SDA-All about

GeeTnT

#34026 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Ofrlje pa u centar..mada mislim da je PDA bojovnik jer kuko ima vaznijeg posla, a sumnjam da bi se znao i reggat na forum.
kmirsad

#34027 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

GeeTnT wrote:Ofrlje pa u centar..mada mislim da je PDA bojovnik jer kuko ima vaznijeg posla, a sumnjam da bi se znao i reggat na forum.
:perverzna: :perverzna: :perverzna: :per: :lol:
Heller wrote:
kmirsad wrote:
putokaz1 wrote:ranije Propali ko Grčka
SAD Propali ko SDA
ranije Kote se ko Zečevi
SAD Kote se ko SDA Frakcije
ranije Nestali ko Obri
SAD Nestali ko SDA
ranije Opozicija na TK zar postoji
SAD Opozicija kao SDA TK sa 2 Zastupnika
:lol:još malo, pa ih dođe čovjeku žao,,, :D
kmirsad=kukic mirsad? :shock: :run:
:novine: :novine: :novine:... pročito si me... taj sam... :lol: :lol: :lol:
Novak20

#34028 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Stara narodna kaže: "Svaki cigo svog konja hvali". Ne mora ni sam vjerovati u ono što priča. :D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/744 ... u_bih.html

Bez SDA i MZ neJma političkog života, neJma reformi, :D neJma akciza, neJma reda, neJma BiH. Čuj SDA glavni saradnik MZ. Ja mislio da je SDA nekakav samostalan faktor. :D
"Međunarodna zajednica se uzda u SDA. To je kičma političkog života u BiH, to osjećam iz kontakta sa njima. Stvari koje su se rješavale mi smo to rješavali sa međunarodnom zajednicom. Reformsku agendu smo mi pisali zajedno sa njima, akcize zajedno radili, zakon o radu zajedno. Mi smo glavni saradnik. Da nemate SDA i međunarodne zajednice, sa ovakvim nedostatkom unutarnje kohezije i nespremnosti na kompromise, u ovoj zemlji bi nastao nered. To dvoje drži BiH na okupu".
Kako je kazao, sve ono što je u Reformskoj agendi zacrtano je išlo.

"Percepcija u javnosti je vrlo loša, a rezultat nije uopšte loš. Ako imate par milijardi KM prikupljenih poreza više nego u prethodnom periodu, to je direktni pokazatelj jačanja privrede. Neke stvari su išle dobro, kada su zapele i ja sam počeo malo jače da se suprostavljam, da bivam glasniji. Prilazim kraju mandata, želim neke stvari da zatvorim, možda postajem malo nervozniji s godinama".
Pa gdje su te prikupljene milijarde ? Na šta se troše ? Je li nam šta bolje ? Zašto uzimamo kredite od MMF kad prikupljamo milijarde ? :D

Jbt, za četiri zadnje godine ove vlasti nema metra puta, pruge, nove elektrane, škole ili bolnice. Nema radnih mjesta, a svi pokazatelji na nivou zadnjih država Afrike.
JThomas

#34029 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ili je možda pokazatelj povećanja nameta i stege u njihovom prikupljanju. možda :mrgreen:
GeeTnT

#34030 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Bakir je izjavom o povecanju prihoda od poreza dao do znanja kod koga su novci, a ko ima novce ima i ovce. Samo sto se ovde to shvati tek nakon izbora...
Novak20

#34031 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

GeeTnT wrote:Bakir je izjavom o povecanju prihoda od poreza dao do znanja kod koga su novci, a ko ima novce ima i ovce. Samo sto se ovde to shvati tek nakon izbora...
Interesantno, meni se čini da ovom izjavom o povećanju prihoda Bakir potvrđuje nesposobnost SDA i svoju lično da se prikupljenim parama nešto korisno uradi za narod.

Doduše, njegove ovce se jeftino prodaju samo što to ne shvataju ni prije ni poslije izbora.
SimkeA

#34032 Re: SDA-All about

Post by SimkeA »

Jel neko gledao Kirbasa na N1 pressingu sa Amirom Zukicem? Kad ga novinar upita sta ako baza predlozi Suprugu, a on kaze mozda predloze vas suprugu. Haha prejako, jos bi bio fazon stvarno predloze suprugu Amira Zukica, ali onog cele... Koji bi to fazon bio :razz:
shake69

#34033 Re: SDA-All about

Post by shake69 »

Novak20 wrote:Stara narodna kaže: "Svaki cigo svog konja hvali". Ne mora ni sam vjerovati u ono što priča. :D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/744 ... u_bih.html

Bez SDA i MZ neJma političkog života, neJma reformi, :D neJma akciza, neJma reda, neJma BiH. Čuj SDA glavni saradnik MZ. Ja mislio da je SDA nekakav samostalan faktor. :D
"Međunarodna zajednica se uzda u SDA. To je kičma političkog života u BiH, to osjećam iz kontakta sa njima. Stvari koje su se rješavale mi smo to rješavali sa međunarodnom zajednicom. Reformsku agendu smo mi pisali zajedno sa njima, akcize zajedno radili, zakon o radu zajedno. Mi smo glavni saradnik. Da nemate SDA i međunarodne zajednice, sa ovakvim nedostatkom unutarnje kohezije i nespremnosti na kompromise, u ovoj zemlji bi nastao nered. To dvoje drži BiH na okupu".
Kako je kazao, sve ono što je u Reformskoj agendi zacrtano je išlo.

"Percepcija u javnosti je vrlo loša, a rezultat nije uopšte loš. Ako imate par milijardi KM prikupljenih poreza više nego u prethodnom periodu, to je direktni pokazatelj jačanja privrede. Neke stvari su išle dobro, kada su zapele i ja sam počeo malo jače da se suprostavljam, da bivam glasniji. Prilazim kraju mandata, želim neke stvari da zatvorim, možda postajem malo nervozniji s godinama".
Pa gdje su te prikupljene milijarde ? Na šta se troše ? Je li nam šta bolje ? Zašto uzimamo kredite od MMF kad prikupljamo milijarde ? :D

Jbt, za četiri zadnje godine ove vlasti nema metra puta, pruge, nove elektrane, škole ili bolnice. Nema radnih mjesta, a svi pokazatelji na nivou zadnjih država Afrike.
Pa ja tako je kad imas narcisoidnog novinara kao tog Zukica kome je vaznije da usne pokusa napuciti u svakom kadru jer mu je valjda neko rekao da su pretanke. :-) Umjesto da tada iskoristi trenutak i razgovor ucini dinamicnijim kad mu je dosao na volej s tom pricom o milijardama, Zukic se tvrdoglavo kao pocetnik drzi sklepanih pitanja s papira. :|
GeeTnT

#34034 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

SimkeA wrote:Jel neko gledao Kirbasa na N1 pressingu sa Amirom Zukicem? Kad ga novinar upita sta ako baza predlozi Suprugu, a on kaze mozda predloze vas suprugu. Haha prejako, jos bi bio fazon stvarno predloze suprugu Amira Zukica, ali onog cele... Koji bi to fazon bio :razz:
Zukic je ispao glup kao i njegovi nadredjeni koji ga nisu posavjetovali oko pitanja...postavljati pitanja ciji je autor saradnik Keljmendija je trasiranje puta esdea ka pobjedi na izborima..
Crvene_brigade

#34035 Re: SDA-All about

Post by Crvene_brigade »

Ovako kadrovi kriminalne organizacije SDA direktno kontrolišu i izdaju direktive primitivnom stranačkom apartčiku i predsjedniku tzv. SPUS-a Merimu Serdareviću.

Image
SDA-ov megafon Merim Serdarević i Hazim Bahtanović

Na prikazanoj fotografiji može se primjetiti kako sekretar Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Hazim Bahtanović daje instrukcije nesretnom Serdareviću i ostatku vodstva tzv. SPUS-a.

I ova fotografija nedvosmisleno govori da je kriminalna organizacija SDA stavila pod punu kontrolu kompromitovano i lažno studentsko udruženje.
Org

#34036 Re: SDA-All about

Post by Org »

Crvene_brigade wrote:Ovako kadrovi kriminalne organizacije SDA direktno kontrolišu i izdaju direktive primitivnom stranačkom apartčiku i predsjedniku tzv. SPUS-a Merimu Serdareviću.

Image

Na prikazanoj fotografiji može se primjetiti kako sekretar Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Hazim Bahtanović daje instrukcije nesretnom Serdareviću i ostatku vodstva tzv. SPUS-a.

I ova fotografija nedvosmisleno govori da je kriminalna organizacija SDA stavila pod punu kontrolu kompromitovano i lažno studentsko udruženje.
Ccc, Kakav bezobrazluk. Tačno me podsjeti na crveni modus operandi
https://m.youtube.com/watch?v=2ZTMgyrb2fs
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34037 Re: SDA-All about

Post by pici »

Crvene_brigade wrote:Ovako kadrovi kriminalne organizacije SDA direktno kontrolišu i izdaju direktive primitivnom stranačkom apartčiku i predsjedniku tzv. SPUS-a Merimu Serdareviću.

Image

maH... pricaju o kokarama... dze bi oni
megaman4

#34038 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Image

Zbog ovakvih likova nase diplome na zapadu sluze za ismijavanje jer ne vrijede ni pisljivu bobu.

UNSA je odavno postao obicna farsa koji ne proizvodi intelektualce nego ovce i neznalice cije je znanje jednako sobnoj temperaturi. Ima izuzetaka, ali su oni odavno napustili UNSA i nastavili su sa naukom vani gdje se i cijeni.
kosponovodjeluje

#34039 Re: SDA-All about

Post by kosponovodjeluje »

pici wrote:

Image

Skoro uvijek su studenti najliberalniji i najprogresivniji dio društva u jednoj zemlji, a ovdje su na čelu tih, nazovi udruženja polupismeni i zatucani mračnjaci koji prijete svakome ko ne dijeli njihov kvazipatriotski, a u suštini neskriveni šovinistički diskurs.

Pa samo pogledajte ove nazadne kreature poput Serdarevića, Zahiragića i ostalih SDA junoša i sve će vam biti kristalno jasno.
aratet

#34040 Re: SDA-All about

Post by aratet »

Kad vidis u kakvom su nam stanju infrastruktura, zdravstvo, ekonomija, obrazovanje, kultura, sport itd. razocaras se, ali to razocarenje je nista naspram razocarenja kad vidis ko bi to trebao da promijeni (zahiragic, Serdarevic i ostali9.
Crvene_brigade

#34041 Re: SDA-All about

Post by Crvene_brigade »

kosponovodjeluje wrote:
pici wrote:

Image

Skoro uvijek su studenti najliberalniji i najprogresivniji dio društva u jednoj zemlji, a ovdje su na čelu tih, nazovi udruženja polupismeni i zatucani mračnjaci koji prijete svakome ko ne dijeli njihov kvazipatriotski, a u suštini neskriveni šovinistički diskurs.

Pa samo pogledajte ove nazadne kreature poput Serdarevića, Zahiragića i ostalih SDA junoša i sve će vam biti kristalno jasno.
Ovi odvratni likovi i skorojevići zarobili su i potpuno kompromitovali studentsko udruženje, te pretvorili u stranačku, botovsko-propagandnu filijalu raspadajuće kriminalne organizacije SDA.
last mohicans

#34042 Re: SDA-All about

Post by last mohicans »

Šta se čudite, ovo udruzenje je produzena ruka vlasti, još od Nurkovica koji su tu prvi zaposjeli. Samo je razlika sto su njima omogucili (pa i u današnje vrijeme) da godišnje ubiru stotine hiljada organizacijom studentskih pohoda. Studentima dobro, za malo para vide svijeta, a organizatorima još bolje. Kao da su akademski put i nauka nešto bitni u današnje vrijeme.
megaman4

#34043 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

last mohicans wrote:Šta se čudite, ovo udruzenje je produzena ruka vlasti, još od Nurkovica koji su tu prvi zaposjeli. Samo je razlika sto su njima omogucili (pa i u današnje vrijeme) da godišnje ubiru stotine hiljada organizacijom studentskih pohoda. Studentima dobro, za malo para vide svijeta, a organizatorima još bolje. Kao da su akademski put i nauka nešto bitni u današnje vrijeme.
PMF je prije rata imao svoju izdavacku djelatnost naucnih casopisa i institute u sklopu stare i nove zgrade. Dolazili su studenti iz citavog svijeta da se bave naukom.

Danas nema nista a znamo i zasto. Cim se politika uvukla, nauka je umrla za sva vremena.

Do rata smo bili korak za zapadom, nakon rata idemo u drustvo Zimbabvea i zaostalih arapskih plemena.
drug_profi

#34044 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ponovicu jednu mudru misao: za genocid ne trebaju tenkovi i vojna sila. Dovoljno je unistiti obrazovanje jedne nacije.
cyprus

#34045 Re: SDA-All about

Post by cyprus »

Image

Nemoj tako :oops:

http://ba.n1info.com/a151120/Vijesti/Vi ... PUS-a.html
Merim Serdarević je istakao da stranački nije opredijeljen i da nije član niti jedne stranke.

"Nekada davno sam bio u Našoj stranci. Kao predstavnik SPUS-a posjećivao sam razne asocijacije mladih i sarađivali smo sa svima. Ne interesuje me niti jedna politička stranka, odnosno interesuje me svaka koja će pomoći mladima i državi BiH i takve stranke ću odmah podržati", kazao je Serdarević.
Jeste da ga tu i tamo pokoja sličica i video koji kažu drugačije, ali Bože moj, može se svakom desit :-D

Image
Alighieri

#34046 Re: SDA-All about

Post by Alighieri »

Ta studentska udruženja su pod direktnom direktivom od strane sda. Oni već unaprijed znaju i pripremaju sljedeće kandidate za pozicije predsjednika.

Ovo zvuči mao teorija zavjere i slično ali organizacija kakvi su oni ne bi opstala da nema para i crnih radnji.

Da ulože i 50% stvari u rad kao u spletke ova država bi napredovala. Kakav im je sistem govori i podatak da su jedina "bošnjačka" stranka koja ima više glasova od svog kandidata za predsjedništvo.
sinuhe

#34047 Re: SDA-All about

Post by sinuhe »

Straaanci ce...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /180309055

Sta fali tako je i u ratu bilo.
Prpa.ba

#34048 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Samo jos jedan u nizu dokaza da je SDA iz naroda i uz narod. Identican mentalitet vladajucem mentalitetu kod naroda - drzava da me zaposli, drzava da mi sredi zivot, MZ da nam sredi drzavu i tako dalje. Apsolutna lisenost odgovornosti za bilo koji aspekt bilo cega u vlastitim zivotima. Jos ako se moze pri tome loviti u mutnom - tim bolje. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34049 Re: SDA-All about

Post by pici »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nij ... /180309070

TEŠKE OPTUŽBE
SDA nije tražila da se ispitaju navodi o kriminalu koje je vrh stranke opisao u pismima Izetbegoviću
pa vjera nalaze da se ne krade... dze bi to oni...

Image

Image

Image

Image
Postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS podigle su optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića.
Optuženi se terete se da su počinili sljedeća krivična djela:

1. Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje

2. Esed Džananović krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti

3. Asim Sarajlić i Mirsad Kukić krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem

4. Seid Fazlagić krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela

5. Amir Zukić krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja

Kako se navodi u optužnici, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić. Oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Postupajuće tužiteljice uz optužnicu su predložile Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nadžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu Džananoviću i Seidu Fazlagiću.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

u lopovluku je snaga :bih:
kmirsad

#34050 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Treba praviti posebnu listu...možda i stranku... KPD Zenica... :D
Post Reply