Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- aditon
#34026 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
e hvala ti...ma samo kad spustiš npr sjene s ultra na high dobije se 10 fps...ali ne bih želio da diram neke postavke koje bi narušile izgled igre, zato mi trebju te HU postavke, čisto za orijentaciju.. 
-
soha96
#34027 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam imao oko 45-50 na 2k sa ultra, sa ovim HU imam oko 65-70 pa eto probaj. Ne vidim nikakvu razliku u grafici.
- ferratilis
#34028 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Last edited by ferratilis on 26/10/2020 12:35, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#34029 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis
Vise ces ti puteva obnoviti u igri, nego nasa divna jadna drzava u stvarnom zivotu.
Vise ces ti puteva obnoviti u igri, nego nasa divna jadna drzava u stvarnom zivotu.
- ferratilis
#34030 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad bi se ljudi u stvarnom svijetu ponasali kao u ovoj igri, svima bi bilo bolje. Za razliku od ostalih online igara, ovdje igraci zajedno grade mostove, pomazu jedni drugima, dijele resurse itd. Fakat je dobar osjecaj kad uspijes savladat strmu liticu uz pomoc drugih igraca, ili ugledas most koji ce te sacuvati rizika gubitka posiljke u divljoj rijeci.

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#34031 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Stani ba, zar Death Stranding nije singleplayer?
I ako ga ima, jel vrijedan igranja?
I ako ga ima, jel vrijedan igranja?
- typeOnegative
#34032 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Je, singleplayer je,ali koristi online komponentu za stvari koje je kolega naveo.. Krenuo sam je igrati i sad se postavlja pitanje jel gameplay otežan na krekovanoj verziji i ima li je smisla uopće igrati tako ?
Vj ću je na kraju kupiti jer mi se svidjela na neki čudan način
Vj ću je na kraju kupiti jer mi se svidjela na neki čudan način
- House
#34033 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
tražim poker hastal u RDR 2 
- ferratilis
#34034 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kojima je uvijek hodao po tankoj zici izmedju genija i seksualno devijantne budale, samo sto je Death Stranding malo pitomija igra od svih MGS naslova. Meni prica odlicno lezi, kao i gameplay. Cijela igra djeluje nekako meditativno u vremenu pandemije. Jedna od glavnih tema je povezivanje u vremenu izolacije, zbog toga je i ubacio tu indirektnu saradnju izmedju igraca da pojaca taj aspekt, i itekako je uspio. Nemoguce je nekome reci da li vrijedi igrati jer se ne moze poredit ni sa cim. Ali da je upecatljiv, to sigurno jest.
evo kako je Kojima objasnio igru prije par godina:

evo kako je Kojima objasnio igru prije par godina:

Last edited by ferratilis on 26/10/2020 16:44, edited 1 time in total.
- arnes_king
#34035 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je Death Stranding jedna od najdrazih igara koje sam igrao. Ne mogu ni opisati koliko sam uzivao, kako me opustala i odmarala igra, dok npr drug koji je jednom probao kaze da mu je bio stres zivi
Meni je vrhunski odradjena, grafika, gameplay, soundtracks sve je beton i dosta drugacije od onog sto redovno igram. Sama prica mi je bila bas intrigirajuca i jedino mi je zao sto sam pred kraj poletio da zavrsim kako bih saznao sta se na kraju desi i poslije je vise nisam palio, a imao zelju sve autoputeve osposobiti
U startu je dosta spora i treba igrati jedno 15-20 sati do chapter 3 kada se pocnu razne ludorije otkljucavati i kada gameplay postaje stvarno zabavan.
Sam kraj je lud i toliko se stvari zapetlja, raspetlja i objasni i kad je zavrsis imas bas nekakav cudan, prazan osjecaj jer ne znas sta dalje
Jedan od boljih faktora mi je bio ovaj pasivni multiplayer, i siguran sam da igra dosta cari izgubi ako se igra bez te komponente.
Meni je vrhunski odradjena, grafika, gameplay, soundtracks sve je beton i dosta drugacije od onog sto redovno igram. Sama prica mi je bila bas intrigirajuca i jedino mi je zao sto sam pred kraj poletio da zavrsim kako bih saznao sta se na kraju desi i poslije je vise nisam palio, a imao zelju sve autoputeve osposobiti
U startu je dosta spora i treba igrati jedno 15-20 sati do chapter 3 kada se pocnu razne ludorije otkljucavati i kada gameplay postaje stvarno zabavan.
Sam kraj je lud i toliko se stvari zapetlja, raspetlja i objasni i kad je zavrsis imas bas nekakav cudan, prazan osjecaj jer ne znas sta dalje
Jedan od boljih faktora mi je bio ovaj pasivni multiplayer, i siguran sam da igra dosta cari izgubi ako se igra bez te komponente.
-
Tabakmalac
#34036 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igra je fenomenalna i vrijedna svake riječi hvale, iako na "površini" za neke izgleda kao obični "poštar simulator".
-
l33t
#34037 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sto mi ovo ne izgleda nikako "next gen" nabacali rtx refleksije po ovim barama i to je to :O
twitch.tv/cohhcarnage
WD:Legion
- _coRey_
#34038 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pa zato sto nije, to je cross gen title
ne moze RTX toliko "podici" igru
isti slucaj i s Valhallom koja nije nista drugo nego Odiseja reskin, i dalje je isti engine
ne moze RTX toliko "podici" igru
isti slucaj i s Valhallom koja nije nista drugo nego Odiseja reskin, i dalje je isti engine
-
l33t
#34039 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ima smisla, bas me zanima kako ce izgledati bez RTXa.
- _coRey_
#34040 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ista je samo osnova, Kojimin tim je dosta stvari mijenjao i prilagodjavao svojim potrebama
pomaze i cinjenica da je Death Stranding od prvog dana planiran da ide na PC za razliku od HZD
- aditon
#34041 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sve ovo što ste pisali o death strandingu mene samo još više zbunjuje... Igra ima taj neki zlokoban početak i nikako ne mogu da povežem sve rečeno s početkom igre, s trailerima na karaju krajeva...Jedino u šta sam siguran jeste da igra ima brutalnu grafiku a isto tako i optimizaciju, muzika na samom početku je također odlična...a to se zaista rijetko viđa u modernim igrama. Svakako da ću je probati zaigrati kad završim ranije započete naslove..
- ferratilis
#34042 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobrodosao u svijet Kojime, cak ni njegovi najveci fanovi ga ne razumiju u potpunosti. Zato sam i pisao gore da je na liniji izmedju genija i ludaka. U jednoj sceni imas duboku filozofiju o znacenju zivota i smrti, u sljedecoj cujes ovako nesto:

Ali da su njegove igre bile tehnicka dostignuca, to stoji. MGS1 u ono vrijeme, na PS1, je bio revolucija. Jedna od prvih pravih cinematic igara. MGS3 je bio jos bolji. MGS5 je najbolje optimizirana igra koju znam. Cak i na PS4 gura 60FPS.
EDIT: i plus sto ima odlican ukus za muziku i filmove

Ali da su njegove igre bile tehnicka dostignuca, to stoji. MGS1 u ono vrijeme, na PS1, je bio revolucija. Jedna od prvih pravih cinematic igara. MGS3 je bio jos bolji. MGS5 je najbolje optimizirana igra koju znam. Cak i na PS4 gura 60FPS.
EDIT: i plus sto ima odlican ukus za muziku i filmove
- aditon
#34043 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
modeli likova su jednostavno predobro urađeni
- Averus
#34044 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je dovoljno o Kojimi samo što je u nekoj od starih (prastarih) igara ubacio foru kad upadneš u mrkli mrak, polako ti se oči privikavaju - tj u igri ti za mikro-stepen pećina postaje "svjetlija" 
Zamisli budale da se toga sjeti
A nisam nijednu njegovu igru odigrao
Zamisli budale da se toga sjeti
A nisam nijednu njegovu igru odigrao
- aditon
#34045 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ili da ti se glavni lik usmrdi nakon nekog vremena...ma ono, lik ide u detalje što je super, ali nije shvatljiv većini ljudi, jer kako fera reče, njegovi radovi su na tankoj granici između ludila i genijalnosti..
- ferratilis
#34046 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo mu je bio jedan od boljih troll momenata 
- shalla
#34047 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jebo mater još ćete me ubijediti da skinem ovaj Death stranding 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#34048 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
MGS3 je najbolje singleplayer iskustvo svih vremena
- ferratilis
- aditon
#34050 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
da li je već pojavio se patch za PES 2021 koji rješava ove standardne boljke kod PES-a poput dresova, imena klubova itd?