Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

begsoon1510

#34151 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by begsoon1510 »

shadowchaser wrote:
AbelNR wrote:

viber, whatsapp od mobilnih...mada je meni opet bolja ideja da mi napravimo fb grupu jer ovdje previse ljudi dolazi i mogu sve vidjeti sta se pise pa onda sire po forumima na CS ili NB
ma mobilni su mi nekako previse licni, svi bi znali broj telefona svakome, ovako napravis mail i to je to
a fb grupa i nije bas pogodna jer ne mozes razdvojiti zadatke od obicnog mahalanja :D
ali opet za sta vecina se opredijeli i ja sam za
ma i ovdje se mahala žešće i svi vide :D
Posebno ekipa na CS forumu vidio sam da je namršetna na nas..po meni najbolje bi bilo FB grupa(private) i lagano :sabur:
AbelNR

#34152 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by AbelNR »

da, apsolutno se slazem :D :D
shadowchaser

#34153 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by shadowchaser »

ma ja iskreno ne bih bas sa svi znaju moj fb :) a da se stalno logujem na neki drugi peglancija
i ne moram sve da citam sto Nata kaze, samo ono sto me zanima, ako imas grupne razgovore na odredjenu temu ili zadatak onda tacno vidis na kojoj od tih ima novosti i mozes samo o tome da citas, vidis SS korkcija, nove instrukcije itd..
e sad ja evo malo istrazivah koji omogucavaju najvece grupne razgovore

Skype - 25
Viber - 200
FB Messenger - 150
WhatsUp - 256
Hangouts - 150

e sad pitanje je koliko bi nas bilo u toj grupi :D
drugtito2011

#34154 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by drugtito2011 »

Begsoon je napravio grupu na FB, trenutno je poprilično mala, samo dva člana :), al eto prilike da se proširi.
AbelNR

#34155 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by AbelNR »

shadowchaser wrote:ma ja iskreno ne bih bas sa svi znaju moj fb :) a da se stalno logujem na neki drugi peglancija
i ne moram sve da citam sto Nata kaze, samo ono sto me zanima, ako imas grupne razgovore na odredjenu temu ili zadatak onda tacno vidis na kojoj od tih ima novosti i mozes samo o tome da citas, vidis SS korkcija, nove instrukcije itd..
e sad ja evo malo istrazivah koji omogucavaju najvece grupne razgovore

Skype - 25
Viber - 200
FB Messenger - 150
WhatsUp - 256
Hangouts - 150

e sad pitanje je koliko bi nas bilo u toj grupi :D
i ovdje citamo sve ionako, na fb je to mnogo preglednije a bez obzira sto neko zna tvoj fb, ne moras nikoga dodat...
AbelNR

#34156 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by AbelNR »

drugtito2011 wrote:Begsoon je napravio grupu na FB, trenutno je poprilično mala, samo dva člana :), al eto prilike da se proširi.
ime grupe???
begsoon1510

#34157 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by begsoon1510 »

drugtito2011 wrote:Begsoon je napravio grupu na FB, trenutno je poprilično mala, samo dva člana :), al eto prilike da se proširi.
da,jesam
nešto smo smo dinostula i ja oko toga pričali i on je za to da se napravi FB grupa i ubacio sam koga sam imao u prijateljima..
eh tito ti ubaci koga ti imaš od klikera sa klixa u grupu
ko hoće,može mi poslat u pp link profila pa da ga dodam..jer je grupa privatna skroZ na skroZ :D
kodkomsije

#34158 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by kodkomsije »

I ja sam za, mislim da je FB najpogodniji zbog mogucnosti, ostale platforme nemaju bas sve stvari koji bi nam eventualno mogle zatrebati.
sudo2

#34159 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by sudo2 »

Kome je nelagoda oko svog pravog fb profila, moze napraviti novi za ovu svrhu. Samo se mora logovat sa drugog browser-a.
natazamlata

#34160 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by natazamlata »

Ne bih volela da se podelimo na 2-3 grupice, bilo bi kontraproduktivno.... :( jos gore da moramo da pratimo i forum i fejs i skajp....
malimrav1978

#34161 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by malimrav1978 »

Pozdrav raja, samo da javim da smo već napravili fb grupu koja ima nekoliko članova. Grupa je privatna, tako da ne može svako pristupiti. Isto tako, napravljeni su albumi sa nazivima taskova, i u svaki album se stavljaju screenshotovi testnih pitanja sa ispravkama. Na grupi se stavljaju obavještenja o novim zadacima. Grupa se zove Klikeri, samo trebate podnijeti zahtjev za primanje. Što se tiče privatnosti, svi koji su u grupi su stavili svoje stvarne podatke a svako može da napravi i novi profil. Eto, ako ko želi bujrum :D
shadowchaser

#34162 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by shadowchaser »

natazamlata wrote:Ne bih volela da se podelimo na 2-3 grupice, bilo bi kontraproduktivno.... :( jos gore da moramo da pratimo i forum i fejs i skajp....
slazem se u potpunosti, ako ce biti fb grupa onda bi bilo najbolje da se prihvataju samo ovi sa foruma, i da svako napise svoj nik na forumu u grupi
Last edited by shadowchaser on 23/02/2016 14:48, edited 1 time in total.
begsoon1510

#34163 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by begsoon1510 »

shadowchaser wrote:
natazamlata wrote:Ne bih volela da se podelimo na 2-3 grupice, bilo bi kontraproduktivno.... :( jos gore da moramo da pratimo i forum i fejs i skajp....
slazem se u potpunosti, ako ce biti fb grupa onda bi bilo najbolje da se prihvataju samo ovi sa foruma, i da svako napise svoj nik na fourumu u grupi
to sam namjeravao uraditi nakon što nas se više nadje u grupi
da se svako javi sa komentarom na post sa svojim nickom
dinostula,tito,abnel,mergunes,lovadokrova smo već u grupi
ako je neko prijatelj od njih na fb neka im se javi i on ih može dodati
sad ne znam za ovog malogmrava što ima grupu,da ne koristimo 20 grupa nego samo 1
koristnije će biti
relativno84

#34164 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

Uskoro nova grupa samo za iskusne yes klikace, ovi sto rade po pravilima nisu bas dobrodosli, sto da nam narusavaju yes harmoniju :pusi2:
malimrav1978

#34165 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by malimrav1978 »

begsoon1510 wrote:
shadowchaser wrote:
slazem se u potpunosti, ako ce biti fb grupa onda bi bilo najbolje da se prihvataju samo ovi sa foruma, i da svako napise svoj nik na fourumu u grupi
sad ne znam za ovog malogmrava što ima grupu,da ne koristimo 20 grupa nego samo 1
koristnije će biti
Nas je u grupi 14, svi su sa foruma i već je uhodan sistem. Najbitnije je da svi prave screenshotove kada padnu na kvizu pa da možemo praviti bazu testnih pitanja. Ti screenshotovi se stavljaju, OBAVEZNO u album sa nazivom taska, tako da je preglednije. Isto tako možete se javiti ako neko želi da bude administrator radi bržeg primanja članova.
begsoon1510

#34166 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by begsoon1510 »

koristnije će biti[/quote]

Nas je u grupi 14, svi su sa foruma i već je uhodan sistem. Najbitnije je da svi prave screenshotove kada padnu na kvizu pa da možemo praviti bazu testnih pitanja. Ti screenshotovi se stavljaju, OBAVEZNO u album sa nazivom taska, tako da je preglednije. Isto tako možete se javiti ako neko želi da bude administrator radi bržeg primanja članova.[/quote]

a ništa onda ćemo u tu pošto je sve uhodano,jel li te trebam dodati na fb
ili ćeš mi poslat link grupe pa da se prijavim?
malimrav1978

#34167 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by malimrav1978 »

begsoon1510 wrote:to sam namjeravao uraditi nakon što nas se više nadje u grupi
koristnije će biti
Nas je u grupi 14, svi su sa foruma i već je uhodan sistem. Najbitnije je da svi prave screenshotove kada padnu na kvizu pa da možemo praviti bazu testnih pitanja. Ti screenshotovi se stavljaju, OBAVEZNO u album sa nazivom taska, tako da je preglednije. Isto tako možete se javiti ako neko želi da bude administrator radi bržeg primanja članova.[/quote]

a ništa onda ćemo u tu pošto je sve uhodano,jel li te trebam dodati na fb
ili ćeš mi poslat link grupe pa da se prijavim?[/quote]

Poslao link
Amaya

#34168 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Amaya »

malimrav1978 wrote:
begsoon1510 wrote:to sam namjeravao uraditi nakon što nas se više nadje u grupi
koristnije će biti
Nas je u grupi 14, svi su sa foruma i već je uhodan sistem. Najbitnije je da svi prave screenshotove kada padnu na kvizu pa da možemo praviti bazu testnih pitanja. Ti screenshotovi se stavljaju, OBAVEZNO u album sa nazivom taska, tako da je preglednije. Isto tako možete se javiti ako neko želi da bude administrator radi bržeg primanja članova.
Mozes li i meni poslati link.Hvala :)
AbelNR

#34169 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by AbelNR »

Narode ajmo malo posloziti redove...imaju dvije grupe...jedna je tek napravljena...bez imalo pristrasnosti savjetujem sve da krenemo sa ovom tek napravljenom...da bas svi krenemo iz pocetka i da napravimo nesto dobro sa ovim...svima nam je cilj isti
shadowchaser

#34170 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by shadowchaser »

AbelNR wrote:Narode ajmo malo posloziti redove...imaju dvije grupe...jedna je tek napravljena...bez imalo pristrasnosti savjetujem sve da krenemo sa ovom tek napravljenom...da bas svi krenemo iz pocetka i da napravimo nesto dobro sa ovim...svima nam je cilj isti
slazem se
ljiljan02

#34171 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by ljiljan02 »

evo da se i ja prikljucim raspravi :)

Fb grupa (ili bilo koji drugi nacin za komuniciranje) je odlicna ideja, takodjer na fb se mogu napraviti kao eventi ili tako nesto (to sam vec vidio na jednoj grupi) uglavnom nesto kao pod forum tj zasebno se za svaki task moze raditi.
I to je sve extra...i to bi nam sluzilo kao i sada ovaj forum samo malo naprednije i bolje :)

i ja sam 100% za ovu ideju

ali,
takodjer sam da smislimo jos nesto (meni licno ne smeta da mi neko zna br mobilnog pa ni fb profila) sto bi nam sluzilo da znamo kada dodju dobri taskovi, npr izasao sam vani onako da prosetam bez neke obaveze, ili sjedim u kuhinji i pijuckam nesto, ugl nisam za racunarom...ali mob je kod mene i stize mi obavijest da je npr dosao lagan task od 30c, naravno prekinem sa tom nekom bezveznom radnjom i dodjem da radim taskove. (ako neko zna da li je i kako ovo najlakse da napravimo neka daje prijedloge i za ovo)
konahawaii

#34172 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

ja sam nekako navikao na ovaj forum i ova mi je tema do sada najbolja na klixu :D al opet ima toga da svako cita ovaj forum, pogotovo sto nikad ne znas ko cita kad objavljujete zarade od 400+$. Mislim, svakako sam morao napravit fb, bezveze mi stoji samo za logiranje :) vrijedi probat, al da bude samo jedna grupa, da je pretezno fokusirana na zadatke (za mahalanje moze negdje drugo :)), da budu ljudi iskljucivo sa foruma il sa preporukom i da se nastavi ova tema koliko toliko...Samo bih zamolio kad se oformi jedna grupa da mi neko posalje link :)
malimrav1978

#34173 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by malimrav1978 »

Ova grupa Klikeri je Secret group, tako da je nemoguće naći u pretrazi. Jedino da mi pošaljete mail(od facebooka) u PP pa da ga dodam ako neko želi.
Naravno ako se odlučite za novu grupu, može i ta solucija. Bitno je da smo svi na jednom mjestu, i da svi postavljaju screenshotove testnih pitanja.
konahawaii

#34174 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

aktivan je opet onaj od 35c
msd100

#34175 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by msd100 »

malimrav1978 wrote:Ova grupa Klikeri je Secret group, tako da je nemoguće naći u pretrazi. Jedino da mi pošaljete mail(od facebooka) u PP pa da ga dodam ako neko želi.
Naravno ako se odlučite za novu grupu, može i ta solucija. Bitno je da smo svi na jednom mjestu, i da svi postavljaju screenshotove testnih pitanja.
Pozz svima
Svi smo navikli na ovaj forum ali bilo bi i ovo dobro FB grupa slazem se.
876645 Chronicle External Audit opet pusta.
Post Reply