Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
L u c i f e r

#3401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

Jbg nemaju svi ni iste reflekse, nisam ni ja fan puzeva, al su mi puno gori sumaheri i slalomasi...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ma nerviraju i mene furachi,volim normalan tempo voznje kontinuiran bez trzavica...naglih kocenja...ubrzavanja...valjda me kontas :)
lajkujMe

#3403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lajkujMe »

Puzevi mi ne smetaju puno, smetaju ali ne puno njih je moguce zaobici kad tad posebno u gradu.

Ali sam veceras vidio scenu, sta se desi kad se sretnu troll puz i trkac? Desi se tesko zivciranje trkaca :lol:

Na skenderiji lik puz vozi skodu fabiu meni se cini a lik iza njega audi a4 tjuniran malkice... fabia spora ko puz a a4 hoce brze pa blinka, svira, fabia nish onda haj a4 da prodje medjutim fabia istovremeno se prestroji nedajuci a4 da prodje :lol: tako se a4 mucio jedno 2-3 tramvajske stanice dok napokon nije uspio proci fabiu uz viku, psovanje i trubenje :D

vozac fabije:

Image
madner

#3404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

To je vec ponasanje za incidenta.
Nisam jednom vidio tucu poslje takvih poteza.
L u c i f e r

#3405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

bitanga_sa_otesa wrote:ma nerviraju i mene furachi,volim normalan tempo voznje kontinuiran bez trzavica...naglih kocenja...ubrzavanja...valjda me kontas :)
Isti sam ti taki.
U voznji ko i na forumu:
samo hopusteno... ;)
mirzet87sa

#3406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

lajkujMe wrote:Puzevi mi ne smetaju puno, smetaju ali ne puno njih je moguce zaobici kad tad posebno u gradu.

Ali sam veceras vidio scenu, sta se desi kad se sretnu troll puz i trkac? Desi se tesko zivciranje trkaca :lol:

Na skenderiji lik puz vozi skodu fabiu meni se cini a lik iza njega audi a4 tjuniran malkice... fabia spora ko puz a a4 hoce brze pa blinka, svira, fabia nish onda haj a4 da prodje medjutim fabia istovremeno se prestroji nedajuci a4 da prodje :lol: tako se a4 mucio jedno 2-3 tramvajske stanice dok napokon nije uspio proci fabiu uz viku, psovanje i trubenje :D

vozac fabije:

Image
A ja sam svjedok istog takvog dogadjaja, samo sto je u ovom slucaju trol bio golf 4 a iza njega bmw. Na pofalicima na crvenom stanu, a lola iz bmwa izadje i hladno repetira pistolj :D
faca se naglo promijenila u
Image
L u c i f e r

#3407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

Koja picketina.
Mislim taj sa bmwom.

Da prostite.
madner

#3408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Fakat, vozi bez metka u cijevi.
L u c i f e r

#3409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

Najjaci bi fol bio da mu ga je ovaj iz golfa sprasio iz svoje kubure i onda opet nabacio trol facu...
romeomoraprezivjeti

#3410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by romeomoraprezivjeti »

Danas scena u mjestu Begov han. Frajer u A6 -ci je napravio jedno deset preticanja na punoj,i vozio k'o lud,a mi ostali smo vozili oko 90km/h. Ja na autoput,kad tamo ta ista A6-ca gusla oko 90km/ h?!
AstorH

#3411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AstorH »

U Rusiji o'ma toljaga radi

http://youtu.be/yPsdztRorHw

Sent from my iPad using Tapatalk
mirzet87sa

#3412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

L u c i f e r wrote:Najjaci bi fol bio da mu ga je ovaj iz golfa sprasio iz svoje kubure i onda opet nabacio trol facu...
Ugasilo mu se auto kad mu je pokuc'o na prozor. Golf je ostao stajati na zelenom. Lahko je biti general poslije bitke, sta bi ti uradio da neko uperi pistolj na tebe, a vidis da je izgubio kontrolu nad sobom i ima zelju da te raskomada zivog.. :D Radi trolanja rizikovat zivot, ne hvala
Evo ti primjer klipa od @astroh
L u c i f e r

#3413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

mirzet87sa wrote:
L u c i f e r wrote:Najjaci bi fol bio da mu ga je ovaj iz golfa sprasio iz svoje kubure i onda opet nabacio trol facu...
Ugasilo mu se auto kad mu je pokuc'o na prozor. Golf je ostao stajati na zelenom. Lahko je biti general poslije bitke, sta bi ti uradio da neko uperi pistolj na tebe, a vidis da je izgubio kontrolu nad sobom i ima zelju da te raskomada zivog.. :D Radi trolanja rizikovat zivot, ne hvala
Ma i ja sam naravno protivnik trolanja jer se tako samo dodatno pravi opasna situacija koju je ova budala koja brza vec pokrenula svojim brzanjem...

Pa bilo ih je i koji su meni znali izlijetati iz kola, npr kad loli koji je zagazio jednosmjernom necu da se vratim u rikverc, pa se to otprilike ovako nekako zavrsavalo:

http://m.liveleak.com/view?i=4c2_1412506700
mirzet87sa

#3414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

L u c i f e r wrote: Ma i ja sam naravno protivnik trolanja jer se tako samo dodatno pravi opasna situacija koju je ova budala koja brza vec pokrenula svojim brzanjem...

Pa bilo ih je i koji su meni znali izlijetati iz kola, npr kad loli koji je zagazio jednosmjernom necu da se vratim u rikverc, pa se to otprilike ovako nekako zavrsavalo:

Ne treba nikoga jebavati, provocirati i onemogucavati prolazak tako sto ces ti zauzimati svjesno dvije trake i mimo upozorenja nastaviti po svom.. to stvara u glavi budaletine dodatnu draz da te izbusi.. :D
A tvoj primjer je nesto drugo..
insomnia78

#3415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

L u c i f e r wrote:
mirzet87sa wrote:
Ma i ja sam naravno protivnik trolanja jer se tako samo dodatno pravi opasna situacija koju je ova budala koja brza vec pokrenula svojim brzanjem...

Joj glOve u pujde
Haha

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Laplace

#3416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mirzet87sa wrote:
Laplace wrote: OK za njih, i razumijem ih donekle. Ali često vidim momka od dvadesetak godina koji vozi dosta ispod ograničenja (a nema oni "P").

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
pa sta je problem? Ako je ogranicene 60 ne znaci da mora voziti 60 i da je svaka voznja ispod 60 za vjesanja.
Ali.znači da.imam pravo voziti 60, a ako se nekome.ne.žuri on ima pravo.vratiti na kafu pa onda za pola.sata voziti kao cijeli pošten svijet.
Vjerovali ili ne, postoje ljudi koji rade, nekima je vožnja (ne meni, doduše, osim u rijetkim situacijama) u opisu posla i nemaju kada isplati za nekim debelo ispod ograničenja.
Gol je.u tome da se poštuje i tuđe vrijeme, što je kod nas SF.

Laplace

#3417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

romeomoraprezivjeti wrote:Danas scena u mjestu Begov han. Frajer u A6 -ci je napravio jedno deset preticanja na punoj,i vozio k'o lud,a mi ostali smo vozili oko 90km/h. Ja na autoput,kad tamo ta ista A6-ca gusla oko 90km/ h?!
To su ti čuveni vozači, na ograničenju 80 vozi 60, a na ograničenju 30 vozi 60. On naučio voziti 60, bila kaldrma i njemački autobahn. Sve od šumskog puta do aerodromske piste za njega je put kojim svako treba da vozi brzinom 60 km/h.

mirzet87sa

#3418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Laplace wrote: Ali.znači da.imam pravo voziti 60, a ako se nekome.ne.žuri on ima pravo.vratiti na kafu pa onda za pola.sata voziti kao cijeli pošten svijet.
Vjerovali ili ne, postoje ljudi koji rade, nekima je vožnja (ne meni, doduše, osim u rijetkim situacijama) u opisu posla i nemaju kada isplati za nekim debelo ispod ograničenja.
Gol je.u tome da se poštuje i tuđe vrijeme, što je kod nas SF.

Pa vozi 60, ko ti brani? Sad ovi sto sporo voze tebe kostaju miliona, je li? Imas zmigavac, prestrojis se i zdravo. Po tvom bi vozaci taksi vozila trebali voziti konstantno 100km/h jer im je to u opisu posla, ma nemoj.
Nije gol u tome da se postuje tudje vrijeme vec da se postuju saobracajni propisi. Ako ti se zuri kreni ranije, a ne brze!
MOSALJOZE

#3419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Jebo ti našu kulturu kad ja na autoputu moram preticati desnom stranom :skoljka:
Laplace

#3420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mirzet87sa wrote:Ma nije usteda, pa ne trose ta auta 20l ako voze 60km/h+ a 5l ako voze 50km/h-. Jednostavno ima ljudi kojima se ne zuri i svejedno mu je da li ce stici 10minuta prije ili kasnije.
...i zbog jednog km.ne curi ce petnaestak ljudi.kasniti na.posao. Ili treba krenuti u 4 da bi stigao do 8, a album ne naletim na takvog onda ti je čekati pred kapijom od 4:15 do 8.
Da ne govorim o kolonama vozila, ekologiju i zagađenje. Trebat bi imati posebnu tarifi za ekologiju za vozače koliko "ne žure". Koga briga što je zelen i val naštiman za vozače koji su sposobn i voziti normalnim tempom, odnosno znaju voziti.

mirzet87sa

#3421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Laplace wrote: ...i zbog jednog km.ne curi ce petnaestak ljudi.kasniti na.posao. Ili treba krenuti u 4 da bi stigao do 8, a album ne naletim na takvog onda ti je čekati pred kapijom od 4:15 do 8.
Da ne govorim o kolonama vozila, ekologiju i zagađenje. Trebat bi imati posebnu tarifi za ekologiju za vozače koliko "ne žure". Koga briga što je zelen i val naštiman za vozače koji su sposobn i voziti normalnim tempom, odnosno znaju voziti.

Dajte, molim vas ko boga, dozovite se pameti. Pa kakve gluposti ti bolan valjas, hoces da kazes da zbog nekoga ko vozi 40km/h tebi treba 4h da dodjes do posla, umjesto standardnih 20min sto bi vozio 60km/h +?! Nije kriva spora voznja za guzve vec cinjenica da sarajevo ima vise auta nego sto bi trebalo i infrastruktura cesto ne dozvoljava brzi promet! Nauci to vec jednom.
L u c i f e r

#3422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

A stigne se i ovako i onako koji koji minut prije il kasnije... :roll:
mirzet87sa

#3423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

L u c i f e r wrote:A stigne se i ovako i onako koji koji minut prije il kasnije... :roll:
Problem je u tome sto pojedinci seru previse! Eto fol zato sto ovaj ispred njega vozi 40km/h on umjesto da dodje na posao u 8 dodje u 12:00. Daj ba molim te mani se te seljacke price svako ti kriv za tvoju nesposobnost.
L u c i f e r

#3424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

mirzet87sa wrote:
L u c i f e r wrote:A stigne se i ovako i onako koji koji minut prije il kasnije... :roll:
Problem je u tome sto pojedinci seru previse! Eto fol zato sto ovaj ispred njega vozi 40km/h on umjesto da dodje na posao u 8 dodje u 12:00. Daj ba molim te mani se te seljacke price svako ti kriv za tvoju nesposobnost.
Jes te raspuco... :lol:
mefistofilis

#3425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

evo ja prvi garantujem da kad bi 60 ali samo 60% vozaca u Sarajevu znalo voziti bilo znatno manje guzvi u saobracaju.
isto tako nije tvoje pravo da na lijevom skretanju prodes ti i sljedeci iza tebe i jos mali milion primjera. to je bezobrazluk cisti
Post Reply