Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gledaj, svaki roditelj treba svoju djecu da pazi, brine i skloni na sigurno. To je njihova obaveza. Ako dobiješ upozorenje da ce se neki dio bombardovat i da se trazi od civilnog stanovništva da se skloni, samim činom da ostaneš tu ugrožavaš život svog djeteta. Da li bi ti ostao na području gdje je najavljeno bombardovanje sa svojom djecom ili se sklonio na sigurno ?
Ma kakvo upozorenje?
Pa to je propaganda.
Gledam video cura priča, nikakvih upozorenja nema, bombarduju sve i ne znas gdje će pasti bomba.
Kazu evakuirajte se i onda bombarduju kolonu sa civilima.
Tacno se vidi namjera da sto vise pobiju da se isprovocira prije svega Zapadna obala.
To je stvarni cilj.
Izgleda da izrael ima neku aplikaciju koju SVAKI palestinac ima instaliranu i dodje im obavijest kad i gdje ce gadjati
Ovi sto ostanu mozda nisu uspjeli napuniti mobitel, jer nemaju struje npr, pa ko im je kriv...
Bebe isto, ko im je kriv sto nemaju mobitel i ne dobijaju izraelska humana upozorenja
I i Ljubljani je bio skup neki dan. Org su Slovenci i doslo mnogo njih. I onda se desi isto. I naravno, ljudima bas to nije sjelo. Sto razumijem.
Treba biti iskren, nisu ljudi od tamo bas najbolji sa artikulacijom i mjerom.
Ja znam barem tri osobe meni bliske koje u sarajevu nisu otisle jer se okrece na vjersko
Ma, glupost. Da sam tu, bez razmisljanja bih prozvao doticne da smire dozivljaj.
Evo, nakon ovog u Lj, odmah se javio Jansa na X i pozvao Slovence da se naoruzaju. Legalno.
Ove od tamo to ne zanima. Mene da, jer ce me sutra u isti kos trpati zbog imena i prezimena. A ne zelim to jer mi je narativ susta suprotnost od njihovog. Ja sam ovdje 20 godina i nikada se nisam osjecao dosljakom, nit me je neko takvim klasificirao. Sto bi se moglo promjeniti usljed porasta sovinizma ...
Izguglajte ljudine..koliko je ljudskih zivota..direktno ili indirektno stradalo onim muckim cinom..koliko ih i dan danas posledice tog "junastva" trpe..ne mogu da vjerujem da sa ovim spodobama zemlju dijelim..
husein_kapetan wrote: ↑22/10/2023 19:35
Izguglajte ljudine..koliko je ljudskih zivota..direktno ili indirektno stradalo onim muckim cinom..koliko ih i dan danas posledice tog "junastva" trpe..ne mogu da vjerujem da sa ovim spodobama zemlju dijelim..
Ubi Hitler plinom milijone. Staljin, Mao i Pol Pot milijone golim rukama, da kazem. Ohani ...
Jos da dodam. Ti isti Japanci da su imali bombu tada, bacali bi je redom đe im se cefne.
Ne shvatas da su bili prilicno bolesni u svojim namjerama ...
Last edited by swanfilter on 22/10/2023 19:42, edited 1 time in total.
husein_kapetan wrote: ↑22/10/2023 19:30
Nego sta..onda pobij sve..pokazi kako je tvoja kur..eva demokratija jaka..jer se to gotiviti treba..fuj jadovi bolesni..imate obraza ovakvo nesto pisati..analiticari ku..ca moga.. bagro ugojena bez mrve ljudskosti..
necete ni jedan ni drugi vise ovdje niti jednu rijec napisati bez da vam u brk ne vratim..
ostalim..ovo je bolest..nema ovom lijeka..
Kolega, tema Sirija, Ukr i ovdje, vas dobrano pere. Smanjite dozivljaj. Hvala.
ma pusti temu..ja malo zalutao..
nego..
govoris da je opravdano domicijelni narod istrijebiti..da bi tebi komotno bilo..ili mi e nesto promaklo..
i kako se taj naum i ucinak zove??..pitam za prijatelja da mu znam objasniti
Kolega, tema Sirija, Ukr i ovdje, vas dobrano pere. Smanjite dozivljaj. Hvala.
nego..
govoris da je opravdano domicijelni narod istrijebiti..da bi tebi komotno bilo..ili mi e nesto promaklo..
Ne lupaj, nitko to ovdje ne govori. A ja koliko znam japanci nisu istrebljeni, dapace....
I podrska palestinsk narodu i njihovoj borbi, rekao bih, sami protiv svih, ne znaci da svako moze lupati gluposti.
laik1981 wrote: ↑22/10/2023 19:43
Ma jasta. Gjde ce Rusija biti zla. Olicenje dobrote. Zemlja snova.
Zivjela Rusija i svi koji su antizapadno orjentisani. Dole NATO i EU. Samo traziti nove prijatelje na istoku
Hajde, ne bi mogao koristiti više od 10 % softvera koji koristiš, gledati 10 % fimova i downloadovati 10 % muzike da ti nije ruskih hakera i njihovog krekovanja, a sada Rusi ne valjaju
husein_kapetan wrote: ↑22/10/2023 19:35
Ubi Hitler plinom milijone. Staljin, Mao i Pol Pot milijone golim rukama, da kazem. Ohani ...
Dobro si krenuo ..ali valjda po tebi dalje ne ide..znam dobro taj mentalni skop..
kada vec pisemo..
Libija
Irak
Sirija
Palestina
Sve zemlje koje su nezabostvo kolonizacije istrijebljenja i robovanja trpile..
Australija
Cijela Juzna i Sjeverna Amerika..
Japan.. da nastavim..
Vama memorija na paracesike funkcionira..ima to svoju logiku..dobro za mahalu ne dalje..
Tugo moja
laik1981 wrote: ↑22/10/2023 19:43
Ma jasta. Gjde ce Rusija biti zla. Olicenje dobrote. Zemlja snova.
Zivjela Rusija i svi koji su antizapadno orjentisani. Dole NATO i EU. Samo traziti nove prijatelje na istoku
Hajde, ne bi mogao koristiti više od 10 % softvera koji koristiš, gledati 10 % fimova i downloadovati 10 % muzike da ti nije ruskih hakera i njihovog krekovanja, a sada Rusi ne valjaju
Niti bi ti softveri, filmovi i jos mnogo sta postojalo da nije zapada.
99% ovog threada su prepucavanja.. dođeš da nešto pametno pročitaš kad ono kone i tetkice pametuju i kenjaju ko da su pokupili svu pamet ovog svijeta..
Ne kontam što ne postoji jedna tema o Izraelu i Palestini striktno za vijesti bez prepucavanja, i jedna tema za preseravanje ?
Last edited by poostar on 22/10/2023 19:53, edited 1 time in total.
husein_kapetan wrote: ↑22/10/2023 19:41
nego..
Ne lupaj, nitko to ovdje ne govori. A ja koliko znam japanci nisu istrebljeni, dapace....
I podrska palestinsk narodu i njihovoj borbi, rekao bih, sami protiv svih, ne znaci da svako moze lupati gluposti.
I ja kazem..bekni jednu susvislu da je u zlato motamo
Rusima da je neko ubio 2000 ljudi i oteo par stotina, do temelja bi spalili tu kompletnu teritoriju za sedmicu, ne bi im ni bolnica ni dzamija ili crkva, ni dijete, žena i muškarac bila ni u krajnjim mislima. Spalili su Marioupol za nepunih mjesec dana jer je eto to bio jedan od ciljeva tzv. "Specijalne vojne operacije". A jesu dobar narod, poslali avion pomoći u Egipat, a ovamo teroriziraju 30 milions i deset raselili po bijelom svijetu.
Last edited by giannibelif on 22/10/2023 20:04, edited 1 time in total.
giannibelif wrote: ↑22/10/2023 19:57
Rusima da je neko ubio 2000 ljudi i oteo par stotina, do temelja bi spalili tu kompletnu teritoriju za sedmicu, ne bi im ni bolnica ni dzamija ili crkva, ni dijete, žena i muškarac ni u krajnjim mislima. Spalili su Marioupol za nepunih mjesec dana jer je eto to bio jedan od ciljeva tzv. "Specijalne vojne operacije". A jesu dobar narod, poslali avion pomoći u Egipat, a ovamo teroriziraju 30 milion i deset raselili po bijelom svijetu.
Sve i jedna sila i polusila danas bi spalila sve zivo da neki teroristi ubiju hiljadu ljudi. Amerika rat pokrenula 15000 kilometara daleko radi te hiljade
Problem sa gazom je sto je tako veliki broj ljudi na tako malom prostoru pa je neminovno da ces ubiti veliki broj civila
Rusima da je neko ubio 2000 ljudi i oteo par stotina, do temelja bi spalili tu kompletnu teritoriju za sedmicu, ne bi im ni bolnica ni dzamija ili crkva, ni dijete, žena i muškarac ni u krajnjim mislima. Spalili su Marioupol za nepunih mjesec dana jer je eto to bio jedan od ciljeva tzv. "Specijalne vojne operacije". A jesu dobar narod, poslali avion pomoći u Egipat, a ovamo teroriziraju 30 milion i deset raselili po bijelom svijetu.
Nacisti u Mariupolju su morali biti neutralisani. Doduse, prekomjerne sile je bilo, to niko ne spori
Nacisti u Mariupolju su morali biti neutralisani. Doduse, prekomjerne sile je bilo, to niko ne spori
Jos uvijek prica o nacistima i Ruskom fejk narativu, djes Solovljev nisam te prepoznao
Gledao sam danas snimke iz tunela u Gazi.
Ljudi se motorima dole ispod voze i zo brzinom od 30kmh.
Visoki su 2 metra i siroki metar i pol najmanje siroki.