Demokratska fronta Željko Komšić

kluz franjo

#34001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

OK.
Novak20

#34002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

DF i GS otkazuju centralni skup u Sarajevu. :? Nisu riječi progovorili u zadnjih pola godine o konkretnim problemima društva, pojedinaca, (ne)radu SDA i vlasti, sad odjednom i na samom kraju kampanje promjena plana. Iskrena solidarnost, lažna solidarnost ili strah od nedovoljne podrške skupu DF i GS. Šta je u pitanju ???

https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-i-gs ... /180930031
Koalicija Demokratska fronta-Građanski savez planirala je 5. oktobra u Sarajevu ispred Zemaljskog muzeja organizovati predizborni skup na kojem bi poslali završne poruke pred nastupajuće opće izbore, ali su danas saopćili da otkazuju taj skup.
"Smatramo da nije primjereno, u isto vrijeme kada je planirano okupljanje velikog broja građana koje traže istinu u vezi nerazjašnjenje tragične smrti jednog mladog sugrađanina, držati političke govore na bini ili javno emitirati promotivne spotove.
Svjedoci smo da se u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa tako i u Sarajevu traži istina vezano za brojna krivična djela koja ostaju nerazjašnjenja i podržavamo građanski aktivizam koji na miran i dostojanstven način potiče otkrivanje počinioca kaznenih djela ma ko oni bili", navodi se u saopćenju.
Leverage

#34003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Razlog je najjeftinije prikupljanje političkih poena na tuđoj muci. Vidjeli smo u ovoj kampanji da su spremni na apsolutno sve.
Drosera capensis

#34004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drosera capensis »

dakle kao što sam mislio df je rinaka od stranke, šta kažu otkazuju skup u sarajevu, pa što ne napravite isti u mostaru, tuzli, bihaću širokom brijegu :D a ja ne može se dobacit dalje od sarajeva onda podržavam :D
duh_sa_sjekirom

#34005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by duh_sa_sjekirom »

:-)
Da su održali skup, pljuvali bi po njima kako ih nije stid, dok se ljudi bore za istinu oni drže političke govore.
Kad otkažu skup onda ih se opet pljuje kako na taj način žele zaraditi političke poene...
Svašta...
Banksy

#34006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Novak20 wrote:
strah od nedovoljne podrške skupu

lažna solidarnost
Prvo, pa drugo.
Leverage

#34007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Banksy wrote:
Novak20 wrote:
strah od nedovoljne podrške skupu

lažna solidarnost
Prvo, pa drugo.
:thumbup:
Leverage

#34008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

duh_sa_sjekirom wrote::-)
Da su održali skup, pljuvali bi po njima kako ih nije stid, dok se ljudi bore za istinu oni drže političke govore.
Kad otkažu skup onda ih se opet pljuje kako na taj način žele zaraditi političke poene...
Svašta...

Pa sve stranke će imati centralni skup u Sarajevu taj dan ili dan prije.
Drosera capensis

#34009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

zna li neko kakav je tajni plan boračkih organizacija :D
Novak20

#34010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Leverage wrote:
duh_sa_sjekirom wrote::-)
Svašta...

Pa sve stranke će imati centralni skup u Sarajevu taj dan ili dan prije.
Još pozivaju druge stranke da na taj dan ne drže političke skupove. DF moralna vertikala politike. :thumbup:
duh_sa_sjekirom

#34011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by duh_sa_sjekirom »

Ovdje izgleda sve moralne gromade i majke terezije samo DF i GS politučki otpad...
Leverage

#34012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Pogledah snimak emisije FTV-a od prije nekoliko dana i moram konstatovati da me bilo sramota u ime Rešidata koliko nespreman je došao u emisiju, zapinje, priča nešto bezveze, a to je nosilac liste za Parlament FBiH za svoju izbornu jedinicu. A ovdje neko spominje kako neće glasat' za SDP jer neka cura sa štanda priča gluposti.
General War

#34013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

512MB wrote:Uh e sad si mu ga sukno :mrgreen:

Nemoj reci, covjek bio na skijanju :? Predsjednik jedne od vecih stranaka u drzavi bio na skijanju?? Odma da podnese ostavku hitno :lol:
Jah, ka' e drzava se brani i ljepotom i pticom i cvjetom...pa sta fali i skijanjem, ima se vremena i para.
hujdur007

#34014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hujdur007 »

Prema trenutnim rezultatima ankete na portalu tuzlarije.net, Zeljko Komsic ce dobiti najvise glasova za clana predsjednistva, vise i od jednog bosnjackog kandidata. Ankete na tuzlarijama su uglavnom vjerodostojne za glasove ljudi iz Tuzle i okoline.
Iskreno sam iznenadjen, ali to bi mogao biti nagovjestaj da ce Zeljko opet ubjedljivo pobijediti.
tvojkomsija

#34015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tvojkomsija »

hujdur007 wrote:Prema trenutnim rezultatima ankete na portalu tuzlarije.net, Zeljko Komsic ce dobiti najvise glasova za clana predsjednistva, vise i od jednog bosnjackog kandidata. Ankete na tuzlarijama su uglavnom vjerodostojne za glasove ljudi iz Tuzle i okoline.
Iskreno sam iznenadjen, ali to bi mogao biti nagovjestaj da ce Zeljko opet ubjedljivo pobijediti.
Mislim da Komsic moze racunati na 180 hiljada glasova. Neki ce rec da pretjerujem, ali vidjet cete u oktobru. Covic 120 hiljada, Falatar 30 hiljada ..
Drosera capensis

#34016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

postoje dvije opcije u sda i hdz da se namjerno izgube izbori i onda novoj vlasti natovare MMF, borce, penzionere itd a maksimalno opstruirati uspostavu nove vlasti ili druga opcija koja je dobra i jednima i drugima sve ostaje kako jeste, dobro ovima iz pozicije a još bolje ovima iz opozicije ne rade ništa a uzimaju pare, iako se narod ništa i ne pita.
ragib

#34017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ragib »

tvojkomsija wrote:
hujdur007 wrote:Prema trenutnim rezultatima ankete na portalu tuzlarije.net, Zeljko Komsic ce dobiti najvise glasova za clana predsjednistva, vise i od jednog bosnjackog kandidata. Ankete na tuzlarijama su uglavnom vjerodostojne za glasove ljudi iz Tuzle i okoline.
Mislim da Komsic moze racunati na 180 hiljada glasova. Neki ce rec da pretjerujem, ali vidjet cete u oktobru. Covic 120 hiljada, Falatar 30 hiljada ..
ovi iz dijaspore samo komsica zaokruzuju, zbog napetih odnosa hrvata i bosnjaka mislim da ce zeljko dobiti sigurno 180.000 glasova. stranka cee mu dobro pasti
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#34018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Leverage wrote:Pogledah snimak emisije FTV-a od prije nekoliko dana i moram konstatovati da me bilo sramota u ime Rešidata koliko nespreman je došao u emisiju, zapinje, priča nešto bezveze, a to je nosilac liste za Parlament FBiH za svoju izbornu jedinicu. A ovdje neko spominje kako neće glasat' za SDP jer neka cura sa štanda priča gluposti.
ti kao deklarisani sdpovac, otvoreno pljuješ po dfu na ovom forumu. to isto čine i ostali.

i onda će se poslije izbora ta svita od interesa, okupljena oko sdpa čuditi što df neće sa njima, a bome ni naša stranka.
Leverage

#34019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

malakh wrote: ti kao deklarisani sdpovac, otvoreno pljuješ po dfu na ovom forumu. to isto čine i ostali.

i onda će se poslije izbora ta svita od interesa, okupljena oko sdpa čuditi što df neće sa njima, a bome ni naša stranka.
Što si nervozan? Čovjek se nije spremio za emisiju u sred izborne kampanje, a važan je faktor u toj stranci. To dovoljno govori i o njemu i o njegovoj stranci.

DF u roku od dvije godine nakon izbora neće ni postojati, sve ono što valja tamo preći će u SDP, a ono što ne valja u SDA, dakle kao i u zadnje 2-3 godine.

Nemojte se vi trpat' u isti koš sa Našom Strankom, to je jedna ozbiljna politička stranka sa jasno definisanom političkom platformom. I naravno da je ozbiljan potencijalni koalicioni partner za razliku od histeričnih desničara Željka, Emira i Reufa.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#34020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Leverage wrote: Što si nervozan? Čovjek se nije spremio za emisiju u sred izborne kampanje, a važan je faktor u toj stranci. To dovoljno govori i o njemu i o njegovoj stranci.

DF u roku od dvije godine nakon izbora neće ni postojati, sve ono što valja tamo preći će u SDP, a ono što ne valja u SDA, dakle kao i u zadnje 2-3 godine.
da ti je ovo prvi put, sigurno se ne bi odvažio da napišem to što sam napisao. umjesto, kako zdrava logika nalaže, da ne komintirate jedni druge, već da se "pazite" kako bi sutra mogli ući u koaliciju i izbaciti sda, sbb i hdz sa vlasti, možda čak i napraviti jednu ozbiljnu i jaku platformu ili pokret, vi se više svađate između sebe, nego sa tim što sam naveo.

naslušao sam se ja priča kako će se df ugastiti nakon lokalnih izbora, a oni možda budu imali predsjednika države. daleko je to od stranke koja se gasi. to sada, sa sigurnošću mogu tvrditi, da je klasični spin nastao u kuhinji zlatka lagumdžije, a u javnost pušten preko sdpovih spin trabanata, da sitniš, poput tebe to širi po forumima i društvenim mrežama.

ali budući da dolaziš ispred sdpa, onda me i ne čudi što to pišeš?
Nemojte se vi trpat' u isti koš sa Našom Strankom, to je jedna ozbiljna politička stranka sa jasno definisanom političkom platformom. I naravno da je ozbiljan potencijalni koalicioni partner za razliku od histeričnih desničara Željka, Emira i Reufa.
ko mi? to bi mi malo trebao pojasniti.
Leverage

#34021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Možda i hoćete imat' člana Predsjedništva ali bez stranke.

Kako ko vi? Koalicija DF-GS - skijaš pobjeđuje.
malakh

#34022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Leverage wrote:Možda i hoćete imat' člana Predsjedništva ali bez stranke.

Kako ko vi? Koalicija DF-GS - skijaš pobjeđuje.
na sam pomen ljudi iz dfa i gsa, ovi sdpovci vatru rigaju.

budući da je meni nakomentiranija tema na forumu, upravo ova o dfu, ne mora značiti da ih podržavam. bilo bi lijepo kada bi pročitao moje ranije postove, pa se onda usudio da me svrstavaš negdje.

ali šta da očekuješ od osobe koja je na forumu po zadatku, od izbora do izbora.
Leverage

#34023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Zato što te dvije stranke lažu da su ljevica i varaju birače. Ako se deklarišete kao desnica onda bi to bilo pošteno.
malakh

#34024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

kakav moron. ovdje se zaista trebaju uvesti posebna pravila za trolove koji se pojave samo u predizbornoj kampanji, svake druge godine.
Leverage

#34025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Post prijavljen.
Post Reply