leškarenje wrote:I bolje da razgulis sa teme

Hasan se nije zalijetao na poremecenog lika,nije hodao po terenu,nije se svadjao sa navijacima...frajko digo sidro kad je vidio sa kakvim kurtonima iz saveza ima posla i posvetio se svojoj karijeri maksimalno.Od mene kapa dole.
Nisam siguran, ali mislim da je to bila zadnja Hasanova utakmica u reprezentaciji. Čini mi se, prijateljska, protiv Francuske na koševu, avgust 2006. Znam da sam jedva ušao na zapad, da drug nije htio da se gura, jer je poveo dijete, pa je prodao karte i vratio se kući. Najčuveniji gost komentator, Muhamed Konjić se oprostio od reprezentacije BiH na početku meča. Stadion pun, gubimo, naša igra katastrofa, zalaganje igrača nula. U neka doba, u toku igre, Hasan stane i krene da se razgibava na sred terena, licem okrenut prema nama na zapadu. Sjećam se zvižduka sa tribina, psovki i povika "izlazi napolje". Eh, tad je "frajko digo sidro". Na poluvremenu je ostao u svlačionici, i otišao je, ne sačekavši ni kraj utakmice. Jedan od najomraženijih likova navijačima, u reprezentaciji, zbog svog nezalaganja. Ne sjećam se utakmice u kojoj se oznojio. Tako da...
Salihamidžić može biti najbolji igrač Bajerna iz BiH, najbolji igrač Bajerna iz Jablanice, ali nikako najbolji fufbaler BiH, čak ni najbolji fudbaler Jablanice (tu imamo Vahu, ako nikog drugog).
Biti ponosan što smo imali fudbalera, koji je sa Bajernom osvojio 6 titula Bundeslige, 1x ligu šampiona i 1x bio prvak svijeta, je jedna dimenzija. Hasanovo zalaganje i igra u reprezentaciji BiH je nešto sasvim drugo.
Pored toga, nisam primjetio da se nešto zanima za reprezentaciju, od kako je otišao. Jednostavno ga ne zanimamo. Slično sam primjetio kod Safeta Sušića, prije nego je postao selektor. Ja mislim da nije znao ni ko igra za našu reprezentaciju, dok Ćiro nije napravio dar-mar Belgiji u Genku, pa i u Zenici i plasirao se u baraž, po prvi put.
Porediti njih dvojicu i njihov doprinos reprezentaciji i fudbalu uopšte u BiH, sa Edinom Džekom je smiješno. To se nikad neće moći porediti.