Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mO k3

#34001 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

mO k3 wrote:Sta je sa hasanom ??
Rekorder po stazu u bayernu ... a ako cemo po klubskim takmicenjima tu je hasan ispred dzeke

Weltpokalsieger: 2001
Champions League:
Sieger 2001
Finalist 1999

Deutscher Meister (6): 1999, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006
DFB-Pokal-Sieger (4): 2000, 2003, 2005, 2006
Ligapokalsieger (4): 1998, 1999, 2000, 2004
tricicu :mrgreen:
znam da ne razumijes bosanski... evo ti na njemackom ...
Edin H.

#34002 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

E svasta, porediti jednog od najboljih svjetskih strikera, jaliti staromodno centarfora, koji zabija lijevom i desnom nogom, glavom, kadkada i cetiri gola na utakmici u najjacoj ligi, sa igracem radilicom, kojem je najveci ponos i sreca ukoliko nekome poput Dzeke doda loptu, a jedino ga spomenu u novinama ukoliko dobije zuti ili crveni karton. :oops:
trcicu trceci

#34003 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

mO k3 wrote:
trcicu trceci wrote: Relativan? ee svasta
http://www.vokabular.org/?search=relativan&lang=sr-lat
Da znas kako si ispao sada smijesan, ne bi napisao nikada vise ni jedan post.
BarbaDue

#34004 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

leškarenje wrote:Ko je u pravu zna se sta mu ide :P
ali kako nisi zapazio da se evo dva dana ide u off,promaklo ti jel'e 8)
Pretpostavljam na šta misliš da mi slijedi. Al' ako je to, i ako ga nemaš gdje drugo staviti dat ću ti ja svoje bulje. Sevap mi je. :mrgreen:

A nije mi promaklo već sam smatrao da je vrijeme da prekinete off jer se dva dana vrtite u krug. :wink:
mO k3

#34005 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

trcicu trceci wrote:
mO k3 wrote:
trcicu trceci wrote: Relativan? ee svasta
http://www.vokabular.org/?search=relativan&lang=sr-lat
Da znas kako si ispao sada smijesan, ne bi napisao nikada vise ni jedan post.
hajde neka bude tako kako kazes :mrgreen:
arhiva,arhiva :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#34006 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:E svasta, porediti jednog od najboljih svjetskih strikera, jaliti staromodno centarfora, koji zabija lijevom i desnom nogom, glavom, kadkada i cetiri gola na utakmici u najjacoj ligi, sa igracem radilicom, kojem je najveci ponos i sreca ukoliko nekome poput Dzeke doda loptu, a jedino ga spomenu u novinama ukoliko dobije zuti ili crveni karton. :oops:
:izet: :izet: :thumbup:
Crvena Tifoza

#34007 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Ispade Hasan sad bara bara sa Berberovićem. :lol:
Raigor Stonehoof

#34008 Re: Edin Džeko

Post by Raigor Stonehoof »

jok mjera je koliko puta moze pretrcat teren gore dole pravolinijski po jednoj strani. nizasta drugo i nije bio dobar. osim za crvene u reprezentaciji.
Point.

#34009 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Vidim ova dvojica smaraca i dalje pisu nebuloze o Dzeki. Jednom krivo sto je Dzeko Zeljina skola pa nastoji glumiti mangupa a drugi tapkaros. To je ta ekipa.
Point.

#34010 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Navratim ponekad da vam procitam postove na ovoj temi kad mi je dosadno, da se malo ismijem. Samo nastavite. :thumbup: :bih:
Raigor Stonehoof

#34011 Re: Edin Džeko

leškarenje wrote:Naravno,vidi se da si znalac :thumbup: jedan Lahm,pa recimo Alves su karine ...ma sta karine,kljusad od fudbalera :oops: samo spartaju gore-dole :wink:
:lol:
porediti lahma i alvesa sa hasanom je kao poredit dzevada alihodzica sa shaqom
Point.

#34012 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Eno sad i Hasan veci igrac od Edina. :zid:
Tomahawk11
Globalni moderator

#34013 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

leškarenje wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
leškarenje wrote:Naravno,vidi se da si znalac :thumbup: jedan Lahm,pa recimo Alves su karine ...ma sta karine,kljusad od fudbalera :oops: samo spartaju gore-dole :wink:
:lol:
porediti lahma i alvesa sa hasanom je kao poredit dzevada alihodzica sa shaqom
Koliko imas godina majke ti :lol: Hasan je u to vrijeme bio njih obojica u jednom :zzzz: 8)
Fakat jeste. Ravnopravno se nosio sa R.Carlosom :shock:
BarbaDue

#34014 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Kažem vam, vrtite se u krug. Nikada nećete dokazati svoju tvrdnju jer je to nemoguće. Razlog ke što svaki od tih igrača im jednu određenu kvalitetu koju ovaj drugi nema. Po meni svi oni koje ste spominjali su haman u istoj ravni, razlike su veoma male.
Raigor Stonehoof

#34015 Re: Edin Džeko

34, sasvim dovoljno da se sjecam njegovih "virtuoznih performansi"

kad vec pricamo o njemu, koristim priliku da mu se jos jednom najebem mame zbog "truda" u reprezentaciji.

i s tim prestajem zagadjivati temu o najvecem bh. igracu poslije rata :zzzz:
Tomahawk11
Globalni moderator

#34016 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Realno, Hasan je bas imao posla sa teskim metiljima u savezu.
hrasno38

#34017 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:I bolje da razgulis sa teme :D Hasan se nije zalijetao na poremecenog lika,nije hodao po terenu,nije se svadjao sa navijacima...frajko digo sidro kad je vidio sa kakvim kurtonima iz saveza ima posla i posvetio se svojoj karijeri maksimalno.Od mene kapa dole.
Pa nije u pravu si on je to pametno izbjegavao dobijajcuci namjerno crvene i zute kartone cak i na prijateljskim utakmicama te nije ni imao prilike da takve stvari radi. Ti meni das 100 KM a ja ti mjesec nakon toga jebem majku. Bili se ti zaletio na mene......evo neka je Dzeko i karina od igraca i nikakav igrac ali je na masi primjera pokazao da je ljudina sa dusom velikom ko Maglic.....dakle pocinjes bas da se preseravas!!!
decko_sa_kovaca

#34018 Re: Edin Džeko

Post by decko_sa_kovaca »

Sergej Sergej Sergej Barbarez Sergej Barbarez :bih:
hrasno38

#34019 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

decko_sa_kovaca wrote:Sergej Sergej Sergej Barbarez Sergej Barbarez :bih:
Naravno i Sergej :thumbup:
Crvena Tifoza

#34020 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Još i dalje kod nekih pali ona mahalska o crvenim kartonima i Hasanu. :roll: Sinan Sinanović ili Baho, nisam siguran koji od ove dvojice ovdje komentariše.

Hasan i Edin su dva različita fudbalera, obadva su vrhunska i svjetske klase. Ali sad pričati da je Edin superstar, a Hasan taraba je priča nigdje veze. Edinu svaka čast na dosadašnjoj karijeri, ali mi poslije Hasana još nemamo igrača koji igra u nekom klubu koji je u rangu Bayerna ili čak Juventusa. Isto tako može se reći da je i razvoj Edinove karijere vezan za onim šta je Hasan uradio sa Misketom kada ga je doveo u repku.

Da Edin sad ima Hasana u reprezentaciji mi bi pričali o tome gdje da tražimo smještaj u Francuskoj iduće ljeto i kako ćemo proći grupu. Isto tako ubijeđen sam da je Hasan sad u reprezentaciji Edin bi se mogao prodati dva puta bolje nego što se do sad prodao. Prema tome rasprave su vam glupe i dječije.
ABH017

#34021 Re: Edin Džeko

Post by ABH017 »

leškarenje wrote:I bolje da razgulis sa teme :D Hasan se nije zalijetao na poremecenog lika,nije hodao po terenu,nije se svadjao sa navijacima...frajko digo sidro kad je vidio sa kakvim kurtonima iz saveza ima posla i posvetio se svojoj karijeri maksimalno.Od mene kapa dole.
Nisam siguran, ali mislim da je to bila zadnja Hasanova utakmica u reprezentaciji. Čini mi se, prijateljska, protiv Francuske na koševu, avgust 2006. Znam da sam jedva ušao na zapad, da drug nije htio da se gura, jer je poveo dijete, pa je prodao karte i vratio se kući. Najčuveniji gost komentator, Muhamed Konjić se oprostio od reprezentacije BiH na početku meča. Stadion pun, gubimo, naša igra katastrofa, zalaganje igrača nula. U neka doba, u toku igre, Hasan stane i krene da se razgibava na sred terena, licem okrenut prema nama na zapadu. Sjećam se zvižduka sa tribina, psovki i povika "izlazi napolje". Eh, tad je "frajko digo sidro". Na poluvremenu je ostao u svlačionici, i otišao je, ne sačekavši ni kraj utakmice. Jedan od najomraženijih likova navijačima, u reprezentaciji, zbog svog nezalaganja. Ne sjećam se utakmice u kojoj se oznojio. Tako da...
Salihamidžić može biti najbolji igrač Bajerna iz BiH, najbolji igrač Bajerna iz Jablanice, ali nikako najbolji fufbaler BiH, čak ni najbolji fudbaler Jablanice (tu imamo Vahu, ako nikog drugog).
Biti ponosan što smo imali fudbalera, koji je sa Bajernom osvojio 6 titula Bundeslige, 1x ligu šampiona i 1x bio prvak svijeta, je jedna dimenzija. Hasanovo zalaganje i igra u reprezentaciji BiH je nešto sasvim drugo.
Pored toga, nisam primjetio da se nešto zanima za reprezentaciju, od kako je otišao. Jednostavno ga ne zanimamo. Slično sam primjetio kod Safeta Sušića, prije nego je postao selektor. Ja mislim da nije znao ni ko igra za našu reprezentaciju, dok Ćiro nije napravio dar-mar Belgiji u Genku, pa i u Zenici i plasirao se u baraž, po prvi put.
Porediti njih dvojicu i njihov doprinos reprezentaciji i fudbalu uopšte u BiH, sa Edinom Džekom je smiješno. To se nikad neće moći porediti.
missko

#34022 Re: Edin Džeko

Post by missko »

ABH017 wrote:
Nisam siguran, ali mislim da je to bila zadnja Hasanova utakmica u reprezentaciji. Čini mi se, prijateljska, protiv Francuske na koševu, avgust 2006. Znam da sam jedva ušao na zapad, da drug nije htio da se gura, jer je poveo dijete, pa je prodao karte i vratio se kući. Najčuveniji gost komentator, Muhamed Konjić se oprostio od reprezentacije BiH na početku meča. Stadion pun, gubimo, naša igra katastrofa, zalaganje igrača nula. U neka doba, u toku igre, Hasan stane i krene da se razgibava na sred terena, licem okrenut prema nama na zapadu. Sjećam se zvižduka sa tribina, psovki i povika "izlazi napolje". Eh, tad je "frajko digo sidro". Na poluvremenu je ostao u svlačionici, i otišao je, ne sačekavši ni kraj utakmice. Jedan od najomraženijih likova navijačima, u reprezentaciji, zbog svog nezalaganja. Ne sjećam se utakmice u kojoj se oznojio. Tako da...
Salihamidžić može biti najbolji igrač Bajerna iz BiH, najbolji igrač Bajerna iz Jablanice, ali nikako najbolji fufbaler BiH, čak ni najbolji fudbaler Jablanice (tu imamo Vahu, ako nikog drugog).
Biti ponosan što smo imali fudbalera, koji je sa Bajernom osvojio 6 titula Bundeslige, 1x ligu šampiona i 1x bio prvak svijeta, je jedna dimenzija. Hasanovo zalaganje i igra u reprezentaciji BiH je nešto sasvim drugo.
Pored toga, nisam primjetio da se nešto zanima za reprezentaciju, od kako je otišao. Jednostavno ga ne zanimamo. Slično sam primjetio kod Safeta Sušića, prije nego je postao selektor. Ja mislim da nije znao ni ko igra za našu reprezentaciju, dok Ćiro nije napravio dar-mar Belgiji u Genku, pa i u Zenici i plasirao se u baraž, po prvi put.
Porediti njih dvojicu i njihov doprinos reprezentaciji i fudbalu uopšte u BiH, sa Edinom Džekom je smiješno. To se nikad neće moći porediti.
A nisi cuo pricu kako je Dzeko u Innsbrucku protiv Egipta fato se za jaja i navijacima pokazivao
Jack Be Nimble

#34023 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

Obadvojica (Obojica) ljudine.

Dzeko bolji sto nas je odveno na SP.

Salihamidzic bolji kada se sagledaju trofeji sem domacih liga i kupova. Takodjer Hasan je meni licno zadnji igrac na kojeg sam gledao kao nekog idola. Ono kada Hasana komentator pohvali srce ko Bosna. Mozda zbog toga malo vise vucem ka Hasanu.
Last edited by Jack Be Nimble on 13/12/2015 07:36, edited 1 time in total.
nema me tamo

#34024 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

Obojica.
Jack Be Nimble

#34025 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

nema me tamo wrote:Obojica.
Hvala!
Post Reply