Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Coalman

#3426 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Loša utakmica Liverpula i zaslužena pobjeda Swanselone koja je silno željela pobjedu. Doni je bio najbolji igrač Liverpula danas, sreća pa utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj.

PS. Da su ušle one makazice Carolla definitivno bi bio jedan od ljepših golova u sezoni.
Ajant

#3427 Re: Liverpool FC

Post by Ajant »

Ma nije toliko bitno da se neke velike pare troše na ljeto, moguće je proći jeftino pri kupovini igrača, samo je pitanje zna li to Kenny. Evo recimo Hoilett bi mogao biti odlična akvizicija, ističe mu ugovor. Nuri Sahin ne igra u Realu. Adam Johnson ne igra u Cityu. Sigurno ima još dosta mogućnosti, ali mislim da će Kenny & co. opet zasrati sa nekim Britancima.
Coalman

#3428 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Ajant wrote:Ma nije toliko bitno da se neke velike pare troše na ljeto, moguće je proći jeftino pri kupovini igrača, samo je pitanje zna li to Kenny. Evo recimo Hoilett bi mogao biti odlična akvizicija, ističe mu ugovor. Nuri Sahin ne igra u Realu. Adam Johnson ne igra u Cityu. Sigurno ima još dosta mogućnosti, ali mislim da će Kenny & co. opet zasrati sa nekim Britancima.
Sahin je strašan igrač, ali su minimalne šanse da ode iz Reala, a još manje da dođe u Liverpul. I Mourinho je jednom prilikom izjavio da on ne ide nigdje iz Reala, iako bi nam legao k'o budali šamar.
_Reds_

#3429 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

Shavatite da L'pool vise nije sto je bio, niti veliki igraci zele da dolaze u klub koji ne moze i LP da igra.
vaučer

#3430 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

_Reds_ wrote:Shavatite da L'pool vise nije sto je bio, niti veliki igraci zele da dolaze u klub koji ne moze i LP da igra.
Shvati ti da si dosadan s uvijek istim, pokislim komentarima.
Ako može Newcastle godinu nakon Championshipa umalo dohvatiti Ligu prvaka onda može i Liverpool dogodine s malo pametne trgovine preko ljeta. Tebi kao da nije klub igrao u dva finala i da nije pokazao nikakve znakove napretka.

Odvadi malo.
todd_smith

#3431 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Edin Dzeko ima vise Premiership trofeja nego Liverpool :lol:
_Reds_

#3432 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

vaučer wrote:
_Reds_ wrote:Shavatite da L'pool vise nije sto je bio, niti veliki igraci zele da dolaze u klub koji ne moze i LP da igra.
Shvati ti da si dosadan s uvijek istim, pokislim komentarima.
Ako može Newcastle godinu nakon Championshipa umalo dohvatiti Ligu prvaka onda može i Liverpool dogodine s malo pametne trgovine preko ljeta. Tebi kao da nije klub igrao u dva finala i da nije pokazao nikakve znakove napretka.

Odvadi malo.
Znakove napretka, pa svim statatistikama ovo je bila jedna od najgorih sezona, najmanje domacih pobjeda ikad i sl. i dr. da sad ne trazim onu statistiku. Ako je tebi napredak Mickey Mouse kup, onda uredu.

Ono sto sam ja napisao je realnost, pa bolje je sjediti u Relau na klupi, nego igrati u tamo neko Liverpoolu koji ne igra ni LP.

Ja volim Liverpool ali stvari su takve kakve jesu. I ti bi pametno da tagujes sa malom lovom, a ovi nisu znali ni sa velikom.

NE TAKO DAVNO SANJALA SE TITULA I BILI KORAK DO NJE, A SADA, SADA SE SANJA LP, I PRILICNO DALEKO SU, NAPREDAK ZAR NE.
Last edited by _Reds_ on 13/05/2012 23:56, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#3433 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma samo sljedece sezone nek poprave realizaciju, pa sta rade na treninzima nije mi jasno! :roll: Da su sve one stative, precke, pa i 100% sanse usle Liverpool bi hladno u LP sad bio!
Naravno, tako moze svaki tim reci, ta konstatacija stoji, medjutim ovo vise nije normalno, neko je nedavno izbacio podatak koliko je L'pool pua "aluminijum" pogadjao! :roll:
Coalman

#3434 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Image

Šteta što ne uđe.
vaučer

#3435 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Znakove napretka, pa svim statatistikama ovo je bila jedna od najgorih sezona, najmanje domacih pobjeda ikad i sl. i dr. da sad ne trazim onu statistiku. Ako je tebi napredak Mickey Mouse kup, onda uredu.
Kao prvo Liverpool je pobjedio dobre ekipe da bi osvojio kako ga ti posprdno zoveš 'Mickey Mouse' kup, usput je bio blizu osvajanju FA kupa, dakle u dva od tri natjecanja je igrao dobro. Liga je kombinacija dosta stvari i iako imam rezervacije prema nekim igračima, prema nekim odlukama trenera i prema pritupu pokazanom u nekim utakmicama ne vjerujem da se ovakav splet okolnosti može ponoviti jer se ne radi o jednom izoliranom problemu već o spletu mnogih okolnosti.
Ono sto sam ja napisao je realnost, pa bolje je sjediti u Relau na klupi, nego igrati u tamo neko Liverpoolu koji ne igra ni LP.
Ako mlad, perspektivan igrač razmišlja tako ne vidim kako bi ga itko htio u ekipi, ja sigurno ne bih.
Uostalom nije Nuri Sahin jedini, ima dovoljno dobrih, mladih igrača ako znaš gdje tražiti a Liverpool je sigurno i dalje privlačno ime za mnoge.
Ja volim Liverpool ali stvari su takve kakve jesu. I ti bi pametno da tagujes sa malom lovom, a ovi nisu znali ni sa velikom.
Vidjet ćemo. Comolli je dobio otkaz, ne zna se koliko je u cijeloj priči njegovo maslo, uglavnom ljeto kao prošlo se definitivno neće ponoviti jer ameri ne nagrađuju neuspjeh.
NE TAKO DAVNO SANJALA SE TITULA I BILI KORAK DO NJE, A SADA, SADA SE SANJA LP, I PRILICNO DALEKO SU, NAPREDAK ZAR NE.
Usput si uspješno zaboravio da se kompletan klub umalo raspao u međuvremenu i da se Purslow zajedno s Royem igrao Football managera kupujući sranja od kojih se nekih (Joe Cole na 90000 funti tjedno) još uvijek nismo rješili.
Dosta tog se pokrpalo prošlo ljeto, ostatak će ovo.

Ne pravi se ekipa u godinu dana, pogledaj koja sredstva je City upumpao u ekipu pa su im trebale 4 godine za prvi veliki trofej. To je nogomet, sjedi i uživaj ako imaš strpljenja, ako nemaš bolje se ne sekirati.
Haj_Halve

#3436 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

vaučer wrote:
neo7 wrote:Eno ih opet ste optimisticni :D De sacekajte barem sljedecu utakmicu pa likujte :) Zavrsit ce kao i prije, pobjedite velike, a popusite od malih :)

U pravu si, idem se izdeprimirati jer je tim za kojeg navijam igrao odlično s dva klinca u veznom redu i igrač utakmice je omalovažavani Carroll. Idem se ubiti u iščekivanju poraza od Swansea. :run:
Zar si jos ziv? Ja sam znao da necemo Swansea pobjediti. Izgleda da ima sanse da dovedu Roberta Martineza, a da se Kenny povuce na stari posao. Jos uz sve to, samo imaju £20 miliona jer je NESV odlucio da je previse potroseno bez bilo kakvog efekta.Ko god ocekuje uzbudljivo ljeto ima da bude razocaran. Ali mislim da bi mladji, perspektivni trener mogao da nesto napravi u duzem roku.
LivTz

#3437 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Haj_Halve wrote:
vaučer wrote:
neo7 wrote:Eno ih opet ste optimisticni :D De sacekajte barem sljedecu utakmicu pa likujte :) Zavrsit ce kao i prije, pobjedite velike, a popusite od malih :)

U pravu si, idem se izdeprimirati jer je tim za kojeg navijam igrao odlično s dva klinca u veznom redu i igrač utakmice je omalovažavani Carroll. Idem se ubiti u iščekivanju poraza od Swansea. :run:
Zar si jos ziv? Ja sam znao da necemo Swansea pobjediti. Izgleda da ima sanse da dovedu Roberta Martineza, a da se Kenny povuce na stari posao. Jos uz sve to, samo imaju £20 miliona jer je NESV odlucio da je previse potroseno bez bilo kakvog efekta.Ko god ocekuje uzbudljivo ljeto ima da bude razocaran. Ali mislim da bi mladji, perspektivni trener mogao da nesto napravi u duzem roku.
De ljudi ne pricaj te gluposti... Ako si nedovoljno informisan nemoj ni komentarisati o ovoljetnom trosenju para... LIVERPOOLOV BUDZET NIJE 20Mil funti NEGO 30Mil funti PLUS OD PRODAJE IGRACA NA OVAJ IZNOS OD 30Mil funti... Vise o transferima koje Liverpool planira da radi ovo ljeto informisi se na zvanicnim stranicama kluba a ne preko nekih "LEVATSKIH" stranica...
Haj_Halve

#3438 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Cuj gluposti.

Nastavi ispijanje kafe,igranja na kladionicama i prosipanje supljeg u prazno. Ako imas pojma, onda je u sferama koje se ne tice LFCa.

Tvoja pamet se svodi na na opisivanje misljenja drugih na ovom forumu kao gluposti.

Budzet je £20 miliona. Ako bude vise, onda ja grijesim i to cu priznati. Ali to nakon prelaznog roka.
LivTz

#3439 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Haj_Halve wrote:Cuj gluposti.

Nastavi ispijanje kafe,igranja na kladionicama i prosipanje supljeg u prazno. Ako imas pojma, onda je u sferama koje se ne tice LFCa.

Tvoja pamet se svodi na na opisivanje misljenja drugih na ovom forumu kao gluposti.

Budzet je £20 miliona. Ako bude vise, onda ja grijesim i to cu priznati. Ali to nakon prelaznog roka.
Druze meni je Liverpool sve pratim ga od 97/98godine i ja cu reci za sebe da sam ja najveci fanatik Liverpool-a. , Radio sam 5mjeseci da bi otiso u Liverpool sa organizacijom ne vezano za sta ali sam odvoji pare da bi otisao vidjeti anfield road 35 kilometara udaljeno od kampa u kojem smo bili jer mi je to bila zivotna zelja... Na zalost nisam imao priliku gledati utakmicu ali se nadam ako bog da zdravlja i para da cu i to otici. Samo ovim hocu da ti kazem da je meni barem Liverpool sve, klub za koji zivim klub kojeg pratim svakodnevno i da znam da sam dovoljno informisan da bi tebe dezinformisao.Pratim sve sluzbene klupske stranice Liverpool-a sve strane provjerene medije jer inace ne bih komentarisao nesto a da ne znam o cemu pricam... izvoli procitaj u kratko...
-The Scot has spent in excess of £110 million since his return as manager last January but his budget for this summer will be limited to £30m and he is on the lookout for cost-effective signings.
Haj_Halve

#3440 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Meni je Liverpool skoro pa sve od 93. godine, otkako sam ovdje. Otisao sam sa komsijom na Anfield (u mjestu gdje sam zivjeo svi su pretezno bili navijaci Leedsa), i to je bilo to.

Najdrzai igradc mi je bio Robbie Fowler, sta bi sa takvim ove sezone mogli uraditi samo Bog zna. On je davao golove o kakvim je i Ronaldo (originalni) mogao samo sanjati sto se tice golgeterskog instinkta.

Bio sam i na Wembleyju kad Cunt-ona pobjedi kup za gamad...

Anyway...volio bih ja da para ima ali NESV nece dati vise od 20 - i da da 30 ne bi to bila neka bitna razlika. Poruka od njih je jasna-nisu uspjeli zavrsiti na 4. mjestu, sto znaci smanjenje troskova. Volio bih da je drukcije i da je Kenny sposoban da vodi momcad ali ocigledno da nije. Za sada nam je cak i sezona jednog Newcastle-a uzor, a kamoli City, Arsenal etc.
_Alcatraz_

#3441 Re: Liverpool FC

Post by _Alcatraz_ »

todd_smith wrote:Edin Dzeko ima vise Premiership trofeja nego Liverpool :lol:
Idi igraj se sa barbikama i ne hlupaj gluposti. Koliko je City evropskih titula osvojio?

:oops: LIVERPOOL JE VELIKI KLUB, a dokaz za to su osvojene titule i u Engleskoj i u EVROPI :oops:

Od Liverpoola trenutno nema nista sve dok ih ne kupe neki ozbiljni ljudi (šeici po mogucnosti), a ne kao ovi sada vlasnici koji vise vole bejzbol ili sta vec nego fudbal. Sve je danas u parama, a ne u tome da li neko voli Liv'pool ili ne.

Steta za jedan veliki klup, sto su imali zlu srecu da ih kupe neki debili iz USA, a ne neki pomahnitali šeik koji iskesira i kupi City koji jos uvijek moze da se divi Liverpoolu i MANUTD -u.
Coalman

#3442 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Škrtel najbolji igrač Liverpula ove sezone. Sasvim zasluženo. :thumbup:

Image

Za one koji su mislili da ide iz Liverpula:
Thank you very much to everybody who voted for me. I will try to do my best next season as well and we'll see how I go on."
:)
Lucas Leiva

#3443 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Preokupiran sam razmisljanjem o Dalglishevom nasljedniku, posto je izvjesno da bi u prvih nekoliko kola ili u nekoj od faza priprema trebao da dobije otkaz i trenutno nisam u stanju tako daleko da bacim pogled u buducnost da bih predvidio nasljednika legendarnog Kenija!

Pametna trgovina koja bi donijela izvjesnu stabilizaciju posrnulog kluba bi bio Klaudio Ranieri. Ne moram imati kristalnu kuglu, ali dovoljno je da pogledam dvoriste Sitija i Chelsija prije dvije godine pa da zakljucim da su italijanski treneri u modi, te da su na ostrvu svojevrsni brend kao i Armani i Gucci!

Potrebna je stabilizacija, to je prvi korak... treba biti odlucan!
Haj_Halve

#3444 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Ima glasina da ce Ranieri mozda u West Brom.Iako je jako popularan bio ovdje veliki minus mu je Inter.

Meni bi bio idealan Klopp ali to je neostvarljivo.

Kenny je odletio u Boston da preda raport o sezoni.
Coalman

#3445 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Vidjećemo kako će proći taj raport, mada kako čitam izgledne su prilike da Kenny ode...

Tony Barrett on The Times tomorrow - Kenny has told his players that he wont let any of them go appart from Aurelio who's out of contract and is looking to add Rasmus Elm & Youness Belhanda to the team. Kenny is hoping to bring back goalkeeping coach Xavi Valero.
_Reds_

#3446 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

Coalman wrote:Vidjećemo kako će proći taj raport, mada kako čitam izgledne su prilike da Kenny ode...

Tony Barrett on The Times tomorrow - Kenny has told his players that he wont let any of them go appart from Aurelio who's out of contract and is looking to add Rasmus Elm & Youness Belhanda to the team. Kenny is hoping to bring back goalkeeping coach Xavi Valero.
Ako ce ici neka ide odma, da novi ima vremena ekipu sklopiti, ako ce ostati, onda neka mu odma kazu.

Iskreno bi volio vise da ode.
LivTz

#3447 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Ma samo kada bi itko od celnih ljudi mogao nagovoriti pep guardiolu da dodje da mu dadne slobodne ruke da radi sta hoce u klubu, pa za 3godine bi gledali najbolji nogomet u engleskoj, igrali u Ligu Prvaka a mi bi se sigurno ponosili tituli Engleske lige... Jer moje je misljenje da bi to bilo Guardioli velika inspiracija voditi najveci klub u Engleskoj i pomoci mu da dodje do titule i sigurno bi znao da bi usao u legende Liverpool-a i srca svih navijaca sa tim poduhvatom.. Imao bi puno motiva za to. ALI o tom po tom cisto sumnjam ali na ovom svijetu nista nije nemoguce... EVO PRODJITE MALO KROZ SLIKE I TEKST OD DAVNIH VREMENA LIVERPOOL-a do danasnjice... UZIVAJ TE YNWA...

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... -lfc-crest
Mustang1

#3448 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Kakav crni Guardiola .. Eno i Rijkard propada po aziji gdje je vec ..
Haj_Halve

#3449 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Ne znam. Vise bih volio Mourinha jer kada bi on dosao,znali bi sigurno da ce i biti sredstava za pojacanje a on je provjeren.

Niko ne moze osporiti trofeje koje je Guardiola osvojio i kako su njegovi momci igrali ali pitanje je da li je on stvarno tako sposoban ili je bio sretan sto je imao najbolju generaciju talenta koja je ikad postojala u jednom fudbalskom klubu. Koliko je njegovo umijece zasluzno, a koliko talent i inteligencija igraca pod njegovim vodstvom.

Ne bih za zacudio da se on sasvim povuce iz fudbala jer citajuci odlicnu knjigu Grahama Huntera koji mu je blizak, covjek moze da izvuce zakljucak da je fudbal interes kojeg on za sekundu moze odbaciti i posvetiti se drugim stvarima koje okupiraju njegov um (katalanski nacionalizam, literatura, itd...).
ultima_palabra

#3450 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Čast Liverpoolu i njegovoj sjajnoj istoriji, ali treneri poput Mourinha i Guardiole su trenutno daleko van njihovog domašaja.
Post Reply