Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skafiskafsnjak wrote:
Opet bolje dobar brend sa slabijom serijom, nego obratno.
A kada bi se kriterij spustio na 32 inca, tu bi se moglo nesto kvalitetnije ?
I ja se slazem da je bolji dobar brend sa slabijom serijom nego oni kineski televizori koji se sklapaju u srbiji ili turski koji su "umotani" u propale njemacke brendove.
Sto se tice toga da li bi mogao uzeti nesto kvalitetnije kada bi spustio sa 40 na 32 inca odgovor je pa i ne bas. Radi se o tome da se u 32-incne televizore u 90% slucajeva ubacuju IPS paneli i to tako rade svi proizvodjaci televizora. Npr Samsung tek od serije 6 ubacuje VA panele u 32-incne televizore i to u bolje modele serije 6 pa tako i 32-incni modeli sa VA panelom iz jacih modela serije 6 ispadnu skuplji od slabijih 40-incnih modela iz serije 5. Trenutno nisam kuci pa kada dodjem pogledat cu ima li sta od 32 inca vrijedno pomena jer tu velicnu televizora bas i ne pratim sa nekom velikom paznjom.
EDIT: Evo pogledao sam i kao sto sam i pretpostavljao, slabo se sta puno bolje moze naci od 32 inca za 600KM. Jedino sto mi je upalo u oko je ovaj 32" Sony Smart TV sa VA panelom ali nije Full HD nego HD ready a posebno mi je zanimljiv radi ove cijene u univerzalno od 499KM jer je u drugim radnjama oko 600KM. E sad, oglas je objavljen prije mjesec dana pa ne znam jel jos ova cijena. https://www.olx.ba/artikal/18211785/son ... 00hz-wifi/
Last edited by CooK on 10/09/2017 22:03, edited 3 times in total.
Sta ces najvise gledati na televizoru i da li ces ga gledati direktno ili pod uglom?
I direktno i pod uglom
Filmove
(Sa kablovske i sa neta)
I direktno i pod uglom a i po svjetlu i u mraku jel? E pa jarane preporucujem ti onda da uzmes neki OLED jer trenutna tehnologija LED televizora dopusta izbor izmedju veceg ugla gledanja sa slabijim kontrastom i losom crnom bojom(IPS panel) i manjeg ugla gledanja sa dobrim kontrastom i realnijom crnom bojom(VA panel). Ako nemas kesh za OLED morat ces izabrati nesto od ovog dvoga.
Odlican TV. Jedan od rijetkih u tom cjenovnom rangu sa izvornim 100Hz panelom. Ako mu ne treba 4K i HDR neka ne trazi dalje ali tesko iz njega izvuci informacije sta stvarno trazi odnosno sta mu treba. Saznali smo da hoce VA panel ali nije nista spominjao hoce li FullHD ili 4K, hoce li sa HDR ili ne, itd...
Dosadno mii wrote:Pa ne znam jos
Ja ocekivala recicete taj i taj je najbolji do 1800 i nema dalje
Pored ovoliko brendova i modela televizora zaista ti niko ne moze reci e taj i taj ti je najbolji i nema dalje jer sto je jednoj osobi dobro i sto mu treba drugoj osobi nije dobro i ne treba mu. Moras znati otprilike sta trazis i sta ti treba pa tek onda ti mi mozemo pomoci. Ako ti ne treba 4K rezolucija i HDR i ja bih ti preporucio onaj 55w755c jer sve ostalo ima a i radi se o televizoru iz 2015. godine koji se pokazao kao odlican i koji je uopste tesko sada naci u radnjama radi kvalitete koju pruza za cijenu.
Pored ovoliko brendova i modela televizora zaista ti niko ne moze reci e taj i taj ti je najbolji i nema dalje jer sto je jednoj osobi dobro i sto mu treba drugoj osobi nije dobro i ne treba mu. Moras znati otprilike sta trazis i sta ti treba pa tek onda ti mi mozemo pomoci. Ako ti ne treba 4K rezolucija i HDR i ja bih ti preporucio onaj 55w755c jer sve ostalo ima a i radi se o televizoru iz 2015. godine koji se pokazao kao odlican i koji je uopste tesko sada naci u radnjama radi kvalitete koju pruza za cijenu.
Npr. onaj Vox nije nešto
Ne tražim ništa određeno, npr. ne treba mi 4k al ako je dosta bolji onda ću takav uzet i na tom principu kupujem
(do 1800 dalje ne gledam)
Oki hvala
Npr. onaj Vox nije nešto
Ne tražim ništa određeno, npr. ne treba mi 4k al ako je dosta bolji onda ću takav uzet i na tom principu kupujem
(do 1800 dalje ne gledam)
Oki hvala
Vox nije da nije nesto nego je los kao i Vivax, Tesla, Telefunken, Fox, itd. Sam po sebi ti 4K trenutno nije potreban jer nema sadrzaja za njega i tesko da ce biti na nasem prostoru odnosno kod nasih kablovskih operatera u narednih desetak godina jer su potrebni prenosi ogromnih kolicina podataka a vecinom 4K televizore uzmaju osobe koje imaju ili planiraju da kupe Playstation 4 Pro. Nego de ti vidi jel ti godi onaj TV sa linka ako ne godi nacemo mi i neki 4K. Ne bi bilo lose da napises i koja velicina TV-a ti najvise odgovara odnosno sa koje udaljenosti ces gledati televizor?
agent_zero wrote:Ma problem je generalno što kod nas nema vrhunskih full hd televizora, ako išta valja onda je to ili 4k ili oled.
Jedino sony je bio sa onom w755 serijom kao kvalitetan fhd i neki panasonic modeli velikih dijagonala.
Uvijek kažem šteta što nema vizio branda kod nas, nude odlične fhd televizore.
Kod nas moras traziti da bi nasao FullHD televizor sa pristojnim panelom a kamo li vrhunskim ali pojave se tu i tamo televizori vrijedni paznje npr onaj 43wd755 me je stvarno prijatno iznenadio kvalitetom panela koji nudi za svoju cijenu, ima dobar kontrast i jedne od najtamnijih crnih koje sam vidio kod FullHD televizora.
Usput da napisem da sam prije par dana isao gledati 55XE9305 i samo mogu reci Wooow. Kada se gleda ravno ima bolju sliku od OLED-a(da, svjestan sam sta sam napisao). Televizor je, blago receno, nevjerovatan jedino sto mu je ugao gledanja katastofa, pomjeris se pola metra od centra TV-a i slika vec postaje losa. Cijena prava sitnica: 4300KM.
CooK wrote:
EDIT: Evo pogledao sam i kao sto sam i pretpostavljao, slabo se sta puno bolje moze naci od 32 inca za 600KM. Jedino sto mi je upalo u oko je ovaj 32" Sony Smart TV sa VA panelom ali nije Full HD nego HD ready a posebno mi je zanimljiv radi ove cijene u univerzalno od 499KM jer je u drugim radnjama oko 600KM. E sad, oglas je objavljen prije mjesec dana pa ne znam jel jos ova cijena. https://www.olx.ba/artikal/18211785/son ... 00hz-wifi/
A UNiverzalno, garancija smece . Zbog toga i jeste jeftiniji ... pa sta ja znam, mozda je dobra opcija onda onaj samsung od 40 inca
CooK wrote:
A UNiverzalno, garancija smece . Zbog toga i jeste jeftiniji ... pa sta ja znam, mozda je dobra opcija onda onaj samsung od 40 inca
Slazem se. Jbg protezemo se koliko smo siroki. I ja bih volio da mogu uzeti ovaj 55XE9305 ili neki upola dobar kao on ali nista od toga. Sad uzmi onaj 40K5102 pa posle ako bude kesha nesto bolje. Sto bi rekli stari, mudri ljudi, bice televizora, neka je zdravlja.
CooK wrote:
Slazem se. Jbg protezemo se koliko smo siroki. I ja bih volio da mogu uzeti ovaj 55XE9305 ili neki upola dobar kao on ali nista od toga. Sad uzmi onaj 40K5102 pa posle ako bude kesha nesto bolje. Sto bi rekli stari, mudri ljudi, bice televizora, neka je zdravlja.
CooK wrote:
Samo sto u mene nije ovaj stalak ... nego na X , ali 48h6400 je tv
Hahaha... Pa i kod mene je 48h6400 sa tim postoljem u obliku slova X. Kupio ga u januaru 2015-te a evo ga i sada radi kao i prvog dana, jedino mi napukla malo plastika na dnu lijeve nogare postolja na mjestu gdje se spaja plastika i guma a panel i dalje u odlicnom stanju.
skafiskafsnjak wrote:Pa et ja kupio 6. mjesecu prosle godine : )
Meni odlican tv , sad za sad nista puklo nije hahaha
Ma dobar jasta, i sada se cesto spominje famozna Samsungova h6400 serija kada se rade recenzije Samsungovih modela serije 6. Ima solidan kontrast i dobru crnu boju a i iznenadjujuce veliki ugao gledanja za VA panel.
Ma dobar jasta, i sada se cesto spominje famozna Samsungova h6400 serija kada se rade recenzije Samsungovih modela serije 6. Ima solidan kontrast i dobru crnu boju a i iznenadjujuce veliki ugao gledanja za VA panel.
Nisam ja neki ekspert nego mi forumas @zomri preporucio
Ja samo znam da je dobar za gledanje
i takodjer znam da su ove 3d reklame shit , hahaha . Ajde smart koristim, cesto gledam filmove sa laptopa, gledam youtube i slicno ...ali 3D nikad
Nisam ja neki ekspert nego mi forumas @zomri preporucio
Ja samo znam da je dobar za gledanje
i takodjer znam da su ove 3d reklame shit , hahaha . Ajde smart koristim, cesto gledam filmove sa laptopa, gledam youtube i slicno ...ali 3D nikad
Ni ja ne koristim 3D. Kada sam ga tek kupio sjecam se da sam pustao sa youtube-a best 3D popouts i bio fasciniran kada zmija i riba izlaze is ekrana a onda kada sam pogledao prvi film znao sam da to necu cesto koristiti. Fino ono sve izgleda ali samo da se ne moraju one naocale natakarit.
channel10 wrote:Imam i ja isti samo sto nikad nisam ni otvorio smart opcije,a kamoli 3D
Jeste li uradili kalibraciju tv-a?
Jesam ja, hdtelevizija je uradila recenziju i kalibraciju 40-incnog modela i ja sam kopirao postavke u ovaj veci TV a neke sam za nijansu izmijenio, sve u svemu fino izgleda.
channel10 wrote:Imam i ja isti samo sto nikad nisam ni otvorio smart opcije,a kamoli 3D
Jesam ja, hdtelevizija je uradila recenziju i kalibraciju 40-incnog modela i ja sam kopirao postavke u ovaj veci TV a neke sam za nijansu izmijenio ali fino izgleda.
Ma ja sam to prvo uradio , a kod mene je bas 40-ka.
Jesam ja, hdtelevizija je uradila recenziju i kalibraciju 40-incnog modela i ja sam kopirao postavke u ovaj veci TV a neke sam za nijansu izmijenio ali fino izgleda.
Ma ja sam to prvo uradio , a kod mene je bas 40-ka.
Sa ovim postavkama sa hdtelevizije ili nekim drugim?