Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

The 51st State

#34051 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

pa bilo vam je bilbordovanje aka kurcem u celo i opet tu istu pricu vrtite..., ofalilo se.
Hafis

#34052 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:
Hafis wrote:
Kolinda wrote: Zajebo mi je telefon dvije poruke ali nije bitno, ma može kako god želiš nije problem, eto može i katolici svakako većina koristi taj termin...
Eh, katolici. Onda bi im morali organizirati tečajeve da im objasnimo koji su rimo a koji grko katolici. A znaš i sam da to u njiha ne ide bez bilborda.... a tu bi ih trebalo bezbroj...a otkud tolika sredstva.
bolje ovako - BH Hrvati, samo nek je mir u kući.
Brotooo će to pojasniti najbolje... :mrgreen:
Naš'o sam na youtube još jednog brootu iz onog razdoblja. Matere mi ako nije bolji od J. Nicholsona u Poštar zvoni dva put. Ukin'o sam se od smijeha. Neću ga postavljat, da se ne naljute :) a i nije teme.
mO k3

#34053 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

The 51st State wrote:pa bilo vam je bilbordovanje aka kurcem u celo i opet tu istu pricu vrtite..., ofalilo se.
Hoćemo li screenshot o bilbordima gdje su se prosuli ko proljev ova trojica :)
512MB

#34054 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Slusaj ko prenos iz sabora? Mogu reci da je kmechanje o majorizaciji i oficijalno preslo na drugi level :lol:
mO k3

#34055 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

512MB wrote:Slusaj ko prenos iz sabora? Mogu reci da je kmechanje o majorizaciji i oficijalno preslo na drugi level :lol:
nisam ocekivao da ce biti i glasova protiv "deklaracije" a na fb komentari nisu podfobni bas za HDZ .... :mrgreen:
spreca

#34056 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

ADZeovci sa ob strane Une i Save bi trebali Kmecanje zastiti kao domaci brend/proizvod
SaraFina

#34057 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Drama u hrvatskom saboru: Pernar optužio Čovića da zlouptrebljava Hrvate u BiH, a kada je spomenuo njegovu imovinu izbačen iz sale
Predsjedavajući, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, najprije je Pernaru izrekao opomenu, potom mu isključio mikrofon, a na kraju pozvao osiguranje da ga udalji, nakon čega je dao pauzu.
12. 12. 2018. u 15:15 Slobodna Bosna

Potom se Pernar osvrnuo na lidera HDZ-a Dragana Čovića."Otiđite u Mostar i pogledajte kuću tog vašeg spasitelja Hrvata! Takvog dvorca se ne bi postidjeli ni najveći južnoamerički narkobosovi.

Taj je čovjek skrenuo tok rijeke da bi je doveo na vlastitu hacijendu", bilo je posljednje što je Pernar uspio izgovoriti prije nego što ga je Milijan Brkić, inače Čovićev prijatelj i najbliži suradnik, spriječio i udaljio sa govornice :izet:

Na današnjem zasjedanju Hrvatskog Sabora tokom rasprave o predloženoj Deklaraciji o Bosni i Hercegovini desio se težak incident kada je Ivan Pernar, zastupnik Živog zida uklonjen sa govornice i izbačen iz saborske dvorane od strane saborskog objezbjeđenja.

Ivan Pernar je spriječen da govori u trenutku dok je iznosio teške optužbe na račun Dragana Čovića, lidera HDZ-a, njegove politike u BiH, kao i njegovog ogromnog osobnog bogatstva.

"Mi ovdje rapravljamo zbog toga što jedan čovjek koji je iz HDZ-a, nije ušao u Predsjedništvo BiH. Vama taj čovjek treba da bi preko njega imali vlast u Bosni i Hercegovini", obratio se Pernar zastupnicima HDZ-a.

Pernar je prije nego što mu je oduzeta riječ kazao da HDZ u Bosni i Hercegovini želi imati svoj entitet na kojem će isključivo on vladati. "Pa, evo imate u Hrvatskoj svoj entitet, sve u njemu kontrolirate i šta ste uradili, doveli ste ga do nestanka i propasti, ljudi iz njega bježe".

Potom se Pernar osvrnuo na lidera HDZ-a Dragana Čovića."Otiđite u Mostar i pogledajte kuću tog vašeg spasitelja Hrvata! Takvog dvorca se ne bi postidjeli ni najveći južnoamerički narkobosovi.

Taj je čovjek skrenuo tok rijeke da bi je doveo na vlastitu hacijendu", bilo je posljednje što je Pernar uspio izgovoriti prije nego što ga je Milijan Brkić, inače Čovićev prijatelj i najbliži suradnik, spriječio i udaljio sa govornice.

Ivan Pernar je prethodno optužio Hrvatsku demokratsku zajednicu i bivšeg hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana da su krivi za hrvatsko-bošnjački rat u BiH i pozvao se na nedavne optužbe koje je u vezi sa tim iznio prvi predsjednik HDZ BiH Stjepan Kljuić.

"Otišao sam u Kruševo u Hercegovini i srce mi se steglo na grobu generala Blaža Kraljevića, komandanta HOS-a i njegovih suboraca.

Nisu oni ubijeni ni od Bošnjaka, ni od Srba, njih je ubila hrvatska vlast i zato se nikada neće saznati imena počinitelja tog zločina".

On je kazao da su Milošević i Tuđman vodili dogovorenu politiku prema Bosni i Hercegovini sa ciljem podjele susjedne zemlje.

"Tuđman je prodao Hrvate iz Bosanske Posavine i naselio ih u Hrvatsku, a Milošević je krajiške Srbe naselio po Republici Srpskoj", kazao je zastupnik "Živog zida".
channel10

#34058 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by channel10 »

Sta ovo juzni srbi odbijaju mandate i ostaju na dosadasnjim mjestima? Kako je moguce da preuzimaju mandate da novi saziv i drze mandate po starom sazivu?
SaraFina

#34059 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

DODIK ĆE pisati državnom vrhu Hrvatske!!!!!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će uputiti pismo predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović i predsjedniku Vlade, Andreju Plenkoviću, da se Sporazum o sukcesiji bivše SFRJ sa svim svojim aneksima, u svojstvu međunarodnog ugovora mora primjenjivati u skladu sa međunarodnim pravom, kao pravni akt koji ima prednost u odnosu na sve domaće propise, te u skladu sa njim, izvršiti povrat sve imovine Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, uz obavezan upis u zemljišne knjige na stvarne vlasnike.

Predsjedništvo BiH na 1. redovnoj sjednici usvojilo zaključak o Provedbi Ankesa G Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ i aktivnosti na zaštiti i povratu imovine iz Bosne i Hercegovine koja se nalazi u Republici Hrvatskoj.

Predsjedništvo BiH zadužuje Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uputi notu generalnom sekretaru Organizacije ujedinjenih naroda, kao depozitaru Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, kojom ga obavještava o kršenju Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ od strane Republike Hrvatske.

Zadužuje se šef Pregovaračkog tima BiH u Stalnoj zajedničkoj komisiji viših predstavnika država nasljednica bivše SFRJ da zatraži održavanje vanredne sjednice Stalne zajedničke komisije zbog kršenja Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ od strane Republike Hrvatske.

Zaduženja za Vijeće ministara BiH i Pravibranilaštvo

Predsjedništvo BiH zadužuje Vijeće ministara BiH da Predsjedništvu BiH dostavi izvještaj o aktivnostima koje su, slijedom Zaključka Vijeća ministara BiH sa 148. redovne sjednice, održane 3. jula 2018. godine, i Zaključka Predsjedništva BiH,sa 49. redovne sjednice, održane 3. jula 2018. godine, poduzete kako bi se osigurali zaštita i povrat imovine fizičkih i pravnih lica iz Bosne i Hercegovine i imovine Bosne i Hercegovine koja se nalazi u Republici Hrvatskoj.

Zadužuje se Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine da u vezi rješavanja imovinsko pravnih odnosa između BiH i Hrvatske, u pogledu primjene Aneksa G Sporazuma o sukcesiji bivše SFRJ, koordinira sa entitetskim agencijama za privatizaciju sve aktivnosti prema organima u Republici Hrvatskoj, koje se tiču zaštite imovine iz Bosne i Hercegovine, te da o tome dostavlja izvještaj Predsjedništvu Bosne i Hercegovine svakih 6 (šest) mjeseci.

Dodik će pisati državnom vrhu Hrvatske

Predsjedništvo BiH, radi zaštite imovine iz Bosne i Hercegovine koja se nalazi u Republici Hrvatskoj, zadužuje Pravobranilaštvo BiH da se utvrde modaliteti za pokretanje apelacija prema Ustavnom sudu Republike Hrvatske kojom se osporava ustavnost Zakona o raspolaganju državnom imovinom u Republici Hrvatskoj i odgovarajuće uredbe, koje služe kao pravni osnov za zabranu upisa imovine Bosne i Hercegovine u odgovarajuće zemljišne knjige na stvarnog vlasnika iz BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će uputiti pismo predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović i predsjedniku Vlade, Andreju Plenkoviću, da se Sporazum o sukcesiji bivše SFRJ sa svim svojim aneksima, u svojstvu međunarodnog ugovora mora primjenjivati u skladu sa međunarodnim pravom, kao pravni akt koji ima prednost u odnosu na sve domaće propise, te u skladu sa njim, izvršiti povrat sve imovine Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, uz obavezan upis u zemljišne knjige na stvarne vlasnike.
bh.tornjak

#34060 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

SaraFina wrote:

zar i ti brate Milorade... :izet: :izet: :izet:
Better Man

#34061 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Better Man »

Kolinda wrote:
The 51st State wrote:ma ja ako nije nacrtano pravicemo se idioti.
Aha znači vi odlučili kako se mi zovemo i to je tako...
Hrvatom se možeš zvati samo ako si rođen u Hrvatskoj ili vodiš porijeklo iz iste. Ovako ti si Bosansko - Hercegovački katolik. Samo zato što si katolik ne znači da si samim tim i Hrvat. Otiđi u Hrvatsku i reci da si Hrvat i reci odakle si, pa ćeš vidjeti što će te iko nazvati hrvatom. Reći če ti da si Bosanac ili Hercegovac.
detroit-mercy

#34062 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by detroit-mercy »

mO k3 wrote:
The 51st State wrote:pa bilo vam je bilbordovanje aka kurcem u celo i opet tu istu pricu vrtite..., ofalilo se.
Hoćemo li screenshot o bilbordima gdje su se prosuli ko proljev ova trojica :)
Mislim da ne bi bilo zgore podsjetiti ih :mrgreen: , Afizaga rece na jednoj drugoj temi da se ne sjeca billboard-a :mrgreen:, al cuj nije ni cudno za njega kad je tek prije koju godinu cuo za krivoustog :mrgreen: .
horkesh

#34063 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

U međuvremenu, u Stojkovićima kod Novog Travnika:

Image

Image
vernes81

#34064 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vernes81 »

horkesh wrote:U međuvremenu, u Stojkovićima kod Novog Travnika:

Image

Image
Jel to granicni prijelaz TRECEG!!!
512MB

#34065 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Na sta muka natjera :mrgreen:
Hafis

#34066 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Better Man wrote:
Kolinda wrote:
Hrvatom se možeš zvati samo ako si rođen u Hrvatskoj ili vodiš porijeklo iz iste. Ovako ti si Bosansko - Hercegovački katolik. Samo zato što si katolik ne znači da si samim tim i Hrvat. Otiđi u Hrvatsku i reci da si Hrvat i reci odakle si, pa ćeš vidjeti što će te iko nazvati hrvatom. Reći če ti da si Bosanac ili Hercegovac.
oho, imamo još jednog strućnjaka za etnologiju.
Da pokušam slijwediti triangl filozofiju Made in Holiday inn 1993.
Znači Rasim Delić, Sefer Halilović, Ramiz Dreković, Ćelo Delalić, Ejup Ganić, Senad Hadžifejzović, Senad Pećanin, Reuf Bajrović, ...i frtalj Sarajeva sve su to srbijanski muslimani. Jer samo zato što su muslimani ne znači da su i Bošnjaci.
Nije loša ni ova, a strućnjak.
Hafis

#34067 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Džaba ste onolike bilborde postavljali...a i jeste malo komplicirano, što jest - jest...
DonieBrasco

#34068 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Hafe kad ce treci :?:
asker

#34069 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by asker »

Hafis wrote:Džaba ste onolike bilborde postavljali...a i jeste malo komplicirano, što jest - jest...
Hebo to, nego kako komentarises ovaj danasnji cin izdaje od strane Predsjednika? Udarilo na Hrvatsku :( . Komsinica Sefika je misljenja da je to samo pocetak :-? ......................nesto govori o zaokretu Mileta i pogresno odabranoj strani od strane Dragana :shock:
Mislim, Sefika hoce slagat' al' ovo zaista ne mirise na dobro. A vjerujem da si procitao onaj odjeb hrvatskim EU parlamentarcima od strane one talijanske fufice Federike. Previse za svarit' u tako kratkom vremenu. Sta kazu dole u boljem nam dijelu domovine?
Maraschino

#34070 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

bh.tornjak wrote:
SaraFina wrote:

Samo bez euforije. :wink:
Kolinda

#34071 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Better Man wrote:
Kolinda wrote:
Ko kaže da sam katolik :?
Šta sam onda? De pomozi mi imam krizu identiteta....
mO k3

#34072 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Kolinda wrote: Ko kaže da sam katolik :?
jos jedan Jevrej ?? Pdakle sada da ste ti i @novak jevreji ??
Novak20

#34073 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Kolinda wrote:
Better Man wrote:
Kolinda wrote: Aha znači vi odlučili kako se mi zovemo i to je tako...
:lol:

Povratak Osmanlija. III dio. :D
spreca

#34074 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

bh.tornjak wrote:
Sve je to ucinak Agde i Baklave.....ko zna ...mozda skupa sa Dzeferom bude u prvom saffu uFahadovoj dzamiji :mrgreen:
Hafis

#34075 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:
Better Man wrote:
Kolinda wrote:
Kume, ne beri brigu. Naručili smo u Grafotisku stanoviti broj bilborda, a upravo su u tijeku pregovori da kupimo nešto polovnjaka iz trokutistana. Pa ćemo hin malo ispiturati, staviti sliku malog Matana...ono kad se krizmao, umjesto legendarnog Brooote i i eto dobre kampanje :bih:
Post Reply