27.02.2018. sa teme "SDA"
kluz franjo wrote:I otvorena, javna priznanja izbornih krađa u organizaciji SDA se nastavljaju.kluz franjo wrote: Znači, dok su radili za stranku i bili poslušni organima stranke, bili su dobri.
A šta su inače radili, objašnjavaju drugi čelni ljudi SDA.
Član predsjedništva SDA Zildžić:I stvarno, kada se pogledaju rezultati Izbora za Skupštinu Tuzlanskog konatona u 2014. evidentno je da se tamo pojavljuju neki rezultati koji drastično odstupaju od uobičajnih rezultata u svim ostalim kantonima i strankama.“Ono što se dešava u SDA u Tuzlanskom kantonu proces je pročišćenja stranke od ljudi koji su u posljednjih nekoliko godina uspjeli kroz izborni inženjering tokom općih ili lokalnih izbora privatizirati određene resurse stranke...I ono što je najveći problem, a ja sam to nekad 2014. godine javno rekao, ...jeste da neki ljudi očigledno ne odgovaraju narodu čijim se glasovima hvale, već biračkim odborima koji stoje iza njihovog izbornog rezultata. Tada sam prvenstveno mislio na Mirsada Kukića, koji izbornim inženjeringom ‘zarobi’ nekoliko poslanika koji tu nikada ne bi bili da ne učestvuju u toj izbornoj prevari”,
Ono što rukovodstvo SDA ovdje priznaje, jeste
- da su već godinama znali za izborne prevare i manipulacije biračkih odbora i
- da svoja saznanja o činjenju niza krivičnih djela i prekršaja izbornog zakona nisu prijavili nadležnim institucijama, što predstavlja novo krivično djelo.
Šta to još moraju pripadnici ove, po sopstvenom priznanju, kriminalne organizacije javno priznati, da bi državno tužilaštvo po službenoj dužnosti preduzelo istražne radnje?
U svakom slučaju, ponesite svoje raznobojne hemijske olovke i flomastere na dan izbora.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/230392/26022018 (min. 16:35)
Aktuelni kantonalni premijer, a dojučerašnji potpredsjednik IO KO SDA sinoć javno tvrdi:Ovim dojučerašnji čelnik SDA potvrđuje javno iznesene navode aktuelnog čelnika SDA od prije neki dan, da se u organizaciji SDA sistematski i organizirano vrši izborna krađa. Ovim se dalje potvrđuje da je više rukovodstvo stranke upoznato sa tim kriminalnim radnjama i da iste očigledno podržava i zataškava."Kada jedan momak u Novom gradu zadokumentuje da je dole bilo nekih izbornih krađa. Da se dole stavljaju preferencije, iksevi na biralištima... Kad zadokumentuje, biva ukoren (od stranke op.aut.)."
Ja sam svjestan da je "širokim narodnim masama" vjerovatno interesantnije ko je "mazn'o" koje tele i čiju švalerku, ali ovdje imamo javna priznanja o počinjenim krivičnim djelima.
Kada će nadležno tužilaštvo pokrenuti istražne radnje i pozvati/privesti Zildžiće, Konakoviće, Kukiće, Efendiće, Gutiće, Sarajliće momka iz NG, SDA članove biračkih odbora iz NG, Banovića, itd.?