Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

smartXL

#34001 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Nema ni ujutro semafora, policija regulise saobracaj
Sanjarko

#34002 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Ja prenosim sta je meni receno. Danas tako ujutro i popodne bilo. Ujutro valjda nije se puno cekalo a popodne 2 sata.
moet-perignon

#34003 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

smartXL wrote:Ja sam danas oko pola sata išao mic po mic, i onda stajao u mjestu sat vremena, iz pravca Doboja
a kakva je cesta u tunelu? da li je istina da su premjestili da se vozi desnom trakom iz pravca Doboja?
ta traka je do cetvrtka bila jedva velika rupetina od 70tak metara. sudeci po onom videu, nije mi jasno zasto to nisu prvo asfaltirali, pa onda preusmjerili
na drugu stranu.

smart, nisi mogao ici na alternativni put?

totalno je surealno sto vodimo temu vec 7-8 mjesec o fuck*ng tunelu.
smartXL

#34004 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Da, vozi se desnom trakom iz pravca Doboja. Rupa je i sad, rade na tom potezu na lijevoj traci.

Mogao sam alternativom, al se zajebao, doduše kad sam išao iz Zenice, nisam dugo čekao, nekih 20 minuta, nije bilo gužve na putu.
Casual's

#34005 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Semafor radi, samo što mu se brzo isprazni akumulator pa murija mora onda to raditi (iako imam filing da bi bolje i bez njih išlo).

Večeras neki lola sa cabrio mercom parkiran na kružnom u centru grada skoro dva sata, pa bih zbog toga da pozdravim cijeli MUP ZDK.
seoBIH

#34006 Re: Zeničani

Post by seoBIH »

Pa imaš video, sve odgovore na njemu.

Obilaznica ista kao i ova traka kroz tunel.

Sto se tice ovog stanja, meni nije zao, iako sam u istim govnima. No kako narod nije zaslužio bolje, molim Boga da bude još gore. Pa ko izdrži izdrži.
Throttle

#34007 Re: Zeničani

Post by Throttle »

s@mson wrote:
Throttle wrote:Ma znam da je jednosmjerna, pišu parkirane, te ne diraju. Još se uvaljuju tamo skoro na izlazu, ti ideš parkingom iz smjera atletskog i skrećeš desno prema lameli a ovi kroz zabranu ti dolaze slijeva i kontaju da imaju prednost :-)
Hajde malo ponovo dole pa vidi je li zabrana i procesljaj zakon da vidis ko ima prednost prolaza na parkingu....
Svaki dan sam dole. Nemaju se sta pravila gledat, imas znak kad ides od Pikola u smjeru prema lameli, obavezan smjer desno znaci pravo prema izlazu ne smijes nego desno pa lijevo kroz parking, opet lijevo i onda desno na izlaz. Imas horizontalnu signalizaciju,traka kad ides od parkinga gdje je autopijaca, racva se na dvije, lijeva ides pred glavni ulaz,desna ides prema pikolu. Ne znam vidi li se sad horizontalna il se obrisala al ima. Tako da odes razgledat prije nego pocnes pametovat. A i ocito si ti jedan od tih uvaljivaca kroz zabranu
Casual's

#34008 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Pišu i za to kazne kada stoje na onom ulazu. Minimalno godinu stoji taj znak, a nije ranije.
moet-perignon

#34009 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Ljudi, ovo sa tunelom prelazi u stanje histericnog smijeha. :)
Dakle, od cetvrtka kada su ruinirali cestu, ili prebacili na drugu traku a da pri tome ne asfaltiraju ovu prvu, do danas svi su pogubljeni.
Policajci imaju celicne zivce sa tim radnicima i heringom i JP Cestama.

Od Zagreba do Zenice mi je trebalo 4 sata. Od Zenice do Nemile i natrag mi je trebalo 3.5 sata.

Ako budu slucajno stranke ikada svecano otvarale shugavi tunel, treba ih gadjati jajima.
smartXL

#34010 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Imaj na umu da je trebao biti obustavljen saobracaj u tunelu, da bi se izvodili radovi (baš zbog ovih razloga) Došlo je do izmjene, stanovnici zahtijevali da se ne obustavlja promet kroz tunel i sad imamo šta imamo. Radove izvode prema tehnologiji izvođenja, ona nije da se ne može mijenjat ali svaka izmjena koša, a to treba Investitor prihvatiti...
moet-perignon

#34011 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

smartXL wrote:Imaj na umu da je trebao biti obustavljen saobracaj u tunelu, da bi se izvodili radovi (baš zbog ovih razloga) Došlo je do izmjene, stanovnici zahtijevali da se ne obustavlja promet kroz tunel i sad imamo šta imamo. Radove izvode prema tehnologiji izvođenja, ona nije da se ne može mijenjat ali svaka izmjena koša, a to treba Investitor prihvatiti...

investitori su najperfidniji u citavoj prici. sve su nas prevarili. nikada nisu ni smjeli da pomisle da se saobracaj obustavi, jer na toj dionici ne postoji alternativa i adekvatni uslovi za onu kolicinu vozila.

kredit su dobili u nekih evrospkih banaka, i zanimalo bi nas sto je tacno bio uslov da ispune kako bi dobili kredit.
sigurno im ne bi bio odobren da su znali da ce saobracaj na, jos uvijek, evropskom koridoru pod takvim uslovima da protice.
takodjer bi sigurno bilo zanimljivo vidjeti i kakvi su uslovi za kolicinu radnika, vremenski raspon i koliko se radnici moraju zastititi.

tamo su radnici tretirani kao najniza vrsta bica, nemaju uospte adekvatnu opremu za radove.
ako im je, mozda, investitor to nudio, onda su oni balkanske lole koje ne zele da se blamiraju i budu pederuse sto nose maske.

mada mislim da je ovo prvo.
Njanjavi

#34012 Re: Zeničani

Post by Njanjavi »

Ja jutros na balkonu, stade lik sa traktorom, predje ogradu u posjed preko puta mog.
Zadje tamo u sumarak i ladno cujes tup tup tup.
Obori divljak drvo zove da nabere sakicu cvjetova.
Ja telefon u ruke i tamo.
Si lud ljudino, sto obori drvo ba vidi zove koja je okolo?
Kae orangutan ajde ba raste ovo ko ludo.
Izvadim tell uslikam majmuncinu, kae lik sto me slikas, cuj što.
Pa reko sumaru da pokazem ljudino.
Kae majmun rodjak mi to, e reko super, posjetiće te rodjak uskoro.
Slago i selo odakle je, poslah sumaru kae znam ko je iz desetog sela majmun skroz.
Pa za nepovjerovat jebote.
Da nema zove pa hajd, al na svakom je koraku ima, žbunje zove na svakih dvajes metara pored puta u pm.
Neshvatljivo jebes mi sve :(
Throttle

#34013 Re: Zeničani

Post by Throttle »

:lol: :lol:
e tacno ludilo, posjekao drvo radi 2 litra soka :roll:
Njanjavi

#34014 Re: Zeničani

Post by Njanjavi »

Za nepovjerovat svih mi.
Ja sam konto da smo mi carsijaneri divljaci veci nego ovi sa sela, ko odrasto u gradu, svakakvih debila se nagledo.
Al ovde sto ima stoke, pa za nepovjerovat.
I izletnici kad dodju, vecinom carsijska raja ne przni, pokupe sve za sobom znaci packa ne ostane, doslovno cepove pokupe.
Mislim nije da generalizujem al jbga tu sam i svaki vikend gledam vec petu godinu pa otprilike mogu na prvu rec cim dodju izletnici po ponasanju ocel ostavit smece il ce pokupit sve za sobom.
I vecinom rohani i ta raja sa sela i przni.
Pogotovo ako su na odmoru ovdje il zive vani il rade, e to je za metak u čelo momentalno cim iz auta izadje.
Sanjarko

#34015 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

:shock:
Ci-Nick

#34016 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

seoBIH wrote:Pa imaš video, sve odgovore na njemu.

Sto se tice ovog stanja, meni nije zao, iako sam u istim govnima. No kako narod nije zaslužio bolje, molim Boga da bude još gore. Pa ko izdrži izdrži.
i na tom tunelu se testira koliko se može podnijeti.
A može se podnijeti koliko god treba,..ponižavanje glupog naroda može ići u nedogled.
Njanjavi

#34017 Re: Zeničani

Post by Njanjavi »

Jel jos kome od vas onaj vijadukt preko kamenoloma izgleda shuveli?
Stubovi su jako blizu ponorima a onaj kod macijih ociju je na stjeni koja je ladno pukla i to podobro.
To haman samo da je zavrsit pa kako god mensecini.
Mustang1

#34018 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Koje su sanse da ce biti shisha ispred bosanke :D
seoBIH

#34019 Re: Zeničani

Post by seoBIH »

Ci-Nick wrote:

A može se podnijeti koliko god treba,..ponižavanje glupog naroda može ići u nedogled.
To je to, granice nema. Sto da se ne koristi? Iskreno, ako to neko dozvoljava, jebo moral, nema ga ni narod. Gazi bez gledanja.
Casual's

#34020 Re: Zeničani

Post by Casual's »

https://www.klix.ba/biznis/nova-atrakci ... /190610063

Pročitaš ovo, a onda se sjetiš ovog...

Image
kamen spoticanja

#34021 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

pa izgledat ce kao beach bar samo mu fali plaza :D
a jel istina da dolaze jos 4 ovakva?
btw O.Š postaje direktor ZZO :D :izet:
kakavdanakneiskustvu

#34022 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

o jebemte zemljo,sve bolje od bolje vijesti,to mu nagrada za sve lopovluke
channel10

#34023 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Neka navuku stotinjak kubika pijeska, eto i plaze. Onda jos samo more fali :mrgreen:

Salu na stranu, ali meni ne smeta ako ce biti koja basta. Bolje i to nego onakva ledina, ni na sta nalik.

Ja ih podrzavam da sto prije urede kompletnu ulicu jer ovakva kakva je, nije ni za predgradja, a kamoli ne za centra grada.

Ko je O.S.?
Last edited by channel10 on 10/06/2019 20:06, edited 1 time in total.
moet-perignon

#34024 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Ci-Nick wrote:

dio sam nekih vec napisanih inicijativa. mogu kazati da se JP Ceste vjesto izvlace. odazovu se, ali uvijek nesto izblefiraju, smire i izvrdaju, pa zbrisu.
u zadnjem im je laknulo sto imaju ministra raminog idiota, koji na svaki shugavi sastanak dolazi praznih ruku i jedino on drzi mobitel na stolu, dok drugi
drze neke papire i olovke (barem se pretvaraju da su zainteresirani), i klima glupavom glavom.

posto je dijete totalno glupo i naivno, njegov odgovor je bio da ocekuje od JP Cesta da ce ispostovati dogovoreni rok, a to je do septembra kada
bi se izvodili grubi radovi a od septembra bi se radili kozmeticki potezi u nocnim smjenama.

JP Ceste su ovaj put pozvale samo Ganica i tog mamlaza raminog, i potpuno su izbjegli susret sa ovom postavkom gdje su vrlo obrazovani i svjesni ljudi, medju njima pravnici, privrednici kojima je pun k* gubitaka, i ljudi koji su utjecajni - izbjegli su i sreli se sa debilom i Ganicem.

prvi put su se (u decembru 2018.) sreli sa predsjednicima mijesnih zajednica, kojima covjek moze iz fazona pricati zvake i progutat ce ih. totalni naivci, i uopste nemaju taj intelektualni kapacitet da pojme sto su dogovorima dobili, a sto izgubili.

sve u svemu, JP Ceste su skuzile da imaju posla sa francuskim sobaricama, i kao fol ispostuju svoju duznost, izadju na mejdan i naprave dogovor,
koji ide jedino njima u korist.

oni samo hendluju. znaju da postoje ljudi koji ih s pravnog aspekta mogu totalno eliminisati, ali nekako idu na foru kod ovih francuskih sobarica
i raminog krmka.

EDIT: a ostala svjetina, ona ima ledja da trpi. danas je tacno taj prizor bio: ljudi izadju iz auta, rastegnu se, pricaju i tako sebi skrate vrijeme cekanja. sudeci po tim njihovim pokretima, ocito imaju vremena napretek pa im je to samo neka drustvena aktivnost.
drugi dio svjetine komentarise po facebooku i ljute se, ali objektivno kad bi dobili zadatak da sjednu i napisu inicijaitvu, izvrdali bi isti tren.
treci dio suti, jer ga boli dupe ako ne ide tim putem, i ne tice ga se. prava slika onoga da se ne bune kad dodju po komuniste, pa onda jevreje, pa pedere, pa rome... samo nek ne dodju do njih, nemoj da izmicu iz komfora.

nemamo svijest i tacka. shugava Zenica se pushi godinama, i ne kuzimo da smo prasinjavi, ali dobro nam je - idemo u carpe diem ili dubrovnik, kao gospoda.
Last edited by moet-perignon on 10/06/2019 20:13, edited 3 times in total.
kakavdanakneiskustvu

#34025 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

channel10 wrote:Neka navuku stotinjak kubika pijeska, eto i plaze. Onda jos samo more fali :mrgreen:

Salu na stranu, ali meni ne smeta ako ce biti koja basta. Bolje i to nego onakva ledina, ni na sta nalik.

Ja ih podrzavam da sto prije urede kompletnu ulicu jer ovakva kakva je, nije ni za predgradja, a kamoli ne za centra grada.

Ko je O.S.?

omer škaljo valjda
Post Reply