SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jos ce ispasti da se ona sama udarala po glavi 
- chuchumbamayumbe
#3402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Rekoh vam ja jučer...
- amrica
#3403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
zlato mamino
"Nakon brutalnog napada u sarajevskoj firmi "Famos gradnja": Razbojniku određen pritvor, majka tvrdi da nije kriv
Kerim Kurdija (19) osumnjičen da je, s namjerom da ukrade novac, kliještima po glavi izudarao Jasminu Jahić (52)
Autor Am. K. | Objavljeno 28.03.2012. u 11:08
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Kerimu Kurdiji (19), osumnjičenom da je u subotu oko 12.20 sati ušao u firmu "Famos gradnja", koja se nalazi u ulici 6. april u sarajevskom naselju Hrasnica, s namjerom da ukrade novac fizički napao Jasminu Jahić (52), referenticu za naplatu, određen je jednomjesečni pritvor. Ovu informaciju potvrdio nam je Slobodan Nikolić, sekretar Kantonalnog suda u Sarajevu.
Negirao izvršenje
Našoj redakciji jučer se obratila Fatima Kurdija, majka uhapšenog 19-godišnjaka, tvrdeći da njen sin nije počinio krivično djelo za koje je osumnjičen.
- Moj sin je četvrti razred Srednje škole metalskih zanimanja i u subotu je bio u školi do 13.10 sati. Štrajkovat ću, ako treba, i glađu pred sudom da dokažem da ovo nije on učinio - kazala je Kurdija.
Prema njenim riječima, Kerim je prije godinu počinio krivično djelo razbojništva te ga policija sada hapsi i kada nije kriv.
- Tražili smo da se izuzmu snimci videonadzora iz škole, kao i uvid u školski dnevnik kako bi se utvrdilo je li moj branjenik taj dan bio u školi - kazala je Indira Karahodžić, advokat osumnjičenog Kurdije, dodajući da je tokom saslušanja u Tužilaštvu njen branjenik negirao da je počinio ovo krivično djelo.
Amina Šehović, profesorica u Srednjoj školi metalskih zanimanja, kazala je da je Kurdija bio u subotu kod nje na šestom času koji je trajao do 13.10 sati.
Kurdija: Štrajkovat ću glađu
Teške povrede
Napadnuta Jasmina Jahić je, pak, kako saznajemo, u policiji prepoznala Kurdiju kao osobu koja ju je napala. Jahić je za napadača kazala da ima govornu manu, a utvrđeno je da i Kurdija muca.
Podsjećamo, razbojnik je s fantomkom ušao u kancelarije "Famos gradnje" te tražio od Jahić novac, a potom je počeo udarati u predjelu glave vodoinstalaterskim kliještima rolcange. Napadnuta žena, iako je krvi bilo i po njoj i po kancelariji, borila se s napadačem i vrištala zovući pomoć. Uspjela je napadaču skinuti fantomku, duksericu, kačket te mu oteti kliješta, nakon čega je napadač pobjegao. Napadnutoj radnici ljekari su glavu šili na šest mjesta, a slomljen joj je i mali prst, dok po cijelom tijelu ima modrice.
Kurdija je ranije već osuđen na godinu zatvora za razbojništvo, zbog čega je čekao da bude upućen na izdržavanje ove kazne."
"Nakon brutalnog napada u sarajevskoj firmi "Famos gradnja": Razbojniku određen pritvor, majka tvrdi da nije kriv
Kerim Kurdija (19) osumnjičen da je, s namjerom da ukrade novac, kliještima po glavi izudarao Jasminu Jahić (52)
Autor Am. K. | Objavljeno 28.03.2012. u 11:08
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Kerimu Kurdiji (19), osumnjičenom da je u subotu oko 12.20 sati ušao u firmu "Famos gradnja", koja se nalazi u ulici 6. april u sarajevskom naselju Hrasnica, s namjerom da ukrade novac fizički napao Jasminu Jahić (52), referenticu za naplatu, određen je jednomjesečni pritvor. Ovu informaciju potvrdio nam je Slobodan Nikolić, sekretar Kantonalnog suda u Sarajevu.
Negirao izvršenje
Našoj redakciji jučer se obratila Fatima Kurdija, majka uhapšenog 19-godišnjaka, tvrdeći da njen sin nije počinio krivično djelo za koje je osumnjičen.
- Moj sin je četvrti razred Srednje škole metalskih zanimanja i u subotu je bio u školi do 13.10 sati. Štrajkovat ću, ako treba, i glađu pred sudom da dokažem da ovo nije on učinio - kazala je Kurdija.
Prema njenim riječima, Kerim je prije godinu počinio krivično djelo razbojništva te ga policija sada hapsi i kada nije kriv.
- Tražili smo da se izuzmu snimci videonadzora iz škole, kao i uvid u školski dnevnik kako bi se utvrdilo je li moj branjenik taj dan bio u školi - kazala je Indira Karahodžić, advokat osumnjičenog Kurdije, dodajući da je tokom saslušanja u Tužilaštvu njen branjenik negirao da je počinio ovo krivično djelo.
Amina Šehović, profesorica u Srednjoj školi metalskih zanimanja, kazala je da je Kurdija bio u subotu kod nje na šestom času koji je trajao do 13.10 sati.
Kurdija: Štrajkovat ću glađu
Teške povrede
Napadnuta Jasmina Jahić je, pak, kako saznajemo, u policiji prepoznala Kurdiju kao osobu koja ju je napala. Jahić je za napadača kazala da ima govornu manu, a utvrđeno je da i Kurdija muca.
Podsjećamo, razbojnik je s fantomkom ušao u kancelarije "Famos gradnje" te tražio od Jahić novac, a potom je počeo udarati u predjelu glave vodoinstalaterskim kliještima rolcange. Napadnuta žena, iako je krvi bilo i po njoj i po kancelariji, borila se s napadačem i vrištala zovući pomoć. Uspjela je napadaču skinuti fantomku, duksericu, kačket te mu oteti kliješta, nakon čega je napadač pobjegao. Napadnutoj radnici ljekari su glavu šili na šest mjesta, a slomljen joj je i mali prst, dok po cijelom tijelu ima modrice.
Kurdija je ranije već osuđen na godinu zatvora za razbojništvo, zbog čega je čekao da bude upućen na izdržavanje ove kazne."
- minjonja
#3404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
cuj strajkovace gladju da dokaze da joj sin nije kriv
naravno, to ce se uzeti kao dokaz, nego sta.
a i ja bi ko ova amina ja mislim rekla da mi je sjedio u ucionici i to u prvom redu vrijedno u disciplinsku svesku zapisivao ko prica na casu.
a sto ovo niko ne spominje konzum na otoci? ja na portalu ne vidim nikakvu vijest.
naravno, to ce se uzeti kao dokaz, nego sta.
a i ja bi ko ova amina ja mislim rekla da mi je sjedio u ucionici i to u prvom redu vrijedno u disciplinsku svesku zapisivao ko prica na casu.
a sto ovo niko ne spominje konzum na otoci? ja na portalu ne vidim nikakvu vijest.
-
Bodkin
#3405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
hahah cuj strajkovace ona gladju :dobro je forumas iznad rekao, kakvi su roditelji i ne treba se potomcima cuditi. pustit je da umre od gladi pa nece doci jos jedan koji kljestima ubija zene u pedesetim..
-
dezurni_ucenik
#3406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Cuj strajkovace ...
Dusa draga...

Dusa draga...
- nellington
#3407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jeste ikad pitali nastavnicu/nastavnika da vas pusti s časa, a ne zapisuje?
Tad su kod nas obično odgovarali - ne može to tako, šta ako te udari auto na ulici, nešto ti bude, a u dnevniku piše da si na času.
Kao da su se stvari promijenile... sad će govoriti: šta ako udariš ženu kliještima?
Tad su kod nas obično odgovarali - ne može to tako, šta ako te udari auto na ulici, nešto ti bude, a u dnevniku piše da si na času.
Kao da su se stvari promijenile... sad će govoriti: šta ako udariš ženu kliještima?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nek' se samozapali, ko Jan Palah.
P.S. hvala ti matero što si me mlatila. stope ti ljubim.
- minjonja
#3409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
usput receno u 12:20 je mali odmor poslije petog casa
sad treba vidjeti koliko brzo bi trebao trcati da stigne od skole do famosa i nazad 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Lijepa snjura od kastofonaChmoljo wrote:nek' se samozapali, ko Jan Palah.
- nellington
#3411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
minjonja wrote:usput receno u 12:20 je mali odmor poslije petog casasad treba vidjeti koliko brzo bi trebao trcati da stigne od skole do famosa i nazad

Još ako je otišao u WC prije...
-
dezurni_ucenik
#3412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
I onda kad procitam izjave nekih pedera kako ne treba tuci djecu vec ih treba vaspitavati lijepom rijeci.... majko moja mila 
-
Baudelaire
#3413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja završio Prvu gimnaziju prije par godina, uvijek je znalo sa zadnjegnellington wrote:Jeste ikad pitali nastavnicu/nastavnika da vas pusti s časa, a ne zapisuje?
- nellington
#3414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa metalska zanimanja, kliješta nosi umjesto pernice.Baudelaire wrote:Ja završio Prvu gimnaziju prije par godina, uvijek je znalo sa zadnjegnellington wrote:Jeste ikad pitali nastavnicu/nastavnika da vas pusti s časa, a ne zapisuje?
Kao da su se stvari promijenile... sad će govoriti: šta ako udariš ženu kliještima?časa otići makar dvoje - troje ljudi da profesor i ne skonta i ne zapiše. Ove nove generacije u mojoj školi su duplo gore od moje, a mogu zamisliti kakve su u Mašinskoj. Masovna bježanija, a ako ovaj Kerim ili kako se već zove nije zapisan u rubriku odsutnih učenika, profesor će se slomiti da dokaže da je bio na času, jer ode posao dokažu li da ga nije bilo, a nije zapisan. Samo, majku mu, pa valjda postoji DNK analiza, mogu mu naći otiske prstiju na kliještima. Ili će majka štrajkovati i reći da on ta kliješta svakodnevno koristi?
-
Baudelaire
#3415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
A nisam totalno bio upućen u slučaj, kontao sam da je pretukao nekim predmetom koji je našao u blizini. Ta kliješta kojim je pretučena sad su u desetim rukama garant, a on je uzeo neka kojim nikad ništa nije dotaknuto.
- nellington
#3416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Još ćemo mi čudesa čuti u ovom slučaju. Ništa nas ne smije iznenaditi!
-
Bodkin
#3417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nellington wrote:Još ćemo mi čudesa čuti u ovom slučaju. Ništa nas ne smije iznenaditi!
- black
#3418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
uvijek cemo se kao cuditi i uvijek ce sve ostat samo u okvirima konstatacija, ljutnje, kako bi nesto trebalo i onda ugasimo komp odemo kuci ili na spavanje, do drugog dana i nove pljacke, tuce, ubistva, pokusaja i sl. a to je evo postala svakodnevnica, gotovo da nema dana i novog slucajanellington wrote:Još ćemo mi čudesa čuti u ovom slučaju. Ništa nas ne smije iznenaditi!
- amrica
#3419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
malo off
skola subotom? je li to nadoknada snjeznih dana?
uglavnom kad su nadoknade idu skraceni casovi...
trebao bi dopis ministarstva o tome.
uglavnom kad su nadoknade idu skraceni casovi...
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#3420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa i to je dio kazne za počinjeno KD. I treba tako, neka ih maltretiraju, neka bude primjer ostalima šta ih sve čeka za ovako ponašanje.Prema njenim riječima, Kerim je prije godinu počinio krivično djelo razbojništva te ga policija sada hapsi i kada nije kriv.
- Comrad
#3421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
To su ti nasi gangsteri, mame ih brane.
I sta ocekivati na sta ce djeca ispast, kad ona ovo opravdava i uvjerava sebe da joj je sin andjelak. Lik je ocito klosar, lopov i treba ga nauciti pameti. Al jok, tuko uvjeri ti sebe u suprotno...
I sta ocekivati na sta ce djeca ispast, kad ona ovo opravdava i uvjerava sebe da joj je sin andjelak. Lik je ocito klosar, lopov i treba ga nauciti pameti. Al jok, tuko uvjeri ti sebe u suprotno...
- junkers
#3422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
puteru, u moj vakat je bila od peglerashtiman wrote:Lijepa snjura od kastofonaChmoljo wrote:nek' se samozapali, ko Jan Palah.
- kokuz_sa
#3423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
najbolji vojni opasacjunkers wrote:puteru, u moj vakat je bila od peglerashtiman wrote:Lijepa snjura od kastofonaChmoljo wrote:nek' se samozapali, ko Jan Palah.
onaj s tokom
- Capajebo
#3424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ma od pegle ili od usisivaca , pa nemos pobjeci

- astrid
#3425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nastava se nadoknađuje svake treće subote i nisu skraćeni časovi.amrica wrote:malo off
uglavnom kad su nadoknade idu skraceni casovi...![]()