Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
video wrote: ↑27/05/2024 23:20
Koliko sam upoznat BHRT vec 8 punih godine NE UPLACUJE penziono svojim radnicima jer nema od cega
FRTV gotovo 3 puta manje ima radnika, produkciju im obilato potpomaze BHRT sto oprememom sto radnicima sto pogonoma i studijsko rezijskim prostorima.
FRTV 7. godinu imaju ISTU kolicinu novca od preplate ( 25% + 25%)kao i BHRT.
FRTV se razbacuje novcem dok ovi grcaju u dugovima i rade za ove - za dzabe 5. mjesec a prije sa cjenovnikom iz 2006 ( gotovo pa dzabe)
Pa eto, sve je isto!
Ako su mene slagali i ja lazem vas
Nisu te slagali. Tačno od-do.
Pritom, Džemal Šabić se ne želi odreći 25% od RTRS. Uzima ih sebi. Tako je i završio sa 22 miliona u plusu. RTRS ne daje nikome (ni 25% FTV ni 50% BHRT), pa je završio u plusu 59 miliona.
Ljudima na FTV plata nikad nije zakasnila. Uplačeni su doprinosi i zdravstveno. Džemal Šabić svaka 3 mjeseca daje po 25% na platu, što je na kraju godine 13. plata. Regres.
Svake godine organizuje zabave za radnike u FTV, Aquarius, Sloga... sve na račun FTV.
Sve to je misaona imenica za radnike BHRT.
P.S. dok je pretplata išla preko telekom operatera, do sredine 2017. nikada nije bilo problema oko para. Novac se uplačivao na račun koji je namjenski za to napravljen i kojim je BHRT upravljao. Nikada nikome nije falila marka.
Od 2018. (kada je RTRS izašao) od kada ide preko Elektroprivrede i preko FTV nastao je kuršlus.
6 godina FTV i Šabić uzima 25% koji mu ne pripada, niti ga želi s nekim dijeliti, nego sve njemu.
Zašto nikada nije tužio RTRS jer mu ne uplaćuju novac? "Njegovih", odnosno FTV-ovih 25% iz RS.
Zašto RTRS nikada nije tužio "njega", odnosno FTV, za RTRS-ovih 25% iz Federacije?
Jos i ovo
Je li istina da je sabic, inace bivsi pripadnik vojske rs-a, proteklih godina sagradio svom kabinetu presjednicko kupatilo kojeg se ni prije spomenuti izabrani funkcioneri ne bi postidjeli
Kazu ima se - moze se
hilmija frlj wrote: ↑28/05/2024 00:47
Zašto nikada nije tužio RTRS jer mu ne uplaćuju novac? "Njegovih", odnosno FTV-ovih 25% iz RS.
Zašto RTRS nikada nije tužio "njega", odnosno FTV, za RTRS-ovih 25% iz Federacije?
Zašto bi tužili jedni druge kad im takva situacija odgovara?
hilmija frlj wrote: ↑28/05/2024 00:47
Zašto bi tužili jedni druge kad im takva situacija odgovara?
al znas sta je fascinantno da je isti taj bhrt dobio na osnovu pretplate od 2017e 150mil KM i u sta je otisla ta lova bukvalno da su kameru jednu uzeli za te pare , nije otisla ni u kupovinu programa, bas me zanima gdje su isparile pare kod belmina ublehe koji je uspio cetiri miliona km spiskati za mjesec dana
fusion_ba wrote: ↑27/02/2024 10:23
I onda će im opet svi drugi biti krivi jer su nesposobni.
Na ovoj televiziji rade najveci retardi u televizijskoj historiji ljudima tri sedmice za centralnu informativnu emisiju kamera sa strane prikazuje ljubičastu sliku i libo ih racku, a tek kako su uklopili ovog cikicu u cosku da su izrezali pola ekrana jer ga ne znaju namjestiti u picture in picture modu
i kaze platite pretplatu
treci mjesec kako im najvažniji dnevnik u drzavi i njihova emisija sa kojom bi se morali ponositi pocinje sa ljubičastom slikom i sta vise reci o ovoj skupini nesposobnjakovica jedna FTV i tvsa dodju kao BBC naspram ovih likova
Metuzalem do metuzalema, jbo me svak ako ima u cijeloj firmi informaticki pismena osoba. Zato i jest situacija kakva jest. Ovdje velika revizija poslova, radnih mjesta, ljudi treba. Ponudis mu edukaciju, prekvalifikaciju il mars u pm
scarr wrote: ↑28/05/2024 15:12
Metuzalem do metuzalema, jbo me svak ako ima u cijeloj firmi informaticki pismena osoba. Zato i jest situacija kakva jest. Ovdje velika revizija poslova, radnih mjesta, ljudi treba. Ponudis mu edukaciju, prekvalifikaciju il mars u pm
Ne želi niko da radi za 600-700-800 KM.
U Bingu je početna 1000+
I oni sa VSS mogu dogurati do plafon 1500 i to je to, kapak. Osim ako nisi direktor, ali oni znamo kako dolaze. Po političkoj liniji.
Dođe mladi momak, hoće da bude kamerman, montažer. Plata 650. A status će riješiti nekad.
Ljudi dođu, vide situaciju, hvala lijepo, odoh konobarisati. Ostali su stari, pred penziju, koji nemaju gdje. Ostalo ili ne dolaze ili bježe čim vide koliko je sati, neće da se zavlače. A svi vidimo koliko je sati.
fusion_ba wrote: ↑29/05/2024 13:12
A RTRS niko ne spominje iako oni uzimaju najviše para i ne raspoređuju dalje. Oni mogu kako hoće.
rjesenje je veoma jednostavno neka se prikljuci na sve tri elektroprivrede racun uz struju da se plati jednom godišnje 80KM a da se nema mogućnost izbjegavanja naplate i onda da podjela bude
bhrt40% rtrs i ftv 30% svi zadovoljni i mirna Bosna nek ima 1.7 miliona prikljucaka puta 80KM na godisnjem nivou to je oko 140 miliona od pretplate i RTRS bi prvi poletio po tom iznosu a hrvatima daj FTV 2 koji ce se emitovati iz Sarajeva i ici ce samo putem dbt tako da i oni placaju
A RTRS niko ne spominje iako oni uzimaju najviše para i ne raspoređuju dalje. Oni mogu kako hoće.
rjesenje je veoma jednostavno neka se prikljuci na sve tri elektroprivrede racun uz struju da se plati jednom godišnje 80KM a da se nema mogućnost izbjegavanja naplate i onda da podjela bude
bhrt40% rtrs i ftv 30% svi zadovoljni i mirna Bosna nek ima 1.7 miliona prikljucaka puta 80KM na godisnjem nivou to je oko 140 miliona od pretplate i RTRS bi prvi poletio po tom iznosu a hrvatima daj FTV 2 koji ce se emitovati iz Sarajeva i ici ce samo putem dbt tako da i oni placaju
RTRS sad zadržava 100% pretplate iz RS tako da im vjerovatno ova situacija najviše odgovara.
Ne znam šta se u FBiH radi sa 25% takse koje pripada RTRS-u, ko to uzima.
Ista stvar bi se dešavala i da pretplata poskupi na 15, 25 ili 35 KM.
Izgovor bi bio: porasli su troškovi produkcije, održavanja, povećane plate zaposlenicima i ajmo sve ispočetka...
Javni emiteri, osim PTPC imali su iole dobar program sve dok su imali popuste ili odobrenje za besplatno emitovanje prvoklasnih sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja.. Pa na FTV se prije 20 godina Oprah show emitovao u sklopu prijepodnevnog programa a na riblju kost sam gledao sve lige petice..
I da, FTV i BHT1 su vjerovatno u Evropi jedini državni emiteri koji program završavaju između 00:30 i 01:00...
Mislim da je najpostenije kad bi se taksa vezala uz registraciju vozila. Imas auto, imas radio unutra, nisi socijalni slucaj, plati taksu. Ko ima vise auta na sebi, placa samo jednu.
E sad, pitanje je bi li RTRS odgovarala raspodjela. Jel novih 25-30% vise od 100% iz RS?
Mislim da je najpostenije kad bi se taksa vezala uz registraciju vozila. Imas auto, imas radio unutra, nisi socijalni slucaj, plati taksu. Ko ima vise auta na sebi, placa samo jednu.
E sad, pitanje je bi li RTRS odgovarala raspodjela. Jel novih 25-30% vise od 100% iz RS?
znam da bi to dobro bilo al bi bolje bilo na priključak struje vezati da se jednom godišnje plati i tjt 90KM na godisnjem nivou na 1.5 miliona prikljucaka struje je negdje 135 miliona neka BHT uzme 40% od te cifre ostaje skoro 82 miliona za ftv i rtrs da podijele po pola , 42 miliona je zasigurno veca cifra od one koju sada dobijaju na osnovu pretplate jer nema sanse da sada skupe po tom osnovu blizu pedeset miliona KM
znam da bi to dobro bilo al bi bolje bilo na priključak struje vezati da se jednom godišnje plati i tjt 90KM na godisnjem nivou na 1.5 miliona prikljucaka struje je negdje 135 miliona neka BHT uzme 40% od te cifre ostaje skoro 82 miliona za ftv i rtrs da podijele po pola , 42 miliona je zasigurno veca cifra od one koju sada dobijaju na osnovu pretplate jer nema sanse da sada skupe po tom osnovu blizu pedeset miliona KM
Ne treba ici u smanjenje pretplate, koja je sa 7.5 KM smijesna. U HR je npr 1.5% prosjecne plate, svake godine se nivelise i odavno iznosi preko 10€.
Negdje sam pročitao da je naplata u RS oko 97%. Imaju oko 600k domacinstava. Blizu su oni vec sada na 50mil od pretplate
i ovaj sabic je mazlum, probavam da ga slusam kod emele, ali haman pa je neslusljiv i njegovo ahm, ahm, ahm. a odgovori nekakvi nikakvi pijacarski i nista ne kontam, mada mislim da je federalna u pravu. kolika je njegova plata? pretpostavljam da je javna informacija.
A postoji li realna šansa da se sudskim putim riješi situacija s RTRS-om u korist BHRT-a? Vidim da postoji neka aktuelna tužba za 80 miliona koja se ponekad onako usput spomene, ali sam našao da su već dvije tužbe izgubili, bar na prvostepenom sudu.
U septembru punih 10 godina
Nisu u stanju za deset godina da pređu na potpuni HD. Mogli su za tih deset godina i na 4K, da je situacija slična kao na RTCG, RTS ili HRT kada su finansije u pitanju, ali nije.
chakany wrote: ↑10/06/2024 12:53
U septembru punih 10 godina
Nisu u stanju za deset godina da pređu na potpuni HD. Mogli su za tih deset godina i na 4K, da je situacija slična kao na RTCG, RTS ili HRT kada su finansije u pitanju, ali nije.