Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#34176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Velkoski wrote:Dir gad, ovo je vješalica broj dva, odoh na vrijeme :run:
kad ti se dokaze da LAZES onda kidas nalijevo... sugraDZanine ...
Banksy

#34177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Hakiz wrote:Bez zezanja, objekat koji zovemo Skenderija treba srušiti i izgraditi drugi sa sličnom namjenom. Nemamo kvalitetnu ni sportsku ni koncertnu dvoranu u cijeloj BiH.

Ili nam to ne treba. Nije da ćemo ugošćavati Berlinsku filharmoniju, Kraljevski fliharmonijski orkestar, Scalu i slične garažne bendove pa da nam treba koncertna dvorana sa savršenom akustikom i svim potrebnim elementima.
'Koncertna dvorana kapaciteta 3 hiljade sjedećih mjesta' je bila predviđena SCC projektom, na mjestu parkinga, desno. U putu je tiho ispala iz ovog projekta, pa je pomjerena prema el. centrali, pa kad je, zbog stambene gradnje, izvisila i na toj lokaciji, sad je, lafo, obećavaju na Skenderiji.
Nema koncertnih dvorana, nema besplatnih sportskih termina, nema kulturnih sadržaja, nema ništa, ima samo arapskih hotela, tržnih centara i stambene gradnje, i sitnih procenata lokalnim moćnicima, kao i dosad. Pola milijarde je velika guta. Zacaklile bi se okice i poštenijim od sitnog krimosa Kifle.
Nivelacija

#34178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Hakiz wrote:Bez zezanja, objekat koji zovemo Skenderija treba srušiti i izgraditi drugi sa sličnom namjenom. Nemamo kvalitetnu ni sportsku ni koncertnu dvoranu u cijeloj BiH.

Ili nam to ne treba. Nije da ćemo ugošćavati Berlinsku filharmoniju, Kraljevski fliharmonijski orkestar, Scalu i slične garažne bendove pa da nam treba koncertna dvorana sa savršenom akustikom i svim potrebnim elementima.
Arena Zenica sa 7000 mjesta kapaciteta, nova, full moderna nije kvalitetna sportska dvorana? :lol:

Sjecam se kada sam otisao na davis cup prvi put u tu dvoranu sam se bas iznenadio odakle takva dvorana u BIH.
JThomas

#34179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

pa to i jeste priča o A-SCC-u. dvorana bi isto tako putem ispala iz projekta. sad bi prešla na one straćare u kotromanićevoj ili negdje drugo u krugu. to se ucrtava samo da se može tražiti milion da se iscrta.
insomnia78

#34180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Priznaj odakle si šljego
Banksy

#34181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

JThomas wrote:pa to i jeste priča o A-SCC-u. dvorana bi isto tako putem ispala iz projekta. sad bi prešla na one straćare u kotromanićevoj ili negdje drugo u krugu. to se ucrtava samo da se može tražiti milion da se iscrta.
naravno. ukleti holandez sarajeva. fantomska, lutajuća 'Koncertna dvorana kapaciteta 3 hiljade sjedećih mjesta' .
JThomas

#34182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

lutajući jevrejin :lol:
zippoo87

#34183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

KatarinaKosaca wrote: zato ih se i glasa. Govoriti hvalospheve o sebi, prosto je nepristojno. To svaki kompetentan covjek zna. O SEBI SE NE govori u superlativu. O tome govorim a ne da trebaju sutjeti o bilo cemu.
ti si na odlicnom putu da postanes trol,ako nastavis ovim tempom i sa ovakvim komentarima
madner

#34184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Velkoski wrote:Ona je često u Skenderiji, prepismena je, ne bi ništa novo gradila ili možda bi, u ovisnosti od toga na koju nogu je ustala jutros, bila je na koncertima prije 72 godine i svaki post joj neki infantlni ad hominem pokušaj rasprave.

I čisto da znaš, Memo se izjašnjava isto k'o ti, stari Sarajlija.
Memo to i jeste. :D
video

#34185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

KatarinaKosaca wrote:
kad ti se dokaze da LAZES onda kidas nalijevo... sugraDZanine ...
A mozete i kolege biti :D
Kate sencijeva uzdanica :D
A leet, da si zelen, jesi ko krastavac!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Velkoski »

madner wrote:
Velkoski wrote:Ona je često u Skenderiji, prepismena je, ne bi ništa novo gradila ili možda bi, u ovisnosti od toga na koju nogu je ustala jutros, bila je na koncertima prije 72 godine i svaki post joj neki infantlni ad hominem pokušaj rasprave.

I čisto da znaš, Memo se izjašnjava isto k'o ti, stari Sarajlija.
Memo to i jeste. :D
That's the point :mrgreen:
insomnia78 wrote:
Priznaj odakle si šljego
Iz Gornjeg Crnjelova, logy.

A dvorana, pa ako će sa NS u "blok" k'o što se spominje, valjda ste vi tu da ga kontrolišete? :mrgreen:

@vid

VIdiš, zaboravio sam da je fan tog izrabljivača, ali svejedno, nigdje je nisam napao, onda nas jeste :(
video

#34187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

insomnia78 wrote:
Priznaj odakle si šljego
Pusti ga francuz, ne zna on sta ga je snaslo na ovom podforumu.
Ode on na one the best voditeljice :D
zippoo87

#34188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

KatarinaKosaca wrote:
Velkoski wrote:Taman dig'o džamiju umjesto Skenderije bolje je od one rupe koja prokišnjava i u kojoj je minus 10 ljeti. Ako mislite da će mu neko prigovoriti za ravnanje Skenderije onda dajte i meni te robe :mrgreen:
Ne znam sta da ti kazem. Mozda je problem nas starih Sarajlija kojima Ske derija ima emotivnu sponu. Na svaki koncert, izlozbu, sajam, kosarkasku utakmicu. Oni koji su dosli u Sarajevo kao i mlade generacije gledaju Skenderiju kao ti. Ruznu rupu. I tu se ne mozemo i necemo sloziti. Ono oko cega se slazemo da je Sarajevo 80-tih bilo centar. Kulture, knjizevnosti, sporta, muzike... nije bilo "neznam" i "sumljam' gradjana tad. A Ske derija je u tom bila centar centra.
razumijem emotivnu stranu ali ako ovako razmisljamo,onda se niti jedan veliki grad na svijetu ne bi mogao razvijati i popravljati...jer,da bi nesto novo napravio,moras nesto staro srusiti i to se desava svugdje u svijetu
ja sam za to da se napravi nesto bolje ali da i dalje ostane tu neki prostor koji ce biti javan i sluziti visenamjesnki a vjerjem da ima vise varijanti,sta i kako tu napraviti...ne mora uopste to biti ona Kiflina ideja ...ali ako vec prave,da se napravi nesto bas odlicno i lijepo
drug_profi

#34189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Srušiti i napraviti džamiju.
statixx

#34190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

I Ibrahim Spahic je obecao dvoranu na placu iza SCC-a. :D
video

#34191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Velkoski wrote:
@vid

VIdiš, zaboravio sam da je fan tog izrabljivača, ali svejedno, nigdje je nisam napao, onda nas jeste :(
Ma sa njim je bila relacija kO tebi sa maltom.
Mada, mozda je jos
zippoo87

#34192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

pa ima tamo dvorana,samo je mi ne vidimo :lol:
isto kao i puteve sto imamo ali ih ne vidimo :D
statixx

#34193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Predlazem Pedji da, ukoliko udju u vlast, provjeri sa Ibrom gdje je zapelo sa ovim projektom.

Ako se radi o Ajnadzicu ili Skaki, Kifla ce vec nesto skontati... :D
KatarinaKosaca

#34194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

zippoo87 wrote: razumijem emotivnu stranu ali ako ovako razmisljamo,onda se niti jedan veliki grad na svijetu ne bi mogao razvijati i popravljati...jer,da bi nesto novo napravio,moras nesto staro srusiti i to se desava svugdje u svijetu
ja sam za to da se napravi nesto bolje ali da i dalje ostane tu neki prostor koji ce biti javan i sluziti visenamjesnki a vjerjem da ima vise varijanti,sta i kako tu napraviti...ne mora uopste to biti ona Kiflina ideja ...ali ako vec prave,da se napravi nesto bas odlicno i lijepo
Kako razmisljam i sta sam rekla? Pise samo... Mozda je PROBLEM nas starijih iz Sarajeva bla bla. Onda ste mi prisili pod a) da sam rekla ja sam stara sarajka sto ne bi bilo neispravno da sam i rekla ali nisam. Samo s rekla da sam stara. Pod b) da ne dam ista da se takne Pod c) evo ovo sto pises ti. Pod d) akp ce bito dzamija, bolje onako ostavite. A Kifla se nekako mora oduziti imamima za izbornu kampanju
KatarinaKosaca

#34195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

zippoo87 wrote:
KatarinaKosaca wrote: zato ih se i glasa. Govoriti hvalospheve o sebi, prosto je nepristojno. To svaki kompetentan covjek zna. O SEBI SE NE govori u superlativu. O tome govorim a ne da trebaju sutjeti o bilo cemu.
ti si na odlicnom putu da postanes trol,ako nastavis ovim tempom i sa ovakvim komentarima
vidis tvoje misljenje je krucujalno. Poslije 10 godina forumanja svasta sam bila troll jos ne. Sad si ti otkrio lol
kmirsad

#34196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:
kluz franjo wrote:
kmirsad wrote:Zaboravih... ovo je jedna od najljepših vijesti koje sam u zadnjih par mjeseci primio... Mirjana je Lav... krdo Lavova... :-D Još da upadne i Sekunda... :-D
Ono što sam ja imao priliku da je gledam i slušam, čini mi se da je odlična.

Evo ovako, nakon obrađenih skoro 87% biračkih mjesta u FBiH za državni parlament:
Direktni mandati za državni parlament su uglavnom podjeljeni.
Ako HDZ 90 ostane ispod cenzusa od 3% - a izgleda da hoće,
ako NS u zbiru glasova ostane iznad Šepićevog NB - a izgleda da hoće i
ako ostane ovaj omjer zbir NS/3 veće od zbir SDA/17 - trenutno je SDA "kratka" 6.000 glasova, ali tek na kraju dolaze dopisni...

onda NS uzima drugi mandat, kao kompenzacijski. A to je Mirjana.
Nakon 97% obrađenih biračkih mjesta, izgleda da je NS i sigurno osvojila i drugi mandat u Parlamentu BiH.
Mirjana Lepić-Marinković
:thumbup: Valiko mi je to zadovoljstvo... Prava žena, o njoj će se još mnogo čuti... želim joj dobro zdravlje... žena je neustrašiv borac za pravdu,,, b :-D it će Pedji savršen partner u zajedničkom nastupanju
olimp84

#34197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

kakvo rusenje skenderije sta je vama

more, nek se sagrade koncertne i sportske dvorane, al ne na mjestu skenderije.
ne znam kako se vi obicni smrtnici usudjujete razglabati o tome ikako :D nek (evropski) profesionalci rade svoj posao.

modernisticko brutalisticki simbol grada domacih arhitekata, kulturno historijskog znacaja i te estetske vrijednosti kao sto ima skenderija bi u civilizovanom svijetu bio prezerviran, renoviran, konzerviran.. to sto se nema para da se to sad uradi, ne znaci da je treba srusiti.

disclaimer: pod estetska vrijednost ne zelim reci da je skenderija 'lijepa' (i da obicni covjek ne razumije tu ljepotu), vec da je ogledalo umjetnickog pokreta kojem pripada, filozofije vremena, prozor u jedan poseban period ovih prostora.

modernisticko nasljedje koje sarajevo ima je jedna od stvari za koje sam najvise zahvalan. narusavati to nasljedje bez opravdano dobrih razloga je u najmanju ruku nezahvalno, a da se mene pita ja bi to proglasio zlocinom :D

vjerujem da ce nasiha pozder inzistirati na opstanku skenderije, da nisam dzaba glasao

hvala,
lp
kmirsad

#34198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

KatarinaKosaca wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:A sada dolaze "glasaci" NS-a :lol: :lol: :lol: :lol:
pa nisu svi glasaci NS pijani od srece kao jedan forumas. Glasa se za najmanje zlo sa svim pri.jedbama. trebamo im se klanjati da bi bili glasaci? I ponavljati kakp su lijepi i pametni. Upsss, to vec sami rade. Kao Falatar juce. "Mi smo kompetentni" a kompetentni ljudi znaju da je nepristojno to sam o sebi reci
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#34199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
KatarinaKosaca wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:A sada dolaze "glasaci" NS-a :lol: :lol: :lol: :lol:
pa nisu svi glasaci NS pijani od srece kao jedan forumas. Glasa se za najmanje zlo sa svim pri.jedbama. trebamo im se klanjati da bi bili glasaci? I ponavljati kakp su lijepi i pametni. Upsss, to vec sami rade. Kao Falatar juce. "Mi smo kompetentni" a kompetentni ljudi znaju da je nepristojno to sam o sebi reci
Ne znam kako si se prepoznala...:stidljiv:

Sokiran sam :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#34200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Ja razumijem ono glasas pa ti drago sto tvoji rastu. Ali prskati spermu po temi od ushicenja stalno.... :roll:
Locked