X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
daky585

#3401 Re: X FACTOR Adria

Post by daky585 »

MTV wrote:Hvala na objasnjenju/odgovoru :)
Nema na čemu. :)

Usput, vide se i voditelji kad se pripremaju dok traju reklame, često se čuje i poneka psovka, pogotovo od onog voditelja sa RTRS-a koji se javlja iz backstagea. :lol:
MTV

#3402 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

Vidis nisam znao za tog voditelja, gledam neometano na RTL i tamo je Nikolina Pisek i ona makedonka.
Not My Idea

#3403 Re: X FACTOR Adria

Post by Not My Idea »

ima li igdje na yt ono kad Nikolina krenu valjat gluposti oko grupe No name? :-)

nikako mi nije jasno ko nju godinama gura da vodi najpopularnije stvari...

inace, sinoc mi je najbolja bila Magdalena. Amel tamo najbolje pjeva, tu nema govora, al mi nije sjela Lejla. otpjevao je bez duse, plasticno
m@gm@

#3404 Re: X FACTOR Adria

Post by m@gm@ »

Amel je sinoc odlicno optpjevao, bravo Amele :thumbup:
daky585

#3405 Re: X FACTOR Adria

Post by daky585 »

MTV wrote:Vidis nisam znao za tog voditelja, gledam neometano na RTL i tamo je Nikolina Pisek i ona makedonka.
Dok idu reklame na drugim kanalima, RTRS ima reklame od minut-dva pa onda uključe svog novinara u program koji razgovara sa učesnicima. Tako da svaki blok reklama faktički traje oko 2 minuta.

Image
irac300

#3406 Re: X FACTOR Adria

Post by irac300 »

Amel i Magdalena odlični. :bih:
Gabrielo

#3407 Re: X FACTOR Adria

Post by Gabrielo »

Pogledao sam ove sto su ispale. Glume da su neke trebe bespotrebno. Vjerujem da djeluju antipaticno, pa su zato i out.
MTV

#3408 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

daky585 wrote:
MTV wrote:Vidis nisam znao za tog voditelja, gledam neometano na RTL i tamo je Nikolina Pisek i ona makedonka.
Dok idu reklame na drugim kanalima, RTRS ima reklame od minut-dva pa onda uključe svog novinara u program koji razgovara sa učesnicima. Tako da svaki blok reklama faktički traje oko 2 minuta.
Ahaa dok RTL opali 7-8 minuta reklama pretpostavljam i PRVA.
Hvala i na slici ovaj put :) :kiss:
phillie

#3409 Re: X FACTOR Adria

Post by phillie »

Jbo ih Ilija da ih jbo...televoting je i evroviziju sjbo. Steta Jelene.
safran

#3410 Re: X FACTOR Adria

Post by safran »

Jelena ispala? Jazuk. Mada je ona mala otpjevala Zajdi, zajdi vrhunski.
Melisa84

#3411 Re: X FACTOR Adria

Post by Melisa84 »

Ovo je postala lakrdija od emisije. Više je nego očigledno da produkcija ostavlja kandidate koji se njima sviđaju, tj. prave balans kako bi imali glasače iz svih država učesnica.
Očit primjer je ona mala ajkulica Iva Ćurić, koja, osim što nema pojma sa pjevanjem i bira sve neke pjesme koje mogu pjevati djeca od 5-6 godina, će sigurno ići u finale, jer je miljenik žirija, produkcije, ili je pak neko izvalio dobru kesu love kako bi je promovisao.

Osim toga, pola kandidata su već profesionalni pjevači, tako da i to ubija draž emisije. Amel ima album, spotove, bio pobjednik prvog OBN talent show-a u BiH, Jelena back vocals, učesnik Euro Songa, Nikola, onaj čupavi makedonac,....

Nisam ljubiteljica folk muzike, ali Zvezde Granda su na prvom mjestu kao show emisija ovog tipa (talenti), iz prostog razloga što u istoj ima stvarno najveći broj odličnih talenata pjevača (pop i folk muzike) i što nema štele, jer tu pobjeđuju i idu do kraja stvarno najbolji.
sizifinho

#3412 Re: X FACTOR Adria

Post by sizifinho »

Melisa84 wrote:Ovo je postala lakrdija od emisije. Više je nego očigledno da produkcija ostavlja kandidate koji se njima sviđaju, tj. prave balans kako bi imali glasače iz svih država učesnica.
Očit primjer je ona mala ajkulica Iva Ćurić, koja, osim što nema pojma sa pjevanjem i bira sve neke pjesme koje mogu pjevati djeca od 5-6 godina, će sigurno ići u finale, jer je miljenik žirija, produkcije, ili je pak neko izvalio dobru kesu love kako bi je promovisao.

Osim toga, pola kandidata su već profesionalni pjevači, tako da i to ubija draž emisije. Amel ima album, spotove, bio pobjednik prvog OBN talent show-a u BiH, Jelena back vocals, učesnik Euro Songa, Nikola, onaj čupavi makedonac,....

Nisam ljubiteljica folk muzike, ali Zvezde Granda su na prvom mjestu kao show emisija ovog tipa (talenti), iz prostog razloga što u istoj ima stvarno najveći broj odličnih talenata pjevača (pop i folk muzike) i što nema štele, jer tu pobjeđuju i idu do kraja stvarno najbolji.
jah xD jeste
MTV

#3413 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

phillie wrote:Jbo ih Ilija da ih jbo...televoting je i evroviziju sjbo. Steta Jelene.
Ziri je evroviziju sjebo, po televotingu je Italija pobjednik.

Ova Iva samo zna neke spore pjesme koje se razvlace, kako je bila slaba na Satellite od Lene.
Danas bi trebao Ilija da ispadne po meni. Pa Iva al to se nece desiti. Netko je gura nasilu.
I kako je krenulo sa vracanjem kandidat x factor ce trajat do kraja godine.
phillie

#3414 Re: X FACTOR Adria

Post by phillie »

Sto se tice evrovizije, mislio sam opcenito, otkako su ga uveli....
MTV

#3415 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

phillie wrote:Sto se tice evrovizije, mislio sam opcenito, otkako su ga uveli....
To jeste upravu si. Mislio sam da mislis na 2015. Moja greska. :)
Not My Idea

#3416 Re: X FACTOR Adria

Post by Not My Idea »

Je li iko gledao sinoc na rtst-u? Ono kad je bilo proglasenje ko ispada a Antonija najavi reklame, nakon par minuta se ukljuci ovaj gore novinar s brkovima, prica s onom plavusom sto se veceras vraca...pocinje razgovor s "eto oprostili smo se od Jelene.." :? a kao ide emisija uzivo..pricaju oni tako par minuta, odjednom ukjucenje na scenu i onda nastavljaju u ziriju glasat :? i ispade Jelena..
daky585

#3417 Re: X FACTOR Adria

Post by daky585 »

Interesantno je što voditelj na RTRS forsira ovo "Pozdravi gledaoce u BiH", "Mi u Bosni to tako kažemo". To mi je totalno netipično za RTRS. :D
MTV

#3418 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

daky585 wrote:Interesantno je što voditelj na RTRS forsira ovo "Pozdravi gledaoce u BiH", "Mi u Bosni to tako kažemo". To mi je totalno netipično za RTRS. :D
Jer za RTL postoji samo Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Makedonija. A spominju BiH svake prestupne kad treba reci da show ide u 5 zemalja.

Pa to su fini pred papu, da dokazu da su multikulturni, a kad ode opet ce sve po starom nebrini :lol:
karanana

#3419 Re: X FACTOR Adria

Post by karanana »

daky585 wrote:Interesantno je što voditelj na RTRS forsira ovo "Pozdravi gledaoce u BiH", "Mi u Bosni to tako kažemo". To mi je totalno netipično za RTRS. :D
to je zato sto su takmicari iz federacije.
PriNc_ba

#3420 Re: X FACTOR Adria

Post by PriNc_ba »

Melisa84 wrote:Ovo je postala lakrdija od emisije. Više je nego očigledno da produkcija ostavlja kandidate koji se njima sviđaju, tj. prave balans kako bi imali glasače iz svih država učesnica.

mora da nas zajebavas :D
ti blage veze onda sa zivotom nemas. svi over 18 a cak i neki koji su under 18 na grandu ili bar 95% njih ti pjeva uveliko po kafanama vec godinama. ove godine iz BiH cini mi se da su svi kandidati koji su prosli makar 2-3 ova ozbiljnija kruga su pjevaci koji pjevaju vec dugo po kafanama. samo nemaju albume i neke pjesme i nisu poznati raji koja ne ide po kafanama ;) ovi iz srbije da ne spominjem. odes fino u beograd ili posjetis stranicu beogradnocu tacka com pa malo upratis desavanja po splavovima i narodnjackim klubovima ;) znaci bas al bukvalno 95% njih vec dugo pjeva i ima iskustva dok su ostali ili premladi ili jednostavno samo tjeraju muzicku akademiju i eto hoce nesto da pokusaju napraviti. znaci bave se muzikom koliko i svi ovi "poznati", polupoznati i lafo nepoznati u drugim takmicenjima pa i u x faktoru.

gledaj fino zvezdice pinkove i neces imati tih problema oko toga :)

po meni Amel rasturio s Lejlom ali nekako mi se ne svidjaju ove pjesme na engleskom sto pjeva... ne znam sta ali mi paraju usi donekle. bio je i veceras odlican i bas dobar scenski nastup ali mi nije to zvucalo bas toliko dobro. znam da im oni daju pjesme i sve to ali opet mogli bi i mentori nekad malo pripaziti. ok, hoce se i pokazati u raznim zanrovima i sve stoji al opet moglo bi nekad neke kandidate i kostati to sto se mentori zajebavaju sa svojim kandidatima :roll:
MTV

#3421 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

Veceras nitko nije ispao a sutra 4 ide kuci. S tim ako je danas netko dobio najvise glasova sutra moze imati manje glasova od najlosijeg kanditata. Sutra se nemoze glasati za danasnje kandidate.
buba80

#3422 Re: X FACTOR Adria

Post by buba80 »

MTV wrote:Veceras nitko nije ispao a sutra 4 ide kuci. S tim ako je danas netko dobio najvise glasova sutra moze imati manje glasova od najlosijeg kanditata. Sutra se nemoze glasati za danasnje kandidate.

Meni je malo to nefer. Trebali su to najaviti na pocetku emisije, ako nista, bar reci da sa sutrasnjim ispadanjem ce biti cetiri natjecatelja manje.

Ovako ce veceras mozda ljudi vise glasati, jer ipak cetvero ih ispada, a ovi od sinoc ostali zakinuti.
Partizzanka

#3423 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

jeko ovaj Borat na rtrs?
cool mi je ako potencira BiH i tako i treba! ne bi bilo lose da imaju nekog otkacenog bosanca medju voditeljima da malo i nas neko pozdravi i sl.
i ja se pitam kome nikolina i sta daje da bude u svim vaznim projektima (mozda je muz gura) a da pri tome cura i dalje sa svojih 40 ne zna sastaviti samostalno jednu prosto prosirenu recenicu.
makedonka mi je i dalje slijepo crijevo programa.

sto se kandidata tice
Nina (ona slatka sto je pjevala euforiju kao karaoke) je jaaaako slatka i simpatica i ima pjevackog potencijala ali ... toliko djevojka nema harizme da je to zadivljujuce, sva je u grcu sinoc je opet bila najlosija. a bas mi je draga
amel - a da ista kazem svi cete na mene :shock:
9control - pupa hava bezze do zla Boga, jedina im je prednost sto imaju po nekoga iz svake zemlje + jednog gay tako da ima da pice do vrha
highway trio su mi jako simpaticni i njihova pjesma sinoc mi se bas svidja
antonio - standardno dobar!
david - ne mogu vise ni smisliti dobroizgledajuce makedonce, uspjesne u svemu, predobrih pjevackih sposobnosti koji se prave kao da su samilosno pali s neba kao neki toshetovi nasljednici kao da ih je sam toshe poslao i k tomu jos da puste suzu kada se on spomene
ilija - pa on je simpa i fino pjeva ali to je to

jel bio jos neko sinoc ?

e da umalo da zaboravim
sto je ovo joxe bio uzdrzan u komentarima tj svima je podilazio?
da ga nije rra malo pricepila?
MTV

#3424 Re: X FACTOR Adria

Post by MTV »

buba80 wrote:
MTV wrote:Veceras nitko nije ispao a sutra 4 ide kuci. S tim ako je danas netko dobio najvise glasova sutra moze imati manje glasova od najlosijeg kanditata. Sutra se nemoze glasati za danasnje kandidate.

Meni je malo to nefer. Trebali su to najaviti na pocetku emisije, ako nista, bar reci da sa sutrasnjim ispadanjem ce biti cetiri natjecatelja manje.

Ovako ce veceras mozda ljudi vise glasati, jer ipak cetvero ih ispada, a ovi od sinoc ostali zakinuti.
Istog sam misljenja, al su bili svi sretni kad je Antonija rekla danas neispada nitko, a onda pokisli kad rece Aleksandar sutra 4 ispada. To mi je bilo genijalno al se slazem da nije fer.
buba80

#3425 Re: X FACTOR Adria

Post by buba80 »

Sad cemo vidjeti sta ce biti.. A evo, sad za sad, prolaze ovi iz druge veceri, kako smo i predvidjeli.
Post Reply