Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

SmokingMan

#34226 Re: Liverpool FC

Post by SmokingMan »

Ne bi me čudilo kada bi na kraju sezone došla neka astronomska ponuda za VVD.a.Bar 150 M.Strašan stoper. :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#34227 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ući u svlačionicu pošutat im ove telefone da nemaju pristupa društvenim mrežama. Dosta mi je patetike.
svi u napad

#34228 Re: Liverpool FC

Post by svi u napad »

Danasnje vodjenje ekipe je sramotno. Hej Origi na krilu a Mane centarfor. Veznjaci samo mogu dodavati jedan drugom ili vracati loptu bekovima. Jos kad uvede Lalanu htjedoh iskljuciti TV. Sta je ovo ljudi pa ti vise ne mozes vidjeti veznog koji zna lopte. Sad ih gotovo svugdje samo uce da trce i oduzimaju loptu, ne do bog da neko pokusa dodati naprijed ili predribla protivnika. Katastrofa ukratko.
SmokingMan

#34229 Re: Liverpool FC

Post by SmokingMan »

Za par kola će se sve znati,pa možda i nečija selidba....
AmiĐa_Idriz

#34230 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Vidjećemo već od Burnleya gdje ide ovo sve.

I neshvatljivo mi je šta se sa Keitom radi, taman je pročepio i počeo pružati dobre partije ovaj ga zabetonira na klupu. To je jedini veznjak kojeg imamo a da zna predriblati kojeg igrača i prenijeti loptu u fazu napada kako treba.
Charuga
Globalni moderator

#34231 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

Image
MarlboroGold

#34232 Re: Liverpool FC

Post by MarlboroGold »

Sa ovakvom igrom protiv preporođenog Bayerna nemate šta tražiti...
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#34233 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Taj Bayern je smijesan... zabluda je sto igraju u ligi koja vec 2 godine po kvalitetu ne spada u top 5 liga..

Ne kazem da cemo proci ali da su neka mocna ekipa nisu.
Partijaner

#34234 Re: Liverpool FC

Post by Partijaner »

Gerro wrote:Taj Bayern je smijesan... zabluda je sto igraju u ligi koja vec 2 godine po kvalitetu ne spada u top 5 liga..

Ne kazem da cemo proci ali da su neka mocna ekipa nisu.
Ako je smijesan sto im niste zabili 4 komada na Anfieldu. :)
AmiĐa_Idriz

#34235 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Joe Mourinho: "Now they [Liverpool] have the pressure of ‘we have to wait for others’, they cannot focus on just themselves - Liverpool now have to play two matches every weekend; Their match and Man City’s match."
Lijepo rečeno.
moa

#34236 Re: Liverpool FC

Post by moa »

AmiĐa_Idriz wrote:
Joe Mourinho: "Now they [Liverpool] have the pressure of ‘we have to wait for others’, they cannot focus on just themselves - Liverpool now have to play two matches every weekend; Their match and Man City’s match."
Lijepo rečeno.
Tako je stim sto liverpool u zadnje vrijeme igra nerijeseno protiv "manjih" klubova a City uzima sa 1:0 ili 2:1.
to je ta razlika.
missko

#34237 Re: Liverpool FC

Post by missko »

AmiĐa_Idriz wrote:Vidjećemo već od Burnleya gdje ide ovo sve.

I neshvatljivo mi je šta se sa Keitom radi, taman je pročepio i počeo pružati dobre partije ovaj ga zabetonira na klupu. To je jedini veznjak kojeg imamo a da zna predriblati kojeg igrača i prenijeti loptu u fazu napada kako treba.
Meni Amidza ova Klopova taktika mirise na to da mu ne treba igrac kreativac u sredini prema naprijed nego vise 3 destruktivca od kojih jedan moze spustit glavom ili prsima loptu i na kratko odigrati na Manea ili Salaha istala dva da pruzaju dijagonale visoke i duboke opet na krila. Ne vidim da cijela Liverpulova sredina igra nesto s loptom vise je to da se odmah rijesi prema naprjed . Ulogu Keite prebacio na Matipa
animals

#34238 Re: Liverpool FC

Post by animals »

Ovaj Kloop je stvarno trop..
dovedi ga i neces nikad nista osvojiti..
uvijek ces biti jako blizu ali ce te jebati ona dlaka..
zomri

#34239 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

VVD 3
Robertson 2
Alisson 1

Flop: Salah

Toliko o tekmi :skoljka:
stakasa

#34240 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

Klopp kao da ne zeli kreativca. Od pocetka je svima jasno da mu fali fantasista nakon odlaska Kutinja, imao je i pare u par prelaznih rokova ali kao da nije zainteresovan. Sad se kao opcija spominje Isco, mislim da bi dobro dosao Liverpoolu
zomri

#34241 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Tačno tako. Nije zainteresovan za pravog kreativca. Opravdanje za to mu je da je pressing najbolji kreator igre, što je tačno kada imaš išta pritiskati. Ako protivnik odluči predati ti inicijativu, onda taj plan pada u vodu.

Juče problem nije bilo toliko kreiranje šansi nego loša egzekucija istih.
stakasa

#34242 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

zomri wrote:Tačno tako. Nije zainteresovan za pravog kreativca. Opravdanje za to mu je da je pressing najbolji kreator igre, što je tačno kada imaš išta pritiskati. Ako protivnik odluči predati ti inicijativu, onda taj plan pada u vodu.

Juče problem nije bilo toliko kreiranje šansi nego loša egzekucija istih.
Ma i te sanse sto se naprave su na silu, "na misice". Jednostavno nema izbalansiran tim. Ovo sam se ja pitao na pocetku sezone i odgovor na forumu je bio - Keita. Ali eto corak
pijo_zoljo

#34243 Re: Liverpool FC

Post by pijo_zoljo »

patnja bilo i gledat ono jučer,
nema inspiracije, na silu protiv jednog slabašnog evertona.....
stakasa

#34244 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

pijo_zoljo wrote:patnja bilo i gledat ono jučer,
nema inspiracije, na silu protiv jednog slabašnog evertona.....
Liverpool je jucer jos i dobro odigrao. Veci presing od jucerasnjeg se ne moze napraviti. Ali to nije dovoljno
drug_profi

#34245 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Komplikuju dozlaboga.
Gledam neki dan Vardijeve golove iz sampionske sezone.
Skoro svi, ili dobra vecina iz prvog kontakta sa loptom. Jednostavno, lucidno, hrabro, beskompromisno...
bosanska senzacija

#34246 Re: Liverpool FC

Post by bosanska senzacija »

Klop izvlaci maksimum iz ove ekipe.

Ne mogu zamisliti niti jednog drugog trenera koji bi vodio bitku sa Cityjem do posljednjeg kola sa ovakvom ekipom. Pa cak ni Guardiolu koji raspolaze sa daleko talentovanijom i sirom ekipom.
stakasa

#34247 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

bosanska senzacija wrote:Klop izvlaci maksimum iz ove ekipe.

Ne mogu zamisliti niti jednog drugog trenera koji bi vodio bitku sa Cityjem do posljednjeg kola sa ovakvom ekipom. Pa cak ni Guardiolu koji raspolaze sa daleko talentovanijom i sirom ekipom.
Nije ova ekipa Kloppu nametnuta, sto je trazio on je dobio
HarunKovac

#34248 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

;-)
stakasa wrote:

Tacno, ali bilo je dosta improvizacija.
Ko je bolji
Walker ili TAA (mozemo se tjesit, ali znamo odgovor)
Wijnaldum ili david silva
De Bruyne ili Keita
Da ne pricam o opcijama u napadu.
Sane, sterling, mahrez, aguero, jesus.
Al nek mi imamo Sturridgea propalog i Origija :roll:

Kad se Gomez povrijedi, zamjena ti je Lovren ili Matip, a kod njih Stones, Laporte, Otamendi, Kompani
stakasa

#34249 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

HarunKovac wrote:;-)
stakasa wrote:

Tacno, ali bilo je dosta improvizacija.
Ko je bolji
Walker ili TAA (mozemo se tjesit, ali znamo odgovor)
Wijnaldum ili david silva
De Bruyne ili Keita
Da ne pricam o opcijama u napadu.
Sane, sterling, mahrez, aguero, jesus.
Al nek mi imamo Sturridgea propalog i Origija :roll:

Kad se Gomez povrijedi, zamjena ti je Lovren ili Matip, a kod njih Stones, Laporte, Otamendi, Kompani
Ma City ima najbolju ekipu, nema tu govora. Mada, kad bi je dao Kloppu u ruke ne bi znao sta bi s njima :D . Po meni je Mahrez bio idealan igrac za Liverpoola. A ni nasalili se nisu
zomri

#34250 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Naby potvrdio ono što pišem ovdje od oktobra, novembra
“Ja sam netko tko voli odgovoriti na izazov”, izjavio je Keïta za službenu klupsku stranicu. “Nikad ne odustajem i nikad ne prestajem pokušavati, čak iako su stvari malo teže na početku. Ovdje se sve događa brže. Stil igre je agresivniji i intenzitet utakmica je jako visok u odnosu na Njemačku. To je u redu, sad sam dio toga i ovo je liga u kojoj igram. Samo ću nastaviti marljivo raditi jer ništa nije lagano u nogometu, to je posao u kojem moraš raditi marljivo. Svaku utakmicu koju igraš moraš dati sve od sebe.”
Analiza Telesporta vrijedna čitanja https://telesport.telegram.hr/price/kei ... -obecanje/
Post Reply