kad ti se dokaze da LAZES onda kidas nalijevo... sugraDZanine ...Velkoski wrote:Dir gad, ovo je vješalica broj dva, odoh na vrijeme
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#34176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#34177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
'Koncertna dvorana kapaciteta 3 hiljade sjedećih mjesta' je bila predviđena SCC projektom, na mjestu parkinga, desno. U putu je tiho ispala iz ovog projekta, pa je pomjerena prema el. centrali, pa kad je, zbog stambene gradnje, izvisila i na toj lokaciji, sad je, lafo, obećavaju na Skenderiji.Hakiz wrote:Bez zezanja, objekat koji zovemo Skenderija treba srušiti i izgraditi drugi sa sličnom namjenom. Nemamo kvalitetnu ni sportsku ni koncertnu dvoranu u cijeloj BiH.
Ili nam to ne treba. Nije da ćemo ugošćavati Berlinsku filharmoniju, Kraljevski fliharmonijski orkestar, Scalu i slične garažne bendove pa da nam treba koncertna dvorana sa savršenom akustikom i svim potrebnim elementima.
Nema koncertnih dvorana, nema besplatnih sportskih termina, nema kulturnih sadržaja, nema ništa, ima samo arapskih hotela, tržnih centara i stambene gradnje, i sitnih procenata lokalnim moćnicima, kao i dosad. Pola milijarde je velika guta. Zacaklile bi se okice i poštenijim od sitnog krimosa Kifle.
-
Nivelacija
#34178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Arena Zenica sa 7000 mjesta kapaciteta, nova, full moderna nije kvalitetna sportska dvorana?Hakiz wrote:Bez zezanja, objekat koji zovemo Skenderija treba srušiti i izgraditi drugi sa sličnom namjenom. Nemamo kvalitetnu ni sportsku ni koncertnu dvoranu u cijeloj BiH.
Ili nam to ne treba. Nije da ćemo ugošćavati Berlinsku filharmoniju, Kraljevski fliharmonijski orkestar, Scalu i slične garažne bendove pa da nam treba koncertna dvorana sa savršenom akustikom i svim potrebnim elementima.
Sjecam se kada sam otisao na davis cup prvi put u tu dvoranu sam se bas iznenadio odakle takva dvorana u BIH.
- JThomas
#34179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa to i jeste priča o A-SCC-u. dvorana bi isto tako putem ispala iz projekta. sad bi prešla na one straćare u kotromanićevoj ili negdje drugo u krugu. to se ucrtava samo da se može tražiti milion da se iscrta.
- insomnia78
#34180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Priznaj odakle si šljegoVelkoski wrote:Dir gad, ovo je vješalica broj dva, odoh na vrijeme
- Banksy
#34181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
naravno. ukleti holandez sarajeva. fantomska, lutajuća 'Koncertna dvorana kapaciteta 3 hiljade sjedećih mjesta' .JThomas wrote:pa to i jeste priča o A-SCC-u. dvorana bi isto tako putem ispala iz projekta. sad bi prešla na one straćare u kotromanićevoj ili negdje drugo u krugu. to se ucrtava samo da se može tražiti milion da se iscrta.
- JThomas
#34182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
lutajući jevrejin 
-
zippoo87
#34183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ti si na odlicnom putu da postanes trol,ako nastavis ovim tempom i sa ovakvim komentarimaKatarinaKosaca wrote: zato ih se i glasa. Govoriti hvalospheve o sebi, prosto je nepristojno. To svaki kompetentan covjek zna. O SEBI SE NE govori u superlativu. O tome govorim a ne da trebaju sutjeti o bilo cemu.
- madner
#34184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Memo to i jeste.Velkoski wrote:Ona je često u Skenderiji, prepismena je, ne bi ništa novo gradila ili možda bi, u ovisnosti od toga na koju nogu je ustala jutros, bila je na koncertima prije 72 godine i svaki post joj neki infantlni ad hominem pokušaj rasprave.
I čisto da znaš, Memo se izjašnjava isto k'o ti, stari Sarajlija.
- video
#34185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A mozete i kolege bitiKatarinaKosaca wrote:kad ti se dokaze da LAZES onda kidas nalijevo... sugraDZanine ...Velkoski wrote:Dir gad, ovo je vješalica broj dva, odoh na vrijeme
Kate sencijeva uzdanica
A leet, da si zelen, jesi ko krastavac!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#34186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
That's the pointmadner wrote:Memo to i jeste.Velkoski wrote:Ona je često u Skenderiji, prepismena je, ne bi ništa novo gradila ili možda bi, u ovisnosti od toga na koju nogu je ustala jutros, bila je na koncertima prije 72 godine i svaki post joj neki infantlni ad hominem pokušaj rasprave.
I čisto da znaš, Memo se izjašnjava isto k'o ti, stari Sarajlija.
Iz Gornjeg Crnjelova, logy.insomnia78 wrote:Priznaj odakle si šljegoVelkoski wrote:Dir gad, ovo je vješalica broj dva, odoh na vrijeme
A dvorana, pa ako će sa NS u "blok" k'o što se spominje, valjda ste vi tu da ga kontrolišete?
@vid
VIdiš, zaboravio sam da je fan tog izrabljivača, ali svejedno, nigdje je nisam napao, onda nas jeste
- video
#34187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pusti ga francuz, ne zna on sta ga je snaslo na ovom podforumu.insomnia78 wrote:Priznaj odakle si šljegoVelkoski wrote:Dir gad, ovo je vješalica broj dva, odoh na vrijeme
Ode on na one the best voditeljice
-
zippoo87
#34188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
razumijem emotivnu stranu ali ako ovako razmisljamo,onda se niti jedan veliki grad na svijetu ne bi mogao razvijati i popravljati...jer,da bi nesto novo napravio,moras nesto staro srusiti i to se desava svugdje u svijetuKatarinaKosaca wrote:Ne znam sta da ti kazem. Mozda je problem nas starih Sarajlija kojima Ske derija ima emotivnu sponu. Na svaki koncert, izlozbu, sajam, kosarkasku utakmicu. Oni koji su dosli u Sarajevo kao i mlade generacije gledaju Skenderiju kao ti. Ruznu rupu. I tu se ne mozemo i necemo sloziti. Ono oko cega se slazemo da je Sarajevo 80-tih bilo centar. Kulture, knjizevnosti, sporta, muzike... nije bilo "neznam" i "sumljam' gradjana tad. A Ske derija je u tom bila centar centra.Velkoski wrote:Taman dig'o džamiju umjesto Skenderije bolje je od one rupe koja prokišnjava i u kojoj je minus 10 ljeti. Ako mislite da će mu neko prigovoriti za ravnanje Skenderije onda dajte i meni te robe
ja sam za to da se napravi nesto bolje ali da i dalje ostane tu neki prostor koji ce biti javan i sluziti visenamjesnki a vjerjem da ima vise varijanti,sta i kako tu napraviti...ne mora uopste to biti ona Kiflina ideja ...ali ako vec prave,da se napravi nesto bas odlicno i lijepo
- drug_profi
#34189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Srušiti i napraviti džamiju.
-
statixx
#34190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I Ibrahim Spahic je obecao dvoranu na placu iza SCC-a. 
- video
#34191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma sa njim je bila relacija kO tebi sa maltom.Velkoski wrote:
@vid
VIdiš, zaboravio sam da je fan tog izrabljivača, ali svejedno, nigdje je nisam napao, onda nas jeste
Mada, mozda je jos
-
zippoo87
#34192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa ima tamo dvorana,samo je mi ne vidimo
isto kao i puteve sto imamo ali ih ne vidimo
isto kao i puteve sto imamo ali ih ne vidimo
-
statixx
#34193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Predlazem Pedji da, ukoliko udju u vlast, provjeri sa Ibrom gdje je zapelo sa ovim projektom.
Ako se radi o Ajnadzicu ili Skaki, Kifla ce vec nesto skontati...
Ako se radi o Ajnadzicu ili Skaki, Kifla ce vec nesto skontati...
- KatarinaKosaca
#34194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako razmisljam i sta sam rekla? Pise samo... Mozda je PROBLEM nas starijih iz Sarajeva bla bla. Onda ste mi prisili pod a) da sam rekla ja sam stara sarajka sto ne bi bilo neispravno da sam i rekla ali nisam. Samo s rekla da sam stara. Pod b) da ne dam ista da se takne Pod c) evo ovo sto pises ti. Pod d) akp ce bito dzamija, bolje onako ostavite. A Kifla se nekako mora oduziti imamima za izbornu kampanjuzippoo87 wrote: razumijem emotivnu stranu ali ako ovako razmisljamo,onda se niti jedan veliki grad na svijetu ne bi mogao razvijati i popravljati...jer,da bi nesto novo napravio,moras nesto staro srusiti i to se desava svugdje u svijetu
ja sam za to da se napravi nesto bolje ali da i dalje ostane tu neki prostor koji ce biti javan i sluziti visenamjesnki a vjerjem da ima vise varijanti,sta i kako tu napraviti...ne mora uopste to biti ona Kiflina ideja ...ali ako vec prave,da se napravi nesto bas odlicno i lijepo
- KatarinaKosaca
#34195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vidis tvoje misljenje je krucujalno. Poslije 10 godina forumanja svasta sam bila troll jos ne. Sad si ti otkrio lolzippoo87 wrote:ti si na odlicnom putu da postanes trol,ako nastavis ovim tempom i sa ovakvim komentarimaKatarinaKosaca wrote: zato ih se i glasa. Govoriti hvalospheve o sebi, prosto je nepristojno. To svaki kompetentan covjek zna. O SEBI SE NE govori u superlativu. O tome govorim a ne da trebaju sutjeti o bilo cemu.
- kmirsad
#34196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:Nakon 97% obrađenih biračkih mjesta, izgleda da je NS i sigurno osvojila i drugi mandat u Parlamentu BiH.kluz franjo wrote:Ono što sam ja imao priliku da je gledam i slušam, čini mi se da je odlična.kmirsad wrote:Zaboravih... ovo je jedna od najljepših vijesti koje sam u zadnjih par mjeseci primio... Mirjana je Lav... krdo Lavova...Još da upadne i Sekunda...
Evo ovako, nakon obrađenih skoro 87% biračkih mjesta u FBiH za državni parlament:
Direktni mandati za državni parlament su uglavnom podjeljeni.
Ako HDZ 90 ostane ispod cenzusa od 3% - a izgleda da hoće,
ako NS u zbiru glasova ostane iznad Šepićevog NB - a izgleda da hoće i
ako ostane ovaj omjer zbir NS/3 veće od zbir SDA/17 - trenutno je SDA "kratka" 6.000 glasova, ali tek na kraju dolaze dopisni...
onda NS uzima drugi mandat, kao kompenzacijski. A to je Mirjana.
Mirjana Lepić-Marinković
-
olimp84
#34197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kakvo rusenje skenderije sta je vama
more, nek se sagrade koncertne i sportske dvorane, al ne na mjestu skenderije.
ne znam kako se vi obicni smrtnici usudjujete razglabati o tome ikako
nek (evropski) profesionalci rade svoj posao.
modernisticko brutalisticki simbol grada domacih arhitekata, kulturno historijskog znacaja i te estetske vrijednosti kao sto ima skenderija bi u civilizovanom svijetu bio prezerviran, renoviran, konzerviran.. to sto se nema para da se to sad uradi, ne znaci da je treba srusiti.
disclaimer: pod estetska vrijednost ne zelim reci da je skenderija 'lijepa' (i da obicni covjek ne razumije tu ljepotu), vec da je ogledalo umjetnickog pokreta kojem pripada, filozofije vremena, prozor u jedan poseban period ovih prostora.
modernisticko nasljedje koje sarajevo ima je jedna od stvari za koje sam najvise zahvalan. narusavati to nasljedje bez opravdano dobrih razloga je u najmanju ruku nezahvalno, a da se mene pita ja bi to proglasio zlocinom
vjerujem da ce nasiha pozder inzistirati na opstanku skenderije, da nisam dzaba glasao
hvala,
lp
more, nek se sagrade koncertne i sportske dvorane, al ne na mjestu skenderije.
ne znam kako se vi obicni smrtnici usudjujete razglabati o tome ikako
modernisticko brutalisticki simbol grada domacih arhitekata, kulturno historijskog znacaja i te estetske vrijednosti kao sto ima skenderija bi u civilizovanom svijetu bio prezerviran, renoviran, konzerviran.. to sto se nema para da se to sad uradi, ne znaci da je treba srusiti.
disclaimer: pod estetska vrijednost ne zelim reci da je skenderija 'lijepa' (i da obicni covjek ne razumije tu ljepotu), vec da je ogledalo umjetnickog pokreta kojem pripada, filozofije vremena, prozor u jedan poseban period ovih prostora.
modernisticko nasljedje koje sarajevo ima je jedna od stvari za koje sam najvise zahvalan. narusavati to nasljedje bez opravdano dobrih razloga je u najmanju ruku nezahvalno, a da se mene pita ja bi to proglasio zlocinom
vjerujem da ce nasiha pozder inzistirati na opstanku skenderije, da nisam dzaba glasao
hvala,
lp
- kmirsad
#34198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
KatarinaKosaca wrote:pa nisu svi glasaci NS pijani od srece kao jedan forumas. Glasa se za najmanje zlo sa svim pri.jedbama. trebamo im se klanjati da bi bili glasaci? I ponavljati kakp su lijepi i pametni. Upsss, to vec sami rade. Kao Falatar juce. "Mi smo kompetentni" a kompetentni ljudi znaju da je nepristojno to sam o sebi recicvrčak_na_hedonizmu wrote:A sada dolaze "glasaci" NS-a![]()
![]()
![]()
- kmirsad
#34199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ne znam kako si se prepoznala...KatarinaKosaca wrote:pa nisu svi glasaci NS pijani od srece kao jedan forumas. Glasa se za najmanje zlo sa svim pri.jedbama. trebamo im se klanjati da bi bili glasaci? I ponavljati kakp su lijepi i pametni. Upsss, to vec sami rade. Kao Falatar juce. "Mi smo kompetentni" a kompetentni ljudi znaju da je nepristojno to sam o sebi recicvrčak_na_hedonizmu wrote:A sada dolaze "glasaci" NS-a![]()
![]()
![]()
Sokiran sam
- KatarinaKosaca
#34200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja razumijem ono glasas pa ti drago sto tvoji rastu. Ali prskati spermu po temi od ushicenja stalno....