SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#34126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako ga ne mozes prodati, onda to meso proslijedis dalje, ima sigurno još ustanova kojima je potrebno.
- Haris.ba
#34127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kome ga proslijediš? U tri dana jednom godišnje ima desetine hiljada kila mesa. Nije samo Pazarić ustanova koja prima meso. Primaju i druge.konektovan wrote:Ako ga ne mozes prodati, onda to meso proslijedis dalje, ima sigurno još ustanova kojima je potrebno.
Pa nije igrica da klikneš i ode meso. Moraš ga prevesti, pa da ka u kamionu običnom prevoziš - trebaš to platiti i organizovati. A narod sa razlogom nosi u Pazarić i hoće da od tog mesa ljudi koji su tamo imaju hajra.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#34128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozes ti nositi,ali ljudi emaju uslove da peihvate tolike kolicine mesa. U BiH postoji još stotine slicnih ustanova koje nemaju ni priblizno donacija kao ove u i oko Sarajeva. Transport ne bi bio uopšte sporan, vjerujem da bi se bez problema osigurao.Haris.ba wrote:Kome ga proslijediš? U tri dana jednom godišnje ima desetine hiljada kila mesa. Nije samo Pazarić ustanova koja prima meso. Primaju i druge.konektovan wrote:Ako ga ne mozes prodati, onda to meso proslijedis dalje, ima sigurno još ustanova kojima je potrebno.
Pa nije igrica da klikneš i ode meso. Moraš ga prevesti, pa da ka u kamionu običnom prevoziš - trebaš to platiti i organizovati. A narod sa razlogom nosi u Pazarić i hoće da od tog mesa ljudi koji su tamo imaju hajra.
- kloniran
#34129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje se ne radi o restoranu Brajlovic, nego o mesnoj industriji Brajlovic. Skroz drugi vlasnik 
-
high_volume
#34130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koji god da je, obje firme BRAJLOVIĆ su U STEČAJU!kloniran wrote:Ovdje se ne radi o restoranu Brajlovic, nego o mesnoj industriji Brajlovic. Skroz drugi vlasnik
-
Naslovnica
#34131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eki to?!high_volume wrote:Koji god da je, obje firme BRAJLOVIĆ su U STEČAJU!kloniran wrote:Ovdje se ne radi o restoranu Brajlovic, nego o mesnoj industriji Brajlovic. Skroz drugi vlasnik
'Šta je reći...?!'
- duga puska
#34132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Od Hame Brajlovica (ex mesna industrija) firme su u stecaju, od Seje (brata mu,ugostitelja) firma je izuzetno likvidnahigh_volume wrote:Koji god da je, obje firme BRAJLOVIĆ su U STEČAJU!kloniran wrote:Ovdje se ne radi o restoranu Brajlovic, nego o mesnoj industriji Brajlovic. Skroz drugi vlasnik
-
noviclan
#34133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I sattro nemaju nista zajednicko
- duga puska
#34134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imaju, prezime...noviclan wrote:I sattro nemaju nista zajednicko
-
mali_balon
#34135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ti zavodi i slicne institucije ne uzimaju meso bez certifikata da je meso ok, ne znam kako se certifika zove, zaboravio, ja kad sam klao kurban povodom rodjenja djeteta bas zvao pazaric pa dom bijelave i svi mi rekli da nece uzeti meso bez tog certifikata, nadjem covjeka koji ima i kurbane i certifikat, odnesem u pazaric kad sam dao certifika tek mi onda uzeli meso.......hoci da kazem da je i to sa kurbanima biznis..... i tu je neko uzeo ogromne pare.....dakle nije to mogo bilo ko donijeti kurban, mislim mogo je ali sa certifikatom a ovdje se govori od tonama mesaHaris.ba wrote:Kome ga proslijediš? U tri dana jednom godišnje ima desetine hiljada kila mesa. Nije samo Pazarić ustanova koja prima meso. Primaju i druge.konektovan wrote:Ako ga ne mozes prodati, onda to meso proslijedis dalje, ima sigurno još ustanova kojima je potrebno.
-
noviclan
#34136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Materduga puska wrote:Imaju, prezime...noviclan wrote:I sattro nemaju nista zajednicko
- SmokingMan
#34137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na relaciji Stup-Nedžarići preko 13 k prekršaja...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-ra ... /190913105
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-ra ... /190913105
- duga puska
#34138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa dobro,par postova ranije sam pisao da su burazeri.noviclan wrote:Materduga puska wrote:Imaju, prezime...noviclan wrote:I sattro nemaju nista zajednicko
-
tempuser
#34139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uh znaju ti dostavljaci bit za stoca cudo jedno!_BataZiv_0809 wrote:Opsovao im u saobracajuLikovi se vratili i našaketali ga nasred ceste.
-
tempuser
#34140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Isto pomislio svega mi!holowey wrote: "najcitaniji list"
bas me kopka iz cije je stranke...
-
tempuser
#34141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo jedan brzinski...O'zone wrote:Što se tiče Pazarića....Vi ko da ne znate gdje živite ili svjesno držite glavu u d..tu....
Još kad kaže "zar ga nije Boga strah"
Voze se dvojica hodza u autu, i ovaj sto vozi hoce da se prestroji i ita ovog drugog:
- Ima li sta sastrane?
- Djes me to pitati, tobejarabi!
- uglavnomja
#34143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
cisto par informacija
zavod pazaric se sastoji iz dva dijela, jedan je onaj veliki ogradjeni prostor koji se vidi sa m17. vidi sesamo malo, veliki je prostor sa puno objekata. poslije rata je bio renoviran. u ratu je radio cijelo vrijeme, ljudi su radili bez plate, ili za "ponekadnu" bezvrijednu platu, zivio zavod od stranaca i donacija. direktor je bio neki lokalac, iz hadzica ili pazarica koiko se sjecam, imena se ne sjecam
odrzao zavod na zivotu. i sestre i ostala ekipa naravno
sjecam se da su poslije rata poceli uzgoj nekog povrca i pilica za svoje potrebe
ne znam sta se desava zadnjih godina, ali gdje god su budzetske pare na raspolaganju - eto stranackih lopova da zasjednu
drugi dio je puno manji, nalazi se u zoviku, desno mao uzbrdo, ne vidi se sa ceste. tu nije dozvoljen ulaz osim sa posebnim odobrenjem. i zelucem
. tu su smjesteni najgori slucajevi, biljke, deformisana bica, nedovrseni ljudi ....
i da se vratimo na temu, krbansko meso
ovi iz zovika sigurno to ne mogu jesti, u stvari ne mogu nista samostalno jesti
drugo, i sticenici iz velikog dijela ne mogu jesti bravetinu svaki dan. ne moze niko.
praksa je da ustanove raspolazu donacijama
tone ovcetine im ne trebaju, trebaju im pare da kupe nesto drugo
i dok te pare idu za to sto treba - nije problem. problem je ako zavrse u necijem dzepu. ali to je onda druga tema
transport tona mesa trazi kamion hladnjacu, nekoliko ljudi za istovar i hladnjacu na cilju. a to kosta. i uz to lakokvaljiva roba, opasna po zivot ako se odledi
i jos nesto o ovcetini
poslije rata je pocelo masovno klanje kurbana, kolje i kunto i panto, i ko ima uslova i ko nema uslova, i za bajram i za rodjendan, i za ispit
a ovcetinu niko ne jede, stoji po hladnjacama godinama.
prebacuje se plemenito
u humaniratne svrhe, davalac kurbana samozadovoljan, ucinio nesto dobro, primalac mora da bude bude zahvalan, a konta sta ce sa mesom ...
tako je cericka eks reisova zena dijelila meso koje je stajalo u iz ... a ljudi ne znaju sta ce sa mesom.
besmislenost.
narod daje brdo para za kurbane, da bi onda gledao kako da ga se rijesi, lezi gorinama po raznim hladnjacama
uglavnom ni ne vidi ni ovcu ni meso, samo zaokruzi kome ce neki neko poslati imaginarnu zaklanu skupo placenu ovcu
samo IZ uzima lopatom
najstariji zanat na svijetu nije kurvanje nego monopol na obavezne bozje proizvode
sorry na off
i jos nesto, posjeta pazaricu je nesto sto mijenja pogled na zivot. bude, bar je bilo, raznih akcija koje ukljucuju posjetu, nvo tipa svjetlo - drustvo altruista, ne ovo neko novoizniklo anti-lgbt svjetlo, , oaza ... uvijek treba volontera i dobrih ljudi
zavod pazaric se sastoji iz dva dijela, jedan je onaj veliki ogradjeni prostor koji se vidi sa m17. vidi sesamo malo, veliki je prostor sa puno objekata. poslije rata je bio renoviran. u ratu je radio cijelo vrijeme, ljudi su radili bez plate, ili za "ponekadnu" bezvrijednu platu, zivio zavod od stranaca i donacija. direktor je bio neki lokalac, iz hadzica ili pazarica koiko se sjecam, imena se ne sjecam
sjecam se da su poslije rata poceli uzgoj nekog povrca i pilica za svoje potrebe
ne znam sta se desava zadnjih godina, ali gdje god su budzetske pare na raspolaganju - eto stranackih lopova da zasjednu
drugi dio je puno manji, nalazi se u zoviku, desno mao uzbrdo, ne vidi se sa ceste. tu nije dozvoljen ulaz osim sa posebnim odobrenjem. i zelucem
i da se vratimo na temu, krbansko meso
drugo, i sticenici iz velikog dijela ne mogu jesti bravetinu svaki dan. ne moze niko.
i dok te pare idu za to sto treba - nije problem. problem je ako zavrse u necijem dzepu. ali to je onda druga tema
transport tona mesa trazi kamion hladnjacu, nekoliko ljudi za istovar i hladnjacu na cilju. a to kosta. i uz to lakokvaljiva roba, opasna po zivot ako se odledi
i jos nesto o ovcetini
poslije rata je pocelo masovno klanje kurbana, kolje i kunto i panto, i ko ima uslova i ko nema uslova, i za bajram i za rodjendan, i za ispit
prebacuje se plemenito
tako je cericka eks reisova zena dijelila meso koje je stajalo u iz ... a ljudi ne znaju sta ce sa mesom.
besmislenost.
narod daje brdo para za kurbane, da bi onda gledao kako da ga se rijesi, lezi gorinama po raznim hladnjacama
uglavnom ni ne vidi ni ovcu ni meso, samo zaokruzi kome ce neki neko poslati imaginarnu zaklanu skupo placenu ovcu
samo IZ uzima lopatom
najstariji zanat na svijetu nije kurvanje nego monopol na obavezne bozje proizvode
sorry na off
i jos nesto, posjeta pazaricu je nesto sto mijenja pogled na zivot. bude, bar je bilo, raznih akcija koje ukljucuju posjetu, nvo tipa svjetlo - drustvo altruista, ne ovo neko novoizniklo anti-lgbt svjetlo, , oaza ... uvijek treba volontera i dobrih ljudi
- Haris.ba
#34144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja bih uveo nastavnim planom i programom posjetu Pazariću. A ne crtanje vordova po sveskama.uglavnomja wrote:sorry na off
Napisao si sve ono što sam i ja htio, ali nemam snage.
- uglavnomja
#34145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i ovo mi je palo na pametHaris.ba wrote:Ja bih uveo nastavnim planom i programom posjetu Pazariću. A ne crtanje vordova po sveskama.uglavnomja wrote:sorry na off
.
- vjesticanametli
#34146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
svaka castuglavnomja wrote:cisto par informacija
zavod pazaric se sastoji iz dva dijela, jedan je onaj veliki ogradjeni prostor koji se vidi sa m17. vidi sesamo malo, veliki je prostor sa puno objekata. poslije rata je bio renoviran. u ratu je radio cijelo vrijeme, ljudi su radili bez plate, ili za "ponekadnu" bezvrijednu platu, zivio zavod od stranaca i donacija. direktor je bio neki lokalac, iz hadzica ili pazarica koiko se sjecam, imena se ne sjecamodrzao zavod na zivotu. i sestre i ostala ekipa naravno
ne znam sta se desava zadnjih godina, ali gdje god su budzetske pare na raspolaganju - eto stranackih lopova da zasjednu![]()
drugi dio je puno manji, nalazi se u zoviku, desno mao uzbrdo, ne vidi se sa ceste. tu nije dozvoljen ulaz osim sa posebnim odobrenjem. i zelucem. tu su smjesteni najgori slucajevi, biljke, deformisana bica, nedovrseni ljudi ....
i da se vratimo na temu, krbansko meso![]()
i jos nesto o ovcetini
poslije rata je pocelo masovno klanje kurbana, kolje i kunto i panto, i ko ima uslova i ko nema uslova, i za bajram i za rodjendan, i za ispit![]()
prebacuje se plemenitou humaniratne svrhe, davalac kurbana samozadovoljan, ucinio nesto dobro, primalac mora da bude bude zahvalan, a konta sta ce sa mesom ...
besmislenost.
samo IZ uzima lopatom![]()
sorry na off
Nisam znala za drugi dio....
Kurbane treba zabranit ...uopste ne vidim svrhu masovnog klanja ovaca a meso ne jede masa ljudi.....preseravanje zestoko kupe kolju i sto kazes ne vide nista al et kaze jes human......treba to rasturit....moze umjesto te ovcetine ba i fasunga se poslat....aliiii reci ovo velikim muslimanima bices kamenovan......
- Ommadawn
#34147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Okej.Haris.ba wrote:Ja bih uveo nastavnim planom i programom posjetu Pazariću. A ne crtanje vordova po sveskama.uglavnomja wrote:sorry na off
Kako će nekim školarcima pomoći posjeta ustanovi u Pazariću?
- Haris.ba
#34148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To mozemo na temu na nauci i obrazovanju.
Ali, u duhu ove teme vodio bih ih i u zatvor, neka vide, neka cuju.
Ali, u duhu ove teme vodio bih ih i u zatvor, neka vide, neka cuju.
- uglavnomja
#34149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ommadawn wrote:Okej.Haris.ba wrote:Ja bih uveo nastavnim planom i programom posjetu Pazariću. A ne crtanje vordova po sveskama.uglavnomja wrote:sorry na off
Kako će nekim školarcima pomoći posjeta ustanovi u Pazariću?
- Ommadawn
#34150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa radi se o ljudima a ne o životinjama u zoološkom vrtu.