Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nazif_Gljiva

#3401 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nazif_Gljiva »

Ma hajde sad i novi automobil, pa dje bi mi kraj bio :lol:
Ovo samo govori o njima, znaci ja platim nesto, a oni to za par mjeseci stave u uslugu. Kao prije nisu mogli staviti, jer nisu ubrali dovoljno para, a sta je tek sa onim sto placaju dodatno petaka.
Drugi put cu da pazim...
iceman2010

#3402 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

LiP je u potpunosti u pravu. Stvari se mjenjaju brzo i nema retroaktivnog povrata sredstava.
Qler

#3403 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Fazon je bio sto je dobro nalgasavano da ce se ili platiti jednokratno ili si obavezan na godine placanja 5KM mjesecno, cak se misli i govorilo da nece biti gratis sigurno duzi period. I onda par mjeseci kasnije daju ga dzaba. Znaci donji sam nekih 50KM..

ali hajde, sam pao..
neki

#3404 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Znaci sad bi korisnici koji su prije placali 15 Mbit 65 km trebali traziti povrat novca retroaktivno jer sad paket od 55 km ima 15 Mbit (lupam)..
Glupa vam je logika
Qler

#3405 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Pa predpostavio sam, ali ne i da ce u toku ove godine. Ovo je malo prebrzo da se covjek ne osjeca zakinutim. Ali eto dobili smo vece brzine :) pa bar nesto da ublazi bol :)
neki

#3406 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:
neki wrote:Znaci sad bi korisnici koji su prije placali 15 Mbit 65 km trebali traziti povrat novca retroaktivno jer sad paket od 55 km ima 15 Mbit (lupam)..
Glupa vam je logika
@neki stari oponentu... Valja li der ovo, sta ti kazes?

Image
shefe, nisi primjetio, moj post je replika ovima sto traze pare nazad za HD STB a ne tebi, tvoj post je uletio u medjuvremenu :D

P.S. valja to, ali meni licno puno bitnija stabilnost konekcije nego brzina :wink:
Sakazulu

#3407 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nemojte da kukate što ste nešto kupili ili plaćali najam, jer sve to vodi do ovih novih boljih promjena.

Evo za sada moramo kupovati tv sa full hd i sličnim nižim opcijama - vjerujem da će jednog dana LOL reći uz spisak raznih paketa + Full HD TV :-) :lol: :evil:
neki

#3408 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:^^

Ma znam, nego me interesuje tvoje misljenje u pogledu novih brzina, nista vise. :oops: :D
:thumbup:
Vjeruj da mi je drago, jer Lol uspjesno drzi trku sa Telemachom, bio sam se malo zabrinuo jer su novi Telemachovi paketi bili sadrzajniji i povoljniji, ali srecom odgovor je brzo uslijedio.
Meni licno nije puno bitno imao 5 ili 15 Mbit, na skidanju torrenta mjesecno potrosim sat-dva
Logosoft bi morao ubaciti aplikaciju za pracenje TV-a preko kompjutera i smartphone-a sto prije, to ce privuci/zadrzati mnoge korisnike a mislim da ne trazi puno ulaganja.
Takodje mislim da bi trebali razmisliti o sklapanju ugovora sa nekom trgovinom HD televizora, npr da nude beskamatni kredit na kupovinu tv-a na 24 mjeseca uz potpisan ugovor na 24 mjeseca..
Praetorious

#3409 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Nova ponuda će biti odlična. Nadam se da ćete povećati brzinu UL-streama za paket Trio Light na bar 1 mbps, jer ovih 512 kbps zaista guši konekciju.
Pozdrav extra ekipi LoL-a.
fixer

#3410 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

Lud i ponosan wrote:
Nazif_Gljiva wrote:Ma hajde sad i novi automobil, pa dje bi mi kraj bio :lol:
Ovo samo govori o njima, znaci ja platim nesto, a oni to za par mjeseci stave u uslugu. Kao prije nisu mogli staviti, jer nisu ubrali dovoljno para, a sta je tek sa onim sto placaju dodatno petaka.
Drugi put cu da pazim...
Ne govori to nista o njima, vec o dinamicnom trzistu na kojem se stvari odvijaju velikom brzinom. Da bi drzali korak sa konkurencijom moraju pratiti te trendove... I ko uopste vise brine o korisnicima u ovoj drzavi od Logosofta? Da li postoji kompanija na Balkanu koja vise prati zelje svojih korisnika?

Elem, odlazimo gdje ne treba, ali rekoh svoje misljenje. :D I ja placam dodatni resiver za 5 km, sto ne smatram da je mnogo novca. Nedavno mi je crk'o jedan STB, koji je naravno brzo zamjenjen, sta bi se desilo da sam recimo kupio taj isti uredjaj i time srezao racun za ovih 5 km koliko kosta rentanje?

Ziv bio.

@Qler

Mogao si pretpostaviti da ce u nekom periodu da opadne cijena ovih uredjaja, da se ponudi i nesto vise, dodatno, ali treba to docekati...
O ovom cemo tek pricati kad dobijemo opciju za gledanje preko aplikacije. Evo na ovoj temi nas ima trojica koji bi voljeli imati tu opciju. Nije zanemarivo.
033_NS

#3411 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 033_NS »

hocu i ja da gledam preko komp-a

imam i ja neke mega duo trio pakete
aMeR_BH

#3412 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by aMeR_BH »

Zasto je Trio Light izostavljen iz ovih promjena?
Nazif_Gljiva

#3413 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nazif_Gljiva »

aMeR_BH wrote:Zasto je Trio Light izostavljen iz ovih promjena?
Platis 70 KM za HD STB, i oni te ukljuce u pakete koji imaju pravo na nadogradnju.
zilog

#3414 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

aMeR_BH wrote:Zasto je Trio Light izostavljen iz ovih promjena?
Vjerovatno zato sto je skoro lansiran. Ovi ostali su bili prilicno debalansirani u odnosu na njega.
Edukator

#3415 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Edukator »

Pozdrav LOL-ovci,

prvo da kazem da bih i ja volio da uvedu gledanje SuperTV-a na kompjuteru a i na smartphone-ima.. :D

A drugo da pitam imal neko da mi da savjet sta da cinim glede mog "probleme"...
Naime, kuci imam VDSL i Zyxel-ov router, 2 STB-a + Telefon i internet...sve radi kao podmazano (ne ureklo se) :-D
Sinoc sufram sa mobitela preko wireless-a, i samo se odjednom izgubi wireless. Haj rekoh, zaglupio wireless pa cu ga resetovati (na ovom Zyxel ruteru sa zadnje strane ima dugme koje resetuje samo wireless konekciju). Probam, nista se ne desi. Onda resetujem kompletan router, jednom, dva puta, ali lampica za wireless i dalje ne gori. Napominjem da sve ostalo radi, i telefon i SuperTV na oba STB-a, i internet na racunaru koji je spojen kablom na router, ali wireless no habla :-) . Vec sam prijavio u Logosoft, cekam da mi se neko javi, ali evo da upitam da neko nema neku kreativnu ideju. Routeru naravno nemogu pristupiti, obzirom da LOL ne daje username/pass.

Unaprijed hvala
Pozzz
@no403

#3416 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

Prvo da se pridruzim zahtjevima za pracenje programa na smartphonima i racunarima preko interneta - kad moze bht i telemach mozete i vi.
Drugo u vezi povecanja brzina, iako mi je generalno drago ipak sam zabrinut da li ce to zapravo znaciti za neke korisnike degradaciju brzine? Znam da mi ovo sto smo imali sve do sad (otkljucan vdsl) nismo imali zvanicno ali covjek se navikne na nesto kad vec ima to pola godine. Zelio bih da nijednom korisniku od 1.12. ne bude mijenjano NA GORE.
U PREVODU - Ja sam vec veoma zadovoljan s ovim sto imam i ne trebam nikakva poboljsanja:)... please...
Last edited by @no403 on 06/11/2012 13:54, edited 1 time in total.
Edukator

#3417 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Edukator »

@no403 wrote:Prvo da se pridruzim zahtjevima za pracenje programa na smartphonima i racunarima preko interneta - kad moze bht i telemach mozete i vi.
Drugo u vezi povecanja brzina, iako mi je generalno drago ipak sam zabrinut da li ce to zapravo znaciti za neke korisnike degradaciju brzine? Znam da mi ovo sto smo imali sve do sad (otkljucan vdsl) nismo imali zvanicno ali covjek se navikne na nesto kad vec ima to pola godine. Zelio bih da nijednom korisniku od 1.12. ne bude mijenjano NA GORE.
U PREVODU - Ja sam vec veoma zadovoljan s ovim sto imam ne trebam nikakva poboljsanja:)... please...
Pridruzujem se zeljama da nista ne mjenjaju na gore :D
@no403

#3418 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

Vjerovao ili ne nisam samo ja imao otkljucan VDSL. I vjeruj mi da zakljucavanje na 2,5 puta nizu brzinu kod tih korisnika nije "poboljsanje svima" kako kazes.
Bas sam danas razgovarao na poslu s kolegom koji takodje ima otkljucan vdsl i kontamo da u slucaju zakljucavanja tj. smanjenja brzine ni trio vise nije tako los...
zilog

#3419 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@no403 wrote:Vjerovao ili ne nisam samo ja imao otkljucan VDSL. I vjeruj mi da zakljucavanje na 2,5 puta nizu brzinu kod tih korisnika nije "poboljsanje svima" kako kazes.
Bas sam danas razgovarao na poslu s kolegom koji takodje ima otkljucan vdsl i kontamo da u slucaju zakljucavanja tj. smanjenja brzine ni trio vise nije tako los...
Razumijem o cemu pricas i da s razlogom zicas da ti to ostane, ali prijetiti sa prelaskom na Trio je besmisleno.

Dok si bio na ADSL2+, imao si 18/1 Mbps i zelio si ih. Posto si imao dva STB-a, zamjenili su ti za VDSL2 i ostavili otkljucanu brzinu (nemam pojma zasto). Sada ti se paket svodi na 30/3 (12/2 Mbps vise od dosadasnjeg i 16/2 Mbps vise od Trio). Ne vidim u cemu je problem.

Mozes se prebaciti na Trio, ali znas da gubis 16/2 Mbps, VDSL2 i wireless modem (HD STB ti sada ostaje). Tvoj izbor.

Ja sam jos na ADSL2+ Trio+, jer mi je bilo mrsko mijenjati skalameriju i konfiguraciju. Kada se nakanim, bice mi dovoljno i ovih 30/3.
karanana

#3420 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

A kako se ove aplikacije za gledanje mobilno stite od strane provajdera? Sta hocu da pitam? Dakle ako se ta aplikacija uvede, sta sprijecava mene kao korisnika da svoj access na mobile super tv dadnem jos desetorici mojih jarana da imaju super tv mobile a da ne placaju?
nino90

#3421 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

jedino sto mogu uvesti jeste da se na svim racunarima koji su na njihov internet prikljucen omoguce gledanje super tv

dakle ne moze na smartphone, posto nemaju mobilni intrnet 3g u ponudi
fixer

#3422 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

Lud i ponosan wrote:
karanana wrote:A kako se ove aplikacije za gledanje mobilno stite od strane provajdera? Sta hocu da pitam? Dakle ako se ta aplikacija uvede, sta sprijecava mene kao korisnika da svoj access na mobile super tv dadnem jos desetorici mojih jarana da imaju super tv mobile a da ne placaju?
Pa moze se, na primjer, vezati za MAC adresu uredjaja, ciji se ukupan broj ogranici recimo na 2.

I naravno da moze ici aplikacija na "pametne telefone", samo ne znam koliko % korisnika bi to zapravo koristilo. Mislim da je taj broj zanemariv.
Tableti i racunari su vec neka druga stvar.
Ma samo neka naprave da mogu da gledam tv preko lol wifi-a i ja cu biti zadovoljan.
22042012

#3423 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 22042012 »

BH teleckom trenutno ima 65 000 korisnika najsavremenije IPTV platforme. Toliko o Logosoftu i srbomahu. VI za 50 godina nece te dostici ni 20 % trenutnih telekomovih korisnika. Narod je prepoznao prave patriote a brojka sve govori.

Meho
doff

#3424 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by doff »

22042012 wrote:BH teleckom trenutno ima 65 000 korisnika najsavremenije IPTV platforme. Toliko o Logosoftu i srbomahu. VI za 50 godina nece te dostici ni 20 % trenutnih telekomovih korisnika. Narod je prepoznao prave patriote a brojka sve govori.

Meho
Meho, zato ti i dalje surfaj s 2 Mbps po cijeni mojih 10 a o HD samo sanjaj ;-)
Esso_i_Ajla

#3425 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Esso_i_Ajla »

22042012 wrote:BH teleckom trenutno ima 65 000 korisnika najsavremenije IPTV platforme. Toliko o Logosoftu i srbomahu. VI za 50 godina nece te dostici ni 20 % trenutnih telekomovih korisnika. Narod je prepoznao prave patriote a brojka sve govori.

Meho
moj te treho :lol:
Post Reply