Kada bi se Nobelova nagrada dodjeljivala za nepristojnost, na ovom forumu bi se našlo nekoliko najozbiljnijih kandidata za nju.Mirza007 wrote:Nema naravno ali ces je ti prvi dobiti. Ovakva genijalnost jos nije vidjena. Gore ti lijepo napisa crno na bijelo 60% glasova Hrvata. Ali ne objasni kakve to veze ima sa izborom clanova Predsjednistva. Jedino sto je sigurno jje da po raspolozivim podacima 70% Hrvata nije dalo glas HDZu/Covicu.draganbl wrote: Nobelova nagrada se i ne dodjeljuje za matematiku. Da si se potrudio da pročitaš i razumiješ šta sam napisao, uvidio bi da ja nisam ni napisao da je 60% Hrvata glasalo za HDZ, već da statistika ukazuje na to da je 60% onih Hrvata koji su glasali glasalo za HDZ.
Iz nekoliko postova prije onoga koji si citirao, kao i u nekoliko postova nakon njega, sasvim se jasno može zaključiti da je moja tvrdnja da je preko 50% Hrvata koji su glasali, upravo glasalo za HDZ. Dalje, za svoju tvrdnju ne garantujem da je apsolutno tačna, već je ona zasnovana na statističkoj pretpostavci izvučenoj iz nekoliko premisa, koje sam u prethodnim postovima navodio. Ukoliko si spreman da prođeš kroz te moje postove, vjerujem da možeš doći do ispravnog zaključka na koju cjelinu sam mislio, kada sam pominjao 60% te cjeline.
Pored toga, preporučujem ti da pokušaš da ovom pitanju priđeš i kao neki drugi forumaši (najprije svih @palermo), koji su shvatili šta sam htio da postavim kao predmet diskusije.
Drskost i nekultura te nigdje neće odvesti, ali to je već drugi problem.