Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- duh_sa_sjekirom
#34026 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nova epizoda neviđene medijske kampanje i satanizacije bošnjačkog naroda od strane zvanične hrvatske politike, i to sa istog onog mjesta na kojem se odaje počast osuđenim ratnim zločincima:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljubic- ... /181212032
Strašno, na šta je spalo najviše zakonodavno tijelo jedne članice EU!
Svakim danom hrvatska zvanična politika postaje sve vjernija kopija Miloševićeve politike s početka devedesetih godina prošlog vijeka.
A svi znamo šta je ta politika proizvela.
Svakim danom hrvatska zvanična politika postaje sve vjernija kopija Miloševićeve politike s početka devedesetih godina prošlog vijeka.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 12/12/2018 10:26, edited 1 time in total.
- seln
#34027 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa pomazu im: daju im hrvatske putovnice, a sa njim cas posla do Dublina.pici wrote:O SITUACIJI U BIH
Ljubić u Hrvatskom saboru: Bošnjaci zastupaju politiku unitarizma, dužni smo da pomognemo Hrvatima
-
Heller
#34028 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mećali su nove u septembruMaraschino wrote:ja sam mislio da su one bandijere u tuzli truhlez pravi ali jes vraga, prepolovise ga(dole u kreki kod bolnice).spreca wrote: istrco mu semafor ili ono bjese bandera na cestu
- spreca
#34029 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Uvijek je takva i bila....samo sad im je neko prodmo kavezduh_sa_sjekirom wrote:Nova epizoda neviđene medijske kampanje i satanizacije bošnjačkog naroda od strane zvanične hrvatske politike, i to sa istog onog mjesta na kojem se odaje počast osuđenim ratnim zločincima:
-
mishic
#34030 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nakon Tuđmana kao največeg neprijatelja i pogromaša nad Hrvatima BiH Čović i Ljubić nastavljaju istu politiku.spreca wrote:Uvijek je takva i bila....samo sad im je neko prodmo kavezduh_sa_sjekirom wrote:Nova epizoda neviđene medijske kampanje i satanizacije bošnjačkog naroda od strane zvanične hrvatske politike, i to sa istog onog mjesta na kojem se odaje počast osuđenim ratnim zločincima:
Ova deklaracija tako je podmuklo upakovala neke konstrukcije da je to nevjerovatno. Prvo se tvrdi da su Hrvati jedan narod što niko i ne spori ali odmah potom se govori o njihovoj konstitutivnosti u BiH. Čijoj konstitutivnosti? Kojih to Hrvata? Koji su to konstitutivni narodi u BiH? Da li svi Hrvati ili BiH Hrvati?!! Da li svi Srbi ili BiH Srbi?!!
Ovo i jeste ta "caka" kojom su i ranije i Tuđman i Milošević prava BiH Srba i BiH Hrvata "proširili" na čitav korpus tih naroda pokrenuli vojske, izvršili agresiju, realizirali UZP i genocid, suprotstavili sve probosanski orjentirane građane u BiH "svojim" narodima i državama, posijali trajno nepovjerenje i sada za sve to traže nekog drugog krivca.
Gospodin Ljubić sa visokim ovlastima u dvije države laže, i svoju krivnju potura drugom!!!
- Kolinda
#34031 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ajde mi negdje iz Ustava BiH citiraj naziv naroda BIH Hrvat ili BiH Srbin...a shodno tome da li postoji BiH Bošnjak, jer Bošnjaci žive i u Srbiji, Crnoj Gori...mishic wrote:Nakon Tuđmana kao največeg neprijatelja i pogromaša nad Hrvatima BiH Čović i Ljubić nastavljaju istu politiku.spreca wrote:Uvijek je takva i bila....samo sad im je neko prodmo kavezduh_sa_sjekirom wrote:Nova epizoda neviđene medijske kampanje i satanizacije bošnjačkog naroda od strane zvanične hrvatske politike, i to sa istog onog mjesta na kojem se odaje počast osuđenim ratnim zločincima:
Ova deklaracija tako je podmuklo upakovala neke konstrukcije da je to nevjerovatno. Prvo se tvrdi da su Hrvati jedan narod što niko i ne spori ali odmah potom se govori o njihovoj konstitutivnosti u BiH. Čijoj konstitutivnosti? Kojih to Hrvata? Koji su to konstitutivni narodi u BiH? Da li svi Hrvati ili BiH Hrvati?!! Da li svi Srbi ili BiH Srbi?!!
Ovo i jeste ta "caka" kojom su i ranije i Tuđman i Milošević prava BiH Srba i BiH Hrvata "proširili" na čitav korpus tih naroda pokrenuli vojske, izvršili agresiju, realizirali UZP i genocid, suprotstavili sve probosanski orjentirane građane u BiH "svojim" narodima i državama, posijali trajno nepovjerenje i sada za sve to traže nekog drugog krivca.
Gospodin Ljubić sa visokim ovlastima u dvije države laže, i svoju krivnju potura drugom!!!
-
The 51st State
#34032 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ma ja ako nije nacrtano pravicemo se idioti.
-
DonieBrasco
#34033 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Istrajat ce BiH u svemu pa i jednom Covicu, Ljubicu stati u kraj.
Grohotom se treba smijati na to da predstavnicko tjelo jedne drazave predlaze i mjenja ustav druge drzave po licnim zeljama. Treci entitet i da budu iznad bosnjaka i srba jer ih je manje i jer su katolici - nosioci EU vrijednost.
Grohotom se treba smijati na to da predstavnicko tjelo jedne drazave predlaze i mjenja ustav druge drzave po licnim zeljama. Treci entitet i da budu iznad bosnjaka i srba jer ih je manje i jer su katolici - nosioci EU vrijednost.
-
mishic
#34034 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ajde mi negdje iz Ustava BiH citiraj naziv naroda BIH Hrvat ili BiH Srbin...a shodno tome da li postoji BiH Bošnjak, jer Bošnjaci žive i u Srbiji, Crnoj Gori...
Ako i ti misliš da se konstitutivnost odnosi i na one koji nisu državljani Bosne i Hercegovine onda ja sa tobom ne raspravljam.
Oprosti ali to nije moj nivo!!!
Ako i ti misliš da se konstitutivnost odnosi i na one koji nisu državljani Bosne i Hercegovine onda ja sa tobom ne raspravljam.
Oprosti ali to nije moj nivo!!!
- Thorgerson
#34035 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Trenutna situacija u saboru.

Hahaha,...samo pjen'te ustaše...

U isto vrijeme situacija ispred sabora, aparati spremni i čekaju zastupnike:

Hahaha,...samo pjen'te ustaše...
U isto vrijeme situacija ispred sabora, aparati spremni i čekaju zastupnike:

- Kolinda
#34036 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Aha znači vi odlučili kako se mi zovemo i to je tako...The 51st State wrote:ma ja ako nije nacrtano pravicemo se idioti.
-
The 51st State
#34037 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa ako zivite u bosni i hercegovini i zovete se hrvati jeli treba crtati da ste bh hrvati i da svoja prava crpite iz bosansko hercegovacke drzave,a ne iz hrvatske?Kolinda wrote:Aha znači vi odlučili kako se mi zovemo i to je tako...The 51st State wrote:ma ja ako nije nacrtano pravicemo se idioti.
ako nije tako sto se onda ljutite kad vam se kaze da ste hrvatska dijaspora.
-
mishic
#34038 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Baš valjaš gluposti!!! Ne radi se o imenovanju bilo koga i bilo čega nego se radi o k o n s t i t u i v o s t i .Kolinda wrote:Aha znači vi odlučili kako se mi zovemo i to je tako...The 51st State wrote:ma ja ako nije nacrtano pravicemo se idioti.
Konstitutivni u bilo kojoj državi svijeta mogu biti samo državljani te države. Ako tebi ni to nije jasno onda
se s tobom nema šta raspravljati.
- Kolinda
#34039 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
[
Last edited by Kolinda on 12/12/2018 13:12, edited 1 time in total.
- Kolinda
#34040 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
[
Last edited by Kolinda on 12/12/2018 13:15, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#34041 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ok, dijaspora onda.
- mO k3
#34042 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Molim da me ispravite ako se varam , zar nije covic nešto pričao o matici ?? 
- Kolinda
#34043 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zajebo mi je telefon dvije poruke ali nije bitno, ma može kako god želiš nije problem, eto može i katolici svakako većina koristi taj termin...The 51st State wrote:ok, dijaspora onda.
- SaraFina
#34044 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Po tim istim pravilima je ranije Dragan Čović biran na tu funkciju. Što onda niste donosili Deklaraciju i što se onda niste bunili? Sad vas smeta što je izabran Željko Komšić. Hrvat da, ali ne član HDZ-a. To me podsjeća na situaciju iz 1997. godine kada Franjo Tuđman nije htio priznati četiri legalno izabrana gradonačelnika Zagreba. To je demokracija ala HDZ, rekao je SDP-ovac Nenad Stazić.
Možete li mi reći koji je interes hrvatskog naroda da koalira s Mirodaom Dodikom, koji smatra da je Ratko Mladić ratni heroj, negira pokolj Bošnjaka, pitao je Mostov Branimir Bunjac.
12.12.2018. / 10:54h Politika - Prizivanje trećeg entiteta U Saboru pitaju Ljubića: Koji je interes Hrvata koalicija s Dodikom kojem je Mladić heroj Saborski zastupnici danas neće raspravljati o Prijedlogu deklaracije Hrvatskoga sabora o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i europskom putu Bosne i Hercegovine. Neće raspravljati, no govorit će o njoj budući da ih se 36 prijavilo govoriti na tu temu.
Da postavim i ovdje. Vrijedi.
-
DonieBrasco
#34045 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jos jedan autogol, pardon zgoditak hrvata.
- 512MB
#34046 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobro im Pernar rece u saboru maloprije, da nisu hrvati vec bosanci koji su na silu primili katolicku vjeru
A jos se usput i popisa na Covica
Pejcinovic-Buricka usput rece da nema problema sa izborom Komsica
A sadomazo Ljubica ce strefit hercika ako se ovo nastavi...
A jos se usput i popisa na Covica
Pejcinovic-Buricka usput rece da nema problema sa izborom Komsica
-
Hafis
#34047 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eh, katolici. Onda bi im morali organizirati tečajeve da im objasnimo koji su rimo a koji grko katolici. A znaš i sam da to u njiha ne ide bez bilborda.... a tu bi ih trebalo bezbroj...a otkud tolika sredstva.Kolinda wrote:Zajebo mi je telefon dvije poruke ali nije bitno, ma može kako god želiš nije problem, eto može i katolici svakako većina koristi taj termin...The 51st State wrote:ok, dijaspora onda.
bolje ovako - BH Hrvati, samo nek je mir u kući.
- manijak1
#34048 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Teška je muka tvrda stolica .
-
The 51st State
#34049 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mozete kod lane prlic na tecaj, kaze izbija kamenjarenje iz mozga.
- Kolinda
#34050 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Brotooo će to pojasniti najbolje...Hafis wrote:Eh, katolici. Onda bi im morali organizirati tečajeve da im objasnimo koji su rimo a koji grko katolici. A znaš i sam da to u njiha ne ide bez bilborda.... a tu bi ih trebalo bezbroj...a otkud tolika sredstva.Kolinda wrote:Zajebo mi je telefon dvije poruke ali nije bitno, ma može kako god želiš nije problem, eto može i katolici svakako većina koristi taj termin...The 51st State wrote:ok, dijaspora onda.
bolje ovako - BH Hrvati, samo nek je mir u kući.