Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Crvena Tifoza

#34026 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Jack Be Nimble wrote:Obadvojica (Obojica) ljudine.

Dzeko bolji sto nas je odveno na SP.

Salihamidzic bolji kada se sagledaju trofeji sem domacih liga i kupova. Takodjer Hasan je meni licno zadnji igrac na kojeg sam gledao kao nekog idola. Ono kada Hasana komentator pohvali srce ko Bosna. Mozda zbog toga malo vise vucem ka Hasanu.

Isti sam. U onom vremenu kad smo bili niko i ništa, imali smo igračinu u jednom od najboljih klubova na svijetu.
trcicu trceci

#34027 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

Dzeko danas pisa po sirotinji

nedjelja, 18 sati, kupite kartu da gledate ovaj dogadjaj
Ned071

#34028 Re: Edin Džeko

Post by Ned071 »

Ne sjecas se da se iznojio? A sjecas li se spanaca na kosevu? Cccc .... Elvir Bolic je zasluzan sto je Braco digao sidro...
Edin H.

#34029 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

missko wrote:
ABH017 wrote:
Nisam siguran, ali mislim da je to bila zadnja Hasanova utakmica u reprezentaciji. Čini mi se, prijateljska, protiv Francuske na koševu, avgust 2006. Znam da sam jedva ušao na zapad, da drug nije htio da se gura, jer je poveo dijete, pa je prodao karte i vratio se kući. Najčuveniji gost komentator, Muhamed Konjić se oprostio od reprezentacije BiH na početku meča. Stadion pun, gubimo, naša igra katastrofa, zalaganje igrača nula. U neka doba, u toku igre, Hasan stane i krene da se razgibava na sred terena, licem okrenut prema nama na zapadu. Sjećam se zvižduka sa tribina, psovki i povika "izlazi napolje". Eh, tad je "frajko digo sidro". Na poluvremenu je ostao u svlačionici, i otišao je, ne sačekavši ni kraj utakmice. Jedan od najomraženijih likova navijačima, u reprezentaciji, zbog svog nezalaganja. Ne sjećam se utakmice u kojoj se oznojio. Tako da...
Salihamidžić može biti najbolji igrač Bajerna iz BiH, najbolji igrač Bajerna iz Jablanice, ali nikako najbolji fufbaler BiH, čak ni najbolji fudbaler Jablanice (tu imamo Vahu, ako nikog drugog).
Biti ponosan što smo imali fudbalera, koji je sa Bajernom osvojio 6 titula Bundeslige, 1x ligu šampiona i 1x bio prvak svijeta, je jedna dimenzija. Hasanovo zalaganje i igra u reprezentaciji BiH je nešto sasvim drugo.
Pored toga, nisam primjetio da se nešto zanima za reprezentaciju, od kako je otišao. Jednostavno ga ne zanimamo. Slično sam primjetio kod Safeta Sušića, prije nego je postao selektor. Ja mislim da nije znao ni ko igra za našu reprezentaciju, dok Ćiro nije napravio dar-mar Belgiji u Genku, pa i u Zenici i plasirao se u baraž, po prvi put.
Porediti njih dvojicu i njihov doprinos reprezentaciji i fudbalu uopšte u BiH, sa Edinom Džekom je smiješno. To se nikad neće moći porediti.
A nisi cuo pricu kako je Dzeko u Innsbrucku protiv Egipta fato se za jaja i navijacima pokazivao
Midhat je to poslije utakmice zavrsio sa selektorom :D
Warashii

#34030 Re: Edin Džeko

Post by Warashii »

Salihamidzic bolji kada se sagledaju trofeji sem domacih liga i kupova. Takodjer Hasan je meni licno zadnji igrac na kojeg sam gledao kao nekog idola. Ono kada Hasana komentator pohvali srce ko Bosna. Mozda zbog toga malo vise vucem ka Hasanu.
Hasan je legenda, mogu pričati sta hoce ali njih dvojica su daleko najbolje sto smo imali/imamo.
Sto se Hasana tice nepravedno ga se i danas dan odbacuje, neko ko je odigrao toliko utakmica na najvišem nivou u svijetu nije za odbaciti, osim kod nas.
ABH017

#34031 Re: Edin Džeko

Post by ABH017 »

missko wrote: A nisi cuo pricu kako je Dzeko u Innsbrucku protiv Egipta fato se za jaja i navijacima pokazivao
Ja samo poredim njihovo zalaganje i interesovanje oko reprezentacije. Džeko, za razliku od Hasana, daje sve od sebe, pogotovo od kako je kapiten.
I još jednom, ponosan sam i ja bio kad Bajern pobijedi, a Hasan dobro odigra. Ali gorčina ostane poslije reprezentativnog nastupa.
Prije će biti da su ga Barbarez i Slišković naružili, pa je otišao. Bolić nije taj tip.
ABH017

#34032 Re: Edin Džeko

Post by ABH017 »

Warashii wrote:

Hasan je legenda, mogu pričati sta hoce ali njih dvojica su daleko najbolje sto smo imali/imamo.
Sto se Hasana tice nepravedno ga se i danas dan odbacuje, neko ko je odigrao toliko utakmica na najvišem nivou u svijetu nije za odbaciti, osim kod nas.
Niko njega ne odbacuje, niti iko može ignorisati njegove klupske uspjehe. Ali kakve koristi mi imamo od toga?
Barbarez, Bolić, Misimović, Ibišević, Rahimić, Spahić i da ne nabrajam dalje, su dali daleko više za reprezentaciju od Hasana.
SkyLimit

#34033 Re: Edin Džeko

Post by SkyLimit »

Kod nas su se uvijek i tjerali iz reprezentacije oni koji su po svom fudbalskom umijecu bili priznati u cijelom Svijetu(Salihamidzic, Pjanic, Dzeko...), dok se istovremeno skandira igracima koji su u reprezentaciji iskljucivo zbog familijarno - menadzerskih - nacionalni kljuc linija(Vrsajevic, Vranjes, Susic...).
ABH017

#34034 Re: Edin Džeko

Post by ABH017 »

Crvena Tifoza wrote:

Isti sam. U onom vremenu kad smo bili niko i ništa, imali smo igračinu u jednom od najboljih klubova na svijetu.
I sad imamo jednog od najboljih na svijetu, ali kakva fajda, kad samo možemo reći da je iz BiH. Na žalost igra za Švedsku.
ABH017

#34035 Re: Edin Džeko

Post by ABH017 »

SkyLimit wrote:Kod nas su se uvijek i tjerali iz reprezentacije oni koji su po svom fudbalskom umijecu bili priznati u cijelom Svijetu(Salihamidzic, Pjanic, Dzeko...), dok se istovremeno skandira igracima koji su u reprezentaciji iskljucivo zbog familijarno - menadzerskih - nacionalni kljuc linija(Vrsajevic, Vranjes, Susic...).
:thumbup:
Slažem se.
Edin H.

#34036 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

ABH017 wrote:
missko wrote: A nisi cuo pricu kako je Dzeko u Innsbrucku protiv Egipta fato se za jaja i navijacima pokazivao
Ja samo poredim njihovo zalaganje i interesovanje oko reprezentacije. Džeko, za razliku od Hasana, daje sve od sebe, pogotovo od kako je kapiten.
I još jednom, ponosan sam i ja bio kad Bajern pobijedi, a Hasan dobro odigra. Ali gorčina ostane poslije reprezentativnog nastupa.
Prije će biti da su ga Barbarez i Slišković naružili, pa je otišao. Bolić nije taj tip.
Hasan ne podnosi drugarsku kritiku :oops:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#34037 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Warashii wrote:

Za koga? Za Bajern jeste za reprezentaciju ni u mislima. Ja se ne sjecam bas nesto previse djece koja su nosila majsice na kojima je pisalo Hasan Salihamidzic a mislim da nema mladjeg navijaca reprezentacije da nema majicu reprezentacije na kojoj pise Edin Dzeko. Da bilo koga u svijetu upitas ko je najveci fudbaler BiH ili da samko kazes Bosna i Hercegovina, fudbal dobit ces odgovor Edin Dzeko!!!! Hasan o tome je mogao samo da sanja jer nikada odbrambeni igraci nisu imali popularnost i cijenu napadaca. Na kraju krajeva dovoljno govori transfer Dzeke iz Wolfsubrga u MC koji je bio najskuplji tranfer u istoriji Bundeslige.......dakle svi oni koji na svaki moguci nacin pokusavaju da ospore da je Edin ubjedljivo najbolji BH igrac ikad tesko da mogu da pruze ikakav valjan argument. Naravno jos kad u pricu ukljucimo i reprezentaciju onda je svaka ta prica bas onako suvisna.
Najveci BH virtuozi sa loptom su svakako Pape, Hase, Baka i Osim ali njihove karijere i Edinove su neuporedive doduse kao sto su i neuporediva vremena u kojima se igra fudbal.

Najskuplji transferi u povijesti Bundeslige:

1. Edin Džeko (iz Wolfsburga u Manchester City 2010. godine) - 35 milijuna era
2. Mario Gomez (iz Stuttgarta u Bayern 2009.) - 30 milijuna
3. Diego (iz Werdera u Juventus 2009.) - 27 milijuna
4. Marcio Amoroso (iz Parme u Borussiju Dortmund 2001.) - 25 milijuna
4. Franck Ribery (iz Marseillea u Bayern 2007.) - 25 milijuna
4. Owen Hargreaves (iz Bayerna u Manchester United 2007.) - 25 milijuna
7. Arjen Robben (iz Real Madrida u Bayern 2009.) - 24 milijuna
8. Emerson (iz Bayer Leverkusena u Romu 2000.) - 20 milijuna
8. Carlos Eduardo (iz Hoffenheima u Rubin Kazan 2010.) - 20 milijuna
10. Roy Makaay (iz Deportiva u Bayern 2003. ) - 19.75 milijuna

Brace nema ni na mapi!!!!!
trcicu trceci

#34038 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

Braco je otisao u Juve na zalasku karijere
hrasno38

#34039 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

trcicu trceci wrote:Braco je otisao u Juve na zalasku karijere
Otisao je sa 30 godina u Juve kao sto je i Edin u Romu i tamo igrao 4 godine i na kraju karijeru zavrsio u Wolfsubrgu 2012 godine .
trcicu trceci

#34040 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

hrasno38 wrote:
Otisao je sa 30 godina u Juve kao sto je i Edin u Romu i tamo igrao 4 godine i na kraju karijeru zavrsio u Wolfsubrgu 2012 godine .
Da, ali on je bio istrosen igrac.
hrasno38

#34041 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

trcicu trceci wrote:
hrasno38 wrote:
Da, ali on je bio istrosen igrac.
Tako je povrede su ga rasturile
Crvena Tifoza

#34042 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Sad je cijena transfera mjerilo kakav je ko igrač. :D

Znači Bony i Sterling su vanserijski igrači kad je šeik za njih iskeširao preko 100 miliona. :D
Fudo387

#34043 Re: Edin Džeko

Post by Fudo387 »

Nije Hasan imao suigrace da napravi nesto ozbiljnije sa reprezentacijom. Tuzno je bilo gledati njegova istrcavanja
i cekanje na ostale da se pojave, mogo je komotno sator razapet i malo prilec dok oni dodju. Da ne spominjemo tadasnji savez, pasalice, munje i ostale kretene. Pravo je cudo da je uopste imao volje imati posla sa njima.
A mogao je komotno zaigrati za Njemacku, nije da mu nisu nudili.
Fudo387

#34044 Re: Edin Džeko

Post by Fudo387 »

leškarenje wrote:Mogo je i Edin za Cesku :P
Nije.
hrasno38

#34045 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote:Sad je cijena transfera mjerilo kakav je ko igrač. :D

Znači Bony i Sterling su vanserijski igrači kad je šeik za njih iskeširao preko 100 miliona. :D
Jok eto nije!!!
Crvena Tifoza

#34046 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Fudo387 wrote:Nije Hasan imao suigrace da napravi nesto ozbiljnije sa reprezentacijom. Tuzno je bilo gledati njegova istrcavanja
i cekanje na ostale da se pojave, mogo je komotno sator razapet i malo prilec dok oni dodju. Da ne spominjemo tadasnji savez, pasalice, munje i ostale kretene. Pravo je cudo da je uopste imao volje imati posla sa njima.
A mogao je komotno zaigrati za Njemacku, nije da mu nisu nudili.

Ne možeš ti to pojedinim objasniti. Ova današnja reprezentacija ne može se ni u čemu porediti sa onom repkom u kojoj je Hasan igrao. Dovoljno je pogledati igrače koji su onda igrali, selektori koji su nas vodili i mafiju koja je vladala savezom u to vrijeme. A da ne pričam da nisu imali ni pet lopti za treninge.
haris0032

#34047 Re: Edin Džeko

Post by haris0032 »

Aj valjda cete prestat kad Edin da 3 gola veceras.
Crvena Tifoza

#34048 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

hrasno38 wrote:
Crvena Tifoza wrote:Sad je cijena transfera mjerilo kakav je ko igrač. :D

Jok eto nije!!!

Hasan je za bakšiš došao u Bayern, vremenom zauzeo mjesto u prvom timu i nije išao. Zašto bi išao kad je igrao u jednom od najboljih klubova na svijetu. Tako ta priča o transferima ne pije vode.
Crvena Tifoza

#34049 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

haris0032 wrote:Aj valjda cete prestat kad Edin da 3 gola veceras.

Ako Bog da! :bih:

Vrijeme je za hattrick.

Vratio se Edin vjeri. :D Počeo je opet sa fatihom pred utakmicu. :D
haris0032

#34050 Re: Edin Džeko

Post by haris0032 »

Evo turbana, sad ide het trik sto posto
Post Reply