Odrezak, odgovorno tvrdimLoo wrote:I ja mislim .ali fakat kako se to kaze kod nas??Maraschino wrote:steak...ribeye
A ima ih raznih...
Moderator: anex
Odrezak, odgovorno tvrdimLoo wrote:I ja mislim .ali fakat kako se to kaze kod nas??Maraschino wrote:steak...ribeye
Me's'cini s nekakvog junetaLoo wrote:pa znamo da je odrezak..al odakle.ga je skino..
Ma.odjebausJohn Cleese wrote:Me's'cini s nekakvog junetaLoo wrote:pa znamo da je odrezak..al odakle.ga je skino..
![]()
PardonLoo wrote: Ma.odjebaus
Mene naso.zajebavat
I nije.june
.mrtva govedina![]()
Jesam, u Sa samLoo wrote:On jest beef steak. Ali nije biftek. Ovo je meni bolje..jer je socnije. Masnije. Ne treba mu
.sto kazes nista..ova masnoca odradi caroliju
Samo.ja meso nikad ne solim.dok se pece.
Pred sam kraj utrljam so.
Nego..jesi ti u Sa?/![]()
#poguzija#friend#mljac#
Juhuuuuuuuuuuuzizi505 wrote:Jesam, u Sa samLoo wrote:On jest beef steak. Ali nije biftek. Ovo je meni bolje..jer je socnije. Masnije. Ne treba mu
.sto kazes nista..ova masnoca odradi caroliju
Samo.ja meso nikad ne solim.dok se pece.
Pred sam kraj utrljam so.
Nego..jesi ti u Sa?/![]()
#poguzija#friend#mljac#
Maraschino wrote:zizi505 wrote:Prva fotka otkošteni batak i karabatak, druga govedina, na trećoj mix ćevapa, sudžukica, pljeskavica...čini mi se i piletine.moonca wrote:
Odlicno izgleda.![]()
Koja je vrsta Mesa?
Znamo da je govedina ali koji dio mesa, sta trazis kod mesara da bi dobio ovakav komad mesa?
Na stranim jezicima znam ali kod nas sta cu traziti?
mO k3 wrote:Nije biftek on ti nema ovu masnoću iznad , moguće da je roastbeef , entrecote vidi se da je prepolovljeno
vazi wrote:mO k3 wrote:Nije biftek on ti nema ovu masnoću iznad , moguće da je roastbeef , entrecote vidi se da je prepolovljeno
To sam i mislila, entrecote -kremenadla

mozda--Strip steakmO k3 wrote:Nije biftek on ti nema ovu masnoću iznad , moguće da je roastbeef , entrecote vidi se da je prepolovljeno

Ma.to je to.insomnia78 wrote:Entrecote
Jes to iso maxuz u kupovinu?mO k3 wrote:
za poguzije je to +zizi505 wrote:
Jah, da se debljamo zajedno
Isto sam i ja pomislilazlo zlo wrote:zizi zivi vani? vidim da je meso odležano propisno tako izgleda a to se od nas ne radi. kao ni dosta drugih stvari, tipa mljeveno je puno žilavog itd.
Ne ne nisamLoo wrote:Jes to iso maxuz u kupovinu?mO k3 wrote:![]()
![]()
nisi mogao odoliti
pozovite i mene.. nije mi Sarajevo daleko kad je dobar komad mesa u pitanjuLoo wrote:Isto sam i ja pomislilazlo zlo wrote:zizi zivi vani? vidim da je meso odležano propisno tako izgleda a to se od nas ne radi. kao ni dosta drugih stvari, tipa mljeveno je puno žilavog itd.![]()
Ali izgleda zizi nam u seheru![]()
Odoh je poslati pp da je pitam hoce li me voditi kod svog mesara