Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

duh_sa_sjekirom

#34026 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by duh_sa_sjekirom »

Nova epizoda neviđene medijske kampanje i satanizacije bošnjačkog naroda od strane zvanične hrvatske politike, i to sa istog onog mjesta na kojem se odaje počast osuđenim ratnim zločincima:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljubic- ... /181212032

Strašno, na šta je spalo najviše zakonodavno tijelo jedne članice EU!

Svakim danom hrvatska zvanična politika postaje sve vjernija kopija Miloševićeve politike s početka devedesetih godina prošlog vijeka.
A svi znamo šta je ta politika proizvela.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 12/12/2018 10:26, edited 1 time in total.
seln

#34027 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

pici wrote:
O SITUACIJI U BIH
Ljubić u Hrvatskom saboru: Bošnjaci zastupaju politiku unitarizma, dužni smo da pomognemo Hrvatima
Image
Pa pomazu im: daju im hrvatske putovnice, a sa njim cas posla do Dublina.
Heller

#34028 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Heller »

Maraschino wrote:
spreca wrote: istrco mu semafor ili ono bjese bandera na cestu
ja sam mislio da su one bandijere u tuzli truhlez pravi ali jes vraga, prepolovise ga(dole u kreki kod bolnice).
Mećali su nove u septembru
spreca

#34029 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

duh_sa_sjekirom wrote:Nova epizoda neviđene medijske kampanje i satanizacije bošnjačkog naroda od strane zvanične hrvatske politike, i to sa istog onog mjesta na kojem se odaje počast osuđenim ratnim zločincima:

Svakim danom hrvatska zvanična politika postaje sve vjernija kopija Miloševićeve politike s početka devedesetih godina prošlog vijeka.
Uvijek je takva i bila....samo sad im je neko prodmo kavez
mishic

#34030 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mishic »

spreca wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:Nova epizoda neviđene medijske kampanje i satanizacije bošnjačkog naroda od strane zvanične hrvatske politike, i to sa istog onog mjesta na kojem se odaje počast osuđenim ratnim zločincima:

Nakon Tuđmana kao največeg neprijatelja i pogromaša nad Hrvatima BiH Čović i Ljubić nastavljaju istu politiku.
Ova deklaracija tako je podmuklo upakovala neke konstrukcije da je to nevjerovatno. Prvo se tvrdi da su Hrvati jedan narod što niko i ne spori ali odmah potom se govori o njihovoj konstitutivnosti u BiH. Čijoj konstitutivnosti? Kojih to Hrvata? Koji su to konstitutivni narodi u BiH? Da li svi Hrvati ili BiH Hrvati?!! Da li svi Srbi ili BiH Srbi?!!
Ovo i jeste ta "caka" kojom su i ranije i Tuđman i Milošević prava BiH Srba i BiH Hrvata "proširili" na čitav korpus tih naroda pokrenuli vojske, izvršili agresiju, realizirali UZP i genocid, suprotstavili sve probosanski orjentirane građane u BiH "svojim" narodima i državama, posijali trajno nepovjerenje i sada za sve to traže nekog drugog krivca.
Gospodin Ljubić sa visokim ovlastima u dvije države laže, i svoju krivnju potura drugom!!!
Kolinda

#34031 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

mishic wrote:
spreca wrote:

Nakon Tuđmana kao največeg neprijatelja i pogromaša nad Hrvatima BiH Čović i Ljubić nastavljaju istu politiku.
Ova deklaracija tako je podmuklo upakovala neke konstrukcije da je to nevjerovatno. Prvo se tvrdi da su Hrvati jedan narod što niko i ne spori ali odmah potom se govori o njihovoj konstitutivnosti u BiH. Čijoj konstitutivnosti? Kojih to Hrvata? Koji su to konstitutivni narodi u BiH? Da li svi Hrvati ili BiH Hrvati?!! Da li svi Srbi ili BiH Srbi?!!
Ovo i jeste ta "caka" kojom su i ranije i Tuđman i Milošević prava BiH Srba i BiH Hrvata "proširili" na čitav korpus tih naroda pokrenuli vojske, izvršili agresiju, realizirali UZP i genocid, suprotstavili sve probosanski orjentirane građane u BiH "svojim" narodima i državama, posijali trajno nepovjerenje i sada za sve to traže nekog drugog krivca.
Gospodin Ljubić sa visokim ovlastima u dvije države laže, i svoju krivnju potura drugom!!!
Ajde mi negdje iz Ustava BiH citiraj naziv naroda BIH Hrvat ili BiH Srbin...a shodno tome da li postoji BiH Bošnjak, jer Bošnjaci žive i u Srbiji, Crnoj Gori...
The 51st State

#34032 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

ma ja ako nije nacrtano pravicemo se idioti.
DonieBrasco

#34033 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Istrajat ce BiH u svemu pa i jednom Covicu, Ljubicu stati u kraj.

Grohotom se treba smijati na to da predstavnicko tjelo jedne drazave predlaze i mjenja ustav druge drzave po licnim zeljama. Treci entitet i da budu iznad bosnjaka i srba jer ih je manje i jer su katolici - nosioci EU vrijednost. :lol:
mishic

#34034 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mishic »

Ajde mi negdje iz Ustava BiH citiraj naziv naroda BIH Hrvat ili BiH Srbin...a shodno tome da li postoji BiH Bošnjak, jer Bošnjaci žive i u Srbiji, Crnoj Gori...

Ako i ti misliš da se konstitutivnost odnosi i na one koji nisu državljani Bosne i Hercegovine onda ja sa tobom ne raspravljam.
Oprosti ali to nije moj nivo!!!
Thorgerson

#34035 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Thorgerson »

Trenutna situacija u saboru.

Image

Hahaha,...samo pjen'te ustaše... :lol: :lol: :lol:

U isto vrijeme situacija ispred sabora, aparati spremni i čekaju zastupnike:
Image
Kolinda

#34036 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

The 51st State wrote:ma ja ako nije nacrtano pravicemo se idioti.
Aha znači vi odlučili kako se mi zovemo i to je tako...
The 51st State

#34037 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

Kolinda wrote:
pa ako zivite u bosni i hercegovini i zovete se hrvati jeli treba crtati da ste bh hrvati i da svoja prava crpite iz bosansko hercegovacke drzave,a ne iz hrvatske?
ako nije tako sto se onda ljutite kad vam se kaze da ste hrvatska dijaspora.
mishic

#34038 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mishic »

Kolinda wrote:
Baš valjaš gluposti!!! Ne radi se o imenovanju bilo koga i bilo čega nego se radi o k o n s t i t u i v o s t i .
Konstitutivni u bilo kojoj državi svijeta mogu biti samo državljani te države. Ako tebi ni to nije jasno onda
se s tobom nema šta raspravljati.
Kolinda

#34039 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

[
Last edited by Kolinda on 12/12/2018 13:12, edited 1 time in total.
Kolinda

#34040 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

[
Last edited by Kolinda on 12/12/2018 13:15, edited 1 time in total.
The 51st State

#34041 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

ok, dijaspora onda.
mO k3

#34042 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Molim da me ispravite ako se varam , zar nije covic nešto pričao o matici ?? :mrgreen:
Kolinda

#34043 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

The 51st State wrote:ok, dijaspora onda.
Zajebo mi je telefon dvije poruke ali nije bitno, ma može kako god želiš nije problem, eto može i katolici svakako većina koristi taj termin...
SaraFina

#34044 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

- Po tim istim pravilima je ranije Dragan Čović biran na tu funkciju. Što onda niste donosili Deklaraciju i što se onda niste bunili? Sad vas smeta što je izabran Željko Komšić. Hrvat da, ali ne član HDZ-a. To me podsjeća na situaciju iz 1997. godine kada Franjo Tuđman nije htio priznati četiri legalno izabrana gradonačelnika Zagreba. To je demokracija ala HDZ, rekao je SDP-ovac Nenad Stazić.

Možete li mi reći koji je interes hrvatskog naroda da koalira s Mirodaom Dodikom, koji smatra da je Ratko Mladić ratni heroj, negira pokolj Bošnjaka, pitao je Mostov Branimir Bunjac.

12.12.2018. / 10:54h Politika - Prizivanje trećeg entiteta U Saboru pitaju Ljubića: Koji je interes Hrvata koalicija s Dodikom kojem je Mladić heroj Saborski zastupnici danas neće raspravljati o Prijedlogu deklaracije Hrvatskoga sabora o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i europskom putu Bosne i Hercegovine. Neće raspravljati, no govorit će o njoj budući da ih se 36 prijavilo govoriti na tu temu.

Da postavim i ovdje. Vrijedi.
DonieBrasco

#34045 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Jos jedan autogol, pardon zgoditak hrvata.
512MB

#34046 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Dobro im Pernar rece u saboru maloprije, da nisu hrvati vec bosanci koji su na silu primili katolicku vjeru :lol:

A jos se usput i popisa na Covica :mrgreen:

Pejcinovic-Buricka usput rece da nema problema sa izborom Komsica :mrgreen: A sadomazo Ljubica ce strefit hercika ako se ovo nastavi...
Hafis

#34047 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:
Zajebo mi je telefon dvije poruke ali nije bitno, ma može kako god želiš nije problem, eto može i katolici svakako većina koristi taj termin...
Eh, katolici. Onda bi im morali organizirati tečajeve da im objasnimo koji su rimo a koji grko katolici. A znaš i sam da to u njiha ne ide bez bilborda.... a tu bi ih trebalo bezbroj...a otkud tolika sredstva.
bolje ovako - BH Hrvati, samo nek je mir u kući.
manijak1

#34048 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by manijak1 »

Teška je muka tvrda stolica .
The 51st State

#34049 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

mozete kod lane prlic na tecaj, kaze izbija kamenjarenje iz mozga.
Kolinda

#34050 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:
Eh, katolici. Onda bi im morali organizirati tečajeve da im objasnimo koji su rimo a koji grko katolici. A znaš i sam da to u njiha ne ide bez bilborda.... a tu bi ih trebalo bezbroj...a otkud tolika sredstva.
bolje ovako - BH Hrvati, samo nek je mir u kući.
Brotooo će to pojasniti najbolje... :mrgreen:
Post Reply