Sirija

Locked
joe_black

#34176 Re: Sirija

Post by joe_black »

Co0l wrote:
exliberal-ex wrote:
da te pitam nesto....ti si vojnik SAA I tebe napadaju ...tamo neki....ti uzvratis oni zduse u naseljeno mjesto I odatle nastave da te napadaju....sta bi ti radio?
U vecini slucajeva civili od bombardovanja stradaju tako sto se bombarduju stambena naselja izvan linija fronta (jer uglavnom u blizini linija i nema civila) sto i upucuje na zakljucak da su upravo civili meta a i to tvoje pitanje cini besmislenim.
Ziv bio, o kakvim linijama fronta pricas ili su u pitanju halucinacije kod tebe. Postoji barem na ovom forumu million snimaka, slika gdje se vidi jasno da jasnije ne moze biti da teroristi djeluju u urbanom podrucju, medju civilima, samim time i njihov nacin ratovanja gerila u urganoj srednini ti jano mogu znati do znanja da oni stavljaju na kocku zivote civila...
Sada se postavlja pitanje onog milliona izbjeglica iz Sirije, hajd budi pametan pa skontaj zasto su pobjegli u Tursku itd
Pobjegli su zato sto su te tvoje "LINIJE FRONTA" upravo medju njihovim kucama, a sada onim ostalim jadnicima sta drugo preostaje nego zivjeti na toj tvojoj prvoj liniji frota...Prva karta na koju su teroristi poceli igrati je da Assad svjesno ubija civile da bi se dovelo do libijaskog scenarija...
Kako to da Assad ne ubija civile koji zive na podrucju koje drzi SAA i koji su lojalni gradjani, koji ne ruse postojeci rezim i koji "mirno ne demonstriraju"?
joe_black

#34177 Re: Sirija

Post by joe_black »

Co0l wrote:
exliberal-ex wrote:
da te pitam nesto....ti si vojnik SAA I tebe napadaju ...tamo neki....ti uzvratis oni zduse u naseljeno mjesto I odatle nastave da te napadaju....sta bi ti radio?
U vecini slucajeva civili od bombardovanja stradaju tako sto se bombarduju stambena naselja izvan linija fronta (jer uglavnom u blizini linija i nema civila) sto i upucuje na zakljucak da su upravo civili meta a i to tvoje pitanje cini besmislenim.
Pa koji ce k.rac onda ovi teroristi sa jasno vidljivim kalasnjikovima sa civilnom zastitom na savoxxx ovim slikama, zasto nisu na linijama?
Last edited by joe_black on 27/12/2014 22:04, edited 1 time in total.
Challenger__

#34178 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

cbrt wrote:
Challenger__ wrote: - Kako je tekfirijska orijentacija i vlade koje im asistiraju preokrenule oštricu islamskog buđenja sa "arogancije, USA i cionista" na međumuslimanski sukob, ondonso nasilje prema nevinim nemuslimanima Bliskog istoka.
Ajd i da ih prevedemo:
1. Taj pokret je islamski spolja ali ne i u suštini
2. Taj pokret je preokrenuo bojište od Izreala ka Siriji, Iraku i drugim muslimanskim zemljama
3. Doneo je frakcijaštvo koje podriva islamske zemlje...ubijaju ljude po džamijama, u Bagadadu, Pakistanu
4. Sve što rade je u službi obaveštajnih službi Engleske, Amerike i Mosada
5. Prave kompromise sa cionistima i pletu zavere protiv muslimanskih zemalja a cioniste ni mrko ne gledaju
6. Uništavaju infrastrukturu muslimanskih zemalja kojima će trebati godine da se oporave
7. Narušavaju reputaciju Islama.

Kakva količina gluposti...i on pominje aroganciju
8. ISIL-u se dostavlja pomoć iz vazduha na teritorijama koje kontrolišu u Iraku. "Koalicija" nije tu da bi uništila ISIL, nego da bi ga održala, da bi opravdala svoje neokolonijalno prisustvo u Iraku i Siriji.
Challenger__

#34179 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dragma wrote:Dobro nam se vratio @Chelli :thumbup:
:wink:
dragma
Vozim: Pješe

#34180 Re: Sirija

Post by dragma »

Oslobođeno oko 60% Kobanea, borbe i dalje ne prestaju.
http://www.france24.com/en/20141227-los ... ce=twitter

Image
Challenger__

#34181 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Irački izvori tvrde da su danas snage USA ponovo "greškom" pogodile snage iračke vlade dok su istovremeno ponovo ISIL-u dostavili vojnu pomoć vazdušnim putem (air drop):
#US has air dropped weapons to #ISIS again ,say the #Iraqis

:arrow: LINK

Inače ove tvrdnje odavnu cirkulišu, zapazio sam ih znatno prije bana. Ako se ne varam, nisam sasvim siguran, neko je te vijesti već postavio na ovoj ili drugoj temi.
Last edited by Challenger__ on 27/12/2014 22:27, edited 1 time in total.
Co0l

#34182 Re: Sirija

Post by Co0l »

joe_black wrote:
Co0l wrote:
exliberal-ex wrote:
Ziv bio, o kakvim linijama fronta pricas ili su u pitanju halucinacije kod tebe. Postoji barem na ovom forumu million snimaka, slika gdje se vidi jasno da jasnije ne moze biti da teroristi djeluju u urbanom podrucju, medju civilima, samim time i njihov nacin ratovanja gerila u urganoj srednini ti jano mogu znati do znanja da oni stavljaju na kocku zivote civila...
Sada se postavlja pitanje onog milliona izbjeglica iz Sirije, hajd budi pametan pa skontaj zasto su pobjegli u Tursku itd
Pobjegli su zato sto su te tvoje "LINIJE FRONTA" upravo medju njihovim kucama, a sada onim ostalim jadnicima sta drugo preostaje nego zivjeti na toj tvojoj prvoj liniji frota...Prva karta na koju su teroristi poceli igrati je da Assad svjesno ubija civile da bi se dovelo do libijaskog scenarija...
Kako to da Assad ne ubija civile koji zive na podrucju koje drzi SAA i koji su lojalni gradjani, koji ne ruse postojeci rezim i koji "mirno ne demonstriraju"?
Pogresno.Vidi se da djeluju u urbanim sredinama ali ne i da tu ima civila.Razlika je ogromna ali ja ti ne mogu bas sve crtat kao petogodisnjaku.Sam si i dao posredan dokaz za to a da nisi ni skontao-cim su pobjegli u Tursku znaci da nisu medju 'teroristima'.
Tita ti,prestani postavljat besmislena pitanja misleci da time nesto dokazujes.Naravno da Asad ne ubija civile na svojoj strani,sta je tu cudno!?I to ti dokaz necega,njegove humanosti ili da mozda ne bombarduje civile na drugoj strani ako to ne radi i na svojoj :-) Oj,hljebe...
Co0l

#34183 Re: Sirija

Post by Co0l »

joe_black wrote:
Co0l wrote:
exliberal-ex wrote:
Pa koji ce k.rac onda ovi teroristi sa jasno vidljivim kalasnjikovima sa civilnom zastitom na savoxxx ovim slikama, zasto nisu na linijama?
Kao prvo nije terorista svako ko se lati puske a kao drugo ne postoji vojska koja je 24/7/365 na liniji.
Klavikula

#34184 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@Cool
kad se pozivas na MHP, bar budi dosljedan a nemoj ga koristiti selektivno. kad ti pase uzmi, kad ne odbaci.

btw. reci da SAA svoje efektive (koji su relativno ograniceni) koristi vecinom da lupa po civilima je vrijedjanje inteligencije.
Co0l

#34185 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:@Cool
kad se pozivas na MHP, bar budi dosljedan a nemoj ga koristiti selektivno. kad ti pase uzmi, kad ne odbaci.

btw. reci da SAA svoje efektive (koji su relativno ograniceni) koristi vecinom da lupa po civilima je vrijedjanje inteligencije.
Pa sad,ja nigdje nisam napisao da ih koriste vecinom da lupaju po civilima a ako si ti tako razumio napisano onda sam dovodis svoju inteligenciju u pitanje a ne ja :kiss:
Challenger__

#34186 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Meni su Cool i Klavy kao dva brata. Jedan, stariji, "hu iz ju", a drugi "fuck You".

8-)
Klavikula

#34187 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Co0l wrote:

Pa sad,ja nigdje nisam napisao da ih koriste vecinom da lupaju po civilima a ako si ti tako razumio napisano onda sam dovodis svoju inteligenciju u pitanje a ne ja :kiss:
ovo su tvoje rijeci.

koliko to SAF izvrsi naleta dnevno? s kojim brojem ubijenih civila se barata? po ovoj logici dodjes do toga da je bar 50% naleta usmjereno na civile. nek je 10% i to je puno i previse. takvo sto nece narediti niti jedan komandant, ne zato sto je fin i posten, vec zato sto bi na gluposti trosio velike resurse.
Klavikula

#34188 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:Meni su Cool i Klavy kao dva brata. Jedan, stariji, "hu iz ju", a drugi "fuck You".

8-)
dobar je Cool :kiss:
DuckZz

#34189 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Najmanje 15 pobunjenika je poginulo u neuspješnom pokušaju da zauzmu brdu Tell Krom u oblasti Quneitre.
walter kurtz

#34190 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

šta kaže sandžački glasnik :D
DuckZz

#34191 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:- Susret sirijskog vojnika i njegovog oca nakon dugo, dugo vremena...

Image
Pogrešno.
Susret vojnika Libanonske vojske i njegovog oca nakon malo malo vremena, iako je i za mene mjesec dana previše patnje za obitelj :izet:
Challenger__

#34192 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DuckZz wrote:
Challenger__ wrote:- Susret sirijskog vojnika i njegovog oca nakon dugo, dugo vremena...

Image
Pogrešno.
Susret vojnika Libanonske vojske i njegovog oca nakon malo malo vremena, iako je i za mene mjesec dana previše patnje za obitelj :izet:
Mislš? Hajde onda napiši to njima: LINK
shibonja

#34193 Re: Sirija

Post by shibonja »

Desni klik uvijek rjesava nedoumice,kako god ,dirljiva scena :)
Co0l

#34194 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:
Co0l wrote:

ovo su tvoje rijeci.

koliko to SAF izvrsi naleta dnevno? s kojim brojem ubijenih civila se barata? po ovoj logici dodjes do toga da je bar 50% naleta usmjereno na civile. nek je 10% i to je puno i previse. takvo sto nece narediti niti jedan komandant, ne zato sto je fin i posten, vec zato sto bi na gluposti trosio velike resurse.
Nit sam ja napisao da pogine vise civila nego vojnika,niti da ovi gadjaju vise civilne nego vojne ciljeve nego da oni civili koji stradaju od bombardovanja u vecini slucajeva budu bombardovani van zone aktivnih vojnih dejstava (ili kako god da se to zove) tako da se moze pretpostaviti da su namjerno i gadjani.Nikakve postotke ni nista slicno nisam spominjao,samo da se civili namjerno gadjaju a ne da su tek kolateralna steta.
mirsek

#34195 Re: Sirija

Post by mirsek »

:kakoste: :kakoste: :kakoste:
cbrt wrote:
Challenger__ wrote: - Kako je tekfirijska orijentacija i vlade koje im asistiraju preokrenule oštricu islamskog buđenja sa "arogancije, USA i cionista" na međumuslimanski sukob, ondonso nasilje prema nevinim nemuslimanima Bliskog istoka.
Ajd i da ih prevedemo:
1. Taj pokret je islamski spolja ali ne i u suštini
2. Taj pokret je preokrenuo bojište od Izreala ka Siriji, Iraku i drugim muslimanskim zemljama
3. Doneo je frakcijaštvo koje podriva islamske zemlje...ubijaju ljude po džamijama, u Bagadadu, Pakistanu
4. Sve što rade je u službi obaveštajnih službi Engleske, Amerike i Mosada
5. Prave kompromise sa cionistima i pletu zavere protiv muslimanskih zemalja a cioniste ni mrko ne gledaju
6. Uništavaju infrastrukturu muslimanskih zemalja kojima će trebati godine da se oporave
7. Narušavaju reputaciju Islama.

Kakva količina gluposti...i on pominje aroganciju
Apsolutno se slazem sa svim tackama koje je napomenuo.
Naklon do poda Ali Khamenei, mudri i razboriti čovječe :kakoste:
walter kurtz

#34197 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

nešto mi se slabo ubijaju u zadnje vrijeme da im nije osladjao život u kalifatu :D
Challenger__

#34198 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Slika govori više od hiljadu riječi".

Image
#ISIS mujahideen. Ready to die ....for absolutely nothing. #Childabuse

Image
#Syria. #Aleppo. Executed on Christmas Eve for "embezzlement". #ISIS

Image
#Karachi. Little Sumayya 8yrs old staring at her wounded Uncle, Imran Ali.
Syricide
walter kurtz

#34199 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

malo gledam ove mape iraka i sirije cini li mi se ili se sprema cijepanje kalifata na dva dijela kurdi u iraku polako okruzuju isil, a u siriji predsjednik pokusava hassaku i deir ez zor spojiti :roll:
dragma
Vozim: Pješe

#34200 Re: Sirija

Post by dragma »

Challenger__ wrote:"Slika govori više od hiljadu riječi".

Image
#ISIS mujahideen. Ready to die ....for absolutely nothing. #Childabuse
Sreća pa neka djeca imaju malo više soli u glavi i uspiju okrenuti situaciju u svoju korist:

A 14-year-old Syrian boy has given himself in to Iraqi guards wearing a vest full of explosives, The New York Times reports. The teenager, recruited by the Islamic State, said that a mission to bomb a Shiite mosque was his only chance to escape militants.
Locked