SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bordo gandalf »

Jos ce ispasti da se ona sama udarala po glavi :-)
chuchumbamayumbe

#3402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Rekoh vam ja jučer...
amrica

#3403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

zlato mamino :roll:

"Nakon brutalnog napada u sarajevskoj firmi "Famos gradnja": Razbojniku određen pritvor, majka tvrdi da nije kriv

Kerim Kurdija (19) osumnjičen da je, s namjerom da ukrade novac, kliještima po glavi izudarao Jasminu Jahić (52)
Autor Am. K. | Objavljeno 28.03.2012. u 11:08
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font

Kerimu Kurdiji (19), osumnjičenom da je u subotu oko 12.20 sati ušao u firmu "Famos gradnja", koja se nalazi u ulici 6. april u sarajevskom naselju Hrasnica, s namjerom da ukrade novac fizički napao Jasminu Jahić (52), referenticu za naplatu, određen je jednomjesečni pritvor. Ovu informaciju potvrdio nam je Slobodan Nikolić, sekretar Kantonalnog suda u Sarajevu.

Negirao izvršenje

Našoj redakciji jučer se obratila Fatima Kurdija, majka uhapšenog 19-godišnjaka, tvrdeći da njen sin nije počinio krivično djelo za koje je osumnjičen.

- Moj sin je četvrti razred Srednje škole metalskih zanimanja i u subotu je bio u školi do 13.10 sati. Štrajkovat ću, ako treba, i glađu pred sudom da dokažem da ovo nije on učinio - kazala je Kurdija.

Prema njenim riječima, Kerim je prije godinu počinio krivično djelo razbojništva te ga policija sada hapsi i kada nije kriv.

- Tražili smo da se izuzmu snimci videonadzora iz škole, kao i uvid u školski dnevnik kako bi se utvrdilo je li moj branjenik taj dan bio u školi - kazala je Indira Karahodžić, advokat osumnjičenog Kurdije, dodajući da je tokom saslušanja u Tužilaštvu njen branjenik negirao da je počinio ovo krivično djelo.

Amina Šehović, profesorica u Srednjoj školi metalskih zanimanja, kazala je da je Kurdija bio u subotu kod nje na šestom času koji je trajao do 13.10 sati.

Kurdija: Štrajkovat ću glađu

Teške povrede

Napadnuta Jasmina Jahić je, pak, kako saznajemo, u policiji prepoznala Kurdiju kao osobu koja ju je napala. Jahić je za napadača kazala da ima govornu manu, a utvrđeno je da i Kurdija muca.

Podsjećamo, razbojnik je s fantomkom ušao u kancelarije "Famos gradnje" te tražio od Jahić novac, a potom je počeo udarati u predjelu glave vodoinstalaterskim kliještima rolcange. Napadnuta žena, iako je krvi bilo i po njoj i po kancelariji, borila se s napadačem i vrištala zovući pomoć. Uspjela je napadaču skinuti fantomku, duksericu, kačket te mu oteti kliješta, nakon čega je napadač pobjegao. Napadnutoj radnici ljekari su glavu šili na šest mjesta, a slomljen joj je i mali prst, dok po cijelom tijelu ima modrice.

Kurdija je ranije već osuđen na godinu zatvora za razbojništvo, zbog čega je čekao da bude upućen na izdržavanje ove kazne."
minjonja

#3404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by minjonja »

cuj strajkovace gladju da dokaze da joj sin nije kriv :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
naravno, to ce se uzeti kao dokaz, nego sta.

a i ja bi ko ova amina ja mislim rekla da mi je sjedio u ucionici i to u prvom redu vrijedno u disciplinsku svesku zapisivao ko prica na casu.

a sto ovo niko ne spominje konzum na otoci? ja na portalu ne vidim nikakvu vijest.
Bodkin

#3405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

hahah cuj strajkovace ona gladju :dobro je forumas iznad rekao, kakvi su roditelji i ne treba se potomcima cuditi. pustit je da umre od gladi pa nece doci jos jedan koji kljestima ubija zene u pedesetim..
dezurni_ucenik

#3406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dezurni_ucenik »

Cuj strajkovace ... :lol:

Dusa draga... :-D

:x :run:
nellington

#3407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nellington »

Jeste ikad pitali nastavnicu/nastavnika da vas pusti s časa, a ne zapisuje?

Tad su kod nas obično odgovarali - ne može to tako, šta ako te udari auto na ulici, nešto ti bude, a u dnevniku piše da si na času.

Kao da su se stvari promijenile... sad će govoriti: šta ako udariš ženu kliještima?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

nek' se samozapali, ko Jan Palah.

P.S. hvala ti matero što si me mlatila. stope ti ljubim.
minjonja

#3409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by minjonja »

usput receno u 12:20 je mali odmor poslije petog casa :D sad treba vidjeti koliko brzo bi trebao trcati da stigne od skole do famosa i nazad :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bordo gandalf »

Chmoljo wrote:nek' se samozapali, ko Jan Palah.

Lijepa snjura od kastofona :D
nellington

#3411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nellington »

minjonja wrote:usput receno u 12:20 je mali odmor poslije petog casa :D sad treba vidjeti koliko brzo bi trebao trcati da stigne od skole do famosa i nazad :D
Image

Još ako je otišao u WC prije...
dezurni_ucenik

#3412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dezurni_ucenik »

I onda kad procitam izjave nekih pedera kako ne treba tuci djecu vec ih treba vaspitavati lijepom rijeci.... majko moja mila :x
Baudelaire

#3413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

nellington wrote:Jeste ikad pitali nastavnicu/nastavnika da vas pusti s časa, a ne zapisuje?

Tad su kod nas obično odgovarali - ne može to tako, šta ako te udari auto na ulici, nešto ti bude, a u dnevniku piše da si na času.

Kao da su se stvari promijenile... sad će govoriti: šta ako udariš ženu kliještima?
Ja završio Prvu gimnaziju prije par godina, uvijek je znalo sa zadnjeg :D časa otići makar dvoje - troje ljudi da profesor i ne skonta i ne zapiše. Ove nove generacije u mojoj školi su duplo gore od moje, a mogu zamisliti kakve su u Mašinskoj. Masovna bježanija, a ako ovaj Kerim ili kako se već zove nije zapisan u rubriku odsutnih učenika, profesor će se slomiti da dokaže da je bio na času, jer ode posao dokažu li da ga nije bilo, a nije zapisan. Samo, majku mu, pa valjda postoji DNK analiza, mogu mu naći otiske prstiju na kliještima. Ili će majka štrajkovati i reći da on ta kliješta svakodnevno koristi? :D
nellington

#3414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nellington »

Baudelaire wrote:
nellington wrote:Jeste ikad pitali nastavnicu/nastavnika da vas pusti s časa, a ne zapisuje?

Ja završio Prvu gimnaziju prije par godina, uvijek je znalo sa zadnjeg :D časa otići makar dvoje - troje ljudi da profesor i ne skonta i ne zapiše. Ove nove generacije u mojoj školi su duplo gore od moje, a mogu zamisliti kakve su u Mašinskoj. Masovna bježanija, a ako ovaj Kerim ili kako se već zove nije zapisan u rubriku odsutnih učenika, profesor će se slomiti da dokaže da je bio na času, jer ode posao dokažu li da ga nije bilo, a nije zapisan. Samo, majku mu, pa valjda postoji DNK analiza, mogu mu naći otiske prstiju na kliještima. Ili će majka štrajkovati i reći da on ta kliješta svakodnevno koristi? :D
Pa metalska zanimanja, kliješta nosi umjesto pernice.
Baudelaire

#3415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

A nisam totalno bio upućen u slučaj, kontao sam da je pretukao nekim predmetom koji je našao u blizini. Ta kliješta kojim je pretučena sad su u desetim rukama garant, a on je uzeo neka kojim nikad ništa nije dotaknuto.
nellington

#3416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nellington »

Još ćemo mi čudesa čuti u ovom slučaju. Ništa nas ne smije iznenaditi!
Bodkin

#3417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

nellington wrote:Još ćemo mi čudesa čuti u ovom slučaju. Ništa nas ne smije iznenaditi!
:lol: :lol: iako mi skoci pritisak na 300 kad procitam o ovom slucaju, ovdje sam se morao nasmijati :-D
black

#3418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by black »

nellington wrote:Još ćemo mi čudesa čuti u ovom slučaju. Ništa nas ne smije iznenaditi!
uvijek cemo se kao cuditi i uvijek ce sve ostat samo u okvirima konstatacija, ljutnje, kako bi nesto trebalo i onda ugasimo komp odemo kuci ili na spavanje, do drugog dana i nove pljacke, tuce, ubistva, pokusaja i sl. a to je evo postala svakodnevnica, gotovo da nema dana i novog slucaja :)
amrica

#3419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

malo off

skola subotom? je li to nadoknada snjeznih dana?
uglavnom kad su nadoknade idu skraceni casovi... :run:
trebao bi dopis ministarstva o tome.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#3420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by stetoskop »

Prema njenim riječima, Kerim je prije godinu počinio krivično djelo razbojništva te ga policija sada hapsi i kada nije kriv.
Pa i to je dio kazne za počinjeno KD. I treba tako, neka ih maltretiraju, neka bude primjer ostalima šta ih sve čeka za ovako ponašanje.
Comrad

#3421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

To su ti nasi gangsteri, mame ih brane. :-)

I sta ocekivati na sta ce djeca ispast, kad ona ovo opravdava i uvjerava sebe da joj je sin andjelak. Lik je ocito klosar, lopov i treba ga nauciti pameti. Al jok, tuko uvjeri ti sebe u suprotno...
junkers

#3422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by junkers »

rashtiman wrote:

puteru, u moj vakat je bila od pegle :lol:
kokuz_sa

#3423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

junkers wrote:
rashtiman wrote:

puteru, u moj vakat je bila od pegle :lol:
najbolji vojni opasac :D
onaj s tokom :lol: :lol: :lol:
Capajebo

#3424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Capajebo »

ma od pegle ili od usisivaca , pa nemos pobjeci :lol: :D
astrid

#3425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by astrid »

amrica wrote:malo off

skola subotom? je li to nadoknada snjeznih dana?
uglavnom kad su nadoknade idu skraceni casovi... :run:
trebao bi dopis ministarstva o tome.
Nastava se nadoknađuje svake treće subote i nisu skraćeni časovi.
Locked