Demokratska fronta Željko Komšić

Hafis

#34126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

SmokingMan wrote:
Hafis wrote:
SmokingMan wrote:Moj Hafise nisi ni ti daleko od tog mentalnog skopa,samo kada bi sebi jednom to priznao. :D
Ma nigdje veze. Lik naziva čitave gradove i ljude što žive u njima ustaškim leglom, i kao ''argumenAt'' postavlja onu sliku s karnevala u Čapljini.
Normala, kao ''kontraargumenAt'' ja postavljam onu gore sliku, želeći mu predočiti da nije sve u životu crno-bijelo i da za sviju vrijede isti aršini, i on na kraju ''mudro'' zaključuje:'' eto vidiš kako oni nas vide''. :roll:
A nije da i gaje besprijekornu ljubav prema domovini BIH,koja je i njihova koliko i naša,ako ćemo objektivno.Pa kako to da Mostar i Široki i danas dan još nisu spremni da dočekaju nogometnu reprezentaciju BIH u nekom od kvalifikacijskih mečeva?
Ne sjećam se da je bilo ozbiljnijih razgovora o tome u nogometnim krugovima, osim bombastičnih podgrijavajućih izjava kojekakvih anonimusa, koji inače nemaju veze s nogometom.
Kako ti tumačiš činjenicu da Tuzla i Bihać ne ugošćuju nogometnu reprezentaciju?
512MB

#34127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne treba se brinuti. Ustaše su ušle u Predsjedništvo BiH kad je Željko Komšić portret Blaža Kraljevića stavio uz portret Josipa Broza Tita. Da je Dragan Čović ili neko drugi na taj način uvrijedio uspomenu na narodnooslobodilačku borbu koja je razbucala i mljela ustaše, nebo bi se srušilo od tuge i kritika.

Bezobrazluk je, da ne kažem nešto gore, optužiti druge lijeve stranke da napadaju Komšića, kad svi znamo da su njegovi lični kerberi utjelovljeni u Emira & Reufa na najprizemniji način vrijeđali svakog ko bi im riječ kritike rekao. Pa šta vi mislite da smo mi zaboraili kad, tokom rasprave o Zakonu o radu Emir Suljagić kaže Danisu Tanoviću i Peđi Kojoviću da "žale što Emir ne leži na dnu masovne grobnice". Zamislite tu patologiju, taj sunovrat i neljudskost.

Emir i Reuf su, srećom, sistematičnim ličnim uvredama i diskvalifikacijama odgovorili dobar dio birača lijeve orjentacije da glasaju za Komšića. Jer Komšić danas nije ljevičar. Kao vječni politički kameleon konačno probuđen iz parlamentarnog sna (u kojem je zaradio ogromne pare) sada poseže za desničarskim mantrama o vječnoj ugroženosti, neprijateljima sveprisutnima...

Za svojih osam godina u Predsjedništvu, Komšić nije uradio ništa da se nametne kao alternativa Čoviću u hrvatskom narodu. Dapače. Danas Čović ima više glasova nego ikad prije, a Komšić kampanju vodi među Bošnjacima instruirajući ih da glasaju za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. :run:
Image
It_is_a_Leclerc

#34128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Uostalom, sjetite se dogovora Čović - Komšić - Radončić iz maja 2014. u jednom hotelu u Širokom Brijegu, kad je Komšić, po vlastitom priznanju, u saradnji s Čovićevem spriječio kandidaturu i izglednu pobjedu Damira Marjanovića, i umjesto njega iskopao nekakvog Antu Popovića kako bi olakšao Čoviću put prema fotelji.

To su stvari koje je Željko Komšić priznao u tv kamere. I danas ima obraza tražiti podršku na osnovu straha od tog istog Čovića :roll:
Hafis

#34129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

512MB wrote:
Hafis wrote: Nemam pojma...ja mislim da je to bilo zbog onih ''BiH državljana'' (čitaj naturaliziranih arapskih boraca) koje su ispalili u Quantanamo ili onog neuspješnog prajda u Sarajevu, kada su sudionike tamburali i murija i vehabije zajedno.
Uglavnom, neki opravdani građanski bunt...ta ne može biti drugačije vrste u Sarajevu :)
Pa dobro, nemas blage gdje je i sta je, al nek se nalijepila slika vehabija...
Pa kad baš hoćeš, to je bilo u Sarajevu.
Evo još jedne s tog skupa
Image
Ovoga i ja znam. Samo ne znam kako završi...je li ostao ili ga je deložiralo van države.

Uostalom, to nije tema...
Banksy

#34130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Hafis wrote:
512MB wrote:
Imageimages upload

Jeste vidi ih, klasicni Bosnjak do Bosnjaka. I onda se pitas ko nas bre zavadi.
.
E nemoj sebi sve prisvajati. Ovaj visoki me podsjeća na Dalibora Bruna bez brade iz mlađih dana, a i onaj krajnji desno na Olivera Mlakara kad je imao kosu. 100% se radi Hrvatima koji štrajkaju bogtepitazbogčega.
Dobro si, Dalibor Brun, nacrtani Hrvat.

Image

Dobro ti kažu, nisi ni ti daleko od ovog iznad.
Hafis

#34131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Thank's baby.
Dobro je pjevao. I sad ga volim poslušati.
relativno84

#34132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

Željko ikebana, manja je steta od sokola po drzavu. Jasno je sto soko ludi na tu ideju, ali sta muci Fahrine balije i pristalice Borise Ublehara veliko je pitanje.
tandmand

#34133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tandmand »

Reis Kavazović: Nije dobro da pripadnici jednog naroda biraju zastupnike iz drugog

https://www.klix.ba/vijesti/bih/reis-ka ... /181001007
Biti politički korektan, pošten, Fair play. Čojstvo se ne smije prodati, čak ni po cenu genocida, raspada države itd. Čojstvo je čojstvo, *ebi ti to. Granit.
Kolinda

#34134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

.
Banksy

#34135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Večeras na FTV, ako nekog ne napadne, fizički, kampanja mu je završena...
baxus

#34136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxus »

Željko Komsic glavati ubelhas, sada u službi SDA.
Kupi glasove levata koji se još pale na državu pa makar to bio i frankestajn iz Dejtona. Samo hajvani i ovi pomenuti levati ne vide da je još od 91. cilj upravo koncept “svakom svoje”
Gradjanski otpor koji se javio 92. nije bio dio plana i ugašen je u Genevi 1993. (Poslije toga je skinut Sefer, vjera ušla u institucije, nebosnjaci su postali nepoželjni u Armiji BiH, zakuhalo se s Hrvatima, počelo se trgovat teritorijima...)

Levati koji glasaju za Komsica su na nivou BH fanaticosa.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#34137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

sad slusam reklamu na radiju, na tuzlanskom predizbornom skupu je gost i Ceda
tacno razmisljam da odem da vidim Cedu :mrgreen:
dulekrele

#34138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

baxus wrote:Željko Komsic glavati ubelhas, sada u službi SDA.
Kupi glasove levata koji se još pale na državu pa makar to bio i frankestajn iz Dejtona. Samo hajvani i ovi pomenuti levati ne vide da je još od 91. cilj upravo koncept “svakom svoje”
Gradjanski otpor koji se javio 92. nije bio dio plana i ugašen je u Genevi 1993. (Poslije toga je skinut Sefer, vjera ušla u institucije, nebosnjaci su postali nepoželjni u Armiji BiH, zakuhalo se s Hrvatima, počelo se trgovat teritorijima...)

malo te je ponjelo jal dobra rakija jal suplja glava.
MuaDib

#34139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

baxus wrote:Željko Komsic glavati ubelhas, sada u službi SDA.

Pored otvorene agresije na BiH, mi smo imali tešku unutrašnju borbu koja i danas traje, brobu građanskog i kleronacionalnog koncepta Bosne i Hercegovine. I sada ispade da trebamo odustati od građanskog koncepta, jel se čini da je propao. Građane neće niko ukinuti, tok nek bude jasno. Ma koliko neki željeli podjelu Bosne na tri nacionalna atara.
Novak20

#34140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

MuaDib wrote:
Pored otvorene agresije na BiH, mi smo imali tešku unutrašnju borbu koja i danas traje, brobu građanskog i kleronacionalnog koncepta Bosne i Hercegovine. I sada ispade da trebamo odustati od građanskog koncepta, jel se čini da je propao. Građane neće niko ukinuti, tok nek bude jasno. Ma koliko neki željeli podjelu Bosne na tri nacionalna atara.
Da li teška borba za građanski koncept podrazumijeva ulazak u vlast sa kleronacionalistima tipa SDA/HDZ/SNSD ? Ili samo sa nekima od njih ?
BHCluster

#34141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Image
#VirtualniGrađani
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#34142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

512MB wrote:
kluz franjo wrote:
sabina1 wrote:
Zeljko JE UBLEHAR

Kolega.
Nije lijepo falsifikovati tuđe izjave. Ni na forumu, a ni u politici, npr. kada se neko grčevito bori za stolicu kantonalnog zastupnika.
Ako ipak ne možete drugačije, zamolio bih vas da drugi put ne koristite moje upise u te svrhe.
Da smo kolege, vi ne bi imali potrebu skupljati jeftine politicke poene i blatiti ljude po forumima, nego bi hladili dupe u dubrovniku ili drugim bElosvjetskim destinacijama i bolio bi vas racku za politikom.
Post je u ime Željka Komšića s merakom prijavljen
sabina1

#34143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

lerdi wrote:
sabina1 wrote:
lerdi wrote: Jel te stid za zlatnog ljiljana reči da je "parazit od prvog dana nezavisnosti ove zemlje" kakav god političar bio? Ima li bar trunka poštovanja prema onome što je čovjek radio dok vas je večina bila van zemlje ili u podrumima? Mislim znam da mnogim ništa nije sveto, ali ovako nešto izreči je dno dna realno.
.
Da li je tebe i tvog Komsica stid reci kcerki jednog dobrovoljca i sestri dvojice dobrovoljaca Armije BiH koji su cijeli preriod agresije proveli na liniji od prvog do zadnjeg dana, i nikada zbog toga NISU POMISLILI DA SE KANDIDUJU ZA PREDSJEDNISTVO ,odnosno niko od njih TROJICE NIJE POMISLIO da zbog odbrane vlastite zemlje , grada i porodica MORA BITI IZABRAN U PREDSJEDNISTVO , odnosno nikada nisu pomislili da zbog ODBRANE ZEMLJE I PORODICA PO DIFOLTU MORAJU POSTATI UHLJEBI da je dno-dna ???

Imate li trun obraza Komsici ili su samo vasi meci ubijali cetnike a samo su vase provedene minute vrijedne zasluga i samo vasi ljiljani zlatni ??

Samo i samo zbog uhljebsko-neradnog palamuđenja koje je zestoko preplaceno i zbog svega onoga sto Zeljko Komsic vec 15 godina cini MOM NARODU (ja sam Bosnjakinja on je Hrvat), od srca zelim da ga Dragan Covic pomete na izborima i da se konacno rijesimo uhljeba....

Vi ste Komsici - dno dna kad vam su najkrvavije i najgore godine naseg naroda jedini razlog da se nekom predstavite....
Po nekim mojim aršinima kćerku "jednog dobrovoljca i sestri dvojice dobrovoljaca Armije BiH koji su cijeli preriod agresije proveli na liniji od prvog do zadnjeg dana" bi trebalo biti stid izjaviti za saborca svojih ukućana da je bio parazit u vrijeme dok je bio u rovu. Ja sve što mogu reči kako za tvoje, svoje pa tako i Željka je jedno veliko hvala jer su onda kad je trebalo išli i branili i moju guzicu. To što se Željko kandidovao i osvajao izbore a moji i tvoji nisu je stvar ličnog izbora. Željko se poslije rata odlučio baviti politikom i to mu do sada ide dosta uspješno uz hiljadu i jednu manu koju ima. Kao što rekoh svake izbore čovjek dobije desetine hiljada glasova i očito je da postoji veliki broj ljudi kojima se sviđa to što radi i ako već hoćemo da živimo u demokratskom društvu to se htjeli nehtjeli mora poštovati. Nije ni meni jasno da postoje ljudi kojima je Sebija "herojina" al jebi ga postoje. Ono što ja čitavo vrijeme pokušavam reči Grac je napisao u onom postu pa se ni bi bezveze ponavljao.
Za ratne zasluge Komšić je odlikovan i tu je I U POLITIČKOM SMISLU KONAČNO PRIČI KRAJ a evo i u POLITIČKOM SMISLU - HVALA MU.
Doviđenja.
Doviđenja.
Doviđenja Komšiću.....

Stid neka bude vas sve Komšiće koji vlastite suborce (koju su vam toliko "na usnama") omalovažavate na način da njihove političke standarde i očekivanja srozvate u kontekst uhljebljenja Komšićevskih guzica.

Ne može više-
criticos

#34144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Heroji rata, ne mogu biti heroji mira.
Do kada će mu glavna referenca biti ''zlatni ljiljan'', a ne neki zakon, amandman, političke veze i ekonomski progres za mandata?
Njegov problem je što on još uvijek vodi neke ratove, a ja ne želim da me takav predstavlja.
kmirsad

#34145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

:lol: :thumbup:
Drosera capensis

#34146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drosera capensis »

Na pitanje jesi li patriota treba odgovorit jasno NISAM, a zašto?

Patriota na bankovnom računu ima najmanje milion maraka, ima 3-4 poslovna prostora i privatnu firmu, 3-4 stana+vikendica na planini i moru, onda vozni park 3-4 auta i motor, ljubavnica obavezno i kućnog ljubimca da ima, od svega imam ovo zadnje, dakle jasno je nisam patriota.
drug_profi

#34147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Nemam ni to. Imam samo ohrndanu vojnu knjižicu, poluraspadnutu, za koju mi nakon rata teta na nekom šalteru gdje sam tražio neka prava reče drsko kakva TI je ovo knjižica, raspadnuta, šta si mi ovo ovako donio, što je nisi fino čuvao.

A ja njoj rekoh: GOSPOĐO tu je moj znoj, kiše i snjegovi koji su je 4 godine natapali u džepu moje uniforme. Da bi VAŠE cijenjeno dupe danas imalo glavu na drugom kraju. Ali za vašu pamet nisam bio zadužen, pa se danas nažalost vi nešto pitate, a ja ništa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» 512MB

2 sedmice
kmirsad

#34149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Nemam ni to. Imam samo ohrndanu vojnu knjižicu, poluraspadnutu, za koju mi nakon rata teta na nekom šalteru gdje sam tražio neka prava reče drsko kakva TI je ovo knjižica, raspadnuta, šta si mi ovo ovako donio, što je nisi fino čuvao.

A ja njoj rekoh: GOSPOĐO tu je moj znoj, kiše i snjegovi koji su je 4 godine natapali u džepu moje uniforme. Da bi VAŠE cijenjeno dupe danas imalo glavu na drugom kraju. Ali za vašu pamet nisam bio zadužen, pa se danas nažalost vi nešto pitate, a ja ništa.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
sabina1

#34150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote:Meni je suludo da je on uopšte kandidat za nešto nakon silnih blamaža u ove 4 godine. Čitavi poslanički klubovi odu u preletače, očigledno ubačeni ljudi napuštaju stranku čim dobiju mandat, općinski odbori se gase, koalira se sa svakim uključujući Fikreta Abdića... a osnivač i predsjednik prespava čitav taj period, i onda vaskrsne pred izbore.

I ne samo da traži glasove, nego govori da će država propasti ako se on ne izabere. Ako to nije bezobrazluk, ne znam šta jeste.
Njegovi trubaduri to nazivaju PATRIOTIZMOM.
A ako nisi patriota po automatizmu si za Heliodrom...
Post Reply