logistike bio ukljucen u taj broj.

Jedna brigada dakle, a mozete je zvati udarna, gardijska itd...
MrAmani96

#3439 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by MrAmani96 »

DejanSrbin wrote:
MrAmani96 wrote:Ima jos....

AHAHAHA...vidi se da ste veliki junaci....aj molim te nadji nesto i na wikipediji o tim vasim junacima ...dacu ti bonu ako uspes...ha ha ha
Bravo cedo. Armija BiH je ubila preko 25.000 ustasa i cetnika u BiH tokom rata, i to bez naoruzanje, bez tenkova. A vi ste imali sve, i ubili isti broj vojnika Armije BiH, a ostali su bili civili. Dokaz da ste dobili po pizdi. Ako bude novi rat, opet cete dobiti po pick.i jer svi zemlje ce nam pomoci, plus nasa dijaspora koja ima preko 2 miliona.

A vasa Rusija ce pomoci, malo sutra.

Ako bude novi rat, bice ciscenje cetnickog i ustaskog naroda i tu ne mislim na srbe i hrvate, vec na fascistickog naroda, koji su bez razloga ubijali preko 40.000 civile tokom rata.

Ps. Wikipedia nije istina, vec nemoguce to sto pise na wikipediji jer ima puno vise poginuli civila nego 30.000.
DejanSrbin

#3440 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by DejanSrbin »

Bravo cedo. Armija BiH je ubila preko 20.000 ustasa i cetnika u BiH tokom rata, i to bez naoruzanje, bez tenkova. A vi ste imali sve, i ubili isti broj vojnika Armije BiH, a ostali su bili civili. Dokaz da ste dobili po pizdi. Ako bude novi rat, opet cete dobiti po pick.i jer svi zemlje ce nam pomoci, plus nasa dijaspora koja ima preko 2 miliona.

Ako bude novi rat, bice ciscenje cetnickog i ustaskog naroda i tu ne mislim na srbe i hrvate, vec na fascistickog naroda, koji su bez razloga ubijali preko 40.000 civile tokom rata.

Ps. Wikipedia nije istina, vec nemoguce to sto pise na wikipediji jer ima puno vise poginuli civila nego 30.000.

Kao prvo,jedini koji ne bi trebali da prete ste vi muslimani...znam da ste najvise propatili tokom rata....ne znam kakva je vasa pobeda ako ste izgubili pola bosne....bilo je 70 posto srpsko,ali je Milosevic prodao u Dejtonu 20 posto teritorije i tako je nastala danasnja Bosna....ja ne pretim kao ti ,sta ce biti...zao mi je 40 000 civila koji su poginuli,ali ne zaboravi da ne postoji Srbin koji nije nekog izgubio u drugom svetskom ratu...moji pradeda i deda su zaklani na kucnom pragu....tako da ne treba da pretis...nije meni do rata ,ali ako ga bude necu sedeti kuci i verovati da ce doci dobri Hrvati ili Muslimani i nece me dirati
sumirprimus

#3441 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by sumirprimus »

jebte ovo je nesto zarazno,ozbiljno...tacno vidis faznu pomjerenost...dobro ako ne vidis osjetis... :D
Hafis

#3442 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Opet ovi nabrajaju šta je bilo :? Imate o tome nekoliko tema na forumu.

Mi ovdje lijepo kombiniramo šta bi bilo kada bi bilo i nemojte ometati temu :thumbup:
MrAmani96

#3443 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by MrAmani96 »

DejanSrbin wrote:Bravo cedo. Armija BiH je ubila preko 20.000 ustasa i cetnika u BiH tokom rata, i to bez naoruzanje, bez tenkova. A vi ste imali sve, i ubili isti broj vojnika Armije BiH, a ostali su bili civili. Dokaz da ste dobili po pizdi. Ako bude novi rat, opet cete dobiti po pick.i jer svi zemlje ce nam pomoci, plus nasa dijaspora koja ima preko 2 miliona.

Kao prvo,jedini koji ne bi trebali da prete ste vi muslimani...znam da ste najvise propatili tokom rata....ne znam kakva je vasa pobeda ako ste izgubili pola bosne....bilo je 70 posto srpsko,ali je Milosevic prodao u Dejtonu 20 posto teritorije i tako je nastala danasnja Bosna....ja ne pretim kao ti ,sta ce biti...zao mi je 40 000 civila koji su poginuli,ali ne zaboravi da ne postoji Srbin koji nije nekog izgubio u drugom svetskom ratu...moji pradeda i deda su zaklani na kucnom pragu....tako da ne treba da pretis...nije meni do rata ,ali ako ga bude necu sedeti kuci i verovati da ce doci dobri Hrvati ili Muslimani i nece me dirati
54 % Bosne je bosnjacko, i ti kazes da je pola Bosne srpsko? Nema vas ni 40 % :bih:

Bosanci nisu ubili ustase i cetnike kada su bili uhapseni. Vec ih razmjenili, dali im vodu, hranu...

A vi koljaci (ustasi, cetnici) ubijali sve moguce.
MuaDib

#3444 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by MuaDib »

Novog rata u BiH neće biti, jer su velik sile postigle šta su htjela na Balkanu i u Bosni.
BiH je danas dobro integrisana država, sa jasnim konturama državno-pravnog sistema, a povremene opstrukcije su dječije bolesti, za jeftina politička prepucavanja. Međutim sve to ide dosta traljavo, zato što stranke sa sjedištem u Sarajevu nemaju konzistentan ni jasan stav po bilo kom pitanju, te poput razmažene djece traže pomoć visokog predstavnika, za sve moguće. Dok su istovremeno su ekonomski poklopile javni sektor i pretvorile ga u preduzeće za partikoratiju. A vi samo se igrajte rata i ovih glupih tema, dok vas ne poklopi život i privatni sektor, pa nećete znati kako se zovete, a ne da razmišljate o ratu.
Hafis

#3445 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

MrAmani96 wrote:
Ako bude novi rat, bice ciscenje cetnickog i ustaskog naroda tu ne mislim na srbe i hrvate, vec na fascistickog naroda, koji su bez razloga ubijali preko 40.000 civile tokom rata.
Gdje je ovaj biser do sad' bio i kako je ono preživjelo na forumu do sada.
Rađe bih da mi komšija bude eskim s 11 djece, s četiri foke i tri tuljana što neprestano kenjaju po dvorištu nego ovaj multietničar.
Pa šta li to čita, gdje to živi, tko to hrani i trpi :?
emil_L

#3446 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
emil_L

Živi u snovima. Niko ti ne brani. 25% ti je sudbina i ni milimetra kvadratnog više. To ti je realnost i nikad je nećete promijeniti jer ste jednostavno nesposobni za bilo kakav ozbiljniji pokušaj mjenjanja realnosti na terenu. Kad je tako moj "ekonomsko dominantni roćko" :mrgreen: , de bola reci nam gdje se to van 25 % vijori šahara? Gdje izvan 25% imaš U grafite? Gdje izvan 25 % imaš ustaške naziva ulica? Da ti skratim muke,,nigdje. Toliko o tome. Sad idemo dalje.
Ili ako želiš reći Bošnjaci kontrolišu sve istočno od Bulevara dok ih se dobar dio vratio i u 25 % odakle ih je svojevremno protjerala "stara raja" (tak'i ko ti roćko)
Da tačno, u tih 75 % Mostara ubrojane su i navedene regije ali su isto tako u tvojih 25% Mostara ubrojane i "urbane ljepotice" od Huma do Vrdi. Pa ti sad vidi. Ako ćemo stvari gledati iz perspektive užeg gradskog jezgra, nije ni to problem. Samo reci.
Čuj jedan neboder? Pa to ti samo govori da u naših 75% žive starosjedioci Mostara koji posjeduju nekretnine. U nebodere su uvjek "nabijane došle". Kad smo već kod "što ne kažeš", što ti ne kažeš da se sve što vrijedi u Mostaru (ono što čini Mostarski brend svjetskim) nalazi upravo u ovih 75% !? Od Starog Mosta do Kujundžiluka do šireg starog grada? Ili misliš da je Mostar poznat po kenjcu sa tržnice?
Znam ja da je rat učinio svoje, ali tolike donacije, a tolika inertnost i nesposobnost da se nešto ne obnovi, ne pokrene, bilo što, to nisam nigdje vidio. Samo SDA šuplja i neko busanje u brojke i postotke, a okolo table ''pazite se, objekat je ruševan''. Što god su započeli od većih objekata obnavljati (a birali su se patriJoti investitori) propalo je
Ne znaš ti ništa, jer da znaš onda nebi lupao ovako površne stvari. Mostar (ne tvojih 25 % već Mostar) je 1994-te ličio na Hirošimu. Bukvalno. Nije postojalo ništa što nije bilo razrušeno dok se u tvojih 25 % vodio noćni život. E vidiš roćko u tome je razlika. Nismo krenuli sa iste ravni. Ti si sjeo na gotovo (ukradeno) a ja krenuo sa gole podine. Ali bez obzira koliko ti prdio o nekakvim ekonomskim uspjesima "ekonomsko dominantnih", činjenica ostaje da vam bilo šta ozbiljnije zavisi od Bošnjačke sadake iz Sarajeva.
Čuj objekat je ruševan? Pa zbog čega je ruševan ...aaaa roćko? :run:
Bristol je danas mogao raditi, ali ponuđač bio hotelijar iz Južne Amerike, pradjedovskih hercegovačkih korjena, pa ga unatoč povoljnije ponude i ozbiljnijih namjera, odbilo i dodijelilo objekt ''investitoru'' iz Visokog, koji je samo iskopao rupetinu i ostavio ruglo nasred grada. Kao što rekoh- ne postoji objekt gdje bi čovjek mogao kupiti poštene cipele, a ne sjesti u neki restoran (osim ono malo improvizacije u Starom gradu, koje je sada ionako zatvoreno preko zime).
:lol: :lol: :lol: :lol:
Dobro moj "mostarac iz stare raje"..
A šta ti znači ovo stalno ponavljanje "nema gdje cipela kupit"? Jesi li hrom u koju nogu pa nema za ove sa posebnim namjenama ili šta ? Ako je to slučaj onda se slažem a ako nije onda ti samo mogu reći .."prduckaj u lavor da klobukovi skaču" i ćuli iza Huma brato ali nećeš tako nikad postat Mostarac.
Naravno da svugdje ima svašta--generalno gledano. Pošto je to prilično generalan termin o kome bi se moglo pisati nadugačko i naširoko, onda predlažem da pišemo o onome što "nema svugdje". Šta misliš roćko? Jeli tako? Naravno da je tako.
Dakle, u tvojih 25 % nema Mostara roćko. Nema Starog Mosta, nema Fejićeve sa historijskim sadržajem, nema starog grada niti bilo čega drugog što Mostar čini Mostarom
A u mojih 75 % nema šahara, nema kukastih krstova, nema grafita sa slovom U, nema ustaških naziva ulica..itd..itd..
Naravno da ekonomska slika nije dobra. Ali gdje je to dobra? Jeli u kombinatu? Jeli u "vašoj" elektroprivredi? Jeli u "vašem" telekomu ? (ovo "vaši" namjerno sa navodnicima jer su i firme u vlasništvu "mrske federacije"). Svaka od navedenih firmi opstaje isključivo zbog pomoći koju im daje Sarajevo. U protivnom davno bi bilo ključ u bravu! A i sam znaš da osim ove tri kvazi-firme u tvojih 25 % nema ništa. Ama baš ništa. Restorani? Mepas? Auto kuće? pa prohoncaj jadan nisi bio po danu pa vidi koliko puta ona kasa odzvoni?
Jeli to dobra ekonomija u ZHK-u (a to vam je jelde "ponos i dika uspjeha", ma koliko suludo zvučalo)? I taj kanton bi davno bankrotiro da nije federalne ispomoći. Pa nemaju odakle isplatiti kantonalni MUP, prosvjetari štrajkuju 10 puta godišnje a ne šta drugo. O čemu još hoćeš? Hoćeš malo o Livnu i Duvnu niz koje u centru "grada" pasu krave a ulična rasvjeta pojam udaljen svjetlosnim godinama?
I onda se čudite što vam narod ode.
Najveći problem vas HDZ-ovaca je što mislite da su svi glupi a samo ste vi pametni pa nikad tamo neki Tomo iz Duvna neće skontat da mu udarate ublehe. Ubjedi Tomu da nije gladan. Ostaće pa nek glasa. Međutim, okrenu se zlo naopako, pa vas i "priglupi" Tomo iz Duvna provali, spakova se pa put "bila svita".
Iste ovakve priče, prosipali ste ljudima po srednjoj Bosni, te ekonomska dominacija, te zle "balije će rintat", moraju oni "u trokutistan" pa sad istim tim ljudima ne smijete na oči pomolit. A i kao bi? do pred same izbore ste te halavnike ubjeđivali u ovakve gluposti pa nakon izbora kad je trebalo objasniti kako u Vitezu "glupi" Bošnjo postade gradonačelnik a to je jelde "srce rvatstva" bi ona starinska o nogama i guzici.
Provaljeni ste rođune slatki.
emil_L

#3447 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:

Zadnji put kad si se probao utvrdit na Ivanu, nisi baš najbolje prošo :mrgreen:
Zašto misliš da bi ovaj put bolje bolje?
emil_L

#3448 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote: A Bristol je srećom jamio Matun, mada naš @emil od Gacka tvrdi da nije milimetar pređen preko Bulevara :izet:
De ti to "malo bolje" pogledaj :kiss:
A gdje iza Bulevara ima šahara? Krst? Išta?
MrAmani96

#3449 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by MrAmani96 »

Hafis wrote:
MrAmani96 wrote:
Ako bude novi rat, bice ciscenje cetnickog i ustaskog naroda tu ne mislim na srbe i hrvate, vec na fascistickog naroda, koji su bez razloga ubijali preko 40.000 civile tokom rata.
Gdje je ovaj biser do sad' bio i kako je ono preživjelo na forumu do sada.
Rađe bih da mi komšija bude eskim s 11 djece, s četiri foke i tri tuljana što neprestano kenjaju po dvorištu nego ovaj multietničar.
Pa šta li to čita, gdje to živi, tko to hrani i trpi :?
Pa ti se uvlaci u s.upak ratnim zlocinama. Ja jesam multietnicar, u pravu si. Bosna je multietnicka drzava, i tako treba da bude. A ne zlocini da hodaju po njim.
emil_L

#3450 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Znaš šta je u svemu ovome najporaznije i šta je slika i prilika HDZ-ove politike etničkog inžinjeringa i etničkog čišćenja srednje Bosne?

U Ortiješu popisano oko 450 ljudi. A onolike kuće napravljene za "izbjeglice" iz srednje Bosne. Dole ima duplo više kuća već ljudi a sve zjapi prazno. Ljudi došli, vidjeli i produžili dalje pa ih sada ima od Knina do Kanade i Australije. Ista slika ti je i u čuvenom Bobanovom i Šuškovom selu. Gore ima više naseljnih domaćih Hrvata već "izbjeglica". A i to opet zjapi polu-prazno. Kuća gdje je rođen samo 2 kilometra dalje ali on jadan preselio u Bobanovo jer tamo nema "balija" a babovina zjapi prazna. Jedno Kruševo pored Stoca koje je nekad imalo skoro hiljadu Hrvata danas ima 250 đuturuma koji čekaju da umru.I šta dalje reći :-) Takvih primjera je bezbroj.
I haj ti sada objasni 'erceg-četaljima da su grobari vlastitog naroda !?
Locked