Warashii wrote:Jack Be Nimble wrote:Obadvojica (Obojica) ljudine.
Dzeko bolji sto nas je odveno na SP.
Salihamidzic bolji kada se sagledaju trofeji sem domacih liga i kupova. Takodjer Hasan je meni licno zadnji igrac na kojeg sam gledao kao nekog idola. Ono kada Hasana komentator pohvali srce ko Bosna. Mozda zbog toga malo vise vucem ka Hasanu.
Hasan je legenda, mogu pričati sta hoce ali njih dvojica su daleko najbolje sto smo imali/imamo.
Sto se Hasana tice nepravedno ga se i danas dan odbacuje, neko ko je odigrao toliko utakmica
na najvišem nivou u svijetu nije za odbaciti, osim kod nas.
Za koga? Za Bajern jeste za reprezentaciju ni u mislima. Ja se ne sjecam bas nesto previse djece koja su nosila majsice na kojima je pisalo Hasan Salihamidzic a mislim da nema mladjeg navijaca reprezentacije da nema majicu reprezentacije na kojoj pise Edin Dzeko. Da bilo koga u svijetu upitas ko je najveci fudbaler BiH ili da samko kazes Bosna i Hercegovina, fudbal dobit ces odgovor Edin Dzeko!!!! Hasan o tome je mogao samo da sanja jer nikada odbrambeni igraci nisu imali popularnost i cijenu napadaca. Na kraju krajeva dovoljno govori transfer Dzeke iz Wolfsubrga u MC koji je bio najskuplji tranfer u istoriji Bundeslige.......dakle svi oni koji na svaki moguci nacin pokusavaju da ospore da je Edin ubjedljivo najbolji BH igrac ikad tesko da mogu da pruze ikakav valjan argument. Naravno jos kad u pricu ukljucimo i reprezentaciju onda je svaka ta prica bas onako suvisna.
Najveci BH virtuozi sa loptom su svakako Pape, Hase, Baka i Osim ali njihove karijere i Edinove su neuporedive doduse kao sto su i neuporediva vremena u kojima se igra fudbal.
Najskuplji transferi u povijesti Bundeslige:
1. Edin Džeko (iz Wolfsburga u Manchester City 2010. godine) - 35 milijuna era
2. Mario Gomez (iz Stuttgarta u Bayern 2009.) - 30 milijuna
3. Diego (iz Werdera u Juventus 2009.) - 27 milijuna
4. Marcio Amoroso (iz Parme u Borussiju Dortmund 2001.) - 25 milijuna
4. Franck Ribery (iz Marseillea u Bayern 2007.) - 25 milijuna
4. Owen Hargreaves (iz Bayerna u Manchester United 2007.) - 25 milijuna
7. Arjen Robben (iz Real Madrida u Bayern 2009.) - 24 milijuna
8. Emerson (iz Bayer Leverkusena u Romu 2000.) - 20 milijuna
8. Carlos Eduardo (iz Hoffenheima u Rubin Kazan 2010.) - 20 milijuna
10. Roy Makaay (iz Deportiva u Bayern 2003. ) - 19.75 milijuna
Brace nema ni na mapi!!!!!