Demokratska fronta Željko Komšić

SmokingMan

#34076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SmokingMan »

Mi,"bošnjaci" za svo ovo vrijeme nismo bili sposobni sebi izabrati dostojnog predstavnika,i sada nakon 20+ godina pokazujemo svoju pravu nemoć i konfuziju,još više razjedinjeni i bespomoćni da "spasimo zemlju od raspada",vođeni oačajem,pobrkanim emocijama pokušavamo da custom hrvatima izaberemo predstavnika "po mjeri",poturajući im istrošenog i ne baš proslavljenog Željka,kojeg opet neki preko nadolazećih izbora pokušavaju da dignu iz pepela.Vi stvarno mislite da će "veliko-hrvati" prihvatit njega kao "glasnogovornika" hrvatskog naroda u BIH?
Banksy

#34077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Novak20 wrote:
Ž.K. je svjesno ili nesvjesno poslužio svrsi. Nakon godina spavanja i nerada uspio je da spriječi ujedinjenje "ljevice" u predizbornu koaliciju koja je mogla ostvariti rezultat prvenstveno na kritici nerada i neuspjeha SDA/SBB/HDZ/SNSD vlasti. Srušio je i sve mostove za postizborne koalicije sa "prirodnim" saveznicima iz opozicije tako da su nade u promjenu umrle prije izbora.
Potpuno je skrenuo priče sa vitalnih životnih tema, privrede, ekonomije, infrastrukture na nacionalizam. Zakon o izbornim jedinicama, prijetnje ukidanjem konstitutivnosti Hrvatima, velika prepucavanja sa SDP/NS, traženje povlačenja Bečirovića, mala prepucavanja sa Dodikom i nikakva sa SDA/SBB govore sve. Onome ko prati i konta.

Sad ga je otpilio Reis i sa par rečenica mu uzeo 100.000 glasova min. Ispunio je Ž.K. cilj što se tiče SDA.
Upravo tako.

... i HDZ-a.
512MB

#34078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

SmokingMan wrote:Mi,"bošnjaci" za svo ovo vrijeme nismo bili sposobni sebi izabrati dostojnog predstavnika,i sada nakon 20+ godina pokazujemo svoju pravu nemoć i konfuziju,još više razjedinjeni i bespomoćni da "spasimo zemlju od raspada",vođeni oačajem,pobrkanim emocijama pokušavamo da custom hrvatima izaberemo predstavnika "po mjeri",poturajući im istrošenog i ne baš proslavljenog Željka,kojeg opet neki preko nadolazećih izbora pokušavaju da dignu iz pepela.Vi stvarno mislite da će "veliko-hrvati" prihvatit njega kao "glasnogovornika" hrvatskog naroda u BIH?
Zeljko Komsic je predstavnik mene i moje porodice, a Bosnjaci smo. Mi sa SDA uhljupima nemamo nista in common sho bi rekli kinezi..
Capsicum

#34079 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

512MB wrote:
SmokingMan wrote:Mi,"bošnjaci" za svo ovo vrijeme nismo bili sposobni sebi izabrati dostojnog predstavnika,i sada nakon 20+ godina pokazujemo svoju pravu nemoć i konfuziju,još više razjedinjeni i bespomoćni da "spasimo zemlju od raspada",vođeni oačajem,pobrkanim emocijama pokušavamo da custom hrvatima izaberemo predstavnika "po mjeri",poturajući im istrošenog i ne baš proslavljenog Željka,kojeg opet neki preko nadolazećih izbora pokušavaju da dignu iz pepela.Vi stvarno mislite da će "veliko-hrvati" prihvatit njega kao "glasnogovornika" hrvatskog naroda u BIH?
Zeljko Komsic je predstavnik mene i moje porodice, a Bosnjaci smo. Mi sa SDA uhljupima nemamo nista in common sho bi rekli kinezi..
:bih:
dulekrele

#34080 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

512MB wrote:
+1
:thumbup:
Leverage

#34081 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

hizo ramidovic wrote:
Leverage wrote:Emir i Reuf hoće da predstave da tako stvari stoje.

Ali kako stvari stoje građani više žele radnika Bećirovića nego neradnika Komšića u Predsjedništvu.
zar je beciraga hrvat!?
nisam znao...
Radi se o istoj izbornoj jedinici.
SmokingMan

#34082 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SmokingMan »

512MB wrote:
Neka Mašallah,u kući,dvorištu sigurno,a i neposrednoj bilizi,tu i tamo,ali Bogam' ne i onih od Mostara pa naniže,tamo se tope ti ideali.I sam bi volio da situacija nije ovako komplikovana,i da se sa rasturačima može naći neki kompromis.Ne vidim da bi ovo nametanje moglo pružiti neku političku stabilnost u BIH na neki određen period,osim prividne,dok ne počnu opstuiranja na koja smo navikli,ali u većem opsegu,pa onda šta dalje kada se stanje pogorša pa dođu ponude stranaca na stol;izborni zakon ili u najgorem slučaju "otpakivanje" Dejtona.Nije vrijeme za igranje sa emocijama,već vrijeme za riješavanje ozbiljnih stvari,ali ne na ovakav način.

SDA će u svoje vrijeme naći svoje mjesto na smetljištu zaborava.neizbježno. :thumbup:
512MB

#34083 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

SmokingMan wrote:
512MB wrote:
Neka Mašallah,u kući,dvorištu sigurno,a i neposrednoj bilizi,tu i tamo,ali Bogam' ne i onih od Mostara pa naniže,tamo se tope ti ideali.I sam bi volio da situacija nije ovako komplikovana,i da se sa rasturačima može naći neki kompromis.Ne vidim da bi ovo nametanje moglo pružiti neku političku stabilnost u BIH na neki određen period,osim prividne,dok ne počnu opstuiranja na koja smo navikli,ali u većem opsegu,pa onda šta dalje kada se stanje pogorša pa dođu ponude stranaca na stol;izborni zakon ili u najgorem slučaju "otpakivanje" Dejtona.Nije vrijeme za igranje sa emocijama,već vrijeme za riješavanje ozbiljnih stvari,ali ne na ovakav način.

SDA će u svoje vrijeme naći svoje mjesto na smetljištu zaborava.neizbježno. :thumbup:
Kakvo nametanje? Ne razumijem o cemu pises.

A opstruiranja i blokade nisu nista novo.
Hafis

#34084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Valjda će nas jednom obići do izbora....ima i ovdje rakije...i to još kvalitetnije nego gore.
sinuhe

#34085 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

512MB wrote:...
Kako si glasao za Komsica iz drugog entiteta?
512MB

#34086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Hafis wrote:Valjda će nas jednom obići do izbora....ima i ovdje rakije...i to još kvalitetnije nego gore.
Pa i ne mora bas svako u...sko leglo posjecivat :) koji ce vrag u posusju naprimjer...
Better Man

#34087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

Novak20 wrote:Ž.K. je svjesno ili nesvjesno poslužio svrsi. Nakon godina spavanja i nerada uspio je da spriječi ujedinjenje "ljevice" u predizbornu koaliciju koja je mogla ostvariti rezultat prvenstveno na kritici nerada i neuspjeha SDA/SBB/HDZ/SNSD vlasti. Srušio je i sve mostove za postizborne koalicije sa "prirodnim" saveznicima iz opozicije tako da su nade u promjenu umrle prije izbora.

Potpuno je skrenuo priče sa vitalnih životnih tema, privrede, ekonomije, infrastrukture na nacionalizam. Zakon o izbornim jedinicama, prijetnje ukidanjem konstitutivnosti Hrvatima, velika prepucavanja sa SDP/NS, traženje povlačenja Bečirovića, mala prepucavanja sa Dodikom i nikakva sa SDA/SBB govore sve. Onome ko prati i konta.

Sad ga je otpilio Reis i sa par rečenica mu uzeo 100.000 glasova min. Ispunio je Ž.K. cilj što se tiče SDA. istovremeno, SDA smanjuje rizik da se Radončić dočepa Predsjedništva i to je to.

Kad se bude analizirao uspjeh stare/nove vlasti na izborima 2018. Ž.K. će biti zvijezda padalica, poput Silajdžića, nadam se.
Pa znase da je ŽK igrač SDA i HDZ. Samo slijepac to ne vidi.
Leverage

#34088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

512MB wrote:
Hafis wrote:Valjda će nas jednom obići do izbora....ima i ovdje rakije...i to još kvalitetnije nego gore.
Pa i ne mora bas svako u...sko leglo posjecivat :) koji ce vrag u posusju naprimjer...
Evo savršenog primjera kako Komšićevi glasači razmišljaju.

Imate samo jedan pokušaj da pogodite na čije glasače ovo podsjeća.
SmokingMan

#34089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SmokingMan »

512MB wrote: Kakvo nametanje? Ne razumijem o cemu pises.

Verujem da itekako dobro razumiješ.

Sa Željkom ili bez njega ništa se bitnije neće promjenit kod "jednoumlja Hrvata".S' tim što bi eventualno da on bude izabran,dio problema bio prolongiran do narednih izbora.A šta onda dalje,ponuditi im nekog drugog sarajevskog clown-hrvata,kada im Željko dojadi,samo nebesa znaju da bi se do tada neke finese u izbornom zakonu mogle korigovati u korist "hrvatske strane",pa onda Sarajevo više ne bi moglo "nametati" volju dolamo onim.Status quo/status quo,zagarantovan do daljnjeg.Ovima u RS.u svejedno oko ove krize sa izbonim zakonom,sve dok se ne zadire u kvadraturu "njihove teritorije",opet to je nemoguće,a bogme neće Čhova od Mileta ni milimetra zatražiti,jer njega Hrvatska manjina u RS.u ne zanima.Dovoljno mu je što je namirisao krv tamo gdje je hrvatska većina (a istina je da će dobar dio glasati za njega jer će on dobro iskoristit ovu pompu oko nepoželjnog hrvata,ma oprostit će mu njegovi sve maliverzacije i lažna oebećanja,kako to biva kod nas) i pa i dijelove gdje su hrvati uglavnom u loncu sa "ostalima",hej šta je tek sa regimentom čovićevih autonomnim mrtvaca iz rezervnog plana.Pa ko bi ih onako mrtve,da prostiš,preglasao,ma ni sarajevske brojne čete.
ultima_palabra

#34090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Meni je suludo da je on uopšte kandidat za nešto nakon silnih blamaža u ove 4 godine. Čitavi poslanički klubovi odu u preletače, očigledno ubačeni ljudi napuštaju stranku čim dobiju mandat, općinski odbori se gase, koalira se sa svakim uključujući Fikreta Abdića... a osnivač i predsjednik prespava čitav taj period, i onda vaskrsne pred izbore.

I ne samo da traži glasove, nego govori da će država propasti ako se on ne izabere. Ako to nije bezobrazluk, ne znam šta jeste.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote:Meni je suludo da je on uopšte kandidat za nešto nakon silnih blamaža u ove 4 godine. Čitavi poslanički klubovi odu u preletače, očigledno ubačeni ljudi napuštaju stranku čim dobiju mandat, općinski odbori se gase, koalira se sa svakim uključujući Fikreta Abdića... a osnivač i predsjednik prespava čitav taj period, i onda vaskrsne pred izbore.

I ne samo da traži glasove, nego govori da će država propasti ako se on ne izabere. Ako to nije bezobrazluk, ne znam šta jeste.
Jer ako Dodik i Covic budu u Predsjednistvu to je kraj drzave ako je vjerovati Komsicu i nasim forumskim analiticarima sa prebivalistem u EU.
512MB

#34092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Leverage wrote:
512MB wrote:
Evo savršenog primjera kako Komšićevi glasači razmišljaju.

Imate samo jedan pokušaj da pogodite na čije glasače ovo podsjeća.
I u cemu je problem kod mog razmisljanja? Stranka DF je multietnicka stranka i Komsic je kandidat za predsjednika BiH sa svojom bazom biraca kojima se i odnosi. Fasisti svih etnickih predispozicija ga jednostavno ne interesuju kao target biraci. Sasvim normalna stvar svugdje u svijetu.
ultima_palabra

#34093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

_BataZiv_0809 wrote:
ultima_palabra wrote:Meni je suludo da je on uopšte kandidat za nešto nakon silnih blamaža u ove 4 godine. Čitavi poslanički klubovi odu u preletače, očigledno ubačeni ljudi napuštaju stranku čim dobiju mandat, općinski odbori se gase, koalira se sa svakim uključujući Fikreta Abdića... a osnivač i predsjednik prespava čitav taj period, i onda vaskrsne pred izbore.

Jer ako Dodik i Covic budu u Predsjednistvu to je kraj drzave ako je vjerovati Komsicu i nasim forumskim analiticarima sa prebivalistem u EU.
To je, jelte, mnoooooogo drugačije nego Ivanić i Čović u predsjedništvu.
hizo ramidovic

#34094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

covic, dodik i radoncic - trio za pobede
otvara se predstavnistvo u bl, u mo vec ima, tako da ce zmaj od gusinja imati celu zgradu u sarajevu samo za sebe.
512MB

#34095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

SmokingMan wrote:
512MB wrote: Kakvo nametanje? Ne razumijem o cemu pises.

Verujem da itekako dobro razumiješ.

Sa Željkom ili bez njega ništa se bitnije neće promjenit kod "jednoumlja Hrvata".S' tim što bi eventualno da on bude izabran,dio problema bio prolongiran do narednih izbora.A šta onda dalje,ponuditi im nekog drugog sarajevskog clown-hrvata,kada im Željko dojadi,samo nebesa znaju da bi se do tada neke finese u izbornom zakonu mogle korigovati u korist "hrvatske strane",pa onda Sarajevo više ne bi moglo "nametati" volju dolamo onim.Status quo/status quo,zagarantovan do daljnjeg.Ovima u RS.u svejedno oko ove krize sa izbonim zakonom,sve dok se ne zadire u kvadraturu "njihove teritorije",opet to je nemoguće,a bogme neće Čhova od Mileta ni milimetra zatražiti,jer njega Hrvatska manjina u RS.u ne zanima.Dovoljno mu je što je namirisao krv tamo gdje je hrvatska većina (a istina je da će dobar dio glasati za njega jer će on dobro iskoristit ovu pompu oko nepoželjnog hrvata,ma oprostit će mu njegovi sve maliverzacije i lažna oebećanja,kako to biva kod nas) i pa i dijelove gdje su hrvati uglavnom u loncu sa "ostalima",hej šta je tek sa regimentom čovićevih autonomnim mrtvaca iz rezervnog plana.Pa ko bi ih onako mrtve,da prostiš,preglasao,ma ni sarajevske brojne čete.
Stavljanje svih "Hrvata" u isti kos ne pomaze. Svako se moze kandidovati i to je njegovo ustavom dano pravo. Fakturisati Kosmicevu kandidaturu toboze nekoj imaginarnoj skupini "Bosnjacima" je bolesno. I koga briga sta Covic radi :-)
512MB

#34096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

_BataZiv_0809 wrote:

Ne nego cemo vjerovati forumskim analiticarima sa prebivalistem u majci rusiji :skoljka:
Leverage

#34097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

512MB wrote: I u cemu je problem kod mog razmisljanja? Stranka DF je multietnicka stranka i Komsic je kandidat za predsjednika BiH sa svojom bazom biraca kojima se i odnosi. Fasisti svih etnickih predispozicija ga jednostavno ne interesuju kao target biraci. Sasvim normalna stvar svugdje u svijetu.
Nazvati jedan bh. grad ustaškim leglom je katastrofa. Potpuni debakl multietničke politike.
hizo ramidovic

#34098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

meni se cini da se mile i cova ipak nisu dovoljno nakenjali po pojedincima pa ih sa ceznjom prizivaju u pbih, vjerovatno ne bi li dobili jos koju taze porciju, ovdje u sarajevu...to bi bila i preporuka njima dvojici da se prije svakog polaska u sarajevo dobro najedu a da istovar vrse ovdje, musterija nece nedostajat...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote: To je, jelte, mnoooooogo drugačije nego Ivanić i Čović u predsjedništvu.
Ma razlika se moze napipat rukama.

Doduse nema niko da kaze Kostunici da ce dobit po nosu :D vjerujem da to dize potrosnju pive i mesa u beckim socijalnim stanovima :mrgreen:
512MB

#34100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Leverage wrote:
512MB wrote: I u cemu je problem kod mog razmisljanja? Stranka DF je multietnicka stranka i Komsic je kandidat za predsjednika BiH sa svojom bazom biraca kojima se i odnosi. Fasisti svih etnickih predispozicija ga jednostavno ne interesuju kao target biraci. Sasvim normalna stvar svugdje u svijetu.
Nazvati jedan bh. grad ustaškim leglom je katastrofa. Potpuni debakl multietničke politike.
A jel, a kako ces ga onda zvati? Leglo europejstva, suzivota i demokratije?

Image
Post Reply