Novogradnja u Sarajevu?
- agent_zero
#3401 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tu je trebalo proširiti postojeći park, urediti ga cvjetnim dekorima i zasaditi još drveća.
Parking (beton) aposlutno nisu bili potrebni, džamija tu još manje...
- Haris.ba
#3402 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jest čudna lokacija za džamiju. Logičnije mi je da su tražili negdje u naselju. Pa mogli su planirati oko Hitne pošto će se tamo rušiti sve, ili negdje u naselju oko Envera Šehovića.agent_zero wrote:Tu je trebalo proširiti postojeći park, urediti ga cvjetnim dekorima i zasaditi još drveća.
Ali, onda bi najvjerovatnije trebalo otkupiti zemlju po skupljoj cijeni.
Ovako moraš preko semafora do buduće džamije. Sa urbanističke strane ne razumijem.
A druga stvar, imaće džamija svoj parking, pa neće barem tu biti problema.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3403 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Gdje ce tacno ovo biti?Haris.ba wrote: Jest čudna lokacija za džamiju. Logičnije mi je da su tražili negdje u naselju. Pa mogli su planirati oko Hitne pošto će se tamo rušiti sve, ili negdje u naselju oko Envera Šehovića.
Ali, onda bi najvjerovatnije trebalo otkupiti zemlju po skupljoj cijeni.![]()
Ovako moraš preko semafora do buduće džamije. Sa urbanističke strane ne razumijem.
A druga stvar, imaće džamija svoj parking, pa neće barem tu biti problema.
P.S. Zar se iza hitne nece graditi ona ogromna zgradurina?
- Qler
#3404 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima jedna dzamija u Hrasnom, i ona je puna samo za bajram... tako da ne vidim potrebu za jos jednom...
- Haris.ba
#3405 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mislim da je ideja da ova džamija opslužuje naselje oko Envera Šehovića, i oko Paromlinske.
Ta u Hrasnom koliko znam je dograđivana objektom u kojem se klanja "nakant".
Vjerovatno je to bila vodilja za gradnju nove džamije.
Kod hitne će Panamera i mislim Ans-drive praviti famozni neboder od 3000 milje po kvadratu. Ja samo kažem da su u tom djelu trebali planirati džamiju, a tamo gdje se pravi parking - ostaviti za podzemni parking i park.
Ta u Hrasnom koliko znam je dograđivana objektom u kojem se klanja "nakant".
Vjerovatno je to bila vodilja za gradnju nove džamije.
Kod hitne će Panamera i mislim Ans-drive praviti famozni neboder od 3000 milje po kvadratu. Ja samo kažem da su u tom djelu trebali planirati džamiju, a tamo gdje se pravi parking - ostaviti za podzemni parking i park.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3406 Re: Novogradnja u Sarajevu?
iskreno žao mi one lokacije jer sam ondje fatao trebe na klupama i orgijao
ne može to sakralno mjesto biti nikako
da je pomjere 20 metara odatle prema robotu ne bih imao ni sekund prigovora
a ni ovako nemam što prigovoriti
osim pitati zašto su sve džamije ograđene ogradom i ne možeš sjediti kao na katedrali ili marijin dvoru ispred
osim pitati zašto su sve džamije ograđene ogradom i ne možeš sjediti kao na katedrali ili marijin dvoru ispred
- Haris.ba
#3407 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa na jednoj drugoj temi si vidio šta se desi kada džamije nisu ograđene. Odmah misle da je to javni prostor.Black swan wrote:iskreno žao mi one lokacije jer sam ondje fatao trebe na klupama i orgijaone može to sakralno mjesto biti nikako
![]()
- pepeljara
#3408 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Parking kod elektroprivrede pusten u rad, besplatan je, nema rampi, ljudi da naplacuju, niti vidim da su nesto pripremali.
vjerovatno do poslije izbora
vjerovatno do poslije izbora
- agent_zero
#3409 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tačno. Kome je mrsko prošetati 5 min do vjerskog objekta, taj i nije nikakv vjernik.Qler wrote:Ima jedna dzamija u Hrasnom, i ona je puna samo za bajram... tako da ne vidim potrebu za jos jednom...
Još jedno zapišavanje teritorija, bespotrebno i dugoročno kontraproduktivno.
-
PeppermintSA
#3410 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Koja je najluksuznija novogradnja u Sarajevu?
Navodno je Bosmalova zgrada, ali sam prije možda godinu i po dana, dok sam tražio poslovni prostor naletio na stranicu neke naše agencije za nekretnine koja je izdavala strašno luksuzne penthouse sa bazenima u stanu itd., ali mi je nekako djelovalo sve mutno - stranica bila isključivo na engleskom, fotke su bile samo iznutra, kao da su krili svoje postojanje. Na um palo mi neki dan pa sam ih ponovo pokušao pronaći ali nisam uspio.
Znam da u Ivana Gorana Kovačića iznad OHR-a ima strašno napucanih zdanja. U jednoj sam bio, to je perverzija od 350 kvadrata.
Navodno je Bosmalova zgrada, ali sam prije možda godinu i po dana, dok sam tražio poslovni prostor naletio na stranicu neke naše agencije za nekretnine koja je izdavala strašno luksuzne penthouse sa bazenima u stanu itd., ali mi je nekako djelovalo sve mutno - stranica bila isključivo na engleskom, fotke su bile samo iznutra, kao da su krili svoje postojanje. Na um palo mi neki dan pa sam ih ponovo pokušao pronaći ali nisam uspio.
Znam da u Ivana Gorana Kovačića iznad OHR-a ima strašno napucanih zdanja. U jednoj sam bio, to je perverzija od 350 kvadrata.
- P308
#3411 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Osim Bosmala tu je i Importanne. Na Bjelavama imas novogradnju "Talas" koja bi se mogla svrstati u to sto trazis. Nova Avlija u ulici Edhema Mulabdića, takodjer. Zgrada Dvor spada u red luskuznijih (pogotvo cijenomPeppermintSA wrote:Koja je najluksuznija novogradnja u Sarajevu?
-
PeppermintSA
#3412 Re: Novogradnja u Sarajevu?
hvala na info!P308 wrote:Osim Bosmala tu je i Importanne. Na Bjelavama imas novogradnju "Talas" koja bi se mogla svrstati u to sto trazis. Nova Avlija u ulici Edhema Mulabdića, takodjer. Zgrada Dvor spada u red luskuznijih (pogotvo cijenomPeppermintSA wrote:Koja je najluksuznija novogradnja u Sarajevu?
Znam da u Ivana Gorana Kovačića iznad OHR-a ima strašno napucanih zdanja. U jednoj sam bio, to je perverzija od 350 kvadrata.). Zgrada "Zlatarka" u Avdage Sahinagica, itd. Ima ih dosta.
..............................
Navedi mi još primjera ako znaš pliz.
- P308
#3413 Re: Novogradnja u Sarajevu?
hmm....Na Mejtasu ima par malo kvalitetnijih zgrada poput zgrade "Saray Residence" a osim nje ima i jedna zgradica koja nema zvanican naziv ali nalazi se u ulici Sepetarevac i tu su stanovi po 130m2 i iznad i jako lijepo izgledaju, onda SPO "Breka" u ulici Ahmeda Muradbegovića, Vila "Urbana" na Kovacicima. Green Residence na Sipu ne mogu nazvati luksuznim ali sigurno je iznad prosjeka kao i "Bolgrano" u istom naselju, ima par zgradica u naselju Betanija takodjer iznad prosjeka kao i City Garden iznad Cobanije. Ako hoces da se odmaknes od Centra, onda je to "Dobrinja Exclusive". Sarajevo Waves je recimo meni prelijepa zgrada (iako je lokacija losa), takodjer stanove u istoj ne mogu nazvati luksuznim ali su sigurno iznad prosjeka.PeppermintSA wrote:hvala na info!P308 wrote:Osim Bosmala tu je i Importanne. Na Bjelavama imas novogradnju "Talas" koja bi se mogla svrstati u to sto trazis. Nova Avlija u ulici Edhema Mulabdića, takodjer. Zgrada Dvor spada u red luskuznijih (pogotvo cijenomPeppermintSA wrote:Koja je najluksuznija novogradnja u Sarajevu?
Znam da u Ivana Gorana Kovačića iznad OHR-a ima strašno napucanih zdanja. U jednoj sam bio, to je perverzija od 350 kvadrata.). Zgrada "Zlatarka" u Avdage Sahinagica, itd. Ima ih dosta.
..............................
Navedi mi još primjera ako znaš pliz.
uff, ne mogu vise da se sjetim....
- Thorgerson
#3414 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jeste, to je tacno.Sarajmen wrote:Naselje ''Miljacka'' izgleda nudi nešto vrlo bitno osim kvadrature stana, a to je maksimalna iskorištenost površine stanova koje nude. Par osoba mi je to reklo.
Ali isto tako moras biti spreman da spavas u sobici od 2x3m. Hodniku gdje jedva mozes kisobran ostaviti itd. Dnevni i kuhinja kad ih nakrcas namjestajem i stvarima, ostaje ti vrlo malo prostora, da ti se dijete ima gdje igrati itd.
Mislim, ok, iskoristi povrsinu, ali gdje stvari svoje da ostavim? Ok namjestaj i sve, sta sa odjecom, obucom, posteljinom i inace hrpom i gomilom stvari koja se koristi. Nema bas prostora za plakare itd.
Mislim stanovi su super, za nase uslove, sto se tice cijene i sta dobijes. Ali iskreno ono meni nije humano. Napravljeni su cumezi, a nije se vodilo brige ni 1% o komforu ljudi koji ce tu zivjeti.
Ali to je to, znaju da ljudi hoce sto vise prostorija za manje para, da su u gradu. Eto vam onda.
- dječak sa šibicama
#3415 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima i ona nova zgrada na tranzitu, u Mrakusi, nekih 200 metara od tunela Brdodzamija, ko je ono napravio?
Koliko vidim, stanovi su jos prazni, bice da je cijena paprena. Lokacija je vrhunska sto se tice pogleda na grad.
Koliko vidim, stanovi su jos prazni, bice da je cijena paprena. Lokacija je vrhunska sto se tice pogleda na grad.
- P308
#3416 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kompleks se zove "City garden". Pocetni projekat je mnogo obecavao, ali finalni rezultat je pomalo razocaravajuci po mom misljenju.dječak sa šibicama wrote:Ima i ona nova zgrada na tranzitu, u Mrakusi, nekih 200 metara od tunela Brdodzamija, ko je ono napravio?
Zaboravio sam spomenuti da se Kemal begova ulica fino uredila u posljednih par godina a trenutno je u izgradnji jedna malo bolja zgradica, tkz "Centar Oaza". Verujem da ce cijene biti paprene. Na Vracama je takodjer u izgradnji jedna zgrada po cijem renderu se moze zakljuciti da nece biti prosjek, kao i u ulici Soukbunar (u izgradnji su dvije zgrade).
Potpuno sam smetnuo s uma S2 stambeno-poslovni objekat u Novom Sarajevu (Zmaja od Bosne), i Urban vilu na Kromolju. Ima ih stvarno dosta a mnogi za pojedine nikad nisu ni culi jer se vrlo rijetko ili nikako nije pisalo u medijima.
-
united bosnae
#3417 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovako ce izgledati nova zgrada (odnosno zgrade) na Otoci koje gradi GP Butmir kraj Olimpijskog bazena i dzamije. Rijec je o dva objekta ... prvi, manji objekat od 8 spratova i drugi od (za sada) planiranih 14 spratova. Manji objekat (8 spratova) je blize dzamiji i ulica ce ih dijeliti. iza njega, u pravcu centra grada, je veci objekat. Izmedju ta dva objekta ce navodno biti trg, mada se to na fotografiji i ne moze vidjeti.

- JThomas
#3418 Re: Novogradnja u Sarajevu?
neće se vidjeti ni uživo, prije da će između niknuti još jedan mali, tanak ali visok objekatčić, taman ima prostora 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3419 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ta mi se zgrada opasno svidjadječak sa šibicama wrote:Ima i ona nova zgrada na tranzitu, u Mrakusi, nekih 200 metara od tunela Brdodzamija, ko je ono napravio?
Samo pitanje je kakva je izolacija i zvizdi li unutra od saobracaja na tranzitu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3420 Re: Novogradnja u Sarajevu?
oce li se sta raditi izmedju tramvaja i bazenaunited bosnae wrote:Ovako ce izgledati nova zgrada (odnosno zgrade) na Otoci koje gradi GP Butmir kraj Olimpijskog bazena i dzamije. Rijec je o dva objekta ... prvi, manji objekat od 8 spratova i drugi od (za sada) planiranih 14 spratova. Manji objekat (8 spratova) je blize dzamiji i ulica ce ih dijeliti. iza njega, u pravcu centra grada, je veci objekat. Izmedju ta dva objekta ce navodno biti trg, mada se to na fotografiji i ne moze vidjeti.
te na parkingu kod dzamije
-
Naslovnica
#3421 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zar nije tu trebao biti nekakav điđanski turski hotel?!united bosnae wrote:Ovako ce izgledati nova zgrada (odnosno zgrade) na Otoci koje gradi GP Butmir kraj Olimpijskog bazena i dzamije. Rijec je o dva objekta ... prvi, manji objekat od 8 spratova i drugi od (za sada) planiranih 14 spratova. Manji objekat (8 spratova) je blize dzamiji i ulica ce ih dijeliti. iza njega, u pravcu centra grada, je veci objekat. Izmedju ta dva objekta ce navodno biti trg, mada se to na fotografiji i ne moze vidjeti.
- Haris.ba
#3422 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja ne mogu prežaliti što taj prostor nisu sačuvali za gradski park. Zamislite uređenu šetnicu od Vilsonovog do tog prostora, a sa druge strane isto sa Dobrinje i Alipašina.
Ovako spavaonica od grada.
Jest da Efendić nije tu mogao ništa, jer je načelnik prije njega to rasprodao, ali - šteta. Da hoće kad već prave, barem napraviti most preko Miljacke.
Jest da Efendić nije tu mogao ništa, jer je načelnik prije njega to rasprodao, ali - šteta. Da hoće kad već prave, barem napraviti most preko Miljacke.
- Logovan
#3423 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Naravno da je šteta, jebale im zgrade mater. Naši da ikako mogu, uništili bi Vilsonovo i napravili red hotela, stambenih i poslovnih prostora.Haris.ba wrote:Ja ne mogu prežaliti što taj prostor nisu sačuvali za gradski park. Zamislite uređenu šetnicu od Vilsonovog do tog prostora, a sa druge strane isto sa Dobrinje i Alipašina.
I šta će sad ove dvije zgradurine biti? Poslovni prostori ili šta?
-
mario001
#3424 Re: Novogradnja u Sarajevu?
To je sve prodato prije desetak godina, Robot kasnije prodao ButmiruHaris.ba wrote:Ja ne mogu prežaliti što taj prostor nisu sačuvali za gradski park. Zamislite uređenu šetnicu od Vilsonovog do tog prostora, a sa druge strane isto sa Dobrinje i Alipašina.
-
FKSarajevo
#3425 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Arapi grade novi grad kod Sarajeva - Salam City
http://ba.n1info.com/a118881/Vijesti/Vi ... -City.html
http://ba.n1info.com/a118881/Vijesti/Vi ... -City.html