Demokratska fronta Željko Komšić

Leverage

#34101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Ne može neki grad bit' leglo ničega, grad je heterogena cjelina sa ljudima različitih stavova.

Više ljudi živi u mom ulazu nego što ih ima na toj slici.
512MB

#34102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Biti multietnicka stranka sa evropskim idejama ne znaci da moras targetirat biracki olos. On je sasvim dobro zastupljen Karamaticem i Covicem...
Banksy

#34103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

512MB wrote: Pa i ne mora bas svako u...sko leglo posjecivat :) koji ce vrag u posusju naprimjer...
Sreća je što dijaspora zapravo i ne glasa, pa ovakav kvaziturbopatriotizam - a u suštini sirovi šovinizam - ostaje samo za forumska naprđivanja. I sreća je što smo ga proteklog mjeseca slušali uglavnom iz Beča i Minhena, a vrlo malo, skoro nikako, od onih koji zaista žive u Bosni. I sreća je što će utihnuti za koji dan, zaista je postalo nepodnošljivo.
chelsea999

#34104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by chelsea999 »

Trebaš biti dobro glup pa na osnovu jedne slike etiketirati cijelil grad. Po toj logici Sarajevo se može nazvati leglom vehabizma, dovoljeno je naći samo jednu sliku skupa...

A slika je pokušaj satiren nekom je smješno, nekom nije...

Interesantno je da su partizan i ustaša skupa, kao u Željkovom kabinetu...
chelsea999

#34105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by chelsea999 »

chelsea999 wrote:Trebaš biti dobro glup pa na osnovu jedne slike etiketirati cijelil grad. Po toj logici Sarajevo se može nazvati leglom vehabizma, dovoljeno je naći samo jednu sliku skupa...

A slika je pokušaj satire nekom je smješno, nekom nije...

Interesantno je da su partizan i ustaša skupa, kao u Željkovom kabinetu...
512MB

#34106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Trebas biti dobro glup pa kvotat sam sebe bez da seb odgovoris ko coek :skoljka:
512MB

#34107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Banksy wrote:
512MB wrote: Pa i ne mora bas svako u...sko leglo posjecivat :) koji ce vrag u posusju naprimjer...
Sreća je što dijaspora zapravo i ne glasa, pa ovakav kvaziturbopatriotizam - a u suštini sirovi šovinizam - ostaje samo za forumska naprđivanja. I sreća je što smo ga proteklog mjeseca slušali uglavnom iz Beča i Minhena, a vrlo malo, skoro nikako, od onih koji zaista žive u Bosni. I sreća je što će utihnuti za koji dan, zaista je postalo nepodnošljivo.
Jeste, treba toj dijaspori ukinut pravo glasa, svadjaju nas sa susjedima a i ne salju love kao nekad, banda jedna...
chelsea999

#34108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by chelsea999 »

512MB wrote:Trebas biti dobro glup pa kvotat sam sebe bez da seb odgovoris ko coek :skoljka:

Možda nisam informatički pismen, proleti mi nekada, želio sam ispraviti grešku pri kucanju... Ne pišem često, samo kad naletim na frapantnu šovinističko-fašističku glupost..

Ni sekunde pameti da barem pokuša suvislo kontrirat..
Hafis

#34109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

512MB wrote: A jel, a kako ces ga onda zvati? Leglo europejstva, suzivota i demokratije?

Image
Taman gledam gdje ću ovo postaviti.
Tako je kolega... A ovo je pretpostavljam leglo europejstva, suživota i demokracije.
Jebat ga, svi imamo različitwe ukuse u europejstvu. Netko voli stare paganske običaje u vidu karnevala a netko uvozne napredne ideologije.

Imageimages upload

Uglavnom, obje su sredine za EU integrejšn :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Banksy wrote:
:thumbup:

I sto je sad ašćare da se za Komšića glasa isključivo iz nacionalističkih pobuda. Maske su pale i hvala bogu na tome. Predugo je živio od prodavanja ublehe.
512MB

#34111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Hafis wrote:
512MB wrote: A jel, a kako ces ga onda zvati? Leglo europejstva, suzivota i demokratije?

Image
Taman gledam gdje ću ovo postaviti.
Tako je kolega... A ovo je pretpostavljam leglo europejstva, suživota i demokracije.
Jebat ga, svi imamo različitwe ukuse u europejstvu. Netko voli stare paganske običaje u vidu karnevala a netko uvozne napredne ideologije.

Imageimages upload

Uglavnom, obje su sredine za EU integrejšn :thumbup:
Jeste vidi ih, klasicni Bosnjak do Bosnjaka. I onda se pitas ko nas bre zavadi.

Nadam se da gospoda Banksy, Bata i kompanija vide kako ih zamisljaju susjedi izcapljine.. al Komsic je problem..
Hafis

#34112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

512MB wrote:
Imageimages upload

.
E nemoj sebi sve prisvajati. Ovaj visoki me podsjeća na Dalibora Bruna bez brade iz mlađih dana, a i onaj krajnji desno na Olivera Mlakara kad je imao kosu. 100% se radi Hrvatima koji štrajkaju bogtepitazbogčega.
SmokingMan

#34113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SmokingMan »

Moj Hafise nisi ni ti daleko od tog mentalnog skopa,samo kada bi sebi jednom to priznao. :D
Hafis

#34114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

SmokingMan wrote:Moj Hafise nisi ni ti daleko od tog mentalnog skopa,samo kada bi sebi jednom to priznao. :D
Ma nigdje veze. Lik naziva čitave gradove i ljude što žive u njima ustaškim leglom, i kao ''argumenAt'' postavlja onu sliku s karnevala u Čapljini.
Normala, kao ''kontraargumenAt'' ja postavljam onu gore sliku, želeći mu predočiti da nije sve u životu crno-bijelo i da za sviju vrijede isti aršini, i on na kraju ''mudro'' zaključuje: '' eto vidiš kako oni nas vide''. :roll:
I sad opet ja fašist :)
512MB

#34115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Hafis wrote:
512MB wrote:
Imageimages upload

.
E nemoj sebi sve prisvajati. Ovaj visoki me podsjeća na Dalibora Bruna bez brade iz mlađih dana, a i onaj krajnji desno na Olivera Mlakara kad je imao kosu. 100% se radi Hrvatima koji štrajkaju bogtepitazbogčega.
Uostalom, o kakvoj demonstraciji se radi i gdje se nalazi? Il je dovoljno sto su bradonje pa da se nalijepi slika?
512MB

#34116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Hafis wrote:
SmokingMan wrote:Moj Hafise nisi ni ti daleko od tog mentalnog skopa,samo kada bi sebi jednom to priznao. :D
Ma nigdje veze. Lik naziva čitave gradove i ljude što žive u njima ustaškim leglom, i kao ''argumenAt'' postavlja onu sliku s karnevala u Čapljini.
Normala, kao ''kontraargumenAt'' ja postavljam onu gore sliku, želeći mu predočiti da nije sve u životu crno-bijelo i da za sviju vrijede isti aršini, i on na kraju ''mudro'' zaključuje: '' eto vidiš kako oni nas vide''. :roll:
Jeste, i kad Covic/Kolinda po Briselskim hodnicima nazivaju Bosnjake ISIL teroristima i palamude o zelenoj transverzali, sve je to zajebancija, karneval:

Image
Last edited by 512MB on 01/10/2018 16:48, edited 1 time in total.
Hafis

#34117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

512MB wrote:
Hafis wrote:
512MB wrote:
Imageimages upload

.
Uostalom, o kakvoj demonstraciji se radi i gdje se nalazi? Il je dovoljno sto su bradonje pa da se nalijepi slika?
Nemam pojma...ja mislim da je to bilo zbog onih ''BiH državljana'' (čitaj naturaliziranih arapskih boraca) koje su ispalili u Quantanamo ili onog neuspješnog prajda u Sarajevu, kada su sudionike tamburali i murija i vehabije zajedno.
Uglavnom, neki opravdani građanski bunt...ta ne može biti drugačije vrste u Sarajevu :)
BHCluster

#34118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Image
Sta mislite tKo nece doci? :D
512MB

#34119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Hafis wrote: Nemam pojma...ja mislim da je to bilo zbog onih ''BiH državljana'' (čitaj naturaliziranih arapskih boraca) koje su ispalili u Quantanamo ili onog neuspješnog prajda u Sarajevu, kada su sudionike tamburali i murija i vehabije zajedno.
Uglavnom, neki opravdani građanski bunt...ta ne može biti drugačije vrste u Sarajevu :)
Pa dobro, nemas blage gdje je i sta je, al nek se nalijepila slika vehabija...
Hafis

#34120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

512MB wrote:
Hafis wrote:
Jeste, i kad Covic/Kolinda po Briselskim hodnicima nazivaju Bosnjake ISIL teroristima i palamude o zelenoj transverzali, sve je to zajebancija, karneval:

Image
Jest, javio Saff i slični istraživačkmi portali. Navodno čuli u telefonskom razgovoru od visoko pozicioniranog EU dužnosnika koji je htio ostati anoniman.
512MB

#34121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Ne nego Cho pred kamerama izjavio :)
SmokingMan

#34122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SmokingMan »

Hafis wrote:
Normala, kao ''kontraargumenAt'' ja postavljam onu gore sliku, želeći mu predočiti da nije sve u životu crno-bijelo i da za sviju vrijede isti aršini, i on na kraju ''mudro'' zaključuje:'' eto vidiš kako oni nas vide''. :roll:
A nije da i gaje besprijekornu ljubav prema domovini BIH,koja je i njihova koliko i naša,ako ćemo objektivno.Pa kako to da Mostar i Široki i danas dan još nisu spremni da dočekaju nogometnu reprezentaciju BIH u nekom od kvalifikacijskih mečeva?
Last edited by SmokingMan on 01/10/2018 16:52, edited 1 time in total.
mixone1995

#34123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mixone1995 »

BHCluster wrote:Image
Kad je ova emisija? Veceras?
512MB

#34124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

BHCluster wrote:Image
Ako ih se pola pojavi dobro je..
It_is_a_Leclerc

#34125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne treba se brinuti. Ustaše su ušle u Predsjedništvo BiH kad je Željko Komšić portret Blaža Kraljevića stavio uz portret Josipa Broza Tita. Da je Dragan Čović ili neko drugi na taj način uvrijedio uspomenu na narodnooslobodilačku borbu koja je razbucala i mljela ustaše, nebo bi se srušilo od tuge i kritika.

Bezobrazluk je, da ne kažem nešto gore, optužiti druge lijeve stranke da napadaju Komšića, kad svi znamo da su njegovi lični kerberi utjelovljeni u Emira & Reufa na najprizemniji način vrijeđali svakog ko bi im riječ kritike rekao. Pa šta vi mislite da smo mi zaboraili kad, tokom rasprave o Zakonu o radu Emir Suljagić kaže Danisu Tanoviću i Peđi Kojoviću da "žale što Emir ne leži na dnu masovne grobnice". Zamislite tu patologiju, taj sunovrat i neljudskost.

Emir i Reuf su, srećom, sistematičnim ličnim uvredama i diskvalifikacijama odgovorili dobar dio birača lijeve orjentacije da glasaju za Komšića. Jer Komšić danas nije ljevičar. Kao vječni politički kameleon konačno probuđen iz parlamentarnog sna (u kojem je zaradio ogromne pare) sada poseže za desničarskim mantrama o vječnoj ugroženosti, neprijateljima sveprisutnima...

Za svojih osam godina u Predsjedništvu, Komšić nije uradio ništa da se nametne kao alternativa Čoviću u hrvatskom narodu. Dapače. Danas Čović ima više glasova nego ikad prije, a Komšić kampanju vodi među Bošnjacima instruirajući ih da glasaju za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. :run:
Post Reply