SDP

starisalko

#34176 Re: SDP

Post by starisalko »

johntra
Kakve ja mogu imat dokaze kad tuzilastvo i sud nepriznaju ni snimke reketarenja'Doduse samo ako je u pitanju sdp
JedanMova

#34177 Re: SDP

Post by JedanMova »

starisalko wrote:johntra
Kakve ja mogu imat dokaze kad tuzilastvo i sud nepriznaju ni snimke reketarenja'Doduse samo ako je u pitanju sdp

Ma joooooook... snimci ne postoje :-D
johntra

#34178 Re: SDP

Post by johntra »

jedanmova zna ko ima snimke, pa se njemu obrati... :lol:
Better Man

#34179 Re: SDP

Post by Better Man »

Samo u ovakvoj BiH se može desiti da jedna partija SDP ne zakonito prisvoji određene objekte i još zato naplaćuje masnu kiriju, koju plaćaju poreski obveznici. Da ima pravne države SDP bi bio istjeran iz Zgrade gdje je sjedište Vlade FBiH i pokrenula bi se krivična prijava protiv odgovornih u SDP-u za pljačku imovine koja pripada državi i svima nama, a ne samo SDP-u, jer nije ju SDP sagradio, već građani ove zemlje svojim novcem, tj. samodoprinosima itd. Vlada FBiH jete trebala da se preseli u jedan dio zgrade Elektroprivrede, ali preveliki su tu talovi da bi se to desilo, a i Nikšić ne bi dozvolio da SDP ostane bez nezakonite kirije koju sad ubiru i što je najgore Nikšić je tu u teškom sukobu interesa i vrši teško krivično djelo, jer sam sebi naplaćuje kiriju. U normalnoj državi bi bio na doživotnoj robiji.
JedanMova

#34180 Re: SDP

Post by JedanMova »

johntra wrote:
jedanmova zna ko ima snimke, pa se njemu obrati... :lol:
Znas ga i ti, samo ti je logika slabina strana... jbg ;-)
JThomas

#34181 Re: SDP

Post by JThomas »

nažalost od tih snimaka nema ništa bez posebnih istražnih radnji. i da ima volje (a nema) to nije zakonit dokaz za krivični postupak.
moke_31

#34182 Re: SDP

Post by moke_31 »

JThomas wrote:nažalost od tih snimaka nema ništa bez posebnih istražnih radnji. i da ima volje (a nema) to nije zakonit dokaz za krivični postupak.
Kako nije zakonit? Ja koliko se sjećam Imamović je prijavio da ga reketiraju i onda je policija postavila opremu za prisluškivanje'?

Nije valjda da nisu imali sudski nalog?? :-) :-) :-)
wolf07

#34183 Re: SDP

Post by wolf07 »

Better Man wrote:Samo u ovakvoj BiH se može desiti da jedna partija SDP ne zakonito prisvoji određene objekte i još zato naplaćuje masnu kiriju, koju plaćaju poreski obveznici. Da ima pravne države SDP bi bio istjeran iz Zgrade gdje je sjedište Vlade FBiH i pokrenula bi se krivična prijava protiv odgovornih u SDP-u za pljačku imovine koja pripada državi i svima nama, a ne samo SDP-u, jer nije ju SDP sagradio, već građani ove zemlje svojim novcem, tj. samodoprinosima itd. Vlada FBiH jete trebala da se preseli u jedan dio zgrade Elektroprivrede, ali preveliki su tu talovi da bi se to desilo, a i Nikšić ne bi dozvolio da SDP ostane bez nezakonite kirije koju sad ubiru i što je najgore Nikšić je tu u teškom sukobu interesa i vrši teško krivično djelo, jer sam sebi naplaćuje kiriju. U normalnoj državi bi bio na doživotnoj robiji.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

SDP-u kad paše onda je izborna pobjeda prije 4 godine najveća pobjeda nakon 1945.g. Kad im ne paše onda je to tek bijednih 16-17% vlasti, šta jadni mogu s tim. Pa onda opet kad im paše nosaju se ex-YU zastave, polaže se cvijeće pred Titovim spomenikom, nekoj djeci koja pojma nemaju o dotičnom stavljaju crvene marame i titovke na glavu. Pa onda im opet ne paše i nemaju oni ništa s Golim otokom. Pa su malkice nasljednici partizana i strogi antifašisti, ali nisu ni u kom slučaju oni koji i dan danas zloupotrebljavaju imovinu svih nas, pa su malo Bosanci i Hercegovci al' mogu po potrebi da budu i Bošnjaci i Hrvati i Srbi pa i Jugosloveni itd, itd.... kolektivna kriza identiteta, pa to ti je!
JedanMova

#34184 Re: SDP

Post by JedanMova »

moke_31 wrote:
JThomas wrote:nažalost od tih snimaka nema ništa bez posebnih istražnih radnji. i da ima volje (a nema) to nije zakonit dokaz za krivični postupak.
Kako nije zakonit? Ja koliko se sjećam Imamović je prijavio da ga reketiraju i onda je policija postavila opremu za prisluškivanje'?

Nije valjda da nisu imali sudski nalog?? :-) :-) :-)
;-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34185 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ovaj Prolaznikov DJL je toliko pao qorcu za uši da se nemre čoek više ni zajebavat šnjima...al očekujem u oktobru slavodobitnu vijest, takoreći uspješnicu da je prfo dr. Slućajni Prolaznik unišao u parlament, slućajno
JedanMova

#34186 Re: SDP

Post by JedanMova »

branimir stulic wrote:Ma Zlatko Lagumdzija je iskljucivo slucajni prolaznik..
Al nikako da prodje :lol: :lol: :lol:
JoseMujica

#34187 Re: SDP

Post by JoseMujica »

e fala ti Prolazniće i đe ćuo iđe nećuo...jedini gluplji potez u modernoj politićkoj histeriji BiH je Alijin potpis na Republiku Šumsku.

druže Zlaja ZA KRST ČASNI I FOTELJU ZLATNU!
Složna braća crkvu grade
Selmnan Rustempasic

Sada već bivši direktor Geodetske Uprave RS Tihomir Gligorić,uputio je zahtjev komisiji za državnu imovinu za dodjelu djela zemljišta na Zlatištu iznad Sarajeva.

Svima koji su znali za to,bio je smiješan i zahtjev i njegov podnosilac. Ne vjerujem da je bilo ko u Bosni i pomislio da bi se takav zahtjev mogao pozitivno riješiti. Sjećam se koliko smo se smijali jednom novinaru koji je ustvrdio da će SDP to Dodiku dati i koliko su mu dugo objašnjavali način glasanja u komisiji za državnu imovinu. Nedugo poslije toga,kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest da je komisija za državnu imovinu dodijelila Republici Srpskoj parcelu na Zlatištu (k.č.278/149) površine oko 11 Ha ili 110 dunuma. Ja tebi-ti meni. Ja tebi ministarsku fotelju,ti meni Zlatište. Ne može čovjek da se ne zapita,kako su to uspjeli izvesti. Naime zakonodavac je predvidio da u komisiji ne može biti preglasavanja.Za takvu odluku da bi bila validna mora glasati po jedan Srbin,Bošnjak i Hrvat sa Federalnog nivoa i isto tako sa državnog nivoa plus glas predstavnika iz Distrikta Brčko. Znaći,bez Bošnjačkih glasova je nemoguće donijeti takvu odluku. Osim toga postoji i zabrana visokog predstavnika o raspolaganju državnom imovinom. Kada je postalo jasno da je vijest tačna,mnogi su se zapitali:ko je sve član te komisije,kako ona radi,koliko su plaćeni i ko je glasao za takvu odluku od Bošnjaka?Pa da vidimo. Članovi komisije su:

1.Zvonimir Kutleša(sekretar vijeća ministara)
2.Dragica Miletić (zamjenik pravobranioca BiH)
3.August Jančik (federalni pravobranilac)
4.Dragan Spasojević (pravobranilac RS )
5.Meliha Jahjaefendić (šefica službe za zajedničke poslove )
6.Adnan Delić (direktor agencije za rad i zapošljavanje BiH )
7.Fazila Musić (pomoćnik ministra pravde BiH )
8.Ediba Tafro (Federalno ministarstvo pravde )
9.Nikola Kovačević (Ministarstvo pravde RS )
10.Tihomir Čurak (Ministarstvo finansija F BiH )
11.Željko Čulum (Ministarstvo finansija RS )
12.Ilinka Gavrić (ured gradonačelnika Distrikta Brčko )
13.Jasminka Suša(Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove )
14.Zoran Stjepanović (Ministarstvo za ekonomske odnose i koordinaciju RS )

Image

Bošnjakinje koje su glasale za ovu sramnu odluku su :Fazila Musić i Jasminka Suša. Obje drugarice su članovi SDP-a pa je veza sa šefom očigledna. Trebalo bi napomenuti da su Adnan Delić i Ediba Tafro glasali protiv ali njihovi glasovi nisu bili važni jer se zakonska forma već ispoštovala. Kao što se vidi sa spiska,svi članovi komisije su redovno zaposleni sa prilično visokim primanjima. Rad u komisiji im se plača paušalno 40 KM po predmetu. Obzirom da se na sjednici raspravlja o minimum pedeset predmeta,svaki član za svoj trud dobije 2000,00 KM za jednu sjednicu. Pošto se broj aplikanata tj. Predmeta u zadnje vrijeme enormno povećao,čak je i visoki predstavnik reagovao na visinu primanja ove komisije. Naime na sto im dolaze i predmeti koji su u nadležnosti općine i kantona,dal’ slučajno ili namjerno?Bez obzira što se proglase nenadležnim za te predmete i njih ubrajaju kod isplate paušala.

Srbi na Zlatištu dižu križ prkosa Bošnjacima

Al’ da se mi vratimo Zlatištu. Na toj istoj sjednici se raspravljalo i o zahtjevu udruženja „Kalinovik 92″za dodjelu samo sto kvadrata državne zemlje,za postavljanje spomen ploče ubijenim Bošnjacima Kalinovika. Naravno odbijeni su ko s’ nokta. Njima nisu dali sto kvadrata a udruženju bivših logoraša RS 110 dunuma na Zlatištu dadoše. Predsjednik bivših logoraša RS Branislav Dukić nam je nedavno slavodobitno najavio izgradnju pomen crkve i krsta visine dvadeset šest metara. Na pitanje novinara zbog čega crkva na Zlatištu i zašto krst od dvadeset šest metara Dukić odgovara:”Ni Hrvati nisu gradili križ iznad Mostara zbog vjere,nego da prkose Bošnjacima sa kojima su ratovali.Ovo će biti krst prkosa. Osim toga tu će biti imena svih srba poginulih od Mostara do Goražda.To će biti svojevrstan pandam Srebrenici.” Zbog svog „ručnog rada” sa Zlatišta.Stanislav Galić je osuđen na doživotnu robiju. Godinama je sa tog mjesta sijana smrt po Sarajevu. Sad će izgleda nastaviti da siju mržnju. Aferim.

kakanj-x/ Selman Rustempašić
JedanMova

#34188 Re: SDP

Post by JedanMova »

JoseMujica wrote:e fala ti Prolazniće i đe ćuo iđe nećuo...jedini gluplji potez u modernoj politićkoj histeriji BiH je Alijin potpis na Republiku Šumsku.

druže Zlaja ZA KRST ČASNI I FOTELJU ZLATNU!
Složna braća crkvu grade
Selmnan Rustempasic

Sada već bivši direktor Geodetske Uprave RS Tihomir Gligorić,uputio je zahtjev komisiji za državnu imovinu za dodjelu djela zemljišta na Zlatištu iznad Sarajeva.

Svima koji su znali za to,bio je smiješan i zahtjev i njegov podnosilac. Ne vjerujem da je bilo ko u Bosni i pomislio da bi se takav zahtjev mogao pozitivno riješiti. Sjećam se koliko smo se smijali jednom novinaru koji je ustvrdio da će SDP to Dodiku dati i koliko su mu dugo objašnjavali način glasanja u komisiji za državnu imovinu. Nedugo poslije toga,kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest da je komisija za državnu imovinu dodijelila Republici Srpskoj parcelu na Zlatištu (k.č.278/149) površine oko 11 Ha ili 110 dunuma. Ja tebi-ti meni. Ja tebi ministarsku fotelju,ti meni Zlatište. Ne može čovjek da se ne zapita,kako su to uspjeli izvesti. Naime zakonodavac je predvidio da u komisiji ne može biti preglasavanja.Za takvu odluku da bi bila validna mora glasati po jedan Srbin,Bošnjak i Hrvat sa Federalnog nivoa i isto tako sa državnog nivoa plus glas predstavnika iz Distrikta Brčko. Znaći,bez Bošnjačkih glasova je nemoguće donijeti takvu odluku. Osim toga postoji i zabrana visokog predstavnika o raspolaganju državnom imovinom. Kada je postalo jasno da je vijest tačna,mnogi su se zapitali:ko je sve član te komisije,kako ona radi,koliko su plaćeni i ko je glasao za takvu odluku od Bošnjaka?Pa da vidimo. Članovi komisije su:

1.Zvonimir Kutleša(sekretar vijeća ministara)
2.Dragica Miletić (zamjenik pravobranioca BiH)
3.August Jančik (federalni pravobranilac)
4.Dragan Spasojević (pravobranilac RS )
5.Meliha Jahjaefendić (šefica službe za zajedničke poslove )
6.Adnan Delić (direktor agencije za rad i zapošljavanje BiH )
7.Fazila Musić (pomoćnik ministra pravde BiH )
8.Ediba Tafro (Federalno ministarstvo pravde )
9.Nikola Kovačević (Ministarstvo pravde RS )
10.Tihomir Čurak (Ministarstvo finansija F BiH )
11.Željko Čulum (Ministarstvo finansija RS )
12.Ilinka Gavrić (ured gradonačelnika Distrikta Brčko )
13.Jasminka Suša(Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove )
14.Zoran Stjepanović (Ministarstvo za ekonomske odnose i koordinaciju RS )

Image

Bošnjakinje koje su glasale za ovu sramnu odluku su :Fazila Musić i Jasminka Suša. Obje drugarice su članovi SDP-a pa je veza sa šefom očigledna. Trebalo bi napomenuti da su Adnan Delić i Ediba Tafro glasali protiv ali njihovi glasovi nisu bili važni jer se zakonska forma već ispoštovala. Kao što se vidi sa spiska,svi članovi komisije su redovno zaposleni sa prilično visokim primanjima. Rad u komisiji im se plača paušalno 40 KM po predmetu. Obzirom da se na sjednici raspravlja o minimum pedeset predmeta,svaki član za svoj trud dobije 2000,00 KM za jednu sjednicu. Pošto se broj aplikanata tj. Predmeta u zadnje vrijeme enormno povećao,čak je i visoki predstavnik reagovao na visinu primanja ove komisije. Naime na sto im dolaze i predmeti koji su u nadležnosti općine i kantona,dal’ slučajno ili namjerno?Bez obzira što se proglase nenadležnim za te predmete i njih ubrajaju kod isplate paušala.

Srbi na Zlatištu dižu križ prkosa Bošnjacima

Al’ da se mi vratimo Zlatištu. Na toj istoj sjednici se raspravljalo i o zahtjevu udruženja „Kalinovik 92″za dodjelu samo sto kvadrata državne zemlje,za postavljanje spomen ploče ubijenim Bošnjacima Kalinovika. Naravno odbijeni su ko s’ nokta. Njima nisu dali sto kvadrata a udruženju bivših logoraša RS 110 dunuma na Zlatištu dadoše. Predsjednik bivših logoraša RS Branislav Dukić nam je nedavno slavodobitno najavio izgradnju pomen crkve i krsta visine dvadeset šest metara. Na pitanje novinara zbog čega crkva na Zlatištu i zašto krst od dvadeset šest metara Dukić odgovara:”Ni Hrvati nisu gradili križ iznad Mostara zbog vjere,nego da prkose Bošnjacima sa kojima su ratovali.Ovo će biti krst prkosa. Osim toga tu će biti imena svih srba poginulih od Mostara do Goražda.To će biti svojevrstan pandam Srebrenici.” Zbog svog „ručnog rada” sa Zlatišta.Stanislav Galić je osuđen na doživotnu robiju. Godinama je sa tog mjesta sijana smrt po Sarajevu. Sad će izgleda nastaviti da siju mržnju. Aferim.

kakanj-x/ Selman Rustempašić
Obzirom da krst ima dvije strane - lijepo jednog za jednu, a drugog za drugu prikovat i svi sretni ;)
lasta2

#34189 Re: SDP

Post by lasta2 »

dovoljno je vidjeti ko je napisao taj anticivilizacijski tekst.

Image

vidi mu se na faci da piše šta hoćeš za litar kozjeg mlijeka.
JoseMujica

#34190 Re: SDP

Post by JoseMujica »

jeste bijednici na šta ste spali rugat se čoeku :-)

a na šta god da liči sastavio je dobar i činjenicama potkrijepljen tekst

ZA KRST ČASNI I FOTELJU ZLATNU DRUŽE ZLAJA a ako kome smeta obližte mi jaja
Android Knego

#34191 Re: SDP

Post by Android Knego »

lasta2 wrote:dovoljno je vidjeti ko je napisao taj anticivilizacijski tekst.

Image

ne znam co'eka ali da se primijetiti da ovaj komentar na njegovo pisanje vrvi argumentima i nepobitnim cinjenicama... :D
wolf07

#34192 Re: SDP

Post by wolf07 »

Android Knego wrote:
lasta2 wrote:dovoljno je vidjeti ko je napisao taj anticivilizacijski tekst.

Image

ne znam co'eka ali da se primijetiti da ovaj komentar na njegovo pisanje vrvi argumentima i nepobitnim cinjenicama... :D

@lasta2

hoces li, djece ti, svima da nam objasnis kako si ti to vidio na njegovoj faci? I kad si vec tako vidovit de nam svima reci sta se vidi na faci jos nekih koje vidjamo tako cesto na TV-u, novinama, na internet portalima..... bas me interesuje.

Stvarno mi je dno dna ova prica kad neki manje-vise anonimus ubije u pojam sa argumentima i onda se s druge strane javi neki "genije" s onom famoznom - vidi mu glave! Eto opovrgnite ovo argumentima ako mozete.
johntra

#34193 Re: SDP

Post by johntra »

Pandam... :lol:
cadburry

#34194 Re: SDP

Post by cadburry »

Sve je nama vrli novinar intelektualac rekao, osim što nam nije objasnio vezu Jasminke Suše i Fazile Musić sa SDP-om.

I da, zaboravio je pomenuti da Adnan Delić, koji je glasao PROTIV dodjele zemljišta, jeste član SDP-a.
Corto Maltese

#34195 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Image

Zar nije, još davno, postignuta saglasnost da je ovo veliki PLUS za Sarajevo?
Rizvan

#34196 Re: SDP

Post by Rizvan »

Ako je ova vijest tačna, zašto onda nijedan drugi portal osim ovog opskurnog portala kakanj-x (koji je i ranije poznat po bacanju dimnih bombi), nije objavio vijest o ovoj Jasminki i Fazili, i ispred koga su one došle na te pozicije. Zar je moguće da imamo toliku cenzuru u sarajevskim medijima. :shock:
cadburry

#34197 Re: SDP

Post by cadburry »

Vijest da je ovo usvjeno je tačna i bila je u sarajevskim medijima. Tačno je i koje glasao ZA i ko je glasao PROTIV. Samo nije tačno a su Fazila i Jasminka SDPove.
wolf07

#34198 Re: SDP

Post by wolf07 »

cadburry wrote:Vijest da je ovo usvjeno je tačna i bila je u sarajevskim medijima. Tačno je i koje glasao ZA i ko je glasao PROTIV. Samo nije tačno a su Fazila i Jasminka SDPove.
pa cije su?
JoseMujica

#34199 Re: SDP

Post by JoseMujica »

cadburry wrote:Vijest da je ovo usvjeno je tačna i bila je u sarajevskim medijima. Tačno je i koje glasao ZA i ko je glasao PROTIV. Samo nije tačno a su Fazila i Jasminka SDPove.
hoče li Precedništvo Prolaznikova DJL-a kolektivno zapjevat bilo ćija, bilo ćija bilo ćija da si samo moja, samo moja samo moja nisi
Rizvan

#34200 Re: SDP

Post by Rizvan »

Pa čije su onda one? I zašto se o tome ne piše, zašto ove dvije podržavateljice simbola mržnje i prkosa, i njihove političke opcije, nisu izloženi medijskom linču, kao što bi bili u svakoj drugoj demokratskoj državi?
Post Reply