Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Dasi
#34051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Haris Zahiragic
„Narod i Pravda“ najavljuje koaliciju sa „Našom strankom“. Radujem se toj koaliciji, čisto da vidim kako će na tu koaliciju reagovati imami i džemati koji su agitovali za „Narod i pravdu“. Posebno nakon što bi eventualno „Naša stranka“ dobila Ministarstvo obrazovanja KS i pokušala izmijeniti nastavne planove i programe, sprovesti „kurikularnu reformu“ i učiti našu djecu o "građanskom ratu", a ne o agresiji, o "ljudskim pravima", a ne o porodici. Interesuje me kako bi se dogovorili oko imena škole Mustafa Busuladžić. Interesuje me i mišljenje članova Predsjedništva "Naše stranke" o koaliciji sa "Narodom i pravdom". Interesuje me svašta nešto u toj potencijalnoj koaliciji. Iskreno, radujem joj se.
S druge strane, na nivou FBiH, prave koaliciju sa A-SDA čiji Predsjednik Hozanović je presuđen na 6 mjeseci zatvora radi ukradenih 73.000 KM iz Merhameta, a sekretar Admir Hadžipašić tražio seksualne usluge za zaposlenje, Fuadom Kasumovićem koji je poznat kao jedan od najvećih postratnih tajkuna – od kojeg se SDA očistila momentom preuzimanja stranke od strane Predsjednika Bakira Izetbegovića, Sadikom Ahmetovićem koji je također očišćen, a postao je aktuelan u ovoj kampanji podrškom Miloradu Dodiku sa bošnjačkim glasovima iz Srebrenice, te sa Mirsadom Kukićem koji je personifikacija svega onoga protiv čega su sa govornica „NIP“-a najavljivali borbu.
I ako sam imao neke dileme, više je nemam. Nema u toj stranci puno pravde, a ni naroda izgleda.
Znate kako kažu, ne pada snijeg da prekrije brijeg...
A tek komentara ispod posta. Jebem ti zivot s kim mi zrak dijelimo.
„Narod i Pravda“ najavljuje koaliciju sa „Našom strankom“. Radujem se toj koaliciji, čisto da vidim kako će na tu koaliciju reagovati imami i džemati koji su agitovali za „Narod i pravdu“. Posebno nakon što bi eventualno „Naša stranka“ dobila Ministarstvo obrazovanja KS i pokušala izmijeniti nastavne planove i programe, sprovesti „kurikularnu reformu“ i učiti našu djecu o "građanskom ratu", a ne o agresiji, o "ljudskim pravima", a ne o porodici. Interesuje me kako bi se dogovorili oko imena škole Mustafa Busuladžić. Interesuje me i mišljenje članova Predsjedništva "Naše stranke" o koaliciji sa "Narodom i pravdom". Interesuje me svašta nešto u toj potencijalnoj koaliciji. Iskreno, radujem joj se.
S druge strane, na nivou FBiH, prave koaliciju sa A-SDA čiji Predsjednik Hozanović je presuđen na 6 mjeseci zatvora radi ukradenih 73.000 KM iz Merhameta, a sekretar Admir Hadžipašić tražio seksualne usluge za zaposlenje, Fuadom Kasumovićem koji je poznat kao jedan od najvećih postratnih tajkuna – od kojeg se SDA očistila momentom preuzimanja stranke od strane Predsjednika Bakira Izetbegovića, Sadikom Ahmetovićem koji je također očišćen, a postao je aktuelan u ovoj kampanji podrškom Miloradu Dodiku sa bošnjačkim glasovima iz Srebrenice, te sa Mirsadom Kukićem koji je personifikacija svega onoga protiv čega su sa govornica „NIP“-a najavljivali borbu.
I ako sam imao neke dileme, više je nemam. Nema u toj stranci puno pravde, a ni naroda izgleda.
- Leverage
#34052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tako je, dole reforma obrazovanja, nećemo mi nasjedat' ni na kakva ljudska prava
U radovanju je snaga. I u Mustafi.
U radovanju je snaga. I u Mustafi.
- kmirsad
#34053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Različite izborne jedinice... nisi ni mogao glasati za Pedju, kao ni ja u TK... samo za kandidate nominovane iz svog kantona...MMM1977 wrote:Ti si KS a ja ZDK, nije bilo kod nas PeđeKatarinaKosaca wrote:ja sam na drzavnom samo Pedju zaokruzila.MMM1977 wrote:Glasao sam za NS na svim nivoima (osim državnog, slabi kandidati bili, glas sam dao Glavašu iz DF) i moram priznati da me raduje rezulat stranke na ovim izborima.
Vlast u KS se mora uzeti, ostalo biti kvalitetna opozicija.
- Vitezanin
#34054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Razgovori iz prve ruke" su irelevantni. Otiđi na izbori.ba i analiziraj lokalne izbore u Sarajevu iz 2016. po glasačkim mjestima i vidjet ćeš da u velikom broju slučajeva SDA dobiva daleko veću podršku u brdima iznad centra. Zašto je to tako - ne znam.vulkan777 wrote:Silna naselja u brdu oko centra daju podršku SDA? Ako misliš na mahale tj. starogradska naselja te još neka oko Opštine Centar onda pojma ti nemaš oko moje, tu je podrška SDA najmanja u KS vjeruj mi. Jesu ovdje ljudi u mnogočemu zadrti, ali za SDA glasaju samo oni uhljebi i oni koji misle da je rahmetli Alija i dalje na čelu stranke. Ostali u velikoj većini naginju građanskim opcijama, razgovaram dosta sa ljudima svakodnevno i govorim iz prve ruke.Vitezanin wrote:Bit će interesantno analizirati rezultate glasova u Sarajevu po mjesnim zajednicama odnosno glasačkim mjestima, mada je to povelik zadatak (i kakvu mapu napraviti). Dobro se sjećam da sam prije 2 godine, nakon lokalnih izbora, malo analizirao glasove po glasačkim mjestima i primjetio kako s rastom nadmorske visine raste podrška SDA.Tj. mislim na ova silna naselja u brdu oko centra. A centralni dijelovi su bili uglavnom NS, SDP i onda tek SDA.
- HAVANA
#34055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Obecali im kombi zavrsit,kliziste i legalizovat kucu.Rahmetom dedinim im se zakleli.
- wewa
#34056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dasi wrote:Haris Zahiragic
a upravo bi zbog sektora obrazovanja bilo neophodno da NS ucestvuje u vlasti
da pokusaju barem donekle neutralisati stetu koju je SDA nanijela...
-
julisiz es grant
#34057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA kao...Damir Marjanović?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#34058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakav je pritisak vode u vašim stanovima i kućama nakon izbora , normalan , ili slab ?
- Control panel
#34059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
julisiz es grant wrote:SDA kao...Damir Marjanović?
Marjanovic se vraca na mjesto zlocina. SDA-u ni SDAov ministar im nije bio bolji ko Marjanovic.
-
kluz franjo
#34060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nakon 97% obrađenih biračkih mjesta, izgleda da je NS i sigurno osvojila i drugi mandat u Parlamentu BiH.kluz franjo wrote:Ono što sam ja imao priliku da je gledam i slušam, čini mi se da je odlična.kmirsad wrote:Zaboravih... ovo je jedna od najljepših vijesti koje sam u zadnjih par mjeseci primio... Mirjana je Lav... krdo Lavova...Još da upadne i Sekunda...
Evo ovako, nakon obrađenih skoro 87% biračkih mjesta u FBiH za državni parlament:
Direktni mandati za državni parlament su uglavnom podjeljeni.
Ako HDZ 90 ostane ispod cenzusa od 3% - a izgleda da hoće,
ako NS u zbiru glasova ostane iznad Šepićevog NB - a izgleda da hoće i
ako ostane ovaj omjer zbir NS/3 veće od zbir SDA/17 - trenutno je SDA "kratka" 6.000 glasova, ali tek na kraju dolaze dopisni...
onda NS uzima drugi mandat, kao kompenzacijski. A to je Mirjana.
Mirjana Lepić-Marinković
- wewa
#34061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja pravim tortu onog dana kad Kazazovic napusti Ministarstvo. da hoce bogdo povesti i Cupriju sa sobom.
- Dasi
#34062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nako, ali bice bolji kad Konakovic opet bude premijer.sabina1 wrote:Kakav je pritisak vode u vašim stanovima i kućama nakon izbora , normalan , ili slab ?
-
kluz franjo
#34063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja volim ove detalje.kluz franjo wrote:A evo još jedna "pikanterija".
Ako ostane ovako u državnom parlamentu, NS i Mirjana "izbijaju" mandat Almi Čolo iz SDA.
Ako Nermin Nikšić uđe u državni parlament, to će biti "za dlaku".
Naime, pored dosadašnja tri, SDP bi u 1. (Bihać/Livno) i u 5. izbornoj jedinici (Tuzla/Brčko/Orašje) za par stotinjak glasova mogla ostati bez 4. i 5. direktnog mandata za Parlament BiH.
5 direktnih mandata ne bi ništa promjenilo u ukupnoj strukturi parlamenta, ali SDP (tj. Nerka) bi ostao bez kompenzacijskog mandata.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#34064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ako bidnete pametni drzat ce te se toga ako ne, sami pali sami se ubili... ko god je otisau u koaliciju s ovim pomenutima bio je progutan"Mi smo uvijek znali kada smo rekli da nećemo sa SDA da to znači da nećemo ni s HDZ-om ni SNSD-om. Naša stranka je stranka koja se bori proiv nacionalizma i ne pada mi na pamet da ulazimo u koalicije s njima", kazao je Kojović.
- drug_profi
#34065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cijela opozicija strankama SDA/HDZ/SNSD bi trebala da se angazuje svim silama da se do narednih izbora (pa barem do opštih, ako ne može do lokalnih), uvede elektronsko glasanje sa mašinama za glasanje, ili bilo kakav drugi ssitem koji će onemogućiti manipulaciju glasova i poništavanje listića.
Mislim da postoji ozbiljna sumnja da su zadnja dva ciklusa vrlo neregularna. Ako želimo da vlast odgovara za svoj rad, izbori moraju biti potpuno regularni.
Mislim da postoji ozbiljna sumnja da su zadnja dva ciklusa vrlo neregularna. Ako želimo da vlast odgovara za svoj rad, izbori moraju biti potpuno regularni.
- shbc
#34066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To i da animiraju ove sto ne izlaze. Tu lezi najveci potencijal opozicijedrug_profi wrote:Cijela opozicija strankama SDA/HDZ/SNSD bi trebala da se angazuje svim silama da se do narednih izbora (pa barem do opštih, ako ne može do lokalnih), uvede elektronsko glasanje sa mašinama za glasanje, ili bilo kakav drugi ssitem koji će onemogućiti manipulaciju glasova i poništavanje listića.
-
Nivelacija
#34067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako opet odu u opoziciju ne vidim onda svrhu glasanja za njih..
Izgleda bolje sjediti i blebetati kritikovati uzimati pausal a ne snositi nikakvu odgovornost..
Izgleda bolje sjediti i blebetati kritikovati uzimati pausal a ne snositi nikakvu odgovornost..
- Altsa
#34068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tacno tako. Ako opet ne prihvate odgovornost i ne preuzmu vlast onda je najbolje da se ugase. koji kurac uopste postoje. ako je zbog pausala onda nek se jebu.Nivelacija wrote:Ako opet odu u opoziciju ne vidim onda svrhu glasanja za njih..
- cyprus
#34069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najjači dioDasi wrote:Haris Zahiragic
-
statixx
#34070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko znam Forto se bori za ukidanje pausala.
Ali razumijem poentu.
Ali razumijem poentu.
- cyprus
#34071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znači, NS do kraja svijeta i vijeka u opoziciji? OKpici wrote:ako bidnete pametni drzat ce te se toga ako ne, sami pali sami se ubili... ko god je otisau u koaliciju s ovim pomenutima bio je progutan"Mi smo uvijek znali kada smo rekli da nećemo sa SDA da to znači da nećemo ni s HDZ-om ni SNSD-om. Naša stranka je stranka koja se bori proiv nacionalizma i ne pada mi na pamet da ulazimo u koalicije s njima", kazao je Kojović.
Hajd, nadam se da bar na kantonalnom nivou neće glumiti princezu na zrnu graška...
Jer ako Efendić pusti pipke po čitavom Kantonu, nećemo ga se moć kutarisat decenijama
-
statixx
#34072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na aparatima, otkako je cuo ko je novi americki ambasador. 
- shake69
#34073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Kluz, Bilo bi dobro da MIrjana udje, nego posto to pratis, znas li ko bi poimenicno trebao uci u drzavni parlament od SBB?kluz franjo wrote:Ja volim ove detalje.kluz franjo wrote:A evo još jedna "pikanterija".
Ako ostane ovako u državnom parlamentu, NS i Mirjana "izbijaju" mandat Almi Čolo iz SDA.
Naime, pored dosadašnja tri, SDP bi u 1. (Bihać/Livno) i u 5. izbornoj jedinici (Tuzla/Brčko/Orašje) za par stotinjak glasova mogla ostati bez 4. i 5. direktnog mandata za Parlament BiH.
5 direktnih mandata ne bi ništa promjenilo u ukupnoj strukturi parlamenta, ali SDP (tj. Nerka) bi ostao bez kompenzacijskog mandata.
-
kluz franjo
#34074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Arnaut i Đaposhake69 wrote:@Kluz, Bilo bi dobro da MIrjana udje, nego posto to pratis, znas li ko bi poimenicno trebao uci u drzavni parlament od SBB?kluz franjo wrote:Ja volim ove detalje.kluz franjo wrote:A evo još jedna "pikanterija".
- Control panel
#34075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Isto kao da se kurva zalaze za ukidanje prostitucije.statixx wrote:Koliko znam Forto se bori za ukidanje pausala.
Ali razumijem poentu.
Pa forto je primao dupli pausal dok ga nisu skontali, pa onda jedan morao vratiti.
A da li je u redu da neko ima platu u klinickom centru 5000 plus prima pausal u parlamentu
A da neko ko je profesionalac u skupstini i ima pltu recimo 1800-2000 plus pausal 600 KM i da se ovome ukine a ova sto ima 5000+600 on moze primati pausal. Da li je to korektno.
Last edited by Control panel on 11/10/2018 12:19, edited 1 time in total.