Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kluz franjo

#34226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Za kolegu agenta.
27.02.2018. sa teme "SDA"
kluz franjo wrote:
kluz franjo wrote: Znači, dok su radili za stranku i bili poslušni organima stranke, bili su dobri.

A šta su inače radili, objašnjavaju drugi čelni ljudi SDA.
Član predsjedništva SDA Zildžić:
“Ono što se dešava u SDA u Tuzlanskom kantonu proces je pročišćenja stranke od ljudi koji su u posljednjih nekoliko godina uspjeli kroz izborni inženjering tokom općih ili lokalnih izbora privatizirati određene resurse stranke...I ono što je najveći problem, a ja sam to nekad 2014. godine javno rekao, ...jeste da neki ljudi očigledno ne odgovaraju narodu čijim se glasovima hvale, već biračkim odborima koji stoje iza njihovog izbornog rezultata. Tada sam prvenstveno mislio na Mirsada Kukića, koji izbornim inženjeringom ‘zarobi’ nekoliko poslanika koji tu nikada ne bi bili da ne učestvuju u toj izbornoj prevari”,
I stvarno, kada se pogledaju rezultati Izbora za Skupštinu Tuzlanskog konatona u 2014. evidentno je da se tamo pojavljuju neki rezultati koji drastično odstupaju od uobičajnih rezultata u svim ostalim kantonima i strankama.

Ono što rukovodstvo SDA ovdje priznaje, jeste
- da su već godinama znali za izborne prevare i manipulacije biračkih odbora i
- da svoja saznanja o činjenju niza krivičnih djela i prekršaja izbornog zakona nisu prijavili nadležnim institucijama, što predstavlja novo krivično djelo.

Šta to još moraju pripadnici ove, po sopstvenom priznanju, kriminalne organizacije javno priznati, da bi državno tužilaštvo po službenoj dužnosti preduzelo istražne radnje?

U svakom slučaju, ponesite svoje raznobojne hemijske olovke i flomastere na dan izbora.
I otvorena, javna priznanja izbornih krađa u organizaciji SDA se nastavljaju.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/230392/26022018 (min. 16:35)

Aktuelni kantonalni premijer, a dojučerašnji potpredsjednik IO KO SDA sinoć javno tvrdi:
"Kada jedan momak u Novom gradu zadokumentuje da je dole bilo nekih izbornih krađa. Da se dole stavljaju preferencije, iksevi na biralištima... Kad zadokumentuje, biva ukoren (od stranke op.aut.)."
Ovim dojučerašnji čelnik SDA potvrđuje javno iznesene navode aktuelnog čelnika SDA od prije neki dan, da se u organizaciji SDA sistematski i organizirano vrši izborna krađa. Ovim se dalje potvrđuje da je više rukovodstvo stranke upoznato sa tim kriminalnim radnjama i da iste očigledno podržava i zataškava.

Ja sam svjestan da je "širokim narodnim masama" vjerovatno interesantnije ko je "mazn'o" koje tele i čiju švalerku, ali ovdje imamo javna priznanja o počinjenim krivičnim djelima.

Kada će nadležno tužilaštvo pokrenuti istražne radnje i pozvati/privesti Zildžiće, Konakoviće, Kukiće, Efendiće, Gutiće, Sarajliće momka iz NG, SDA članove biračkih odbora iz NG, Banovića, itd.?
cadburry

#34227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

mirzadelibasic wrote:Naša stranka ipak dobila 6 mandata u Sarajevu?
Ako je vjerovati brojevima sa CIKove stranice, i dalje su na 5 mandata.
Pandakonda

#34228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

cadburry wrote:
Federalna je na dnevniku objavila da je na 6, možda oni imaju drugačiji način računanja. Po njihovom SDA ima 9
zippoo87

#34229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ja isto zelim da NS pokrene pitanje i bude lider u reorganizaciji CIKa i da se usvoji novi zakon o elektronskom glasanju i brojanju...ova dosadasnja metoda osim sto pogoduje jedino vladajucim,tehnoloski je prevazidjena a vjerujem i da je skuplja
ovakve prevare i manipulacije se vise nikada ne smiju dogadjati,ukradena je demokratika...ovi kradu kako hoce a CIK djeluje kao produzena ruka,jer ne sankcionise nista i prave se ludi
Petric danas izjavi kao da je sasvim normalno da bude 500 000 nevazecih...znaci nonsalantno odbaci i sumnju da ima neregularnosti
mislim da svaka stranka pojedinacno treba licno da tuzi i Petrica i ostale iz cika
nadam se da ce se i Pedja oglasiti samo po ovom pitanju i dati pravac djelovanja po ovom pitanju
DrugaGimnazija

#34230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

Pandakonda wrote:
cadburry wrote:
Federalna je na dnevniku objavila da je na 6, možda oni imaju drugačiji način računanja. Po njihovom SDA ima 9
Po jedinom validnom nacinu racunanja, NS ce imati 5, a SDA 10 zastupnika.

Jedino otvoreno pitanje je da li ce DF imati 3, a Boss 1 ili ce obje stranke imati po 2. Ovo bi moglo biti neizvjesno do zadnjeg glasa.
drug_profi

#34231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ako je na proslim izborima bilo 545.000 nevazecih listica, postavlja se pitanje da li je SDP zaista izgubio izbore (odnossno da li je zaista bio tako tesko porazen ili se radilo udarnicki za svaki slucaj), da li je Bakir ikad pobijedio na izborima jer je usao 2010. na pobjedi ispred Radoncica sa nekih 10-ak hiljada glasova vise uz 50.000 nevazceih listica za predsjednistvo. Cak je i Fahro to tada problematizirao, ali niko ga nije pratio vec su govorili da je los luzer.
pa oni su i izbore za rukovodstvo stranke tesko falsifikovali, pa sta ocekivvati od borbe za veci kolac?

I sto je najtuznije, NEKO I DALJE GLASA ZA NJIH!!!!!?????
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#34232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

KatarinaKosaca wrote:Konakovic je SDA cedo. SDA mentalni sklop. Vjerski pa skoro fanatik i glavni lobisti kampanje su mu bili imami. Zlocin nad napustenim psima je napravio i sintore uzdigao. Ukratko sve je sto ja ne podnosim, ne zelim, od cega se jezim, osipam i prezirem. Stoga je moja intimna zelja da NS ne ulazi u koaliciju sa ovim desnm krilom SDA i radije oporba nego vlast po svaku cijenu, ali davajuci glas svaku narednu odluku sam prepustila NS-u i prihvaticu je, makar se zvala Dino Konakovic
Katarina, politika je "umjetnost mogućeg" a ne nemogućeg. Naše društvo u cjelini je prožeto krajnostima, tradicionalizma i modernog, a NiP i NS to jesu. Čista iluzija je očekivati da se pojave izborni rezultati u kome će tradicionalisti biti zanemarivi. Tako da mislim da je koalicija NS i NiP više nego realna, dobra i potrebna stvar.
baxus wrote:Zajedno s Dinom i tacka.
:D
Uglavnom, podrzavam. glasao sam i za jedne i za druge.
Podržavam, takođe, 100%. Sam sam se lomio između Peđine i Dinine liste i na kraju sam, ipak, optirao za NS.
Challenger_

#34233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

Šta više, uvjeren sam da bi mogućnost promjene vlasti bila apsolutno nemagoća bez Kifle. Suštinski, njegov otklon od SDA je to i omogućio.
drug_profi

#34234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Podrzavam i svaku, pa i neprincipijelnu matematicku koaliciju da se SDA ukloni gdje god je to moguce.
HDZ se mora uzeti i to niko normalan u ovoj situaciji nece zamjeriti, samo to su sve lisice i treba se paziti da se ne ostane nagu*en.
Challenger_

#34235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger_ »

Banksy wrote:baš
https://hr.wikipedia.org/wiki/Katedrala ... u_Sarajevu

negdje na potezu soukbunar-vrbanja-SCC
Puke RK fantazije. Turski defteri iz predosmanskog perioda (prija pada Jajca) u današnjem sarajevskom polju i okolini niisu naveli niti trag postojanja katolika, niti ih je bilo u prvom popisu stanovništva neposredno po padu Bosne.

Tek u Kreševu i kod Visokog.

Sve lijepo publikovano u "Analima orijentalnog instituta".
palermo

#34236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

drug_profi wrote:Podrzavam i svaku, pa i neprincipijelnu matematicku koaliciju da se SDA ukloni gdje god je to moguce.
HDZ se mora uzeti i to niko normalan u ovoj situaciji nece zamjeriti, samo to su sve lisice i treba se paziti da se ne ostane nagu*en.
I šta to znači ? Da Naša stranka postaje ekskluzivno bošnjačka stranka, koja će sa druge strane imati za pregovarača HDZ kao predstavnika Hrvata ?
Ja se nadam da ovi koji ovako nešto predlažu su svjesni implikacija ovakvih prijedloga.
madner

#34237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Federalni nivo je nemoguca misija, nema Zlaje da razmislja dva koraka unaprijed.

Svakako uzeti HDZ a izbaciti SDA nema smisla.
Dasi

#34238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

palermo wrote:
drug_profi wrote:Podrzavam i svaku, pa i neprincipijelnu matematicku koaliciju da se SDA ukloni gdje god je to moguce.
I šta to znači ? Da Naša stranka postaje ekskluzivno bošnjačka stranka, koja će sa druge strane imati za pregovarača HDZ kao predstavnika Hrvata ?
Ja se nadam da ovi koji ovako nešto predlažu su svjesni implikacija ovakvih prijedloga.
Pedja fino rece da nema nista od SDA a samim tim ni od HDZ-a niti SNSD-a. Mirno spavajte.
drug_profi

#34239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa nemojte se onda ni zajebavati. Pustite SDA da dovrsi posao. HDZ se nece buniti.
convict

#34240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

kako ne bi zamjerio? biti kategoricno protiv sda, a prihvatiti hdz ili snsd bilo bi politicko samoubistvo.
dakle, praviti vladu bez ovih stranaka gdje je moguce, dakle u par kantona. ako nije moguce, ostati u opoziciji makar zauvijek
drug_profi

#34241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Onda će tako biti. Opozicija zauvijek. Bježanje od odgovornosti.
Bačen glas.
baxul

#34242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

NS nigdje drugo osim u KS nije dobila mandat da učestvuje u vlasti.
zippoo87

#34243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

drug_profi wrote:Onda će tako biti. Opozicija zauvijek. Bježanje od odgovornosti.
Bačen glas.
zasto bi bio bacen...pa i opozicija radi,predlaze,popravlja,koriguje
i nije isto kada SDA uzima sebi bilo koga (to je kurva koja ne odbija nikoga zbog vlasti) i NS,kojoj evo samo jos sto nisu poceli brojati krvna zrnca...ostalo sve nekome smeta
SDA zna da ce uvijek imati isto glasova,ma sta (ne)radili a NS niti treba niti mora ulaziti u glupe izlete i po svaku cijenu
jer znaju i protivnici,kakvi su glasaci NSa i naravno da ce jedva cekati da podmecu i da ogade NS biracima i to ce im biti jedan od ciljeva,jer vjerujem da su se prepali gubitka vlasti a zamisli tek ako NS nastavi rasti ovim tempom,sasvim sigurno SDA nece biti u vlasti
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#34244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

baxul wrote:NS nigdje drugo osim u KS nije dobila mandat da učestvuje u vlasti.
Uz razliku što je SDA u Sarajevu sama dobila gotovo nadpolovičnu većinu i 16 mandata pa je logično da oni prvi probaju formirati vladu.
drug_profi

#34245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

zippoo87 wrote:
drug_profi wrote:Onda će tako biti. Opozicija zauvijek. Bježanje od odgovornosti.
Bačen glas.
zasto bi bio bacen...pa i opozicija radi,predlaze,popravlja,koriguje
i nije isto kada SDA uzima sebi bilo koga (to je kurva koja ne odbija nikoga zbog vlasti) i NS,kojoj evo samo jos sto nisu poceli brojati krvna zrnca...ostalo sve nekome smeta
SDA zna da ce uvijek imati isto glasova,ma sta (ne)radili a NS niti treba niti mora ulaziti u glupe izlete i po svaku cijenu
jer znaju i protivnici,kakvi su glasaci NSa i naravno da ce jedva cekati da podmecu i da ogade NS biracima i to ce im biti jedan od ciljeva,jer vjerujem da su se prepali gubitka vlasti a zamisli tek ako NS nastavi rasti ovim tempom,sasvim sigurno SDA nece biti u vlasti
MA daj bogati. Opozicija evo popravlja 20 godina nešto... sit sam ja više konstruktivne opozicije. To je beskurac.
Kikibombona

#34246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Nasa stranka egzistira u dominantno bosnjackim sredinama i to je cinjenica.

Nasa stranka nema glasove u dominantno srpskim i hrvatskim sredinama zato sto je pro-bosanska.

Nasa stranka se zalaze za jedan covjek - jedan glas i jednog predsjednika. Sa takvim stavovima oni zadugo nece imati prolaz u srpskim i hrvatskim sredinama.

Za Nasu stranku glasaju ljudi razlicitog profila. U 95% slucajeva radi se o urbanim ljudima iz grada. Veliki dio simpatizera NS cine Bosanci i pro-bosanski Srbi i Hrvati. Veliki broj cine urbani Bosnjaci, operisani od nacionalizma. Veliki broj cine ateisti. Nasa stranka je liberalna i okuplja marginalizirane skupine.

Ne mozes reci za Nasu stranku da je bosnjacka. Ona je narodno bosnjacka, bosanska, srpska, hrvatska, muslimanska, katolicka, pravoslavna, ateisticka, rokerska, pro-LGBT, pro-marihuana, rege i dzez itd. :D

Jedini vezivni faktor je da su glasaci Nase stranke pristalice Bosne i Hercegovine.
tlr

#34247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tlr »

...
Last edited by tlr on 14/10/2018 03:05, edited 2 times in total.
drug_profi

#34248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Upravo tako. I ako zelis dobro svojoj BiH onda moras prihvatiti realno stanje stvari da bi mogao da ih mijenjas.
Zivjeti u zabludi da ces nekad iz H kantona imati poslanike pa ces tek onda biti vlast, samo tebe čini nepodobnim za davanje povjerenja jer si potpuno van realnosti.
hizo ramidovic

#34249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hizo ramidovic »

moje misljenje je da je ns napavila zajeb odbacivanjem unaprijed bilo kakve koalicije sa sda.
ako zele da nesto promjene u ovom gradu onda to mogu daleko lakse kao pozicija. sda trenutno nema puno opcija za ostanak u vlasti (kao imperativ) te je ns u toj eventualnoj koaliciji mogli da bira i uzme sto im srcu drago te da se prihvate posla i rade ono sto obecavaju.

ovako, koaliranje sa ostalim ce ici daleko teze (mala bara a puno krokodila). osim toga, sa tzv. ljevicom se nisu mogli dogovoriti ni u predizborno vrijeme oko zajednickog nastupa a kamoli sada kad je na stolu konkretan "kolac" i to najveci u drzavi.

mislim da je ovo bio prelomni trenutak. kao opozicija (ako to ostanu) njihov rast otprilike je dostigao maximum.
zele li se omasoviti, nesto promijeniti, konkretno uraditi i pojacati svoj uticaj onda moraju uci u vlast.
julisiz es grant

#34250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

Koliko će NS po sadašnjim rezultatima imati poslanika u Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini BiH?
Locked