Sirija

Locked
Kikibombona

#34051 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

fosna2014 wrote:Koliko mu sati preostaje?
Piloti i snajperiste su posebno omrzeni kod svake vojske, a posebno kod ovakvih umobolnika.

Lagana smrt bi bila kao nagrada u ovom slucaju.

Jbg, ruzno je, al vojnik si, ubijas i rizikujes da budes ubijen.
Lincoln-Burrows

#34052 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

Pretpostavljam da će ga svezati za noge i vući Toyotom kroz ulice Rake.
Kikibombona

#34053 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Lincoln-Burrows wrote:Pretpostavljam da će ga svezati za noge i vući Toyotom kroz ulice Rake.
Pa da, njima nije cilj SAMO ubiti covjeka. Bolesnici su to, moraju zadovoljiti sadisticke potrebe.

Ne znam, piloti bi trebali biti naoruzani i pucati sebi u glavu ako dodju u priliku da ih zarobe najgore zivotinje sto trenutno postoje.
exliberal-ex

#34054 Re: Sirija

Post by exliberal-ex »

Ja sam jucer slucajno naletio na neke snimke iz Jabara ili kako se vec pise...snimljeno prije 8 mjeseci, ( tenk sa go pro kamerom)
Kako se oni krpe,to je upadanje sa tenkovima I transporterima, deru po zgradama sve ode u materinu...i opet I pored tog razaranja vidis kako se ispaljuju RPG, gube jedan tenk ali se posada spasava....ovi pokusavaju da ih izvuku , citava zgrada kolapsira... pa rat kod nas je bio ko da se djeca pobiju u obdanistu....strasno
dječak sa šibicama

#34055 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

celava_dlaka wrote:Ljudi haman Aleppo oslobodili, a ne mogu jobar, na strani sam SAA al sto su nesposobni malo je za rec :-)
Zato je susjedna Zamalka pala.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.53 ... 14/Zamalka

Teroristi u Jobaru su pravom cabru, u svakom slucaju. Nije vise pitanje hoce li, vec kada ce se predati ili svi izginuti.
Kikibombona

#34056 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

dječak sa šibicama wrote:
celava_dlaka wrote:Ljudi haman Aleppo oslobodili, a ne mogu jobar, na strani sam SAA al sto su nesposobni malo je za rec :-)
Zato je susjedna Zamalka pala.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.53 ... 14/Zamalka

Teroristi u Jobaru su pravom cabru, u svakom slucaju. Nije vise pitanje hoce li, vec kada ce se predati ili svi izginuti.
Hmmm, ovo mi djeluje i zvuci nevjerovatno, skoro pa nemoguce. Zamalka je jos jace uporiste pobunjenika od Dzobara. Isto gusto naseljen kvart, kuca na kuci. Nije nemoguce, al mi tesko povjerovati. :-) To bi bio ubitacan udarac za pobunjenike.
Kikibombona

#34057 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

exliberal-ex wrote:Ja sam jucer slucajno naletio na neke snimke iz Jabara ili kako se vec pise...snimljeno prije 8 mjeseci, ( tenk sa go pro kamerom)
Kako se oni krpe,to je upadanje sa tenkovima I transporterima, deru po zgradama sve ode u materinu...i opet I pored tog razaranja vidis kako se ispaljuju RPG, gube jedan tenk ali se posada spasava....ovi pokusavaju da ih izvuku , citava zgrada kolapsira... pa rat kod nas je bio ko da se djeca pobiju u obdanistu....strasno
Upravo tako.

Mozes za Arape reci sve al ne mozes da nemaju muda. Imaju, itekako.
exliberal-ex

#34058 Re: Sirija

Post by exliberal-ex »

Ovo je taj snimak....meni se cini od prije par mjeseci ali opet...

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... bsDP5DznDQ
Herr Flick

#34059 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Nesto ne mogu da razumijem ovo u Damasku.Gledam neke slike po fb,neki dijelovi Damaska sasvim normalni,ulice pune naroda a 10 kilometara dalje(vjerovatno i manje) brutalni rat.Ili recimo gledao sam neke klipove na youtubu tenkovi,bmp-ovi kraj autoputa rokaju a saobracaj normalan kao da se nista ne desava..Ovi arapi su blentav narod,to je nevjerovatno koliko su blentavi :-) :-)
sarajevoxxxx

#34060 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Facebook stranica "ja sam Jordanac, ja sam Muaz El-Kesasibeh"

https://m.facebook.com/kolna.moaath
sarajevoxxxx

#34061 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Otac pilota se treba sastati sa jordanskim kraljem. Sudeci po komentarima, mogao bi biti razmijenjen za nekoga ili nesto. A i dosta ih trazi smaknuce. Sanse da prezivi su po mojoj skromnoj procjeni pola pola.
dječak sa šibicama

#34062 Re: Sirija

Herr Flick wrote:Nesto ne mogu da razumijem ovo u Damasku.Gledam neke slike po fb,neki dijelovi Damaska sasvim normalni,ulice pune naroda a 10 kilometara dalje(vjerovatno i manje) brutalni rat.Ili recimo gledao sam neke klipove na youtubu tenkovi,bmp-ovi kraj autoputa rokaju a saobracaj normalan kao da se nista ne desava..Ovi arapi su blentav narod,to je nevjerovatno koliko su blentavi :-) :-)
Ima snimak sa ZSU Shilke, onaj protuavionac sa 4 cijevi, namjestili kameru izmedju cijevi i sad gledas kako ovaj roka po zgradi, ali regularno saceka da autobus ili kamion prodju cestom koja se nalazi izmedju njega i zgrade, i onda nastavi paljbu :D

Prometuju normalno, malo brze naravno, ali prometuju, dok se vode borbe.
Kikibombona

#34063 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Multi - kulti Surija

Image

Image
dragma
Vozim: Pješe

#34064 Re: Sirija

Post by dragma »

Kikibombona wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Pretpostavljam da će ga svezati za noge i vući Toyotom kroz ulice Rake.
Pa da, njima nije cilj SAMO ubiti covjeka. Bolesnici su to, moraju zadovoljiti sadisticke potrebe.

Ne znam, piloti bi trebali biti naoruzani i pucati sebi u glavu ako dodju u priliku da ih zarobe najgore zivotinje sto trenutno postoje.
I u tome su jako kreativni.
18+
https://www.facebook.com/video.php?v=41 ... 81&fref=nf
Klavikula

#34065 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
jedan selfi :D

btw. steta pilota. mislim, treba biti realan, ko se maca lati od maca i gine. ali ipak, pasti ovim mungosima u zarobljenistvo i nije bas narocito dobra stvar.
dječak sa šibicama

#34066 Re: Sirija

dragma wrote:
Kikibombona wrote:

I u tome su jako kreativni.
18+
https://www.facebook.com/video.php?v=41 ... 81&fref=nf
Ovo su vec stare metode pretece ISIL-a, Sadamovih Fedajina.

Oni su uzivali likvidirati ljude sa protuavionskim topovima i slicnim velikim kalibrima. Valjda im se dize ona stvar na raskomadana tijela.
sarajevoxxxx

#34067 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

I Kurdi u Kobaneu obaraju avione :-)

Danas oborene dvije bespilotne letjelice Daiša - Naslov je današnje vijesti na pro-kurdskim portalima, sa ovom slikom ispod :-)

Image
Maystor

#34068 Re: Sirija

Post by Maystor »

:mrgreen:

DJI Phantom
budza

#34069 Re: Sirija

Post by budza »

sarajevoxxxx wrote:Jordanska vojska:Smatramo IS odgovornim za sigurnost pilota

Jordanski pilot Muaz El-Kesasibeh, prije 5 mjeseci se ozenio.Rodjen u jordanskom gradu Kerek.

http://www.assabeel.net/local/item/8274 ... 8%A9%D8%9F

ko ga jebe.
nadam se da ce imati pravedno sudjenje i da ce biti smaknut kao crv.
taj pilot da je imao muda, Isao bi na tel aviv, kairo ili na damask.
govno jedno poltronsko.
zrakomlat

#34070 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/wa ... -koalicije
Je li ih sramota priznati, ili će ispasti da ga je Assad srušiJo?
ioannes

#34071 Re: Sirija

Post by ioannes »

Herr Flick wrote:Nesto ne mogu da razumijem ovo u Damasku.Gledam neke slike po fb,neki dijelovi Damaska sasvim normalni,ulice pune naroda a 10 kilometara dalje(vjerovatno i manje) brutalni rat.Ili recimo gledao sam neke klipove na youtubu tenkovi,bmp-ovi kraj autoputa rokaju a saobracaj normalan kao da se nista ne desava..Ovi arapi su blentav narod,to je nevjerovatno koliko su blentavi :-) :-)
primjetio sam kad sam gledao dosta snimaka iz Sirije da SAA vojnici cesto imaju kojekakve vrpce zavezane na ramenu
nekad crvene,ljubicaste itd. sta se krije iza toga?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#34072 Re: Sirija

Post by arman1 »

budza wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jordanska vojska:Smatramo IS odgovornim za sigurnost pilota

Jordanski pilot Muaz El-Kesasibeh, prije 5 mjeseci se ozenio.Rodjen u jordanskom gradu Kerek.

http://www.assabeel.net/local/item/8274 ... 8%A9%D8%9F

ko ga jebe.
nadam se da ce imati pravedno sudjenje i da ce biti smaknut kao crv.
taj pilot da je imao muda, Isao bi na tel aviv, kairo ili na damask.
govno jedno poltronsko.
Nadam se da će sad ići odmazda nad kozojebima i to sa kamatom.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#34073 Re: Sirija

Post by arman1 »

ioannes wrote:
primjetio sam kad sam gledao dosta snimaka iz Sirije da SAA vojnici cesto imaju kojekakve vrpce zavezane na ramenu
nekad crvene,ljubicaste itd. sta se krije iza toga?
Definitivno nisi bio u borbi. Kad poče da prašti oko tebe a svakakvih uniformi, jedino te trakice pomažu-donekle.
Co0l

#34074 Re: Sirija

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:I Kurdi u Kobaneu obaraju avione :-)

Danas oborene dvije bespilotne letjelice Daiša - Naslov je današnje vijesti na pro-kurdskim portalima, sa ovom slikom ispod :-)

Image
Vučiću,pederu!
sarajevoxxxx

#34075 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Džober i dalje čvrsto u rukama snaga sirijske opozicije.Današnji prilog sa prvih linija prema Tajbi, tu je najžešće:

https://www.youtube.com/watch?v=7CYGSL5 ... e=youtu.be
Locked